• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUADDIBD-FENS the FanClub
    BLUERAVEN
    BLUERAVEN --- ---
    FINSON: IDEALISTICKY jsem chtěl dát příležitost lidem, kteří to nepovažují za problém, nebo se mnou vysloveně nesouhlasí aby pokud možno sofistikovaným způsobem napsali svoje stanoviska. (a aby nepoukazovali na to kdo má v příspěvku kolik pravopisných chyb...já tu mam 4. mimo jiné velmi oblíbená praktika v diskuzích; taky to u vás vzbuzuje, že ten kdo použije takovýto argument asi nemá moc silné karty?
    FINSON
    FINSON --- ---
    BLUERAVEN: Ještě loni jsem měl v součtu na kole naježděno tolik, co za volantem auta, teď už auto zvítězilo.

Debata tímto směrem imho nemá moc smysl, neboť tak jako tak skončí jedním ze dvou možných scénářů:
    1) Ošklivým flamem
    2) Sluníčkovým závěrem, kdy si povzdechneme, že dobří lidé stejně jako pitomci a idioti se vyskytují jak mezi cyklisty, tak mezi řidiči, a budeme se maximálně nimrat v jejich rozdělení do určitých skupin na základě nějakých společných rozlišovacích znaků, než zas někdo napíše, že moc generalizujeme a začnou se vytahovat osobní zkušenosti a argumenty typu "mojí kámošce někdo říkal" / "můj kámoš jednou viděl".

Vlastně ještě se to může zvrhnout ve 3. možnost, což je satirický kabaret dělající si prdel ze všeho a ze všech.
    BLUERAVEN
    BLUERAVEN --- ---
    Omlouvám se všem, ale neodpustím si kritiku jak D-fens, tak některých místních příspěvků. Jak v článcích na D-fens tak tady se objevuje něco co končí všechny rozumně začínající debaty. A) si myslím že je to přílišná generalizace (zejm. se týká určitých skupin osob) B) naprostý nedostatek nadhledu (týká se snad všeho). Ani nemluvím o snaze svého oponenta zesměšnit různými podpásovkami.

A abych dal všem příležitost si rýpnout dám hned příklady.

Cyklisti: problém? možná. Jsem cyklista, řidič A,B a často i chodec. K velkému pobavení ostatních razím velkorysý přístup. pouštím chodce, na kole jezdím podle normálních dopravních předpisů a jako chodec se nesnažím přejí uprostřed štrůdlu plynule jedoucích aut.

Většina dnešních cyklistů nemá žádné návyky a jejich kariéra začala když si šli koupit to nejnej kolo do cykloshopu a patřičné doplňky. Rád je pozoruji, protože neumí jezdit na kole!!! Nemají skušenosti a doufají, že to za ně vyřeší odpružená vydlice a kotoučové vrzdy. Ale co je nejhorší, oni se ani nesnaží se to naučit. Často jezdí ve dvojicích vedle sebe a klidně v nepřehledném terénu a chovají se dost nepředvidatelně. Proti nim stojí menšina cykloveteránů, kteří ve skupinách 5 a více lidí dělají mezi dvěma koly rozestupy na zařazení předjíždějícího auta. Poslední co mě ale ukrutně vadí je jejich jezdění po chodníku, to mi opravdu pije krev, zvlášť na zastávce tramvaje... a nejhorší jsou ti se zvonkem.

Dost bylo keců... let's discuss
    WOOTEEP
    WOOTEEP --- ---
    PUPU: nikdo tu tusim nikoho nezesmesnuje ne? nahod tema kdyz to tak chces a flame muze zacit :)
    PUPU
    PUPU --- ---
    DUNAR_: co porad mate s tim vlastnim usudkem? D-FENS ma na nektere problemy jiny nazor nez je ten, ktery prezentuji 'oficialni' zdroje - noviny, tv, politici. neni to nahodou spis 'kdyz s nekym nesouhlasim, tak jeho nazory, potazmo jejich nositele zesmesnim'? to je ale dost ubohe - ocekaval bych spis polemiku s konkretnimi nazory
    PUPU
    PUPU --- ---
    BLAAZEN: pokud je ti 15, pak se te tyhle problemy asi opravdu netykaji. me je pres 30, mam rodinu a treba autem se cas od casu presunuji. vsechny tebou vyjmenovane problemy se me ZATRACENE tykaji
    FINSON
    FINSON --- ---
    ERI: Jo, začal jsem ho číst někdy před 2 roky a musím potvrdit, že to tenrát bylo lepší. D-F se ale teď věnuje i jiným věcem (např. OSBIDu), takže asi nemá tolik času pilovat svůj ostrovtip.
    ERI
    ERI --- ---
    D-fens byl vynikající ve svých začátcích, minimálně tím, že přinesl něco nového. Teď už se trochu opakuje a některé jeho články vyznívají spíše jako parodie na sebe sama. A ti jeho napodobitelé, to už je vyložená tragédie.
    FINSON
    FINSON --- ---
    BLAAZEN: Imho je fajn, že se aspoň někdo ozve a snaží se to řešit, když nad tím normální lidi mávají rukama.

Mávat rukou nad bordelem kolem sebe znamená žít v bordelu. Jsem rád za ty nenormální lidi, kteří místo toho, aby mávali rukou, do ní vezmou koště.
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    MUADDIB: Třeba cyklisti, 411, prasárny na silnicích, komunisti, úřady, cikáni, ekologové, sousedi...... :-) nad tím "normální" člověk přeci mávne rukou, D-FENS napíše článek (naštěstí většinou vtipnej). Občas mi připomíná mýho dědu, tomu taky všechno vadí, všechno je špatně, všichni jsou neschopný.
    DOP
    DOP --- ---
    DUNAR_: Presne tak. To uz mi z ty jejich sestavy prijde rozumnejsi root nez sam velky d-fens..
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    WOOTEEP: no, nevím, jak ty, ale chování cyklistů na silnicích je reálný akutní problém, tedy žádný komár...

osobně si myslím, že ho sere víc věcí, než jen ty o kterých píše... :)
    WOOTEEP
    WOOTEEP --- ---
    MUADDIB: myslim ze temer ze vseho co jej zrovna sere. Ted jiz nemam moc prehled, protoze uz tam tolik nelezu, ale staci si vzpomenout na starsi clanky - treba o cyklistech atd atd atd......

BLAAZEN: pripojuju se :) clanky o hiphopgangsterech ci tebou zminenych "vytunenych" Favoritek jsou psina
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    BLAAZEN: konkrétně z čeho???

BLUERAVEN: žvanění to je téměř vždy, ale ne vždy u toho zůstává... na rozdíl od většiny blogařů...
    BLUERAVEN
    BLUERAVEN --- ---
    Myslím, že nelze popřít, že je to žvanění, ale o tom blogy jsou a tohle žvanění je minimálně velmi vtipné, zábavné a dost neotřelé
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    D-FENS dělá z komára velblouda. Moc se mi líbí jeho články o Favoritech a tuningu.
    PUPU
    PUPU --- ---
    RETAL: mimochodem, mohu se optat, jake nazory nejsou 'instantni a predzvykane'? Profesor Hurdik?
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    HASH: to je pravda no... nicméně ot nemění nic na tom faktu, že všci, ve své podstatě velmi jednoduché jsou...
    HASH
    HASH --- ---
    PUPU: true

kdysi jsem nekde cetl, ze kazdy slozity problem ma ve skutecnosti velmi jednoduche reseni, ale vzdy je prilis radikalni, nez aby bylo sirokou verjenosti akceptovatelne.
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    RETAL: Instantní a předžvýkané???

No, já se právě domnívám, že jde o jasné řešení janých problémů, aneb, co napsal konkrétně D-FENS, tak nikdy "neryl" do komplikovaných problémů...

Já sy myslím, že spíš snaží přesvědčit že život je jendoduchý, jen někdo má potřebu ho neustále komplikovat... hlavně těm ostatním...

Radikální názory? to rozhodně jsou, hlavně při pohledu z hlediska "politické korektnosti"...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam