• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAObrana občana
    LALINA
    LALINA --- ---
    KENJIRO: ach tak...ja jsem myslela, ze premyslejicimu clovekovi se nemusi nejak výrazne pripomínat IMHO...ostatne vzdycky a vzdycky rikam jenom svuj vlastni nahled a zadne generalni a obecne soudy, které by si cinily jakýkoli nárok na kanonizaci
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    LALINA: :-)) Pouze poukazuji na to, že to, že Ty nazveš Machiavelliho filosofii "přízemní" a "malou", ještě není důkaz, že taková je... je to pouze snaha pomocí emocionálních argumentů vyvolat takový dojem.

Modlit se... no budiž. Každý po svém.
    LALINA
    LALINA --- ---
    utlocitenej na svoji filozofii?
    snad ne...to by asi starej Mach neudelal.. :-))
    modlit se .-)))
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    LALINA: První věta je útok ad hominem, takže to přecházím.

OK. Takže Rusové i Američani jsou (podle Tebe) stejní. Co navrhuješ?
    LALINA
    LALINA --- ---
    KENJIRO: možná oblíbeny pro svoji malost a přízemnost, ale rozhodne ne dobře nastudovany .-))
    Machiaveli nebyl naivni, clovece. Co je jeden radar ve hře světových mocností?
    Bude-li treba, poslouží on i my jako obetovaný pěšák ve velke hře...
    Muzes mi říct, jak vis, co udelaji Američané, když řekneme ne?
    Podívej se do světa.... v ČEM jsou lepsi, nez Rusové ? delají nemlich to samé, sledují nemlich ty samé cile a jenom metody se tu a tam drobne lisí... v celku se ale shodují až běha mráz po zádech...(ale je to logické... expanzivní mocnosti delajici si narok na vladu nad svetem se od sebe ani nemohou prilis lisit, žejo...
    Rekneme, ze rusové mozna jsou vic přímí a amíci víc pokratecky a intrikansky..ale rozdily se zacinaji zřetelne smazávat...

KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    LALINA: Nemyslím si, že nás v takovém případě budou chránit... ale jsem si jistý, že budou chránit SVŮJ radar. (Ano, můj oblíbený filosof je Machiavelli.)

LALINA: Ale jistě. Já ovšem vidím zásadní rozdíl mezi Američany a Rusy v tom, co udělají, když češi řeknou ne.

Jinak já jsem podepsal petici pro referendum o radaru, i když vidím, že asi dopadně jinak, než bych si přál, právě proto, že nechci, aby naše skvělá vláda rozhodla za hloupé a nepoučené lidi. Chci, aby si hloupí a nepoučení lidé udělali to rozhodnutí sami, a pak si následky své hlouposti a nepoučenosti hezky vyžrali.
    LALINA
    LALINA --- ---
    KENJIRO: víš, co si myslím? rusaci se kdysi ptali...vybrali si k tomu správny lidi, provedli malinkatej natlak a správny lidi souhlasili...

nechci bejt škarohlíd, ale to samý se tedko odehrává v pruhovaném provedeni...
    schvalne, jestli tu nakonec ten radar bude, i kdyby ho lidi fakt nechteli, jo?
    Nase skvela vlada prohlasi, že lidi jsou hloupí a nepoučení, nevedej, co je pro ne dobry a basta...
    LALINA
    LALINA --- ---
    KENJIRO: no právě...možná třeba...a ty jako myslíš, že kdyz pridjou Rusaci, tak Amici budou kvuli tomu svymu radaru rizpoutavat valku nebo co jako mysliš?

každej ma strach z nekoho, někdo z amíků a někdo z rusáků, ale na trpaslíky nepomyslí nikdo.
    Moje teorie je, že velmoci se bud vzdycky dohodnou o svejch vazalech a nebo se poperou...vazalove z toho vyjdou vzdycky nastejno...

každej ma strach z nekoho, někdo z amíků a někdo z rusáků, ale na žlutý trpaslíky a žabí mor nepomyslí nikdo.;-)))
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    ATOMINATOR: Jistě. A naši spojenci se za nás neohroženě postaví...tak jako před sedmdesáti lety.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    KENJIRO: KAM přijdou Rusáci? Nezapomínej, že jsme v NATO.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    Přileju taky benzínu do ohně...

Pokud to chápu správně, Američani za námi přišli s tím, jestli je tady necháme postavit radar.

Názor převážné většiny Čechů je "Ne, běžte s radarem do prdele."

Můj předběžný odhad je, že Američani prostě řeknou "Well, okay" a postaví si radar jinde.

A pak přijdou Rusáci, a ti už se nikoho na nic ptát nebudou.
    GEZICHT
    GEZICHT --- ---
    ...a tu agitku pro radar dóle
    GEZICHT
    GEZICHT --- ---
    DISPARITY: částečně souhlas. až na ten tvůj seznámek, ke komu že by měli jít vysvětlovat. to je jak z novy, prosimtě :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    DISPARITY: to je ale NESMIRNA tragedie, kdyz tu nebudeme mit radar a tim se vyřadíme...eee...spijenci? eeee... hodnoty???
    a sakra tam vidim trochu problem.......mozna nám některým uniklo, že stare hodnoty nového sveta jsou uz zpuchrelé, prežilé a prolhané....nehlede na to že vedou ke zkáze uslechtilých tresek, sardinek a destných lesů...
    meli bychom se snazit hledat hodnoty nové...opravdu nové a nosné...
    DISPARITY
    DISPARITY --- ---
    Za teroristy bych tedy rozhodně Greenpeace také nepovažoval, byť bych uvítal kdyby své, třebas i původně dobře míněné aktivity neprováděli s takovou ignorancí, nekompetentností a pohrdáním k normám jak cizím, tak i k těm, které teoreticky obhajují (různé 'nesmírně ekologické' lodi na naftu bránící nesmírně efektivně zájmy tresek, či čeho).

Na svůj názor na radar mají pochopitelně plné právo, stejně jako na jeho přiměřené vyjadřování, nicméně zakládání států (na cizím území, bez jakékoli legitimity a především bez jakéhokoli jiného smyslu, než politický lobbing) mi přijde jako zbytečné a kontraproduktivní hysterčení a devalvování významu podobného typu jako Paroubkovo (nesmírně drzé) hulákání o puči po prohraných volbách.

Jinak je nesmírně hezké, že ti lidé mají tak rádi mír, že odmítají jakékoli vojenské instalace (mohli by to při své obětavosti jít vysvětlit třeba Palestincům na blízký východ, do Barmy, nebo panu Putinovi jehož generálové pravidelně vyhrožují atomovými útoky při jakkoli nevýznamnému incidentu), nicméně obávám se, že tento chvályhodný pocit z ostatních lidí milá sluníčka neudělá...

Ostatně nevíte někdo o nějaké petici pro radar? Chtěl bych se jako občan bránit, před snahou některých vyřadit nás ze seznamu potenciálně užitečných spojenců pro země vyznávající aspoň přibližně podobné hodnoty jako my, neboť jak si možná dost lidí nevšimlo, sami se neubráníme ani útoku Vatikánu...
    LALINA
    LALINA --- ---
    DANKLAR: teroristi? silna slova, ne?

Teroristy bych asi hledala věru jinde..a ze jich tu asi je!
    bejvali tu kdyz nam vladl SSSR a jsou tu i tedko, kdyz nam vladne (?) Amerika. A ty nebehaji po lesích, chlapče.
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    Stát Peaceland byl už rozpuštěn policií, děkujeme. Teroristi z Greenpeace jsou nahraní!
    LALINA
    LALINA --- ---
    a jak se to ma s PL...je v EU ? plati tam Šengen? Jakou tam maji menu?
    Které státy tento nový stát uznaly?
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    LALINA: tak to nemam info :-). Jak rikam, nikdo se o to moc nezajimal, jen mam z druhy ruky - kolega sel okolo, kdyz ji na Kampe provozovali. Ale byli zapaleny pro vec, tak by to melo byt v US stajlu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam