• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADĚTSKÝ POKOJ - nábytek & vybavení, rady & postřehy


    DĚTSKÝ POKOJ - DĚTSKÝ SVĚT

    Jak jste zařídili svému dítěti pokoj? Kde jste se inspirovali? Co jste si sami vyrobili? Jakpak jste ho vyzdobili?
    Vše o dětském pokoji patří sem: fotky, články, rady, typy, plánky apod.


    spřízněné kluby na NYXu:

    rodina: KLUB POKROČILÝCH RODIČŮ + MATEŘSKÝ CIT + TVOŘÍME S DĚTMI A PRO DĚTI
    kutil: DOMÁCÍ VÝROBA ORIGINÁLNÍHO NÁBYTKU + DOMÁCÍ KUTIL + KUTÍME A VYRÁBÍME
    domácnost: DOMÁCNOST, ANEB ... + DOMÁCÍ ROZPOČET + FOTKY BYTEČKŮ A DOMŮ
    design: BYTOVÉ DEKORACE + DOMÁCÍ FLÓRA + INTERIER DESIGN + ŽIVOT NA BALKONĚ + ZAHRADY
    nábytek: BAZAR NÁBYTKU + IKEA + POČÍTAČOVÝ NÁBYTEK + EDITACE KOLEJNÍHO POKOJE


    Návod na vkládání obrázků najdete v . n . á . p . o . v . ě . d . ě .

    rozbalit záhlaví
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    VERONIKA22: kam myslite, ze se uklid ten stul?? musi se uklidit a sklopi se na zadni stranu postele? ja nevim teda... ale jinak je to moc hezky, nebyt toho stolu, tak je to fajn. nebo ta skrinka?

    mozna se vysouva cela spodni postel ven...
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    Zaujalo

    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    zaujalo

    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    něco jsem hledala a narazila jsem na tenhle zápis na blogu o renovaci dětského pokoje - celkem mi to přijde povedené (text jsem nečetla): http://www.designville.cz/detsky-pokoj-zarizovani/

    nazev obrazku
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    Dřevěné židle a stolky pro děti | Slevomat.cz
    http://www.slevomat.cz/sleva/405673-drevene-zidle-a-stolky-pro-deti
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TRISSIE: vypadá to, že máme půdorys stejný - vyřešili jsme to klasickou vestavěnou skříní na zakázku - moc dětsky to nevypadá, dorovnáváme to výmalbou a typem dětských postýlek
    A já plesám nad úložným prostorem :-)
    WERKA
    WERKA --- ---
    SRETSIS: Aha - já to needentifikovala jako zrdcadlo (já říkala, že chyba bude na přijímači).
    Já už na takové pokojíčky všeobecně nemám asi oko - mladýmu je dvacet, zrovna se stěhuje, tak jsem řešila kuchyňský kout :-)). A taky už mám hlas opravdu jen poradní :D (kachlíky v té modré, co si mladej vybral, bych si do koupelny já fakt nedala ;-)
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    WERKA: :) Zrcadlo je nad tím kočárkem, vedle šuplíku:)

    A praktické hledisko určitě vítám, ráda si uvědomím, že něco nefunguje, což je v bydlení to nejdůležitější, jen zrovna ty vysoký poličky mě dokážou rozhorlit, protože i když koukám právě na ladění detailů, tak o jejich nepraktičnosti vím, fakt:) Ale tedy promiň za prudkou reakci, asi je to pouze můj subjektivní pocit, že je každý hned řeší:)
    WERKA
    WERKA --- ---
    SRETSIS: Hehe - já tam to zrcadlo nevidím (ale vzhledem k tomu, že jsem poličku se stromkem hledala snad 5 minut, tak chyba bude asi na přijímači :-D).
    A asi máme jiný pohled na věc - já na to koukám spíš z hlediska praktičnosti než ladění detailů (přiznávám, že pro to zrovna nemám buňky ;-)
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    WERKA: No, já mám pocit, že se to několikrát řešilo vedle v bydlení, teď nedávno to zmínila Illuze, nevím, zdá se mi, že na té fotce je mnohem víc zajímavých věcí, a vysoké police snadno přejdu. Inspirativní mi zrovna v tomhle konkrétním pokojíčku připadá zrcadlo, šuplíky s barevnými madly a tenhle typ boxů, který chci pořídit taky.
    WERKA
    WERKA --- ---
    SRETSIS: Tak promiň - nějak neuvědomuju, že by tu běžela nějaká široká diskuse o vysokých policích. A když si napsala, že ty fotky jsou tvoje inspirace, tak jsem reagovala, protože mně na té první fotce zrovna ty vysoké police přišly dominantní (pak ještě ta nutnost utírat prach, ale o té psala reply TRISSIE|40624542}: , tak to už jsem považovala za zbytečné reagovat).
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    WERKA: Děkuju za reakci a omlouvám se, ale téma "vysoké police" už mě docela nudí. Ano, jsou vysoko, a ta fotka tu není kvůli nim. Nevím, co k tomu víc napsat, rozebírat, jak je to nepraktické, mi přijde jako ztráta času.
    WERKA
    WERKA --- ---
    SRETSIS: Mně tady přijdou na houby ty police skoro u stropu. Do těch by nedosáhlo nejen dítě (teda to moje jo - to má přes 190cm; myslím to pro které je zařízení pokojíčku), ale ani já. A mít knižky v polici, kam si pokaždé budu muset brát schůdky, mi praktické nepřijde. Mladej měl v těhle výškách takové věci jako přilbu na lyže, krabici na povedené rukodělné výtvory, dětskou variantu koulí na petanque ap. (neesteticky uložené přímo na skříni). Tedy věci, které se fakt používaly jednou za uherský rok a sundavání tolik neobtěžovalo.
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    TRISSIE: Jj, taky máme nějaký hračky v těch šuplicích v sestavě, něco i v tý velký skříni. Ale máme spoustu hezkých krabic, kufříků a výtvorů, které si zaslouží vystavit.

    No, já myslím, že atypický prostor s Tvým praktickým přístupem hravě vyřešíš, a co se týče dekorací, holky Ti určitě pomůžou:) Já jsem chvíli uvěřila tomu, že pokojíček zařídíme v elegantním nadčasovém stylu, ha , ha, ale už je plný Hello Kitty, Disney princezen a tak.)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SRETSIS: já všechny minihračky sesypala do těch nízkých černých "kontejnerků" v tom Trofastu. Zatím to funguje... uvidíme, co do budoucna. Ale ty kontejnery by měly jít když tak nahradit poličkama, přijde mi to jako docela verzatilní systém. Ale u nás je fakt výhoda, že je to jen jeho pokojíček, že tam není nic jiného, než jeho věci.

    Jsem zvědavá, jak pořeším pokoj holčiček, který je sice na podlahovou plochu velký (3,5 x 6,25m), ovšem po obou krátkých stranách zkosený, na jedné dlouhé straně jsou dvě okna (a radiátory pod nimi) a na druhé dveře. Takže vlastně místa na úložný prostor tam moc není.
    Ale to je ještě tak rok dva času, zatím tam jen spinkají.

    A my máme ložnici konečně sami pro sebe! Co tam nejsou postýlky, tak mi přijde naprosto obrovská, že by se tam dalo tančit tango - s těma postýlkama se sice dalo projít a tak, ale třeba projít dveřma s něčím velkým chtělo dost manévrování.
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    TRISSIE: No to je fakt, hračky jsou samy o sobě dostatečná dekorace:)

    Ale když se ty pičičárny pravidelně používají, tak to není tak hrozný:) My právě máme takový kousky, který nemáme kam dát, a poličku tak nutně potřebujem. Třeba na různý výtvarný počiny, mini boxy na mini hračky a tak.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SRETSIS: my máme dvě kočky a manžel je alergický na kočičí chlupy, takže a) často vysávám a b) prach se tu utírá navlhko, aby se chlupy nevířily. Plus jak se tu ještě v okolí dost staví a je tu málo stromů, tak se fakt hodně práší. Otevřená polička plná pičičáren je pro mě noční můra, protože to ještě několik let budu já, kdo je jednou za týden musí všechny vyndat, utřít pod nima, a zase je vrátit. Tak asi tak, no.

    Ale on ten pokojík samozřejmě za normálního provozu rozhodně nevypadá tak sterilně, když jsou všude roztahané hračky :-)
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    TRISSIE: No, já mám všechny tyhle detaily, obzvlášť dětské, ráda, ale stejně si s tím neumím moc poradit. Výšivka zní ale dobře:) Já ještě pořád zvažuju ty tabulové nálepky a plánuju pověsit háčky ve tvaru kolouška, veverky a mašličky, co jsem nedávno pořídila v H&M Home. Na ně chci mimo jiné pověsit třeba ptáčka na sponky. Ale je to holčičí pokoj, no.) A velký je právě 20 m2, ale je tam obrovská skříň pro celou rodinu, patrovka, knihovnička, komoda a dětská sestava z Ikey, takže se tam vlastně skoro nedá hnout.)

    No a pak plánuju různé poličky, nástěnné boxy a tak. Ty tam vlastně zatím ještě žádné nemáme a jsou dost potřeba. A taky samolepky, ale u těch se bojím, že nechají stopy, když se budou případně strhávat.

    Moje inspirace třeba:






    Ta polička se stromkem je skvělá a zrcadlo je taky dobrý nápad, mohlo by opticky rozšířit náš úzky, ale dlouhý pokojíček.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    LADY_MYSKA: jojo to už tu kdysi proběhlo
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SRETSIS: jako u vás - obrázky a nástěnka. Teď mám na rámování výšivku zeleno-modrého draka, tak ten stoprocentně půjde tam :-)

    já ty dolaďovací detaily moc neumím :-( dovedu navrhnout funkční sestavu nábytku i na minimálním prostoru (tenhle pokoj má 8 m2 a ještě je tam dvojité zkosení stropu), najít v domě místo pro všechny krámy, které v tom pokoji byly předtím (pět let to bylo skladiště), ale jak dojde na pičičárničky kolem, tak jsem bezradná.
    Ale já pičičárničky ve skutečnosti stejně moc nemusím, tak je to i tím.

    Za výhru ovšem považuju, že se tam Pavlovi hrozně líbí. On měl předtím velký pokoj (20m2), kam jsme potřebovali odstěhovat holky, tak jsem se bála, jestli to nebude brát trochu jako podraz, ale ten menší se mu líbí daleko víc. Popravdě musel zase začít spát po obědě v zamřížované postýlce, protože jinak to vypadalo tak, že mi udělal pápá, zavřel se v pokojíku, do tří nebo do čtyř si hrál na koberci s autíčkama nebo vláčkodráhou, a pak teprve šel spát (a vstával v půl šesté).
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    TRISSIE: Co plánujete na stěny? My s tím teď bojujeme, začli jsme pár obrázky a nástěnkou, kde jsou hlavně Domčiny kresbičky, a hned to vypadá líp, ale zas to nechci přehnat, no bojujem s tím.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam