• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADĚTSKÝ POKOJ - nábytek & vybavení, rady & postřehy
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    FONTAIN: co futon?
    FONTAIN
    FONTAIN --- ---
    Ahoj,

    sháním synovi postel a chtela jsem se zeptat kdyý vidím, že se tu teď ty postele řešili, jestli jste někde nenarazili na postele se zvedacíma roštama? Syn ma zaludecni reflux, tak aby nespal vodorovne uplne.
    dik za radu
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    HARIBOKACHNA: koberec určitě ano - jediný, co v domě máme, tak v obýváku, kde si děti hrají nejvíce - pravidelně na něm nakonec sedíme všichni čtyři jak slepice na hřadě :)
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    NIAM: diky asi to bude ok, protoze ten pokoj je jen pro Michelle , sourozenec bude mit vedlejsi podobne velky pokoj...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    KEYA: postele máme odtud
    Postele, matrace, válendy, patrové postele
    http://www.dk-obchod.cz/

    pět let a furt vypadají dobře a fungují taktéž....
    NIAM
    NIAM --- ---
    Tak jsem to zkusila.

    Vedle těch vysokých skříní už se otevírá křídlo dveří, za ním jsou na zdi háčky na batohy, kuličky a další veledůležité maličkosti. Doupátková skříň je ta prostřední nízká s dvířkama. Police na zdi s věcma, na které by zatím nemělo dosáhnout podnikavé batole (to jsme docenili až teď, to je poměrně zásadní prostor na různé V. výrobky, šroubečky a tak).

    Expedit by měl tu výhodu, že v něm bude asi víc úložného prostoru - relativně variabilního (boxy/knihy). Navíc vypadá rychle uklizený :-) Ale zase je bez toho doupátka a do budoucna méně variabilní při přestavbě pokoje (u nás asi až půjde V. do školy).

    Postel je tam zatím jedna na té protilehlé stěně. Až budou dvě, budou za sebou. Asi zvýšené s úložným prostorem pod. (Palandě bychom se rádi vyhnuli.) Na téhle stěně jsou ještě 3 mělké poličky na hračky (převážně v krabicích), to by taky řešil ten expedit elegantněji.

    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    NIAM: nemohl/a bys mi poslat fotku prosim? jak mas poresony ten stuva system? nakonec budu muset do te ikee dojet ( ach jo), protoze vybrane zidle do kuchyne nejsou k dispozici v online shopu...
    NIAM
    NIAM --- ---
    HARIBOKACHNA: máme to pro děti (v identicky velkém pokoji) zařízené podobně, na jedné straně 2x Stuva se šuplíkama (pro každého 1) a místo expeditu nízkou řadu stuva skříněk. Jsou o něco nižší, než ten expedit. Obojí bude podle mě působit vzdušně a na hraní bude místa dost. (Kdyby bylo málo úložného prostoru, vždycky jde navrtat knihovnu do zdi.)
    Ještě doporučuju jednu volnou skříňku na "domečky" (třeba spodní patro té stuvy). Vítek v ní strávil mezi 2 a půl a čtyřmi lety snad nejvíc času z hraní. Tahal si do ní hračky a bydlel tam. Všechny jeho návštěvy jakbysmet. (ale třeba nejsou všechny děti doupátkové?)

    Koberec - většina her je na břiše/v sedě na zemi. Na měkkém bude hezky :-)
    KEYA
    KEYA --- ---
    MEDVED007: A od koho máte bukové postele, jestli se mohu zeptat?
    CROSS
    CROSS --- ---
    HARIBOKACHNA: já jsem rozhodně za koberec, kdybys to objednávala taky z Ikea, pak se mi osvědčily koberce Torva, jsou z jejich dětské řady nejměkčí.
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    tak diky vsem za prakticke rady... mame zatim postel 140 x 70cm
    pak chci objednat 2x satni skrin stuva (60x192 cm)x2
    1x expedit (79x149 cm)

    to vychazi tak nejak na jednu stranu pokoje a druhou bych ji nechala na hrani? pokoj ma 4,4 m *2.5 m
    nebo mate nekdo doporuceni jak ten nabytek lepe poskladat, aby tam mela Michelle co nejvice prostoru na hrani a vypadalo to tam vzdusne...

    Doporucujete do detskeho pokoje koupit i kusovy koberec?nikde jinde v byte koberec nemam jen parkety nebo dlazbu, ale mozna je to prijemnejsi sedet pri skaldani lega na koberci...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    tak konečně se i čeští výrobci nábytku probrali z opojení jehličnany a začali vyrábět z jiných dřev ! před cca 5 lety jsme dcerám koupili ( po dlouhém hledání a pátrání) postele z bukového masivu s tím, že k tomu časem dokoupíme nábytek ve stejném materiálu....letos na to došlo a když už to vypadalo, že si budeme muset kvůli materiálu (ne rozměrech) nechat všechno dělat od truhláře na míru, tak jsem objevila, že domestav už konečně taky z buku dělá !!! halelujá.....nakonec se z toho dá složit v podstatě to co chceme....akorát jednu komodu budeme kupovat od výrobce těch postelí....ten zase pro změnu nedělá vůbec věci jako psací stoly a tak.....

    prý domestav přešel na buk v posledním půlroce na přání zákazníků....asi každého nebaví mít smrkový stůl, na kterém je okamžitě vidět každý vryp bo je to hrozně měkké dřevo....o struktuře a změnách barvy v čase ani nemluvím....to je ale věc osobního vkusu
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    to mi přijde hrozný :)
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    jeste jsem uvazovala koupit ji tohle http://www.amazon.de/dp/B00A3T9LZI/ref=dra_a_cs_mr_hn_it_P3033_100?tag=dradisplay0b-21
    na hracky a davat knizky proste k nam do knihovny...co vam prijde na pristi rekneme 3 roky praktictejsi - Michelle budou 2 roky...
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    HARIBOKACHNA: v tom pripade myslim, ze je to ok. Asi dulezitejsi mit kam dat veci, nez mit sice hodne prostoru, ale vsude cosi, co neni kam uklidit. 2 skrine mi neprijdou moc :)
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    ZARZAROSA: Mame velky obyvak tam si vetsinou i hraje a ma tam i stolecek na malovani a dostava treba 2 boxy na hrani a pak tam ty hracky uklizi zase dat boxy do policek mi nevadi, ale nechci mit ty boxy v obyvaku na zemi - ted ma celkem 4 plne boxy a 4 male uzke policky s knizkami - ty policky patri k prebalovaku, ktery se bude stehovat k mininku do pokoje.
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    HARIBOKACHNA: jako já si to představila, ale nijak zvlášť moc mi to asi nepřijde. záleží, jstli má už 2m postel, jestli tam bude mít i stolek a židličku, jestli má někde jinde místo na hraní a hračky. ale i tak. Zdá se mi lepší mít úložný prostor, kde nebude všechno narvaný i proto, že si pak do toho dítě může klidně dávat samo věci. Do skříně, kam to člověk sám rve, těžko může chtít, aby si časem třeba uklízelo samo. A expedit mi sám o sobě nepřijde tak masivní, jsou to v podstatě otevřený poličky. Jestli to ale chceš na knihovnu, tak počítej s tím, že to je na 2 řady knížek - je to dost hluboký. Možná vyměnit expedit za nějakou nízkou a mělkou poličku, která by navíc nezabírala tolik místa...?
    Co spíš mne k tomu napadá, jestli by tam nemelo smysl dát něco, co je vysoké akorát tak pro dítě, kam si bude pokládat věci (kalíšek s pastelkama, autíčko, postýlku pro panenky...) což by třeba mohla být ta knihovna.
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    ahoj budu ted zarizovat maly detsky pokoj pouze 11 m2 ( 4,4x2,5). potrebuju tam poridit satni skrin a uloziste hracek a knihovnu. Myslela jsem, ze bych koupila 2x satni skrin stuva ( 60x50x192 cm) a 1x expedit (79x149 cm)...ale mam pocit, ze je to moc na tak maly pokoj... napada vas prosim nejaka alternativa? chci aby tam melo dite take trochu prostor:) rada bych vse koupila online u ikei. bojim se, ze ten ulozny prostor v jedne skrini stuva neni dostatecny pro dite co ma opravdu hodne obleceni a chci tam take ukladat jeji lozni pradlo a rucniky. a dale si nejsem jista jestli expedit neni moc masivni kus nabytku do tak maleho prostoru?
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    KOCKUT23: je videt, ze jste si makli, ale ta barevnost je teda dechberouci. Osobne bych v tom zacala mit mzitky pred ocima, jak v roli rodice, tak v roli ditete (mimino nemuze ani svobodne prchnout!).
    KOCKUT23
    KOCKUT23 --- ---
    zatím hračkárna pro dceru a spaní pro mě
    [ KOCKUT23 @ PŘED A PO ]
    za dva měsíce přibude nábytek pro dceru a budoucího syna
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam