• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAObrana občana
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    Tady hned o dveře dál je jeden bránící se občan.

[ Obcanska spolecnost - jak ji tvorit? ] (id MIG1984)
    LALINA
    LALINA --- ---
    to je možný
    MNR
    MNR --- ---
    LALINA: oni uz se opravdu zacali krotit. na tramvajich, kde ostatne prilis nevadi, jich nepribyva. mozna jich vidam vic, ptze jsem z dejvic (tzv bemova praha 6;)
    LALINA
    LALINA --- ---
    dneska jsem byla na akci, kterou pořádá Klánovická iniciativa na obranu Kl.lesa. Sázeli jsme stromky.
    asopn na neco ty koule mám, neco udelat můžu- a bylo to skvělý:-)

http://lalina4.rajce.idnes.cz/2009_11_21_stromky_Klanovice/#album
    LALINA
    LALINA --- ---
    já si nemůžu pomoct, ale já žádný ty nálepky nepotkávám... kudy já to chodím??? ;-))

anebo: jak já se to dívám? Na vozidlech MHD jsem to videla, ale jako tyhle samolepky to nevidím.. zkusím zaostřit .-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    V PONDĚLÍ 23.11. od 8:30 PŘED MAGISTRÁTEM hl.m.Prahy svolává Arnika, Újezdský les a možná další sdružení a iniciativy demonstraci/happening na odložení schválení územního plánu hl.m.Prahy, do kterého jsou navrženy nepřijatelné změny a návrhy jdoucí proti vůli lidí a jejich zájmům.
    Vezměte transparenty, bubny, píštalky a všechno, co dělá rámus. Kdo jen trochu můžete, přijdte tam , prosím!!!!!!!!!
    MNR
    MNR --- ---
    cestou do stromovky jsem minul nekolik podobnych nadher.

vim, ze to vite, ale stejne to zopakuji: ten clovek, ktery tam tu stickerku tak pekne nalepil, neni pubertalni vandal bez vkusu, ale zamestnanec, ktereho si platime ze svych penez

a trochu jiny kafe
    MNR
    MNR --- ---
    JANYNA: jiste, ze tam byly bemovy nalepky.
    snazim se to monitorovat a myslim, ze neni treba byt buhvijak statecny udelat takoveho. napr. navstevnici stromovky si moc chvali "naucnou stezku", ptze spousta z nich nerozezna habr od jilmu.
    lidi, kteri to vymenuji jsem videl na vlastni oci o vikendu odpoledne - a nikomu z desitek lidi jejich cinnost nevadila. naopak je povzbuzovali.

myslim , ze SYNCHRONISTova deklarace ma byt prave prohlasenim ve smyslu: nebudeme cekat, az se urad uraci, ale vec napravime svepomoci. kdyby kazdy vymenil/sundal aspon jednu nalepku, bylo by po problemu

YBUKO: to musis na SYNCHRONISTu - to je ten s petici. mnr jen MoNitoRuje a foti.

btw mam cerstve fotky ze stromovky, kde vznika nova verze naucne stezky. coz je dobre, ptze ta puvodni s opravdovymi listy uz zacinala vlivem deste zahnivat.zmensim a poslu pro inspiraci
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    SYNCHRONISTA: Já se zas až tak úřadu neobávám, jen jsem se vlastně chtěla zeptat, co mám s tou deklarací dělat. Někam podepsanou odnést, vystavit, mám-li kde, poslat Bémovi... Prostě co s tím.

Jinak si úřady můžou nasrat, jsem v právu - zákony nezákony. Již jsem zaslechla i slušnější vyjádření: "někdy události nejsou v rozporu se zákonem, ale odporují jeho duchu." A to je to, čím bychom se měli řídit.
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    To je fakt hezké, že tohle lidi dělají. Vidíte, nejsme v tom sami.
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    MNR: Rozumím tomu dobře, že místo těch listů tam bývaly ty bémovské cedulky?
    MNR
    MNR --- ---
    tak pro inspiraci nekolik pokusu, kterych jsem si vsiml ve stromovce

a napr. verze "naucna stezka" ozila vlastnim zivotem. sam jsem videl, jak tenhle papir s cesko/anglickou bojovkou davaly na lavicku dve cernosky. misto nalepky je na lavicce list a jmeno stromu, z nehoz pochazi. ty dve cernosky evidentne autorkami nebyly ;)

LALINA
    LALINA --- ---
    zdá se, že v pondělí bude pred magistrátem živo..apon doufám, já musím bejt bohužel v práci .-((
    Bude tam iniciativa Újezdský strom(Klánovický kles) a Arnika (co mi prozatím přišlo do počty, možná se toho tam sejde víc)

Mili priznivci Arniky,

dovolujeme si Vas srdecne pozvat ke spoluorganizaci pondelniho (23. 11.) happeningu pred magistratem, kde bude od 9 hodin probihat verejne projednani uzemniho planu Prahy (zasedaci sal magistratu na Marianskem namesti).

Akce ciste usi - aneb abyste nas lepe slyseli

Na happeningu chceme inscenovat problem, jehoz jsme svedky. Vedeni mesta svym obcanum nenasloucha. Neni dokonce nedoslychave? Politici se pak mylne domnivaji, ze verejnost nema o podobu uzemniho planu zajem.

Pred magistratem, Marianske namesti, pondeli 23. 11. v 8.30 hodin

Na vesely happening zveme vsechny, komu neni lhostejna budoucnost hlavniho mesta. Prijdte a dejte politikum najevo, ze chcete take Vy mluvit do uzemniho planu.

Vezmete s sebou transparenty - pistalky - a cokoliv, co ozivi prostor pred magistratem a oslovi jeho pracovniky.

Na miste je mozne pripojit se k hromadnym namitkam zastupcu verejnosti k novemu uzemnimu planu. K dispozici budou take prazdne transparenty, na ktere si muze kdokoliv napsat vlatni heslo ci slogan a oslovit jim zastupce magistratu prichazejici do jednaciho salu.

Tesime se na vase pripadne napady a na setkani v pondeli.

Dalsi informace k uzemnimu planu: http://mestaprozivot.arnika.org
    Pripadne dotazy: 774 879 987 (Anezka Hradilkova)

S pranim hezkeho dne, za Arniku - - - Martin Skalsky
    LALINA
    LALINA --- ---
    není náhodou možnost postihu vyčíslena nějakou penežní částkou? jaká může bejt škoda způsobená sundáním cedule? asi mala, co?
    LALINA
    LALINA --- ---
    to je krááása!!!!!

hele, třebas po tom cajti nijak zbesile nepůjdou ...
    u nas v parku se nesmí pít alkohol, nesmej tam behat psi bez vodítka... a co myslíš? dostane snad někdo nějakou pokutu? nevím o nicem...
    MNR
    MNR --- ---
    prave, ze uz se objevuji aktivisti, kteri radsi konaji, nez mluvi.

co treba provedou urady autorovi teto vymeny, kdyz ho chyti?
    dostane 100 hodin nucenych praci, coz -kolem a kolem- bude, jako by tam ty bemovy samolepky lepil sam
    SYNCHRONISTA
    SYNCHRONISTA --- ---
    Klanovice = necekany vyvoj, supr
    SYNCHRONISTA
    SYNCHRONISTA --- ---
    JANYNA: kazdy Jeckyll ma sveho Hydea. a zatimco ctihodny doktor J sedi v kresle a sepisuje pameti, pan H kona.

zverejnenim deklarace nic neriskujes. pouze oznamujes, ze lidi, kteri odstrani nebo estetickym zpusobem nahradi bemovi kampan, maji tvoji podporu. je to de facto vyhlaseni obcanske neposlusnosti - to vsak neni stihatelne, postih ti hrozi az za jeji prakticke naplneni.

cim vic lidi zacne konat, tim vetsi je sance na zmenu. ale, az jednou nekoho chytnou, je nutne se za nej postavit, jinak to odesere jeden clovek, ktery bude ocejchovan jako vandal a vlacen urady.
    shodou okolnosti tu mam po ruce nadcasovy citat od meho oblibeneho prezidenta:
    ...probouzel se opět pocit solidarity a rostlo vědomí nedělitelnosti svobody; lidé si začali uvědomovat, že útok na svobodu jednoho je útokem na svobodu všech a dokud bude společnost rozdělena svou lhostejností a jedni budou mlčky přihlížet k perzekuci druhých, nevymaní se z obecné manipulace nikdo… (V.Havel: O smyslu Charty 77; 1986)

.......................................................................................................................
    bohuzel se mi ted kupi prace.
    politici maji tu vyhodu, ze bezny clovek pracuje, venuje se rodine,ma sve konicky a nekdy proste potrebuje relax, aby nepad. takze mu nezbyva mnoho casu, aby prudil politiky.
    hned, jak budu mit cas,budu se vam venovat
    LALINA
    LALINA --- ---
    a tady další díl seriálu Klánovický les:-)
    možná se tam v sobotu vypravím, má být hezky:-)
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vážení přátelé Klánovického lesa, vážení členové skupiny Výzva za
    zachování celistvosti Klánovického lesa,

klánovické referendum skončilo výrazným vítězstvím ROZUMU - 81 procent
    klánovických občanů si nepřeje výstavbu golfového hřiště místo lesních
    pozemků v Klánovickém lese! To je dobrá zpráva.

Nemůžeme však spoléhat na klánovické zastupitele, zda se výsledků
    referenda podřídí a v termínu do ukončení projednávání změní své
    požadavky na územní plán ve prospěch výsledků referenda. Musíme
    aktivně připomínkovat koncept územního plánu, abychom definitivně
    golfové hřiště dostali ven z Klánovického lesa a les tím navždy les
    ochránili.

A tak mám dnes pro Vás 3 zprávy:

1)
    Kdo můžete, přijďte v pondělí v 8:30 na Mariánské náměstí před budovu
    magistrátu. Dejme o sobě vědět a slyšet! Totiž hned v 9 hodin bude
    následovat veřejné projednání Konceptu územního plánu. Transparenty,
    píšťalky s sebou, ať jsou zastánci Klánovického lesa pořádně slyšet i
    vidět! Více na našich webových stránkách www.ujezdskystrom.info

2)
    Připomínkování územního plánu probíhá do 9.12.2009 a připravili jsme
    pro Vás návod i vzorové texty, které je možné na magistrát zasílat.
    Chceme a potřebujeme zaslat tisíce připomínek, abychom byli bráni
    vážně a prokázali jsme, co je veřejným zájmem. Ti z Vás, kteří nám
    pomohli připomínkovat řízení EIA již ví, že je to účinná cesta k
    prosazení našich zákonných práv. Návod naleznete na adrese
    www.ujezdskystrom.info/up

3)
    Podzimní sázení malých stromků v Klánovickém lese se líbilo a tuto
    sobotu je opakujeme! Je to opravdu již poslední letošní termín prací v
    Klánovickém lese a podíváte-li se na fotografii na našich stránkách a
    přečtete si krátký článek, jak se nám vedlo - třeba se budete chtít
    zúčastnit i Vy! :-) Informace hledejte na naší úvodní stránce.

Tři akce na nejbližší dny a všechny se točí kolem Klánovického lesa.
    Tak pokud se Vám v Klánovickém lese líbí, prosím, podpořte některou z
    nich.

Děkujeme,
    S pozdravem Klánovickému lesu zdar!
    Pavel Roušar, Újezdský STROM
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam