• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMJVizualizace informace
    PSYCHOZ
    PSYCHOZ --- ---
    ADAMJ: no chtelo by to ale nejaky zajimavy dataset, ktery by stal za originalni vizualizaci? zastavky na kulataku nic moc ;]
    ADAMJ
    ADAMJ --- ---
    ADAMJ
    ADAMJ --- ---
    FATBOZZ: Mas 666. prispevek :)
    ADAMJ
    ADAMJ --- ---
    Startovny bude 50 Kc a vitez dostane lahev :)
    ADAMJ
    ADAMJ --- ---
    Napadlo me, kdyz nas uz sem chodi tolik (z cehoz mam opravdu radost), neudelame nejakou soutez vlastnich designu vizualizace? Napr. kdo udela lepsi vizualizaci zastavek na Kulataku atd.?
    PSYCHOZ
    PSYCHOZ --- ---
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    HESPELER
    HESPELER --- ---
    HESPELER
    HESPELER --- ---
    GIF
    GIF --- ---
    TUHO: asi už to není aktuální a není to do excelu, ale můžeš si to i poohýbat (javascript+json) http://thejit.org/demos/
    ADAMJ
    ADAMJ --- ---
    TUHO: To mi pak doslo, ze pokud se jedna o rozpocet, znamena to, ze cim nizsi uroven, tim delsi popisky :-). A co si pomoct intenzitou barvy?
    TUHO
    TUHO --- ---
    ADAMJ: Jo, v tomhle je to trochu kontraintuitivni a vyzaduje to jistou znalost toho grafu, aby se dal smysluplne cist. Problem se zmensovanim by ovsem byl, ze by se popisky staly necitelnyma
    ADAMJ
    ADAMJ --- ---
    ... mozna bych si to napsal sam v Processingu.
    ADAMJ
    ADAMJ --- ---
    TUHO: To je vtipny :) Akorat bych mozna trochu poladil to, ze cim nizsi uroven hierarchie, tim vetsi je pomer plochy a penez. Mozna bych postupne zmensoval rozdily polomeru.
    WERT
    WERT --- ---
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    TUHO: to uz jsem delal nekolikrat, posli mi data a ja se ti na to ve volny chvili podivam .)
    TUHO
    TUHO --- ---
    Jinak vtipne je, jak k vizualizaci napriklad obsahu disku existuje sikovnejch programu tisic, ale jakmile jde o to do toho nacpat svoje data, jsou to vsechno bud polofunkcni nedodelky nebo nejaky presloziteni silenosti :))
    TUHO
    TUHO --- ---
    Ahoj, hele mam trochu problem. Potrebuju vizualizovat rozpocet a rad bych pozuil sunburst resp multi-level hierarchy pie chart, problem je, ze za boha nemuzu najit nic, co by bylo relativne snadny k pouziti (predevsim, co se tyce vkladani dat)... Idealni by byla add-in do excelu, ale to jsem vzdal. Nenapada vas neco?
    Pripadne neco hezkeho na tree-mapy by bodlo taky. Dneska jsem nad tim stravil osm hodin a uz jsem ponekud v depresi :))
    Vysledek bych si predstavoval nejak takhle. Uprostred proste celej rozpocet a v jednotlivejch soustrednejch kruzich urovne hierarchie, ktery by znazornovaly deleni prostredku

PETRONELLE
    PETRONELLE --- ---
    Ornagramy - Jiří Němec
    http://www.jirinemec.cz/ornagramy/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam