• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAObrana občana
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    PALEONTOLOG: tak to promin, ale vyznelo to fakt blbe.

ale nesmrtelnost vecne umirajicich je vystizna...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    což by bylo přírodním výběrem velice rychle vyřízeno
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    mám pocit, že jsi v diskuzi sklouzla jinam.. k četu.. jaký zakaž toto.... je mi naprosto jasné, že u eutanasie se nejedná o ekonomické zájmy..

LALINA: já mám pocit, že k dnešní peřevratné technologizaci medicíny se přimotala i jakási nesmrtelnost věčně umírajících ...
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    tak ale opak euthanasie není udržovat člověka na přístrojích za každou cenu, to snad je jasne? ne? naopak ma pocit, ze vetsina odpurcu euthanasie je i proti zbytecnemu udržování na přístrojích

PALEONTOLOG: tak jestli ti jde o hospodárnost, tak zakaž jipky a transplantace, to jsou někdy miliony denně na jednoho člověka...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    mě zase nepřijde hospodárné, aby někdo visící na přístrojích polykal peníze pojišťoven bez perspektivy na uzdravení..
    LALINA
    LALINA --- ---
    takze v postate by to meli pribuzní udelat samii, zejo...pokud o to zadaji..
    pro me je (momentalne )euthanasie jenom dalsi krok k zvracenosti nasi "civilizovane" spolecnosti, kde je utrpeni zcela nezadoucí a panuje kult pohodlí..... ovsem v momente, kdy na přístroji muze clovek "existovat" jeste davno potom, co vlastne umrel, je to trochu zapeklitá záležitost...
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    PALEONTOLOG: no, jeden pro mě ze zásadních problémů euthanasie, je to, že je tam někdo kdo to musí vykonat. A to musí mi vadí.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MOLLY: pokud vím, euthanasie je na vlastní žádost nebo na žádost nejbližších příbuzných.. tak nevím co s tím d oktoři..
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    PALEONTOLOG: jak se to vezme. mě osobně vadí na euthanasii jiný věci, ale je snadno prokazatelné z vedeckych studii z holandska (to nebyly zaujate veci, co jsem četla, tam to byl objektivni statni vyzkum, statistiky atd.), ze z tech nekolika tisic rocne (myslim, ze to bylo asi 5-10tis. lidi), co v holandsku podstoupi euthanasii, cca 60 procent je nedobrovolna euthanasie nebo značně zpochybnitelná dobrovolnost. (byl to rok 1991).

a ja bych osobne do práva na život dala i to, že žádný doktor euthanasii nemůže být nucen zabíjet.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    to je hloupý článek.. právo na život eutanasie nikomu neupírá..
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    Petice proti eutanazii a za obnovení ústavního práva na život

Volání nemocného po eutanázii je zoufalé volání pacienta po soucitu, po chvilce pozornosti, po trpělivosti, po lásce. Volání zdravých po eutanázii je strach před vlastní bolestí při doporovázení, před bezradností, před setkáním se smrtí, před tisici otázkami.

Odpovědí proto není smrt, ale přítomnost blízkých, tišení bolestí, laskavá pozornost a pomoc duchovních.

Petice proti eutanazii a za obnovení ústavního práva na život

Vážený pane prezidente,
    až do roku 2002 bylo právo na život každého z nás zaručeno ústavou. Od té doby může kohokoli z nás o toto právo na život připravit běžný zákon. První z těchto zákonů je již na obzoru – průlomový návrh zákona o eutanazii, tj. úmyslné zabití nemocného člověka (na jeho žádost). Proto nejen protestujeme proti pokusům o legalizaci eutanazie, ale především požadujeme a trváme na urychleném obnovení ústavního práva na život každého z nás.
    http://prolife.cz/?a=300
    LALINA
    LALINA --- ---
    a máme tu další aktivitu za "obranu Pražanů" :-) aneb: kdo mlčí, soulasí, i když o tom třebas ani neví .-) (což bývá pro úřednictvo ta nejlepší varianta :-)
    Vazeni pratele,

posilam Vam tuto informaci. Pokud nekdo z Vas muzete prijit a podporit
    nas, budeme moc radi. Nejde jen o obyvatele na severozapade Prahy. Jde o celou Prahu a obecne i o rozhovor obcan - stat. V tomto rozhovoru nesmime mlcet.

Prosim, preposlete dale tomu, koho by to mohlo zajimat.

Zdravim s pranim hezkeho dne, Stanislava Veselkova
    -----------------------------------
    29. 9. 15:00 Staroměstské náměstí -
    Manifestace Za prijatelne reseni dopravy na severozapade Prahy aneb CHCEME OKRUH OKOLO PRAHY!

Vyzyvame uredniky ministerstva, aby rozhodovali vecne, nestranne a odolali politickym tlakum!
    I my jsme obcane Prahy ! Ma snad Praha ruzne kategorie obcanu ?!?

Stavebni odbor Magistratu hlavniho mesta Prahy vydal koncem srpna 2008
    rozhodnuti o umisteni stavby 518 Ruzyne – Suchdol a stavby 519 Suchdol
    – Brezineves, soucasne s rozhodnutim o ochrannem hlukovem pasmu podel
    uvedenych staveb. Ucinil tak po skandalnim prubehu ustnich jednani k
    obema stavbam, ktera se konala v breznu tohoto roku. V rozhodnutich
    odmitl vetsinu pripominek, predlozenych ucastniky v prubehu rizeni.

* Letak - pozvanka na manifestaci (0.08MB) -
    http://www.drahan.chabry.cz/data/dokument/soubor/manifestace_080929_POZVANKA.pdf

* Tiskova zprava k demonstraci Chceme okruh okolo Prahy (0.07MB)
    - http://www.drahan.chabry.cz/data/dokument/soubor/TZ_k_demonstraci_080929.pdf
    Vice na http://www.drahan.chabry.cz/dokument.php?stav=view_detail&dokument=483

NASA
    NASA --- ---
    asi nevic mi k tomu sedi tohle - z diskuze na tomto linku -> LALINA

Re: To jako

(bimbac IP:[84.226.230.*], 20.09.2008 0:45) | nahlásit příspěvek

Bude asi pravda, ze se na to musi moc utuzit. Svycarsky lid ji ma utuzenou 160-letou tradici (1848 bylo zalozeno Svycarsko v dnesni statnepravni forme) a jeho ustava - zhruba pred 20 lety podrobena revizi - zacina "Im Namen Gottes des Allmächtigen" ("Ve jmenu Boha vsemohouciho"). A zadna cirkev ve Svycarsku neodda par bez potvrzeni o uzavreni obcanskeho snatku, protoze proste podle zakona nesmi (a nesmela ani pred revizi ustavy). Sama o sobe smi nanejvys dat paru pozehnani, jak se to obcas deje v reformovanych cirkvich u stejnepohlavnich paru, to ale ani pro cirkev ani pro stat nema pravni charakter snatku.

Proste stat dava manzelskym parum urcite mimoradne postaveni, ktere jej mj. zavazuje k ruznym vecem. A tady nejde, aby byla statu jen na zaklade zhodnoceni situace nejakou soukromou organizaci (a to vuci statu cirkve jsou), k tomuhle ukladana povinnost. Bylo by to poruseni zasady oddeleni statu a cirkve.
    NASA
    NASA --- ---
    LALINA: se statem preci jen nejake vztahy mam, s cernoprdelnikama ne. a to, ze politici jsou vetsinou smejdi neznamena, ze statu jako takovymu neduveruju.

a k tomu, ze jsem na stat delegoval vic pravomoci, nez je zdravo - hele, ja fakt ne, soudruhy nevolim, ani do pionyra jsem moc nechodil, snad ani pionyrskej slib nemam, jiskru jo, to priznavam :-))
    a pravice taky nic moc, no
    LALINA
    LALINA --- ---
    NASA: ty nemas duveru v cirkve... ale mas , ehm..duveru ve stat... na stat jsi delegoval nejaky pravomoci (vic, nez zdravo:-) a on jich tedko nejak vyuziva/zneuziva..je na tobe jako na obcanovi, na takový veci upozornovat a ten "stat" usmernovat, kdyz se ti neco nelibi...

i od toho je tady tuten klub obecně.
    LALINA
    LALINA --- ---
    jo, byla bych za to, aby smel oddávat jenom stát...a bylo by po hastereni.. byla bych pro zavedeni svatebnich smluv a hotovka.. zadnej tyjatr...
    pro stat je to pravni ukon. nic vic. pokud tu moznost deleguje i na jiny organizace, neni to ferový.
    na 2. stranu chápu v historickem kontextu, proc to tedko takhle je, no..me osobne to absolutne neprekazi teda....ale fer to neni
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    LALINA: Přesně tak, rozhodovat by o tom měl stát. Ale nejvíc teď křičí KDU a těm nejde o stát, ale o své blaho... a KDU nedovolí ostatním sektám si podobné právo vydobýt... prostě klasická křesťanská sviňárna:o)
    NASA
    NASA --- ---
    LALINA: ok, ale ja treba nemam duveru v cirkve, takze nebudu uznavat cirkevni snatky?

proto byl ten navrh, aby to pravo mel pouze stat, ktery v tom ma vliv na ty vyhody a tak
    a po tom (nebo pred tim), at si clovek zajde udelat show treba s ohnostojem a cernoprdelnikama
    LALINA
    LALINA --- ---
    DANKLAR: jo, neco na tom, co rikas, je. ale to by si museli sekty tu moznost vydobýt. prece jneom jde o vyhdy, který manzelům dává stát a tak tedy stát si musí vybrat, komu deleguje moznost delat to jakoby za nej... vzdyt jinak si muzou lidi uzavirat snetky jak a kde chteji.. akorat že z toho potom nemaji vyhody, které poskytuje stát..
    ale my jsme ten stát, takze kdyz bude dostatecný zájem od nás, lidí, a stát získá důveru k instituci, která o to žádá (tak jako ji má ke krestanum) tak bude moct se vsema dusledkama a vyhodama moc oddávat taky..
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    LALINA: JJ, je to hnusná diskriminace, že křesťani mohou oddávat a jiné sekty ne...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam