• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAObrana občana
    LALINA
    LALINA --- ---
    Zde aktuální výzva koalice stop HF -(MF je -podle mého názoru- opravdu nepřípustný průzkum a následná těžba břidlicového plynu v krasových oblastech naší těžce zkoušené zemičky.
    Já tam před tou sněmovnou budu "dělat dav" - do snemovny se asi nevejdu, doufám:-)))
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vážení zdravím Vás a prosím, pokud máte známé v Praze, přepošlete jim tento mail včetně přílohy. Kdo může ať přijde...
    Jde o:
    VEŘEJNÉ SLYŠENÍ VE SNĚMOVNĚ pro KOALICI STOP HF (2.10.2012, 17:30, Praha)

Pod čarou připojuji zkopírovaný text mailu (výzva je v příloze) a zde si klikněte na odkaz:
    Veřejné slyšení pro Koalici ve sněmovně! Přijďte pomoct zachránit naši vodu! Nové aktualní info v textu | STOP HF
    http://stophf.cz/archives/2989

------------------------------
    Pozvánka do sněmovny - veřejné slyšení Koalice STOP HF zachráníme vodu v ČR novým zákonem?

Vážení přátelé,

pokud jen trochu můžete, přijďte nám pomoci Vy osobně a pošlete toto svým známým s prosbou o pomoc.
    Jde o naši budoucnost, o čistou vodu. Pokud uspějeme s prosazením zákona, tak všichni, kdo tam budeme, přepíšeme dějiny, protože tomu pomůžete. Návrh zákon jsme za politiky napsali jako první my, Koalice STOP HF, pak štafetový kolík převzal senátor Pakosta.

Sedm měsíců již bojujeme jako lvi s těžaři, kteří lžou. Ministerstvo životního prostředí zablokovalo náš zákon v senátu, tak se snažíme upozornit sněmovnu, kam jsme předali petici, že máme zákon. Máme již přes 30 tisíc podpisů pod petici STOP HF v ČR a pokračujeme dále do přijetí zákona.

Veřejné slyšení ve sněmovně (300 míst). Můžete se dostat ke slovu i Vy.
    Je to jedna z posledních možností jak ukázat politikům naši jednotu. Ne konfrontačně, ale spoluprací, ale nekompromisně!

Díky moc za pochopení a těšíme se s Vámi na shledanou ve sněmovně.

Za Koalici STOP HF
    Jiří Malík
    vedoucí národní kampaně
    720 552 887
    LALINA
    LALINA --- ---
    až na drobné osobní výhrady doporučuji tento článek přečíst.
    Není o léčbě, ale mnohým zatím ještě ani pořádně nedochází, že stát je nemocný, takže má jistě svůj smysl.

Jiří Pehe: Pančovaný stát - Deník Referendum
    http://www.denikreferendum.cz/clanek/13961-pancovany-stat
    LALINA
    LALINA --- ---
    SALVATOR: jistěže mě to taky napadlo, ale to nás neopravnuje nebrečet, mlčet a nechat si všechno líbit ;)
    SM3
    SM3 --- ---
    SALVATOR: jen tak pro nic za nic tam stát nebudou... bysme nebyli v Čechách :)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Akorát teda jestli si na provozu těch stánků p. Ing. Pečený mastí kapsu, tak pláčem na špatným hrobě...
    LALINA
    LALINA --- ---
    SALVATOR: hlad jo? Mě se z toho akorát zvedá kufr.......
    LALINA
    LALINA --- ---
    kytku jsou všude kolem, nahoře jsou levný knihy a jinej levnej bordel včetně kalendářů a všelijakejch občerstvoven nepočítaně.
    Proč to má zavazet ještě v metru ?!?!?!
    Navíc ted po te změně MHD jezdí skrze Ipák nejméně o půlku lidí vic, než před změnou a je to tam fakt už fokof.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    LALINA: Já z toho většinou dostanu akorát hlad :D. Ale je fakt, že když se u Fornetů udělá fronta, tak je to s průchodem eště horší.
    LALINA
    LALINA --- ---
    SALVATOR: a ty fornety mě taky pěkně serou, smrdí to tam strašlivě!!! víc než ty hajzlíky vedle.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SM3: Ty mi nevaděj. Já mám na mysli stánky, co sou v prostoru před těma skleněnejma dveřma. Jestli víš, kde tam sou Fornetti, tak přímo naproti nim u stěny.
    SM3
    SM3 --- ---
    SALVATOR: ted jsem přes Pavlák jel, jediné čeho jsem se všimnul byl chlápek, který tam hulákal co si na ženskou s těma strážnejma věžema do toho tam na něj hulákala nějaká zřízenkyně metra at jsi jde stěžovat kamsi, když mu to vadí... mohla to být pěkná komedie, ale pospíchal jsem...
    LALINA
    LALINA --- ---
    SALVATOR: jo, je to tam čirý zlo, jdu mu napsat!

SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Vážení, pokud někoho z vás, stejně jako mě a LALINU serou stánky ve vestibulu metra I. P. Pavlova, protože se kolem nich ve špičce nedá projít, obracejte se se stížností na vedoucího jednotky provozu Metro p. Ing. Pečeného, Peceny@dpp.cz.
    Bylo by fajn zbavit se jich, protože na průchod tam zbývají asi dva metry a to jenom za předpokladu že u nich nikdo neokouní. Což je, ve chvíli, kdy nahoru zrovna dorazilo několik plných tramvají a zároveň dole metro, pěkný peklo.
    LALINA
    LALINA --- ---
    možná tohle stojí za přečtení - já osobně ještě nečetla.

Knihy-A.cz » Právní stát je spoluvlastnictví občanů nikoliv kořist politiků!
    http://www.knihy-a.cz/16196/pravni-stat-je-spoluvlastnictvi-obcanu-nikoliv-korist-politiku

http://www.inuru.com/index.php/spolecnost/organizace-spolenosti/324-pravni-stat-volby
    LALINA
    LALINA --- ---
    pro ty, komu vadí způsoby zacházení s vysokými funkcemi na zakázku a podobné nechutnosti
    Proti odvolání Petra Lessyho
    Petice proti odvolání Plk. Mgr. Petra Lessyho - Petice24.com
    http://www.petice24.com/petice_proti_odvolani_plk_mgr_petra_lessyho
    LALINA
    LALINA --- ---
    tady se někomu povedla krásní červí díra do zákonu....jestlipak to někdo opraví?

http://prazsky.denik.cz/zpravy_region/ctete-v-prazskem-deniku-demolice-na-vinohradech-vyuzije-se-mezery-v-zakone-20120.html

OTZ
    OTZ --- ---
    JANYNA: mě teda ne (olomoucko)..beztak je většina toho (humbuku kolem obnovitelných zdrojů) zase jenom velký halo, aby byla záminka k tahání peněz z něčích kapes

JANYNA: jo, denně dopadne ze slunce na zem tolik energie, co by uživila lidstvo rok. tak proč to nefunguje? čichám, čichám žábu na prameni.
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    JANYNA: a co pomalé jaderné rektory? momentálně se ukládá jaderný odpad do poměně velké hloubky a určitě nikdy nebude hrozit jeho průnik na povrch - jak fyzicky, tak v podébě záření..

Vzhledem k dalšímu vývoji si myslím, že za pár desítek let se budou tato úložiště využívat jako zdroj použitelného paliva...
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    JANYNA: tak to je celkem logický model chování, nezávisle na tom, co máš, nebo nemáš zaotvené výchovou atd. v okamžiku, kdy ti teče do bot, opuoštíš principy do té chvíle svaté a vydáváš se vstříc barbarství. bouhužel většina z nás bere ekologii jako ekonomickou zátěž a neuvědomují si, že v dlouhodobém hledisku je to spíše naopak. jenže když není co do pusy, tak se na příští generace ohlíží velmi špatně.

z možností energetických zdrojů, které v naší kotlince máme, mi osobně nejlěpší přijde jádro+obnovitelné zdroje v místech, kde nejsou překážkou. využívání odpadního tepla z průmyslových podniků je samozřejmost. uhelné elektrárny nejsou dlouhodobé řešení. ty peníze na vymýšlení filtrů bych raději investoval do zabezpečování jádra a výzkumu likvidace. myslím si, že moc jiných možností nemáme, pokud nechceme začít po evropě skupovat odpad a pálit na elektřinu ten odpad. na hydroelektrárny už nám chybí vodní toky, navíc by fini nebyli rádi, kdybychom jim ukradli přídomek "země tisíců jezer", totéž s holanďany a jejich větrnými mlýny
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    SMRGL: Na uhlí ani na jádru není zvládnutý odpad. Zakonzervování v zemi nebo vypuštění znečištění do ovzduší nespadá do kolonky "ok - vyřešeno". S tím zaměřením na energetickou soběstačnost malých jednotek naprosto souhlasím, dokonce bych to viděla i na firmy, obce, atp., nejen nutně rodinné domy. Že se v Asii a jiných rozvíjejíích se zemích děje to, co před nějakým časem v dnes tzv. rozvinutých státech, je jasné... Akorát dupou na plyn o dost víc. A ohledně poklesu zájmu o ekologická témata to s klesající životní úrovní obyvatelstva vidím bohužel reálně, a to velmi bledě. Je to o lidských hodnotách a ty příliš hluboko zakotveny nemáme... Jakmile nás dostihne nedostatek peněz a nedostatečná příprava na tuto situaci - i když už nějaké roky víme, že přijde, tedy je to naše blbost, dostane se většina obyvatelstva do nijak rychle a snadno řešitelné pasti a začne se chovat jako zvěř.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam