• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Menstruační kalíšky LadyCup + obal z bio bavlny | Slevomat.cz
    https://www.slevomat.cz/sleva/697925-menstruacni-kalisky-ladycup-obal-z-bio-bavlny
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    BLATO: píší to tu holky někde v historii, ale jinak i moje rodící kamarádky mají zkušenost,že záleží na intenzitě menstruace - jedna měla hodně krve a musela často měnit - druhá méně, obě mají malý moon a používají ho do teď. Akorát jim zpočátku občas protékal, ale to si nakonec sedlo a je to ok.
    BLATO
    BLATO --- ---
    Som 7 tyzdnov po porode a dostala som mentruaciu, mozem si uz skusit dat kalisok?mam sice ten mensi mooncup este z dob pred tehotenstvom( si asi budem musiet kupit novy) ale pytam sa ci neni nato skoro alebo co.
    BOUCNER
    BOUCNER --- ---
    koupila sem si lunette na začítku roku 2010 a jen chci říct, že je stále v perfektním stavu, naprostá spokojenost, za nic na světě bych ho nevyměnila a od té doby co ho mám jsem nedala korunu za jakoukoliv jinou pomůcku. Kdo ještě váhá, tak zbytečně neztrácejte čas!
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    TAMARIX: hm hm.. zvážím, kouknu na ně
    XMARGE: už osm měsíců.. téměř jsem nekojila, takže MS jsem měla tak třetí měsíc po porodu a vložky už mě právě dost nebaví..tak snad se to zlepší tím cvičením a snad i časem
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    PETRUSKA: jak dlouho jsi po porodu? Já po prvním porodu dostala MS po 8 měsícíh a první tři cykly byly tragický, kalich jsem neudržela (větší lunette), tampony nejdřív taky ne.. potom se to začalo samo srovnávat, nijak zvlášt jsem necvičila, ty kuličky jsem si sice koupila, ale měla je vevnitř jen jednou, nebavilo mě to...:o) Asi pátej cyklus už jsem měla kalíšek normálně, aniž by mi vyjížděl... jen je blbý, že se mi porodem posunul čípek níž a neměla jsem ve vagíně prostor, abych kalíšek šoupla trochu výš, prostě tam byl přesně akorát aby nekoukal a zároveň netlačil na čípek. Te%d jsem čerstvě po druhým porodu, tak jsem zvědavá, co to udělalo tentokrát..
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    PETRUSKA: Taky se na zpevnění dost doporučují Venušiny kuličky. Dají se koupit i normálně v dmku, sexshop netřeba. ;-) V kombinaci se cvičením by to mohlo nést výsledky.
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    Koupila jsem svůj první Gaia Cup (L) a bohužel ho "neudržím" i když myslím, že zasunutý je dost hluboko, tak pozvolna vyjíždí a protéká. Na vině budou asi ochablé svaly pánevního dna, protože po porodu neudržím ani tampon, který mi nikdy problém nedělal. Nezbývá tedy, než cvičit.. dá se to cvičením opravdu zpevnit tak, abych kalich udržela? Máte s tím někdo zkušenost? A cvičit tedy často během dne svaly zatínat (viz http://www.kalisek.cz/svaly_panevniho_dna.php), nebo je ještě nějaká vychytanější rada?
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    Přišlo mi to jako spam do mailu, s LUNO zkušenost nemám, ale tak třeba se to někomu bude hodit:
    Menstruační kalíšek LUNO violet | Slevopark.cz
    http://www.slevopark.cz/cs_cz/sleva/menstruacni-kalisek-luno-violet/311?nl=1
    2x menstruační kalíšek LUNO violet | Slevopark.cz
    http://www.slevopark.cz/cs_cz/sleva/2x-menstruacni-kalisek-luno-violet/312?nl=1
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    MARGARITKA: já třeba viz KETHAMINA jsem ho vyčistila po 8mi.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    CMLKA: jo, ale Savem, ne Miltonem (?)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    MARGARITKA: hele memu jsem vratila barvu cca po trech letech...
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    CMLKA: aji mne napadlo, ze mozna zalezi, jak je kalich stary, asi to bude lepe fungovat na kalich po roce, nez po peti (kdyz se to zkousi poprve)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ta zmena barvy je proste u kazdeho individualni, zalezi taky na chemickem slozeni vasi krve, nekdo ji ma asi agresivnejsi...co jsem tak vygooglila, tak doporucuji slaby roztok peroxidu, ja jsem ho postrikala savem a barva je zpet....jinak namocit do Miltonu mi taky nezabira...
    FLOE
    FLOE --- ---
    FROGGIE: Diky. Sla jsem nakonec do MeLuna a jsem maximalne spokojena jak s funkcnosti [zadne protekani, snadne zavadeni a vyndavani] tak s tim, ze je v cernem provedeni.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Ja jsem poprve cistila mýdlem s jelenem pres noc, po 8 letech kalisek jak novy :) bez zapachu a hnědého zbarveni.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    DA_NIELA: Na čištění během delšího používání, jestli to není účinnější než mýdlo a taky hlavně, jestli to neodstraňuje zápach líp, než samotný ocet. A taky co to udělá s tím silikonem, ale z tohohle vyplývá, že by se tomu asi nic stát nemělo...

    ORISKOVANUTELA: O samotném octu mi tu bylo řečeno že klidně ano, samozřejmě zředěný vodou, tak nevím
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    NIKKITA: ocet určitě ne, a soda by taky podle mě neměla ale nejsem chemik
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    NIKKITA: Kyselina + zásada = sůl a voda. Netuším, co takovou kombinací sleduješ :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam