• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***

    Bližší informace (velikosti, typy, návody jak používat) najdete na nástěnce a v odkazech!

    Některé zodpovězené otázky můžete najít na nástěnce, takže čtěte, surfujte!
    Přečtěte si nástěnku, možná najdete rady jak na to! A taky se ptejte (případně filtrujte), od toho tu tento klub máme :)


    CO JE NOVÉHO VE SVĚTĚ KALÍŠKŮ

    Další český výrobek - kalíšek LUNO http://www.kaliskyluno.cz/

    Český výrobek LADYCUP v různých barvách (aby byla menstruace ještě zábavnější), více viz: http://menstruacni-kalisek.ladycup.eu/

    Český výrobek - kalíšek YUUKI http://www.yuuki.cz

    Francouzský výrobek - FLEURCUP a http://fleurcup.com/default-en.html
    německý kalíšek MeLuna http://www.meluna.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=3

    TABULKA, kam se můžete vepsat... Uvádějte své zkušenosti, jaký máte typ kalíšku, atd., aby to mohlo být ostatním k užitku
    rozbalit záhlaví
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    Sorry za OT, kdyztak me smazte. Mam tu nove, nepouzite menstruacni kalhotky zn. Blooming, vel. S/M (model Laura, cervene, bavlnene, klasicky strih), nechcete je nekdo? Kdyztak posta
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    Mě to přijde normální, krev se prostě sráží a menstruační krev je navíc včetně sliznice atd, tak mě nikdy sraženiny nevzrušovaly…
    CHOCOLAT
    CHOCOLAT --- ---
    ELIZHANNAH: Já tedy používám kalíšek (ve slabší dny) i tampony (v silnější dny) a sraženiny mívám velké právě s tampony. A to je měním cca po 2 hod. Myslím, že se mi sraženiny vytváří už v děloze, protože jejich objevení vždy předchází obrovská bolest v oblasti čípku. Takže mi z toho vychází, že to spíš souvisí se sílou krvácení.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    XMARGE: aha, tak dík... no já už se ve své menstruaci taky nemůžu vyznat, asi je to i u mě postupujícím věkem a intenzivnější menstruací
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    ELIZHANNAH: já poslední dobou používám menstruační kalhotky a sraženiny objevuju i na kalhotkách - podle mě je to věkem a intenzivnější menstruací, dřív jsem jí tak silnou neměla jako poslední cca rok.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Prosím vás, můžete tohle s těmi sraženinami v menstruační krvi při použití kalíšku/vložky potvrdit nebo vyvrátit? Po hodně dlouhé době jsem si opět vzala kalíšek a nějak mě udivila sraženina, kterou jsem při vylévání uviděla, tak jsem googlovala a dogooglovala jsem k zajímavé informaci. Nikdy mě to s tou vložkou nenapadlo... no a s tím kalíškem taky ne.

    "Do menstrual cups cause more clots in my menstrual blood?

    No, menstrual cups, like Ruby Cup, do not cause you to have more clots. Instead, more clots can form in your cup before you empty it than might with a tampon or menstrual pad. Ruby Cup’s small menstrual cup holds 1-2 tampons of menstrual blood and the size medium holds 3-4 tampons of normal period flow. So, as your menstrual blood pools in your cup (for up to 8 hours), it naturally forms clots. You may see these clots when you empty and change your cup.

    Because tampons and menstrual pads are super absorbent, your menstrual blood does not have time to form clots as it does with your menstrual cup. So your menstrual cup does not change your menstrual flow in terms of the amount of flow or composition of your period blood – you just see more of your flow (and clots)."

    Ruby Cup Explains: How To Make Your Period End Faster
    https://rubycup.com/blogs/articles/how-to-make-your-period-end-faster
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    JANISKA: přesně tak, vetšina výrobců před skladováním namokro varuje/zakazuje.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    BILAKOBRA: Tady u toho bych byla opatrná. Zase, mám dlouhodobější zkušenosti spíš ze zacházení s látkovejma plenama než menstruačníma kalhotkama, každopádně nechávat oblečení dýl namočený se výrazně nedoporučuje kvůli tomu, že se ve vlhkym prostředí daleko rychlejc a víc množej bakterie. Naopak je dobrý věci po namočení nechat proschnout, pokud se hned důkladně neperou.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    XMARGE: Na odsmradění prádla bývá skvělý roztok kyseliny citronové. Mám to vyzkoušeno z látkových plen pro děti.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    JANISKA: Kdo? Lindex nebo M&S? Ty M&S jo, mela jsem
    je v ruce na Vaclavaku
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    CMLKA: Nedávno na mě vyskočila jejich reklama. Nevíš, jestli je maj v ČR i v kamennejch prodejnách? Už jsem se několikrát napálila, když jsem tam pro něco vyrazila, a ono se ukázalo, že smůla, jen přes eshop.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Mimochodem kalhotky dělá už i Lindex a Marks a Spencer, tkerý je teď má i v docela velké slevě, takové balení po 3, takže jestli někdo váháte, tak je vyzkoušejte.

    Menstruační spodní prádlo | Spodní prádlo | Marks and Spencer CZ
    https://www.marksandspencer.com/cz/l/spodn%C3%AD-pr%C3%A1dlo/v%C5%A1echny-kalhotky/menstrua%C4%8Dn%C3%AD-spodn%C3%AD-pr%C3%A1dlo/
    BILAKOBRA
    BILAKOBRA --- ---
    já je nechávám namočené do praní, kdy průběžně měním vodu a při praní místo aviváže používám desinfekci denkmit z DM
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    CAMELLA: ten sanytol mě napadl... koupím ho a vyzkouším.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    XMARGE: dělám jak ty a cca jednou za dvě až tři praní vyperu se sanytolem desinfekcí na prádlo.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    Mám otázku na uživatelky menstruačních kalhotek - jak s nimi zacházíte než je vyperete?
    Já je vždycky přemáchnu ve studené vodě, dokud z nich neteče téměř čirá voda při vyždímání, pak je většinou nechávám proschnout a peru je po 3-4 kusech v gelu na jemné / sportovní prádlo a nechávám uschnout na věšáku. Nejčastěji sahám po Lunacare kalhotkách, ale bohužel je mám půl roku a teď jsem zaznamenala, že většina z nich smrdí zatuchlinou - a to jak za mokra, když je vytáhnu z pračky, tak po uschnutí.
    Takže otázka je, jestli nedělám něco blbě - nemám je třeba nechat namočené dokud je nedám do pračky? A jak je odsmradit? Chci vyzkoušet nechat je namočené v octovém roztoku a následně vyprat znovu a nebo vyzkoušet desinfekční prášek na praní (ale nezničím je tím??). Jinak jsem s nima spokojená, ale abych je musela měnit po půl roce, to se mi nelíbí...
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    BESSAYA: Díky, jsem v situaci, kdy jsem přišla o oba kalíšky (používala jsem velký i malý LadyCup) a na jaře jsem měla nějaké urogynekologické problémy, které povolily, když jsem vyřadila velký kalíšek a na část menstruace byla jen s mens. kalhotkami bez kalíšku.

    Tak řeším, co dál.
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    MOLLY: Ahoj, ne přímo tuhle značku, ale používám už několik let nixit disc, a funguje to na jiném principu než kalíšek - nedrží to podtlakem. Je to ale super a narozdíl od kalíšku mi nikdy neproteklo a nemám s tím kvůli tomu podtlaku bolesti. Takže za mě spokojenost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam