• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAObrana občana
    LALINA
    LALINA --- ---
    HONZISSH: ale oni neco prosadili a je to dobře. bez takových organizací by tady už dávno bylo k nežití.
    HONZISSH
    HONZISSH --- ---
    JANYNA: Že je současný stav v pořádku netvrdím, ale pochybuju, že se to napraví fašistickejma zákazama. Ti, co maj prachy to stejně budou s úsměvem porušovat (stačí jeden blbej posudek, že je ten strom děravej/napadenej škůdci/nebezpečnej pro okolí - riziko pádu a podobně) a odnesou to jenom lidi, co maj na zahradě fakt napadenej strom a než se účedníci rozhoupou, tak se škůdci rozlezou dál.. Nejsem si jistej, že se dá situace řešit nějakym zákonem/vyhláškou (v tomto pčípadě mi to přijde šité fakt hodně horkou jehlou) o jednotlivejch problémech. Jedinou cestu vidím v něčem, čemu by se dalo říkat třeba ekologický zákoník, kterej by nebyl pouze o jednotlivejch aspektech, ale bral by to víc komplexně. Jak by měl vypadat představu nemám, ale je blbost řešit jedno bez toho, aby se přihlídlo k druhému (teď mluvím například o těch stromech u vodních toků). To, že organizace typu arnica fungujou vlastně podporuju (aspoň se různé problémy dostanou do povědomí), ale nedej bože, aby něco prosadili..
    Teď se trochu stydím. Kritizuju a odsuzuju, aniž bych měl nějakej rozumnej návrh (odsuzování je lehký, ale něco vymyslet..), ale já s tím prostě nemůžu souhlasit..
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    HONZISSH: Jojo, ale to není to hlavní, řekla bych. Hlavní věc je, že se lidi brání. Sedět na zadku a koukat, jak si páni pos*anci a úředníčkové pracují jen na tom, co někdo zvrchu chce, a na ostatní prdí, to se mi tedy nelíbí.
    HONZISSH
    HONZISSH --- ---
    JANYNA: Jsem si nevšim, že těch 40 cm má bejt ve vejšce 130 cm, takže uznávám, že s těma náletama to je přehnaný..
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    HONZISSH: Já s tebou souhlasím, povětšinou bývá problém věci upravit pravidly tak, aby neměly negativní dopad. Všechno stejně vždycky záleží na lidech, kteří pravidla následně používají... Pravidla můžeš mít vymyšlený jako Bůh, a stejně ti je lidi ohnou (podívej se na svět).

Ale současný stav se mi tedy opravdu nezdá v pořádku. Bez kontroly, podřízeno ekonomickým zájmům (jaké jiné dneska lidé berou v patrnost)... Takhle se to přece nedá dělat.
    HONZISSH
    HONZISSH --- ---
    JANYNA: Mno, ono je to dvojsečné. 40cm může být už dvouletej "nálet" nějakýho sajrajtu, kterej "udusí" okolní pomalu-rostoucí stromky a ve chvíli, kdy na úřadě bude sedět debil, tak se těch "náletů" už nezbavíš - většinou se ty bestie množej pěkně rychle. Pak tu jsou dřeviny, který do našeho biotopu vůbec nepatřej a nemaj jinej význam, než ten kyslík a estetický efekt. Například takovej kanadskej dub u nás nemá, co dělat - nemá význam pro faunu a jelikož na něm žádná breberka "neparazituje", tak je "nesmrtelnej" (což není tak pozitivní, jak se zdá - každá rostlina mění PH půdy ve svém okolí). A pak samozřejmě smrky (k nim mám decentní antipatii) - jehličí "nasaje" kyselost z deště a když opadá, tak zvýší kyselost půdy natolik, že tam jen-tak něco neporoste. Když to zajde do extrému, tak to skončí, jako na Šumavě, kde už jim nechtěj růst ani smrky, tak tam sázej stříbrný modříny, který jsou v tomhle odolnější, ale zvýší kyselost víc, než smrk..
    Takže bych to neviděl tak, že bych řekl jednoznačně NEKÁCEJTE NIC NAD 40!! Mělo by se to řešit s citem. Vyhlášky na městskou zeleň (ty pokud vím už jsou) bych klidně zpřísnil, ale v přírodě to je složitější.. Tady v Ratiboři dostala paní domácí nařízení vysázet novej smrkovej porost (Kirill, Ema, a kůrovec tu celkem řádili), což mi přijde, jako blbost - smrky nemaj bejt v našem biotopu hlavní dřevinou a kůrovec tu je furt.. Nedokážu si představit nějakou rozumnou vyhlášku, která by to vyřešila a neměla žádnej negativní dopad. A ještě existuje termán "krajiný prvek", kterej by mohl ochránit ty strtomy, který by se chránit měly, ale tam je zase problém, že to nejde řešit plošně a aby každej strom, kterej MUSÍ ZŮSTAT značkovali, tak to je taky přitažený za vlasy.
    Takže článek a nápad hezkej, ale je tam napsaný jen to, co chtěj. Přijde mi to strašně populistický :
    Petice Zachraňme stromy, požaduje zejména:
    nezávislé posuzování hodnoty stromů,
    objektivní rozhodování o kácení,
    ochranu stromořadí v krajině,
    zapojení veřejnosti do rozhodování,
    méně kácení a více výsadeb.
    A třetí bod je blbost bez toho, aby si pracovala s přírodou, jako s celkem. Když zakážeš kácení stromořadí u vody a budou český toky ve stejnym stavu, jako dneska (žádný "mokrý louky", který v případě potřeby pojmou ohromný množství vody a meliorace prakticky celý ČR [uznávám, že vrátit do pořádku to, co komunisti udělali spolčením do družstev a s tím souvisejícím propojování poli a meliorací je běh na dlouhou trať]), tak si ani nechci představit povodně (i malej stromek hnanej vodou ti proletí stěnou baráku, co takovej šedesáticentimetrovej válec...)..
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    Již dva roky nám jaksi chybí patřičná právní úprava a stromy z české krajiny nevesele mizí...

Arnika - Ministerstvo životního prostředí nechává již dva roky volnost kácení
    http://arnika.org/ministerstvo-zivotniho-prostredi-nechava-jiz-dva-roky-volnost-kaceni

petice
    Arnika - Petice "Zachraňme stromy!"
    http://arnika.org/petice-zachranme-stromy#signpetition
    LALINA
    LALINA --- ---
    jak tohle stát dopustí? Jak to, že tohle jde???

někdo si dokonce může VYMYSLET dluh a vymáhat ho.... to je konec, opravdu... konec...
    LALINA
    LALINA --- ---
    bacha na to.... a dobrý si přečíst i něktré komenty v diskusi

Monitor | Aréna | ParlamentniListy.cz – politika ze všech stran
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Kvete-obchod-s-nezaplacenymi-slozenkami-Vymahaci-dluhu-slusne-bohatnou-216803
    MNR
    MNR --- ---
    TLOUDEV: to jsem se snazil delat dosud a nasazoval jsem si naschval na oci klapky totalniho bojkotu medii (ktera mnr vzdy vytoci do bela)...
    k volbam jsem chodil - a bylo to vzdy na ... na hodne velkou demokracii...

a aniz bych kdy driv podlehal milenialnim tenzim, ted uz jsem zlomil hul. at to jde do chaosu....

LALINA: mala lingvisticka poznamka pod carou k terminum zde pouzitym:
    moneykracie se v intosske mluve nazyva plutokracie.
    rozlisoval bych mezi anarchii a anarchismem, kterou je dnes treba chapat jako utopistickou ne-ideologii zalozenou na toleranci, solidarite a svobode,
    a mezi anomii, coz je ten chaos, jenz vypukne (respektive - ktery uz zazivame)...
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    LALINA: ...to je ta siroka ruska duse ;-) aneb jak pastoval xChaos:
    RT @BorowitzReport: #MOSCOW: Pravda says massive demonstrations are "Russians celebrating Vladimir Putin winning the Nobel Peace Prize."
    LALINA
    LALINA --- ---
    TLOUDEV: no jestli bereš za menšiny kadej zahrádkářskej svaz a každou občansou iniciativu, ba dokonce i kolisty, co zmatkujou v dopravě ve městě, tak to ano... snaha státu je jasná=jakékoli odlišnosti od průměru zrušit.
    Ta barvitost společnosti je vládám, které neumí vládnout, jenom na obtíž, nevyznají se v tom a přijde jim to proto nebezpečné. Nejjedodušší je vládnout tupému stádu.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    ...ale stejne tu vyresime hovno. Takze: chodte k volbam, volte dle nejlepsiho vedomi a svedomi, nezerte na noc, hodne se smejte, kdyz to jde, mejte radi lidi i zvirata a treba prozijete relativne hezky a plnohodnotny zivot.
    LALINA
    LALINA --- ---
    tak tedko říká Kikina v rádiu, že půjčovat euru nemáme, že nás naše vláda jenom hloupě straší nějakou izolací:-)))
    No jistě, nám izolace nehrozí, akorát nás vřele přitisknou k srdéčku bratři rusáci, žejo - jupí !!!
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    LALINA: ale prosimte, utopistko.. nevim jestli si dosazujes za mensiny cigany nebo homosexualy nebo konzumenty zakazanych latek nebo koho vlastne, ale obecne podvedomi (nebo spise 'nevedomi') hraje proti jakekoli mensine. My ti reknem co mas delat, drz hubu a slapej, prizpusob se. Staci se podivat na jakekoli diskuse na zpravodajskych serverech, abys mela jasno o kolektivni 'nalade' kocourkovskych. Ano, muzes namitat, ze to neni reprezentativni vzorek, ale na to ti zase povim ja, ze je, protoze reprezentativni jsou ti, co se ozyvaji. A ze je to stado vymastenejch hovad? To je problem, ale ver, ze oni vsichni k tem volbam - narozdil od znechuceneho zbytku, ktery se do podobnych hnoju nehodla zastupovat - pujdou, a opet zvoli nejvetsi dementy, hrde proslapavajice cestu ve jmenu svych netolerantnich ideologii.
    A jako bonus - pokud v Praze budu brat jako mensiny treba cyklisty, tak kdyz vidim ten pruh na nove zrekonstruovanem (drive)Svermove moste, vidim, jak maji na ruzich ustlano. Doslova - samej trn ;-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    no ta je tu ted...anarchie:-)))))))) anarchie je přestupní fáze... ale nevím, co bude... není to ještě určeno.
    Záleží na lidech, jestli spíš budou toužit spasit svoje duše nebo svoje vykrmený prdele:-)))))))))))))))
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    LALINA: myslis anarchii?
    ROLNICKATA
    ROLNICKATA --- ---
    LALINA: Až budou hodinky místo hodin a minut ukazovat minuty a sekundy, budou se jmenovat vteřinovky. To pak bude mazec.
    LALINA
    LALINA --- ---
    že spadne celej systém, jak jsem ho doted znali... ale nevím, jak dlouho to bude trvat, jak dlouho ten mechanismus bude starej řád schopnej mumifikovat:-)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam