• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADĚTSKÝ POKOJ - nábytek & vybavení, rady & postřehy
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    Nevíte jak se udržuje ta "ekokůže"? Našla jsem tak prima křesílko... ale ve smetanové .-)
    CATSIAM
    CATSIAM --- ---
    SANTAL: nakoupila jsem v Ikea dostatek levných dek a měním a peru ;)

    IRMA Pléd - IKEA
    http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/00070489/

    a s výměnou sedačky počkáme, až ještě trochu zmoudří ;)
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    GORK: Kdybych tam nechtěla pouštět děti (a fixky), se neptám a klidně dám bílý samet, že...
    Jde mi o to co s čokoládou, plastelínou, vodovkama a fixama - které tam BUDOU ;-)
    BONIE
    BONIE --- ---
    SANTAL: noo to je fakt.. já to budu zanedlouho taky řešit.. skoro všechno jsme teď udělali do béžova, kvůli béžovému psovi a jeho chlupům.. ale jak se v tomto prostoru vyřádí neposedné ručičky od čokolády to jsem zvědavá :)
    GORK
    GORK --- ---
    SANTAL: sebrat pera, nůžky, fixy a obědvat v jídelně? :-) ......... jinak mám koženku, dá se setřít vlhkym hadrem, naprosto Tě chápu ;-)
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    BONIE: blbost, igelit prorveš i perem ;-)
    BONIE
    BONIE --- ---
    SANTAL: igelitový? :D
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    Jaký potah volit pro sedačku (obývák) do bytu se dvěma ničivýma žihadlama (1 a 4r)?
    SUNY
    SUNY --- ---
    MADIETTA: tak naprosto upřímně - tohle je nejhezčí dětský pokojík jaký jsem kdy viděla. Je to fakt super, smekám, a máte moc šikovné děti :)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    SUNY: tohle třeba byl náš společný výtvor, patlali jsme to všichni a kluci to teď mají na zdi - sluneční soustava:



    a jinak fotky pokojíku jsem už dávala mockrát, takže jenom odkazem
    1
    2
    SUNY
    SUNY --- ---
    btw v listopadové mamince budou 20% slevové vouchery na plno obchodů - hlavně s dětskými potřebami, tak 31.10 mrkněte, bude na stáncích :) (taková poloknížka, je to rozšířené číslo v 404 stránkami)
    SUNY
    SUNY --- ---
    MADIETTA: to chce foto :) ale je to nejlepší, aspoň mají pokojík jak si ho sami udělají :) Já si tohle jako malá přála pořád, ale měla jsem zákaz si i pověsit plakát na dveře :D
    FROGGIE
    FROGGIE --- ---
    PARCELKA: To je moc pěkné, umíš hezky kreslit.


    SHADOWALKER: Tak možná neumím nakupovat, ale pokud vlezu do Tesca, HM, CA, tak je tam té růžové prostě hodně. Snažím se kupovat věci funkční na látkové plíny, takže chodím samozřejmě i jinam, ale té růžové je prostě moc.


    PARCELKA
    PARCELKA --- ---
    FROGGIE: My jsme pro naší roční dceru vybrali zelenou v kombinaci s bílou, ale je s námi v ložnici, tak má pro sebe jen koutek, a na bílou stěnu jsem temperama namalovala jednoduché květinové vzory (zabralo mi to jedno odpoledne) a vypadá to celkem pěkně - jen pro inspiraci:


    Ale růžové bych se taky nebránila, naopak a třeba se zelenou vypadá moc dobře...
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    FROGGIE: Teda upřímně... mám dvě holky a i když už teď (8 a 6) mají nějakou tu růžovou, protože jí vyžadují, tak jsem nikdy neměla problém jim zařídit pokoj a nakoupit oblečení bez růžové. Neříkám tím, že jí není všude mraky, ale jen, že to není zas až takový problém.
    LURA
    LURA --- ---
    FROGGIE: Ale světle zelená je taky moc hezká a dobře se doplňuje právě s růžovou nebo červenou, jestli máš v té barvě nějaké ty úložné boxy.
    LURA
    LURA --- ---
    FROGGIE: Já mám tři kluky a nejmladší má spoustu růžových věcí - svítícíma bačkorkama počínaje a srdíčkovýma krabičkama na blbinky konče. Ale to je kluk, takže si to tak vybral. Chápu, že mít holku, u které bych to byla nucená kupovat, protože nic jiného nekoupím, tak bych to vnímala jinak :-)
    FROGGIE
    FROGGIE --- ---
    MADIETTA: Tak to bych klidně taky měla, ale na to si ještě počkám. :-)

    Jako v IKEA Trofastu mám dva růžové boxy, páč červené nebyly. A pak přijedem do Ovy a tam je mají. :-( Takže pak pozměním. Jsem původně myslela, že bych dala barvu zelenou a nějakou červenou (k těm boxům, aby to jako ladilo). Té růžové se prostě na zeď bojím.


    LURA: No a je klidně možné, že blok mám kvůli tomu, jak je všude. Když jsem byla těhotná, přála jsem si kluka. Mám holku a chce se mi plakat nad tím, jak těžké je najít hračku, oblečení, aby to nebylo růžové.
    LURA
    LURA --- ---
    FROGGIE: Tak já osobně si stejně myslím, že obyčejná roleta je lepší, protože se snadněji něčím doplňuje - čím víc vzorů, tím je to složitější.
    U růžové si myslím, že jednak záleží na odstínu (tu přeslazenou taky nemusím) a jednak máš možná blok z toho, že se cpe všude. Růžová je dobrá pro děti (nejen pro holky) proto, že je to aktivní barva (obsahuje červenou), která ale není tak agresivní, protože je tlumená tou bílou. Takže podporuje rozvoj dítěte - v roce je to ještě celkem fuk, ale růžové třeba bývají první třídy ve waldorfských školách. Ale to je jen teorie - samozřejmě, že nemá cenu cpát tam nějakou barvu přesmoc, když se ti prostě nelíbí, určitě najdeš jinou hezkou :-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Naše děti mají pokojík vyzdobený výhradně vlastními výtvory...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam