MNR: ja bych oponovala..bambilion clanku to zmenit muze......nejen, ale i...
historie se opakuje a neustále jsme staveni do podobných schemat, jako v praveku, ve stredoveku...drzí a bezohlední vítezí... já jim jejich vítezství nezávidím, ani jejich majetky či moc... to je straslivá vec, pekelnej nános sra*ek, kterej tíží a ničí... ono to v tom článku trochu prosvitlo, když říkal ten nevímjakej potentát: "... ale to je nakonec taková sit nátlaku, vydírání..." Vsak jsme vsichni videli filmy a seriály ze života hmyzu:-))) a ruku na srdce, chtel by tohle nekdo z nás tady? Nekdy mi jich prijde az líto, jak se nechali ty lidi zotrocit svejma nejnižšíma pudama...že sitva dýchaj..a dýchaj jen dokud jim to jejich spoluotroci v sítích zapletený dovolej...
No, líto mi jich je, ale přesto bych byla ráda, kdyby se ta naše bordelkracie konečně začala ubírat směrem k demokracii (anebo k osvícené monarchii:-)))) A vidím sanci jedine v občanské společnosti a její důslednosti, a trpelivosti, v tom, že nepropadne beznadeji a bude růst a sílit... Jako rostlina: pokud je slabá, zajde, její místo zabere plevel... Musí se stále snažit růst ke slunci a zajistit si životní prostor a potom nakonec vyroste a vyda plody..
To, že všechno nejde tak hladce, že ji stát a ti aroganti házejí pod nohy všemožně klacky, ji nesmí zmást a nesmí ji to odradit a zahnat do defetismu... to by byl konec..
svym zpusobem je to podobná činnost jako dělal disent za totáče, ti to meli jeste horší, nás snad aspon nezavřou...ale nikdo ze státních úředníků to podporovat nebude, to je jasné, to je dlouhá práce a nevdečná..
Myslím, že mluvit dnes o nějaké demokracii u nas není na místě, že teprve ted se začne horkotěžko tvořit. A proč? Protože jsme nebyli ostražití, nechali jsme se ukolíbat hmotným blahobytem a primitivní kulturou , která nás nepřipravený zaplavila ze západu. A dali jsme volnou ruku Klausovi, aby tu ve jménu neviditelné ruky trhu a nešpinavých peněz - a svým osobním příkladem v různých aférách -zavedl moresy, který se ted jen horko težko budou ze společnosti odstranovat...