• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADĚTSKÝ POKOJ - nábytek & vybavení, rady & postřehy


    DĚTSKÝ POKOJ - DĚTSKÝ SVĚT

    Jak jste zařídili svému dítěti pokoj? Kde jste se inspirovali? Co jste si sami vyrobili? Jakpak jste ho vyzdobili?
    Vše o dětském pokoji patří sem: fotky, články, rady, typy, plánky apod.


    spřízněné kluby na NYXu:

    rodina: KLUB POKROČILÝCH RODIČŮ + MATEŘSKÝ CIT + TVOŘÍME S DĚTMI A PRO DĚTI
    kutil: DOMÁCÍ VÝROBA ORIGINÁLNÍHO NÁBYTKU + DOMÁCÍ KUTIL + KUTÍME A VYRÁBÍME
    domácnost: DOMÁCNOST, ANEB ... + DOMÁCÍ ROZPOČET + FOTKY BYTEČKŮ A DOMŮ
    design: BYTOVÉ DEKORACE + DOMÁCÍ FLÓRA + INTERIER DESIGN + ŽIVOT NA BALKONĚ + ZAHRADY
    nábytek: BAZAR NÁBYTKU + IKEA + POČÍTAČOVÝ NÁBYTEK + EDITACE KOLEJNÍHO POKOJE


    Návod na vkládání obrázků najdete v . n . á . p . o . v . ě . d . ě .

    rozbalit záhlaví
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    TRISSIE: No, já mám všechny tyhle detaily, obzvlášť dětské, ráda, ale stejně si s tím neumím moc poradit. Výšivka zní ale dobře:) Já ještě pořád zvažuju ty tabulové nálepky a plánuju pověsit háčky ve tvaru kolouška, veverky a mašličky, co jsem nedávno pořídila v H&M Home. Na ně chci mimo jiné pověsit třeba ptáčka na sponky. Ale je to holčičí pokoj, no.) A velký je právě 20 m2, ale je tam obrovská skříň pro celou rodinu, patrovka, knihovnička, komoda a dětská sestava z Ikey, takže se tam vlastně skoro nedá hnout.)

    No a pak plánuju různé poličky, nástěnné boxy a tak. Ty tam vlastně zatím ještě žádné nemáme a jsou dost potřeba. A taky samolepky, ale u těch se bojím, že nechají stopy, když se budou případně strhávat.

    Moje inspirace třeba:






    Ta polička se stromkem je skvělá a zrcadlo je taky dobrý nápad, mohlo by opticky rozšířit náš úzky, ale dlouhý pokojíček.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SRETSIS: jako u vás - obrázky a nástěnka. Teď mám na rámování výšivku zeleno-modrého draka, tak ten stoprocentně půjde tam :-)

    já ty dolaďovací detaily moc neumím :-( dovedu navrhnout funkční sestavu nábytku i na minimálním prostoru (tenhle pokoj má 8 m2 a ještě je tam dvojité zkosení stropu), najít v domě místo pro všechny krámy, které v tom pokoji byly předtím (pět let to bylo skladiště), ale jak dojde na pičičárničky kolem, tak jsem bezradná.
    Ale já pičičárničky ve skutečnosti stejně moc nemusím, tak je to i tím.

    Za výhru ovšem považuju, že se tam Pavlovi hrozně líbí. On měl předtím velký pokoj (20m2), kam jsme potřebovali odstěhovat holky, tak jsem se bála, jestli to nebude brát trochu jako podraz, ale ten menší se mu líbí daleko víc. Popravdě musel zase začít spát po obědě v zamřížované postýlce, protože jinak to vypadalo tak, že mi udělal pápá, zavřel se v pokojíku, do tří nebo do čtyř si hrál na koberci s autíčkama nebo vláčkodráhou, a pak teprve šel spát (a vstával v půl šesté).
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    TRISSIE: Co plánujete na stěny? My s tím teď bojujeme, začli jsme pár obrázky a nástěnkou, kde jsou hlavně Domčiny kresbičky, a hned to vypadá líp, ale zas to nechci přehnat, no bojujem s tím.)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    A co neco takoveho?

    Sporák na židli / Zboží prodejce klára | Fler.cz
    http://www.fler.cz/zbozi/sporak-na-zidli-1200787
    MONIA
    MONIA --- ---
    SANTAL: jasně,tohle jsem měla jako malá od strejdy. mám doma dva ty stolky a leží ve sklepě,tak se realizuju já a možná bude mít radost i dítě :)

    housenky jsou bre...ale ty nejsou naštěstí naše .)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    FILOMENA: kdybys to nenapsala tak bych si nevšimla. bože to je hnus :oD
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    MONIA: dráhy a města kolem jsme pravidelně malovali na velký papír (A0) a pak šoupli pod průhledný chránič podlahy - šlo to měnit, děti se vyblbli malováním, jezdili na tom autíčkama nebo i dálkově ovládaným pásovým tankem... nic to nestojí a nic to nezabere (prostě se odsune židle .-) )
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    MONIA: koberec pod tim stolkem! brrr housenkyyy :)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    MONIA: Tohle by melo urcite uspech. S kuchynkami si obcas hraje nekde v koutku, ale domu bych to asi neporizovala, myslim, ze by se mu to omrzelo, auta jednoznacne vedou.
    MONIA
    MONIA --- ---
    MADE: akorát bych tu malůvku něčím zalakovala....bojím,se že se to bude časem šoupat. já jsem včera v jiném klubu našla tohle a hodlám to spáchat :)
    http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/be/67/82/be67822a58185682c38b729af9bc641d.jpg
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    a ještě jedna:

    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    náš dvouleták má nový pokojík :-)
    chtěla jsem primárně něco, kde se mu bude dobře udržovat pořádek (a funguje to! okamžitě pochopil, co patří do které krabice, a když onehdá tatínek omylem hodil vláček do krabice s autíčkama, tak ho honem vyndal a přesunul do vláčkodráhové krabice), ale na druhou stranu zas ne moc vysokou investici (protože předpokládám, že nejdýl v raně školním věku budeme celý pokoj předělávat). V kombinaci s naší neschopností objíždět příliš mnoho obchodů vyhrála IKEA a takhle to dopadlo:

    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MADE: tak já též, ale ta rychlá rozhodně nebudu, do Vánoc to bude úspěch :-)
    MADE
    MADE --- ---
    ANNAWA: Obíhala jsem dnes kuchyňské potřeby, železářství, kutily, výtvarné potřeby, dneska jsme začali vyrábět, ve finální verzi vyfotím:)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MADE: super nápad, tuhle stoličku máme a zrovna jsem ji vyřadila, takže ji zkusím inovovat.
    MADE
    MADE --- ---
    SWATKA: díky, pro příště využiju...
    MADE
    MADE --- ---
    VERONIKA22: tak nějak jsem si řikala, že na dřevě by to nemuselo úplně přilnout a rychle by se začaly odlepovat... ale nakonec jsem to vyřešila tak, že jsem ve výtvarných potřebách koupila barvy a hořáky namaluju:)
    SWATKA
    SWATKA --- ---
    MADE: taky lepíme rovnou na dřevo co máme třeba stoleček a židličku z ikea , normální masiv to je a drží to.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    MADE: zkušenost nemám ale proč by na tom samolepka nedržela? vždyť "samolepky" drží i na autě, které je vystaveno povětrnostním podmínkám
    MADE
    MADE --- ---
    VERONIKA22:
    SWATKA: Tak jsem si koupila v ikee stoličku a k vánocům vyrobíme mini kuchyňku... stolička je z masivního dřeva a předpokládám, že na tom vařič ze samolepky nebude jen tak držet.. Jak to udělat? Nebo něčím natřít tu stoličku? Znáte nějaké nátěry, které nebudou vadit na dětském nábytku? Většinou to jsou tak trochu sajrajty...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam