• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAObrana občana
    LALINA
    LALINA --- ---
    vcera jsem od nekoho z humanistickýho hnutí slyšela, že se chysta nejaka demonstrace na Letné proti zastavění její plochy... tak už vážně nevím, kde je pravda... chce nekdo tu Letnou zastavět nebo ne???
    LALINA
    LALINA --- ---
    VOID: :-)))))))))))
    VOID
    VOID --- ---
    cip si budes muset ukrast! :)
    HUGO
    HUGO --- ---
    LALINA: to je docela zajímavý, jak si budou moci zakoupit chip, když si bez chipu nebudou moci koupit ani rohlík? :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    NAVARA: no vždyt..obcane nebudou mit jinou volbu, nez si zakoupit cip a nejlepe nechat si ho implantovt , protoze bez toho si za chvíli nebudou moct koupit ani rohlík.. no, ale ja jsem technicky nezvzdelaný jedinec a v dětství jsem přečetla přilis mnoho knih, prevažne scifistických, což se na me vyrazně podepsalo :-)))
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    LALINA: chipovani se boji pouze technicky nevzdelani jedinci, kteri netusi ze statni agenda k dosazeni podobneho efektu vubec nejake chipy nepotrebuje, jen to je nakladnejsi - coz opet zaplati obcane a ne stat.
    LALINA
    LALINA --- ---
    MKOV: aha..to by slo? tak to by šlo..
    MKOV
    MKOV --- ---
    K těm čipům ... co takhle nosit pouzdra, která nepropustí elmag. záření (olovo možná hliník..) Dokud to nebude implantát tak by se to dalo obejít takto a vyndat z pouzdra jen v případě nutnýho použití :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    HONCKA: ale to se da udelat tak, ze kdyz zjistej, ze mas zrusenej čip, budes platit jeste vetsi pokutu, nez normalne:-)) čili clovek znici čip, ale timpadem ho nepustej do obchodu,do skoly, proste bude MIMO....
    LALINA
    LALINA --- ---
    to je fine, jsem si rikala, jestli mam starej fotak vyhodit nebo ne:-)))
    LALINA
    LALINA --- ---
    HONCKA: aha:-))hehe, vyborne, jsem doufala, ze lidi si vzdycky nejdou neco, jak tu kterou vec očůrat... takže helejte se, nakonec je vsechno v poradku, kde moc na povrch vylejza cerna, tam se zakonite objevi a bila:-)) aneb zakon o rovnováze:-)))
    LALINA
    LALINA --- ---
    HONCKA: však jsem už dávno říkala, že lidi nebude nutno čipovat nejak nasilne, ale jeste se nechaj rádi očipovat... pekne to tu je navcelčeno :-/ ještě si klidně i zaplatej ...
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    MORPHLER: aha...typická záměna I a J v latině, to bude ono, díky... :O)

LALINA: well, dá se z toho ledacos vyčíst pro komerční účely (kdyby se to např. dostalo do rukou pojišťoven, bank apod.), dá se z toho při porovnání vzorku poznat kdo se kde vyskytoval...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    LALINA: Uz aby zavedly RFID v doprave, nebot
    RFID + RFID zapper = MHD zadarmo
    http://hw.cz/Teorie-a-praxe/Navrhy-vyvojare/ART1641-RFID-Zapper.html
    LALINA
    LALINA --- ---
    a co je zase tohle???
    ja o čipech a ony jsou za dveřmi :-// (???)
    ----------------------------------------------------------------------
    15.6.2007-Otevřený dopis Magistrátu hl.m. Prahy v souvislosti s projektem OPENCARD
    Vážený pane primátore, obracíme se na Vás v souvislosti s právě probíhajícím pilotním projektem Univerzální Karta Pražana, v jehož rámci jsou občanům vydávány čipové karty s označením „opencard“.

Tyto karty obsahují bezkontaktní RFID čip MIFARE. Mezi odborníky na bezpečnost, informační technologie a ochranu soukromí a lidských práv stále probíhá diskuze o kontroverznosti RFID technologie a správných způsobech její implementace. Přesto dopravci, školy, magistráty a další instituce zavádějí různé systémy založené na bezkontaktních čipových technologiích s minimálním ohledem na právo na ochranu soukromí jednotlivce, zakotvené v ústavě.

Zdroj: iure
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    NEVILL: A nezkomolili to v tom clanku nahodou trochu? Podle me je to tohle: http://www.iure.org/ -Iuridicum Remedium.
    LALINA
    LALINA --- ---
    NEVILL: a co te na to znepokojuje? jak se da vzorek myho DNA zneuzit?
    LALINA
    LALINA --- ---
    a jakože náhody nejsou, tak jsem v klubu "reklama klubů " narazila na tento (spřízněný a tématicky blízký) klub... je taky novy, cili zda se, ze v posleni dobe se zacinaji lidi tak nejak vic probouzet a starat se o tu sovji svobodu a o to, co se deje dal, nez za jejich humny..ackoli...ono to uz v podstate je nejen za humny, ale primo u nás doma.. asi proto uz se konecne lidi probouzeji :-))

[ svoboda jednotlivce a jeji omezovani ]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam