• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAObrana občana
    LALINA
    LALINA --- ---
    to je krááása!!!!!

hele, třebas po tom cajti nijak zbesile nepůjdou ...
    u nas v parku se nesmí pít alkohol, nesmej tam behat psi bez vodítka... a co myslíš? dostane snad někdo nějakou pokutu? nevím o nicem...
    MNR
    MNR --- ---
    prave, ze uz se objevuji aktivisti, kteri radsi konaji, nez mluvi.

co treba provedou urady autorovi teto vymeny, kdyz ho chyti?
    dostane 100 hodin nucenych praci, coz -kolem a kolem- bude, jako by tam ty bemovy samolepky lepil sam
    SYNCHRONISTA
    SYNCHRONISTA --- ---
    Klanovice = necekany vyvoj, supr
    SYNCHRONISTA
    SYNCHRONISTA --- ---
    JANYNA: kazdy Jeckyll ma sveho Hydea. a zatimco ctihodny doktor J sedi v kresle a sepisuje pameti, pan H kona.

zverejnenim deklarace nic neriskujes. pouze oznamujes, ze lidi, kteri odstrani nebo estetickym zpusobem nahradi bemovi kampan, maji tvoji podporu. je to de facto vyhlaseni obcanske neposlusnosti - to vsak neni stihatelne, postih ti hrozi az za jeji prakticke naplneni.

cim vic lidi zacne konat, tim vetsi je sance na zmenu. ale, az jednou nekoho chytnou, je nutne se za nej postavit, jinak to odesere jeden clovek, ktery bude ocejchovan jako vandal a vlacen urady.
    shodou okolnosti tu mam po ruce nadcasovy citat od meho oblibeneho prezidenta:
    ...probouzel se opět pocit solidarity a rostlo vědomí nedělitelnosti svobody; lidé si začali uvědomovat, že útok na svobodu jednoho je útokem na svobodu všech a dokud bude společnost rozdělena svou lhostejností a jedni budou mlčky přihlížet k perzekuci druhých, nevymaní se z obecné manipulace nikdo… (V.Havel: O smyslu Charty 77; 1986)

.......................................................................................................................
    bohuzel se mi ted kupi prace.
    politici maji tu vyhodu, ze bezny clovek pracuje, venuje se rodine,ma sve konicky a nekdy proste potrebuje relax, aby nepad. takze mu nezbyva mnoho casu, aby prudil politiky.
    hned, jak budu mit cas,budu se vam venovat
    LALINA
    LALINA --- ---
    a tady další díl seriálu Klánovický les:-)
    možná se tam v sobotu vypravím, má být hezky:-)
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vážení přátelé Klánovického lesa, vážení členové skupiny Výzva za
    zachování celistvosti Klánovického lesa,

klánovické referendum skončilo výrazným vítězstvím ROZUMU - 81 procent
    klánovických občanů si nepřeje výstavbu golfového hřiště místo lesních
    pozemků v Klánovickém lese! To je dobrá zpráva.

Nemůžeme však spoléhat na klánovické zastupitele, zda se výsledků
    referenda podřídí a v termínu do ukončení projednávání změní své
    požadavky na územní plán ve prospěch výsledků referenda. Musíme
    aktivně připomínkovat koncept územního plánu, abychom definitivně
    golfové hřiště dostali ven z Klánovického lesa a les tím navždy les
    ochránili.

A tak mám dnes pro Vás 3 zprávy:

1)
    Kdo můžete, přijďte v pondělí v 8:30 na Mariánské náměstí před budovu
    magistrátu. Dejme o sobě vědět a slyšet! Totiž hned v 9 hodin bude
    následovat veřejné projednání Konceptu územního plánu. Transparenty,
    píšťalky s sebou, ať jsou zastánci Klánovického lesa pořádně slyšet i
    vidět! Více na našich webových stránkách www.ujezdskystrom.info

2)
    Připomínkování územního plánu probíhá do 9.12.2009 a připravili jsme
    pro Vás návod i vzorové texty, které je možné na magistrát zasílat.
    Chceme a potřebujeme zaslat tisíce připomínek, abychom byli bráni
    vážně a prokázali jsme, co je veřejným zájmem. Ti z Vás, kteří nám
    pomohli připomínkovat řízení EIA již ví, že je to účinná cesta k
    prosazení našich zákonných práv. Návod naleznete na adrese
    www.ujezdskystrom.info/up

3)
    Podzimní sázení malých stromků v Klánovickém lese se líbilo a tuto
    sobotu je opakujeme! Je to opravdu již poslední letošní termín prací v
    Klánovickém lese a podíváte-li se na fotografii na našich stránkách a
    přečtete si krátký článek, jak se nám vedlo - třeba se budete chtít
    zúčastnit i Vy! :-) Informace hledejte na naší úvodní stránce.

Tři akce na nejbližší dny a všechny se točí kolem Klánovického lesa.
    Tak pokud se Vám v Klánovickém lese líbí, prosím, podpořte některou z
    nich.

Děkujeme,
    S pozdravem Klánovickému lesu zdar!
    Pavel Roušar, Újezdský STROM
    LALINA
    LALINA --- ---
    tak se mi povedla věc - jak se říká, pod svícnem tma:-///

pod oknem nám budou devastovat zeleň a jednosměrnou silnici, aby tam udelali jednosměrný silnice dve. To vše patrně jenom kvůlli tomu, že dvakrát týden tudy jedou popeláři a auta musej trochu počkat, protože silnice je uzka na jedno auto.
    Můj odhad byl, že jde o navýšení počtu parkovacích míst, v době, kdy každá rodina potřebuje aspon dvě auta a ještě nejlíp ty veliky bestie, ale jsem se dozvěděla, že parkovacích míst tímto zásahem ubude asi o 45. Nikomu to hlava nebere.
    A ja jsem prošvihla dobu, kdy ta malůvka visela na domovní nástěnce a bylo možno snad ještě nejak protestovat. Mno, ale si tak říkám, že na zimu to asi delat nebudou a tak prece jenom možná nejakej cas je...
    tak jsem hledala na webu MČ Praha 9, kde to tam je napsaný a nikde to nemůžu dohledat...
    LALINA
    LALINA --- ---
    JANYNA: váááááu !!!!! a já už jsem propadal defetismu..VIDA VIDA, to by se melo oslavit, jupí!!!!!!
    já ty lidi tam MILUJU !!!
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    Mimochodem, ohledně Klánovického "golfu"...

"Občané odmítli výstavbu golfového hřiště v poměru 1211 proti 275, tedy pro NE golfovému hřišti se vyslovilo 81 procent voličů. Referenda se zúčastnilo 62,5% všech oprávněných voličů Klánovic."
    www.ujezdskystrom.info

Případ uzavřen pozitivně. :-)
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    SYNCHRONISTA: Jak odvážná musím být na tu deklaraci? :) (Jinými slovy, co to ta deklarace vlastně je? Musím to zveřejnit někde na svých stránkách nebo jak?)

Možná zkus Újezdský strom? http://www.ujezdskystrom.info/
    LALINA
    LALINA --- ---
    MNR: no tak jo, jdeme do toho?
    MNR
    MNR --- ---
    na obrazku vidite hriste s napisem hriste
    MNR
    MNR --- ---
    to je , medle, tvuj omyl, i kdyz uz se mirni a nepribyva to tolik
    LALINA
    LALINA --- ---
    no já nevím, ale zatím se mi zdá, jakoby Bém nenápadně mizel z ulic Prahy...co?
    Abychom nenaběhli s akcí a Bém už nebyl.

snad jedine abysme chteli zodpovědět ty otázky, ale nejspíše už nebude na co ukázat prstem...

řekla bych, že tohle už jsme trochu prokoučovali (?)

ale napadlo mě nedávno toto: (možná už to někoho napadlo taky a někde to běži (?))
    udělat si takovej soupis "černejch (možná i bílejch(?) puntíků na gezichtu páně Béma... co kdy kde a jak ignoroval, neudelal, neodpovedel, podelal, zkazil presto, ze mu v tom bylo bráněno nebo proti tomu bylo protestrováno...
    a akce "ombudsman" by tam byla jako jedna z více prohřešků... potom by se to dalo prezentovat vcelku, ale takhle v téhle jednotlivosti mám pocit, ze nám už ujel vlak. Anebo je to můj omyl, že ty nálepky a cedulky potichu mizí?
    SYNCHRONISTA
    SYNCHRONISTA --- ---
    mam ale jiny problem.
    v prosinci na nejakou dobu odjizdim. tzn. ze do te doby me ceka dost ruznyho jinyho zarizovani, a pak az do unora nepremavam.
    puvodne jsem myslel, ze rozsirim e-verzi petice a vytistene podepsane archy necham posilat k sobe nebo radeji na nejakou neutralni verejnou adresu, kde je budu vybirat.
    coz se samozrejme mym odjezdem komplikuje. nevim, jestli to nemam rozjet az v unoru. nebo je reseni nechat petici posilat na adresu nejake organizace, kde by ji jednoduse schovavali, dokud se nevratim...
    SYNCHRONISTA
    SYNCHRONISTA --- ---
    nejak se na me navalila fura jinych cinnosti

oproti minule verzi jsem podle navrhu JANYNy upravil treti pozadavek, jinak text zustal stejny. mate k teto verzi pripominky? jestli ne, muzeme to povazovat za hotove.
    (a ted, co s tim ?-)

nejdriv strucna petice a pro ty odvazanejsi i deklarace

PETICE ZA ČISTOU A ZELENOU PRAHU

Pražané jsou již od léta 2009 cílem propagační kampaně “Projektu čisté a zelené Prahy”. Výtvarně podprůměrná kampaň se v obrovském rozsahu objevila nejen v ulicích, ale také v parcích a zelených zónách, kam reklama nepatří (mimo jiné i v lokalitách, které jsou přírodními či historickými památkami).
    Navíc kampaň Projektu, jež je placena z veřejných prostředků, vyznívá jako osobní politická reklama pražského primátora a zvláštní shodou okolností byla načasována na dobu voleb.

Protože Pavel Bém není ochoten na oprávněné námitky odpovědět a kauzu vyvětlit, je pro nás kampaň neakceptovatelným zneužitím postavení primátora a

žádáme,
    1. aby byla v parcích a zelených zónách okamžitě zastavena jak další instalace magistrátních cedulí, tak vylepování nálepek
    2. aby byly stávající cedule a nálepky z parků postupně odstraněny
    3. aby byla kampaň ve vlastním městě přesunuta na místa k tomu určená (informační tabule městských částí, apod.)

Podepsáni:

Jméno Bydliště

DEKLARACE AKTIVNÍHO OBČANSKÉHO ZÁJMU
    O čistou a zelenou Prahu

Praha je unikátem pro svůj génius loci. Přes všechny krásné politické řeči to ovšem vypadá, jako by byla atmosféra stověžatého města něčím nechtěným.

Pražské parky, lesy a zelené zóny jsou již od léta zaplavovány nevkusnými samolepkami a cedulemi propagujícími Projekt čisté a zelené Prahy (dále Projekt). Abundance těchto reklam je neadekvátní jejich smyslu a umístění a jejich počet stále stoupá. Výtvarné zpracování samolepek a způsob instalace jsou doslova estetickým zločinem. Kampaň naprosto neodpovídá prostředí, do něhož je zasazena – tedy do přírodních (a často zákonem chráněných) lokalit.
    Ačkoli nic nenamítáme proti samotnému Projektu, musíme se bránit proti agresivnímu způsobu PR, která ho provází. Kampaň, jež oplývá některými znaky propagandy a manipulativních technik, totiž vyznívá jako osobní politická reklama pražského primátora.

Pokud se podobným způsobem podepíše sprejer, je to přestupek. Pokud primátor – je to právo?
    Domníváme se, že politika a reklama do přírody nepatří. Odmítáme zneužívání přírody, krajiny i města jako média pro prezentaci politiků a obchodníků. Pokud se stejným způsobem chová sprejer, pouliční umělec či performer, je automaticky pokládán za přestupníka a často je s ním zacházeno jako s kriminálním živlem, třebaže jeho dílo může být zajímavým a estetickým počinem přínosným pro komunitu.

Vzhledem k tomu, že pražský primátor Pavel Bém nejenže není schopen veřejnosti vysvětlit,
    v čem spočívá přínos této kampaně,
    proč je nutné ji v takovém rozsahu zasazovat do pražských parků a
    zda se nejedná o zbytečné plýtvání veřejnými prostředky,
    ale nemá ani dostatek slušnosti, aby vůbec odpověděl na oprávněnou – a opakovanou – námitku,
    musíme kampaň Projektu považovat za nelegitimní a nekorektní politickou reklamu a v prostředí městské zeleně a chráněných lokalit za vandalství, které je třeba odstranit.

Jsme proti jakémukoli ničení našeho domova, a proto se distancujeme od případných vandalů, kteří by cokoli demolovali bez ohledu na výsledek a zanechávali po sobě nepořádek (jak to dělají magistrátem najatí dělníci).
    Považujeme však za své právo kampaň odstranit či nahradit čímkoli estetickým, co bude respektovat genia loci příslušné lokality, potěší zrak či ducha a zároveň to nebude zviditelněním nás ani nikoho jiného, reklamou, ani propagandou jakékoli ideologie.
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    Synchronista: Tak co? Streda se stredou se sesla.. :)
    MNR
    MNR --- ---
    JENIIK: jo, ted je to lepsi ;)
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    MNR: napsal jsem to ve spěchu a úplně blbě.

Patent vyrábí umělý monopol na použití technologie, tudíž je možno je blokovat a veřejné financování zdravotnictví bez individuální kontroly vede k plýtvání. Obojí je důsledek silného státu.

Víc jindy možná někdy...
    MNR
    MNR --- ---
    JENIIK: vinou nutne zkratkovitosti si nejsem jisty, jestli oba mluvime o tomtez, a myslim, ze ne.takova temata radeji nechavam na hospu...
    popravde tvuj prispevek moc nechapu.
    myslis, ze by se farmaceuticke firmy chovaly lip, kdyby neexistovala eu?
    veta "OPEC je pak tím druhým, kdo určuje ceny a výdělky za ropu a patent je také zdrojem umělého pohonu." je mi naprosto nesrozumitelna. hlavne v okamziku, kdy mluvim o tom, ze nekdo vymysli plne funkcni elektromobil a general motors ten patent koupi proto, aby ho nikdo nemohl vyrabet...

procez je lepsi takove diskuze vcas ukoncit
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    OPEC nemá se státem nic společného a v tomto případě hraje roli druhotnou, nutno dodat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam