Jen tak mimochodem
[ DESPERADO123 @ ANTInyxafa - holé prdele & all cops are bastards haters ??? wut ]
Tak přemýšlím jaký to tam má mít smysl? Pochopím kdyby tam byli stovky/tisíce stanů a lidi dělali denodenně nějaké pochody apod. prostě by byli slyšet, podívat jsem se tam tedy nebyl, jel jsem okolo v tramvaji a těch pár stanů apod. mi nepřijde jako něco co by mohlo něco změnit, jasně snaha se cení, ale myslím si, viz. Desperado, že pokud to tam vyklidí fízlové, tak je to pro ně taková "výhra" můžou křičet jak jim jsou krácena práva, atd. apod.
Velice podobně se vyjadřoval tuším Žižek k protestům v USA, kde ty lidi byli na ulicích a to že je přišli vyklidit byla taková jejich "záchrana" :)
Klidně mě opravte, ale ten Klárov nějaký extra ohlas neměl, nebo ano? V médiích jestli proběhlo pár zpráv a na místě je kolik 10 lidí? A že by politici z toho nemohli spát mi přijde víc než úsměvné...
Řekl bych, že mnohem "účinnější" jsou pravidelné prostesty v ulicích, s účastí tisíců lidí, ale je fakt, že tady není ještě tak špatně, podobně jako v Řecku aj. kde ty lidi jdou do ulic opravdu s vidinou něco změnit, a né tady čecháčci, kteří se sejdou jednou za rok na Legalizaci, Karneval, Klárov, Václavák apod. a po čase se na to zapomene nebo se čeká na další rok, kdy se bude zase dělat ta "revoluce" v ulicích :D
Přijde mi dost úsměvné, že někdo tady křičí jaká je tady krize, když se kouknete na Řecko, tak tam jsou ty lidi opravdu na pokraji a odhodlaní, když si člověk veme jak to vypadá tam na ulicích a tady tak to asi nepotřebuje komentáře, ale nebojme se, třeba se toho jednou také dočkáme :))