• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADĚTSKÝ POKOJ - nábytek & vybavení, rady & postřehy
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    SRETSIS: Jak říkám, od praktického pohledu se neumím odprostit odkdy jsem si v nějakém záchvatu koupila "dízájnovou" pomůcku do kuchyně, jenž se ukázala být vhodná tak na ozdobu - užívat to prostě nešlo. Asi jako ze stejného blogu to struhadlo ve tvaru ježka - na fotce milé a hezké, v praxi pro zlost.
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    SANTAL: Santal, já nevím, co se stane. Naživo jsem to neviděla a tím pádem ani nezkoušela. Ani nevím, jestli je to k prodeji. Znám jen jméno designéra, který to navrhnul, a dal na svůj blog. Dávám to pro inspiraci, protože je to z mého pohledu krásné a zábavné, a připomíná mi to Trnkovou zahradu. Mám z podobných obrázků radost a pokládání praktických dotazů mi vzhledem k tomu, jak malá je pravděpodobnost, že něco podobného budu mít doma, připadá jako ztráta času.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    SRETSIS: A co přesně se stane, pokud dítě vyleze nahoru - a ještě konkrétně na ocas? (Mé vylezly vždy všude, kde to šlo).
    Plus tedy jak utírat prach v těch spárách nahoře? (Jo, jsem hnusně praktická, no...)
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    Krásný nápad:)


    Design pro dobrou náladu | Inspirace od Bonami
    http://inspirace.bonami.cz/design-pro-dobrou-naladu/
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    ILLUZE: No, mám pocit, že tu převláda praktický pohled na věc, do kterého vystavené pidi hračky a dekorace moc nepatří.)

    Já nechci vyhazovat vůbec nic, protože díky své o 13 let mladší sestře vidím, s jakým úspěchem se její hračky dnes u Domi potýkají. Navíc doufám, že nebude jedináček:) Jen je občas potřeba jich část ubrat a někam schovat. Na jedno dítě jich máme strašně moc a musím přiznat, že i z dob, kdy jsem se v jejich nákupu moc neomezovala.( Prostě jsme si často dělaly radost. Dost zbytečnou:/
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SRETSIS: Proč šílet?
    Dětský pokoj bereme čistě jako území dětí - pokud se tam nepřizabíjíme o hračky nebo oblečení dětí, kde mají co uložené, neřeším...
    Muže občas chytne uklízecí amok, dítě zavěšené na noze a kvílející, že "tatínkuuuu, to néééé, to potřebujuuuu!!!" (tzn. ten kus orvaného barevného papíru) ho rychle z podobných akcí proberou...
    a já pak potajnu nějaké rozbité hračky (s ohledem na to, zda přece jen nejsou oblíbené - ano, máme takhle jednu panenku bez ručičky už čtvrtým rokem - ale byla první a přece i po světě chodí děti, kterým nějaké nožičky či ručičky chybí) vytřídím.
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    Naše pokojíčkové zákoutí, ze kterého tady asi budete trochu šílet.) Všechny ty serepetičky ovšem měníme tak často, že se na ně ani nestačí usadit prach:) Plus ještě obrázky nad postelí plné plyšáků. Taky jsou jimi vaše děti ve spaní obklopený? Jednou za čas se snažím přimět Domču, aby je trochu vytřídila, a snažím se nový nekupovat, ale stejně se jich tu pořád hromadí víc a víc. Nevím, jak je to možný.)

    Můj dům, můj squat: By Myyna u nás doma.)
    http://mujdummujsquat.blogspot.cz/2014/02/by-myyna-u-nas-doma.html
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    Dětská postýlka se šuplíkem a matrací - 9 barev | SlevaDne.cz
    http://www.slevadne.cz/sleva_28937_detska-postylka-se-suplikem-a-matraci-cr

    KOMAREK
    KOMAREK --- ---
    Taky jsem jednu vyrobila a zatim nemam pocit, ze by nevydrzela. A az nevydrzi, tak se udela nova;):)

    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    MADE: Fakt pecka! Taky se na tuhle kuchynku chystam, az budeme rekonstruovat kuchyn, abyl mel erik svoji. Diky za inspiraci
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    MADE: tak ta je dokonalá! super
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MADE: ta fotka s malou v zástěře je úžasná .-)) krásně sladěno :)
    MADE
    MADE --- ---
    SANTAL: to je dobrej nápad...:) Já jsem začala minulý týden háčkovat a dceři jsem zatím uháčkovala párky, he...
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    MADE: Teď právě dělají synové pro svou kuchyňku koláče a pizzu, inspirace http://www.ikatbag.com/2010/10/when-i-dont-feel-like-baking.html ... 3 a 6r, podklady ze škatule jsem stříhala já, ale oni je sami pomalovali, sami stříhají z barevných papírů "olivky a šunku" - a ještě se dělí kdo co vystříhal - a já se tady flákám a popíjím kafe ... vivat kuchyňkám! :-)
    MADE
    MADE --- ---
    Zapomněla jsem se po vánocích pochlubit kuchyňkou inspirovanou odsud...


    SANTAL
    SANTAL --- ---
    MEDVED007: To mně neva (má 6 1/4), ale když jsem od 3r začala kupovat čepice velikosti 8-13r (Tesco velikosti), mě lehce znervóznilo taky...
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    SANTAL: dceři jsou 3 a půl a kupuju oblečení 116 - 5-6 let.. přijde mi, že mají ty velikosti nějak pokřivený, holka je stejně velká jako její vrstevníci.
    ale tu postýlku má tu 160cm a to z jednoduchého důvodu, jediné místo kam jí šlo v ložnici dát je pod okno, kde je i radiátor a ta stošedesátka se tam přesně vejde. samozřejmě se to bude muset v budoucnu řešit, ale zatím je to vyhovující.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SANTAL: nesmutni, naše dcera ještě nemá šest a oblečení též kupuju ve vel. 134 - lehce mě znervozňuje, že na cedulkách jsou nápisy 9-10 let , ale přeci nebude chodit v malém, že :-)
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    Anžto svému 6r kupuju oblečení velikosti 130 (a to do 7 ještě má hodně daleko), 160 postel mi přijde k ničemu. takhle alespoň v nohou můžou být hračky nebo cokoli, co tam natáhnou...
    Ano, JE o hlavu větší než spolužáci, se kterými se teď byl zapisovat do ZŠ, takže pokud jsou rodiče nízcí, třeba to smysl má (pro syny mého muže tedy nikoli).
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    Jo, jestli mate nejaky takovy system, tak to pak jo. Ale stejne mi ty kratke postele prijdou jako reseni na omezenou dobu, tak radsi bych priste volila definitivni. Nasemu starsimu bude sest a v te kratke posteli, kdyz se v ni octne, pusobi smesne. Takze ta zivotnost mi vychazi na cca 4 roky...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam