• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAObrana občana
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    Dovolte, aby opět podotkl, že problém není v tom, kdo je zvolen, ale v tom, kdo volí. Čímž narážím na Lalinino vláda vyžrané a médii a politikama vygumované luzy je strasná vec...
    to je snad horší (v důsledcích) než nějaká osvícená diktatura
    . Pokud by každý kdo jde k volbám za neodevzdání svého hlasu dostal 5000 korun, pak by to možná vypadalo jinak ;-)
    MNR
    MNR --- ---
    vicemene souhlasim, ale faktem je, ze soucasna vlada prechytralych prezidentu, tunelaru a falesnych vysokoskolaku musi pryc - jinak se tech dalsich 20 let nic nezmeni....

ad okamzita odvolatelnost: taky vidim problem v tom, kdo by to delal, aby se to nezvrhlo ve vladu luzy. mozna by stacilo omezit imunitu...

btw nak po mnr tady v praci chtej, abych zacal pracovat, taxe musim utnout;) priste
    LALINA
    LALINA --- ---
    jak tuhle nekdo poznamenal, je to jako s Mojžíšem a hebrejci, kteří utekli z Egypta: museli všichni chodit 40 let pouští, museli vymřít, musel se ten národ úplně promenit, aby mohl začít novej život...
    OK, říkám si, kdyby človek videl nejakej aspon malinkej pokrok, reknu si, tak jo, budeme trpeliví a dáme tomu jestě dvacet let...Jenomže ono "to samo" nejak nejde, žejo, ono se to samo akorát tak dovede mrvit ještě víc....
    Snad tech druhejch 20 let to uz konečně půjde trochu nahoru...když tady bude snaha a nejenom nadávání a kecy..
    LALINA
    LALINA --- ---
    já nevím, vidím v tom zase pár nevýhod... vláda lidu...achjo, težko se to říká, ale vláda vyžrané a médii a politikama vygumované luzy je strasná vec...
    to je snad horší (v důsledcích) než nějaká osvícená diktatura:-)
    okamžitou odvolatelnost by pekelne zneužili jak zvolení volové, tak i volící volové... luza... jaký rozhodnutí by se dala od takovejch lidí čekat???
    to je jako bys mel hospodářství, kde by si nikdo nebyl jistej, že když ráno zaseje, tak ho v poledne neodvolaj a novej chlap na jeho místě oseté pole nezmění na golfový hřiště....

jde o to kultivovat lidi, občany... a to jde jen pomalu a stálou snahou... žádný grandiozní nebo násilný gesta tomu nepmůžou.
    MNR
    MNR --- ---
    LALINA: na revoluce mame asi dost podobny nazor. jak napsal muj kamos K.R.:
    ..." Veškeré revoluce jsou v kontextu lidského bytí zbytečné, fungují pouze jako májské cykly civilizace či kultury. Revoluce jen pozvedne práva a svobody jedné sociální skupiny na úkor práv a svobod skupiny jiné. Moc, která byla příčinou revoluce, pouze posune své těžiště do jiných rukou, aniž by se ostří gilotiny otupilo...."

jo, defenestrace by mohla byt lepsi reseni, taky uz jsme ji probirali.
    demise soucasne garnitury a okamzita odvolatelnost volenych zastupcu, by mohly byt pozadavkem, na kterym se shodne hodne lidi.mozna vsichni.imho
    LALINA
    LALINA --- ---
    ale jak my, lidé moderní doby vůbec můžeme bojovat? Máme vůbec hrubou sílu (teda kromě té zcestné "bílé síly" ? )
    copak máme kopí nebo cepy? Vyhodí snad nějaký blbý chrastění klíčema ty parchanty na hnůj?
    I ti zemedelci "bojujou" ne vidlema, ale jako srabi litím mlíka na pole - zlo a peklo toto....
    LALINA
    LALINA --- ---
    revoluce ne, ale taková občasná defenestrace klíďo...
    LALINA
    LALINA --- ---
    zrovna tedko slyším v rádiu, že Řápková žaluje neznámého pachatele za zcizení její diplomové práce. A jakto, že dostala zápočty dřív, než se vůbec přihlásila na semestr, to neřekne... to jsou veci, že nad tou megadrzostí zůstává fakt rozum stát!
    LALINA
    LALINA --- ---
    MNR: revolucI ? a kdo by to tu prevzal??? podle tebe? nejaký dobrí lidé? pche...
    revoluce nefungujou... chce to podle me neustálej tlak a talk... prát, stežovat si, otravovat.
    Parchanti se naucili, že stačí chvíli delat hluchýho a blbýho a človek ustojí i nejhroznější svinstvo, který je napadne...to by melo přestat. ale to není otázka revolucí...
    MNR
    MNR --- ---
    LALINA: nastesti nesjou tak zpitomeli, jak se to zda. muj 70lety kolega (btw spis konzervativni clovek se sklonem volit ods) za posledni tyden pri cteni novin nekolikrat mluvil o dalsi revoluci.dokonce si zacal broukal "tam kde kdysi byl babylon" :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    MNR: :-)))) jenom jestli by si toho otupělí občané vůbec všimli--trochu pochybuju .-))
    MNR
    MNR --- ---
    ale jak vidno, .bmp obrazek z bemovych stranek neni pro vetsi formaty staveny. chtelo by to kvalitnejsi original ;)
    MNR
    MNR --- ---
    treba tyhle ?
    LALINA
    LALINA --- ---
    ten Bém je fakticky chorej. Ten magistrát je chorej...Mesto na neco peníze nemá, ale na tohle jo..
    Absurdistán.

co vymyslet nejakej dodatek, nejaký samolepky, který by se k tomu přilepovaly?
    SYNCHRONISTA
    SYNCHRONISTA --- ---
    NALEPKY PRO PRAHU
    2.otevreny dopis
    a pripojena odpoved magistratu na 1.otevreny dopis

from ......................................
    to
    pavel.bem@pavelbem.cz,
    ombudsman@cistapraha.cz,
    bohumil.pecinka@reflex.cz,
    redakce@advojka.cz,
    redakce@novyprostor.cz,
    redakce@ihned.cz,
    redakce@respekt.cz,
    3duby@stromovka.cz,
    kuzilek@otevrete.cz,
    bsvobodo@praha6.cz,
    konektor@konektor.biz,
    salek@tyden.cz,
    redakce@lidovky.cz,
    mm@economia.cz,
    ctnamety@ceskatelevize.cz,
    halonoviny@halonoviny.cz,
    monika.schidlofova@denik.cz,
    bronislava.janeckova@rozhlas.cz,
    redakce@blisty.cz

date6 November 2009 12:18
    subjectRe: FW: NÁLEPKY PRO PRAHU

Vážený pane primátore,

děkuji Vám, že jste mi během dvou týdnů dnů nedokázal odpovědět.
    Pokud ovšem nepočítám očekávanou odpověď, kterou by mohl bez problémů vygenerovat počítač. Ačkoli jsem adresoval email Vám, odpověděla mi naučenou frází paní Kučerová, kterou neznám, a jejíž telemarketingové formulace mě nezajímají. Popravdě řečeno, odpověď „až naprší a uschne“ bych ocenil víc. Bylo by v ní více pravdy a méně pokrytectví.

V mém prvním dopise mi nešlo o odpověď na jednu každou vznesenou otázku, ale spíše o Vaše vysvětlení, v čem je kampaň (nikoli Projekt jako takový) pro Pražany přínosem. V čem je přínosem pro Vás, je zcela jasné. Je soukromou politickou agitkou placenou z veřejných prostředků.

Ale musím Vám, vážený pane primátore, pogratulovat. Zatímco jsem marně čekal na Vaši odpověď, získal jste další bezplatné reklamní plochy.

Navíc v exkluzivní lokalitě:
    anglický park Královská obora (Stromovka) je
    plochou zeleně I. významové kategorie v systému zeleně města tj. plochou mimořádného významu,
    zvláště chráněným územím dle zákona ČNR č. 114/92 Sb., o ochraně přírody a krajiny
    a podléhá plánu péče o zvláště chráněné území.
    Tento historický park je rovněž
    chráněn dle zákona č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči, ve znění pozdějších změn a doplňků.

Nechápejte mě špatně, nemám nic proti stolům a lavičkám, pokud jejich zpracování, umístění a hustota respektují prostředí Stromovky (či jiné lokality). To samé se týká například dětských hřišť. Jestli má být Stromovka i nadále anglickým parkem se statutem přírodní a historické památky, není zde možné stavět cokoli magistrát napadne. Za chvíli bychom tu mohli mít nový Kočkův lunapark. O těchto věcech se však dá polemizovat a můj osobní názor nemusí odpovídat mínění ostatních.

Vaše propaganda, kterou musím znovu nazvat magistrátním vandalismem, se ovšem polemice vymyká. Myslím, že fotografii není třeba dlouze komentovat. Problémem není samotné “piknikové místo”, ale cedule o rozměrech cca 1m2, která oznamuje, že před sebou máme piknikové místo pod záštitou Pavla Béma.

Nejedná se však pouze o Stromovku. Podle informací, jež mám od obyvatel jiných částí Prahy, které běžně nenavštěvuji, se Vaše agitka objevila na většině území hlavního města, například i v Prokopském údolí nebo Krčském lese.
    Kdyby byl magistrát komerční firmou, byl by to skvělý tah. Účinkům propagandy totiž nebrání žádná jiná PR, a tak se na pozadí přírody vyjímá opravdu nepřehlédnutelně. Případná konkurence, která by se Vás pokusila napodobit, by navíc mohla být stíhaná podle zákona.

Kde mají obyvatelé města relaxovat a odpočinout si od všudypřítomné mediální masáže, než v anglickém parku?! Zdravotně-hygienická funkce přírody je reklamními panely vážně narušena, třebaže si jich návštěvník nemusí všímat vědomě. Logo Projektu mělo být jakousi známkou kvality života v hlavním městě, nikoli další agresivní reklamou, která útočí na emotivní složky psychiky s cílem manipulovat.
    Jestliže musí mít stůl v parku svůj provozní řád (o čemž si dovolím pochybovat), mohou být tato pravidla umístěna nenápadněji, vkusněji a v přiměřené velikosti. Takto Vás musím opět obvinit toho, že “pikniková místa” vypadají, jako by byla instalována pouze jako záminka pro vztyčení velké nástěnky s Vaším podpisem.

Žádám proto,
    1.aby byla ve Stromovce a v ostatních parcích a zelených zónách okamžitě zastavena jak další instalace magistrátních cedulí, tak vylepování nálepek
    2. aby byly stávající cedule a nálepky postupně odstraněny.

Musím konstatovat, že naprosto nereflektujete přání lidí, jež máte zastupovat, a nedokážete
    ani odpovědět na konkrétní – a oprávněnou – námitku vůči Vaší činnosti.
    Vzhledem k tomu, že jsem o této kauze hovořil s nemalým počtem Pražanů všech věkových i sociálních skupin a všichni kampaň vnímají podobně, mohu si být jistý, že mluvím ve jménu široké skupiny obyvatel hlavního města.
    Pokud mi, vážený pane primátore, během týdne neodpovíte a veřejnosti nevysvětlíte, jaký význam má zaplavovat městskou zeleň politickou reklamou, budou muset Pražané považovat kampaň Projektu za nelegitimní ničení svého domova, vůči němuž se mohou aktivně a beztrestně bránit jako proti jakémukoli jinému vandalství.

S pozdravem
    ....................................

from Jana Kucerova kucerova@cistapraha.cz
    to.......................

cc: ombudsman@cistapraha.cz

date23 October 2009 15:33
    subjectFW: NÁLEPKY PRO PRAHU

Vážený pane ..................,
    děkujeme za Váš zájem o Projekt čisté a zelené Prahy. Vzhledem k rozsáhlosti
    Vašeho dotazu Vám nezasílám odpovědi obratem. Jakmile pro Vás zjistím
    všechny informace, které v e-mailu žádáte, ihned je zašlu.

S pozdravem a přáním hezkého víkendu

Jana Kučerová
    tisková mluvčí Projektu čisté a zelené Prahy - Pro zdravé město
    tel. 723 883 645

www.cistapraha.cz
    LALINA
    LALINA --- ---
    Vážení přátelé Klánovického lesa,

boj za záchranu celistvosti Klánovického lesa bez golfového hřiště
    čeká tuto sobotu významná událost - místní referendum v Klánovicích. V
    sobotu 7.11.2009 budou občané v Klánovicích od 8 do 18 hodin
    vyjadřovat své ANO či NE k otázce: "Souhlasíte s výstavbou golfového
    areálu na pozemcích, které jsou v současné době lesními pozemky v
    katastrálním území Klánovice?".
    Budou rozhodovat i za nás! Můžete-li oslovit své přátelé a známe,
    kteří v Klánovicích bydlí, požádejte je, aby k referendu přišli a
    řekli NE výstavbě golfového areálu. Více již pro posílení úspěchu v
    referendu udělat nemůžeme.

Prý nemá referendum žádný význam! Není to pravda, jinak by to investor
    a jeho lokajové neříkali!

Klíčové je, aby se v referendu vyjádřilo pro NE více než 25 procent
    všech klánovických voličů. Pak bude referendum nejen platné, ale i
    závazné. A o to v klánovickém referendu jde.

Jak referendum dopadlo se dozvíte ihned po spočtení výsledků na našich
    webových stránkách www.ujezdskystrom.info .

Prosíme Vás o tuto výše zmíněnou pomoc.

S pozdravem

Pavel Roušar,
    Újezdský STROM
    LALINA
    LALINA --- ---
    tak jsem se tam nakonec dostala... ale takový divný to bylo... opravdická párt i s kvičením dětiček a výstupama nějakých televizních Superstar. Proste slabý šou, o ničem... Ale lidi uplne normální, povetšinou, střední věk, zádný hipíci ani jinak vyhranění idealisti... pohoda ... jenom zkrátka ta šou kolem byla taková jako pro základky, nechytlo me to za srdce, tak jsem po chvíli focení zmizla...
    http://img5.rajce.idnes.cz/d0506/2/2755/2755719_639a620b742e98e8c8db0c977d42f1bb/images/DSC02025.jpg

http://img5.rajce.idnes.cz/d0506/2/2755/2755719_639a620b742e98e8c8db0c977d42f1bb/images/DSC02009.jpg

http://img5.rajce.idnes.cz/d0506/2/2755/2755719_639a620b742e98e8c8db0c977d42f1bb/images/DSC02022.jpg

http://img5.rajce.idnes.cz/d0506/2/2755/2755719_639a620b742e98e8c8db0c977d42f1bb/images/DSC02030.jpg
    LALINA
    LALINA --- ---
    v tyto dny je možné dávat připomínky k Pražskému územnímu plánu, kdo se tím zabýváte víc, využijte to, nebo sem napište upozornění na nějaký excesy, snahy o podvody, utajování apod....

http://magistrat.praha-mesto.cz/81981_Seznamte-se-s-novym-uzemnim-planem-Pozvanka-na-prednasky-pro-verejnost-a-verejne-projednani-konceptu
    LALINA
    LALINA --- ---
    heh...ehm... tak nakonec tam nepůjdu, zjistila jsem, ze mám neco jinýho neodkladnýho:-))
    jsem se taky mohla podívat do diáře hned a usetřila bych nám všechny ty řeči o hipíkách, idealistech, nenositelích apod. :-D

DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LALINA: Nerikam, ze je "nositelem idealu nekdo jinej". Tvrdim, ze neni pravda, ze by byli idealiste "nositeli idealu". Netvrdim, ze jimi nemohou byt, ale nejsou vyhradnimi nositeli idealu.

Priklad: Mohu pracovat jako korektor a mit jasnou predstavu, jak vypada dokonaly cesky napsany text (tj. mam predstavu o idealu a jsem jeho nositelem) a presto mohu byt tim nejhorsim skeptikem a idealismu mohu byt vzdalen vic nez Petr Novotny odusevnelemu humoru :-) Jak vidno, obejdeme se v tomto pripade zcela bez idealistu :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam