• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SATANAS666Ninjutsu aneb bushido jinak (historie a dříve používané techniky)
    Mými rodiči jsou nebesa a země. Mým domovem je mé tělo. Mou silou je má věrnost. Mým kouzlem je můj výcvik. Můj život i má smrt je moje dýchání. Mé tělo je sebeovládání. Mé oči jsou slunce a měsíc. Mé uši jsou jemnost a citlivost. Mým zákonem je sebezáchova. Mou silou je přizpůsobivost. Mou ambicí je plné využití každé příležitosti. Mým přítelem je moje mysl. Mým nepřítelem je neopatrnost. Mou ochranou je správně provedená akce. Mými zbraněmi je cokoli, co existuje. Mou strategií je být vždy o krok vpřed. Má cesta je ninjutsu.
    rozbalit záhlaví
    INGWE
    INGWE --- ---
    Zdravim, zbavuju se nepotřebného vybavení. Šinaj v na první pohled dobrém stavu (ale několik let neolejován, tak asi víc hrozí prasknutí předpokládám) bez cuba dám za odnos (Praha), iai-obi prodám za 800,- kdyby se to někomu hodilo.
    COUDAK
    COUDAK --- ---
    Chtěl bych se zeptat, zda nemáte někdo na doporučení literaturu o teroii Ju Jitsu (ne brazilské).
    SATANAS666
    SATANAS666 --- ---
    SPACEANGEL: vypadá to, že už dlouho moc ne. :)
    SPACEANGEL
    SPACEANGEL --- ---
    Je tu nekdo aktivni? :)
    IMRIK
    IMRIK --- ---
    NUKI SOKU ZAN 抜  即  斬
    2.seminář tamešigiri
    Ojedinělá možnost cvičit pod výjmečným mistrem z prefektury Kumamoto Nakagawa Kindži sensei (Musó šinden rjú- Eišin rjú, Toyama rjú 6.dan)

    Spolupořadatelé: společnost Bušidó, Czech Tóken Kai (Česká společnost japonského meče)
    čas semináře: 10.10. 2010 od 14hod.
    Místo semináře:tělocvična 140/115 Zákl.školy Radlická

    http://www.mapy.cz/#st=s@sss=1@ssq=140/115%20Radlick%C3%A1%20

    Délka semináře - cca3h.
    s sebou: vlastní meč (není podmínkou), vhodný cvičební oděv
    kontaktní adresa: imrik@seznam.cz (Tomáš Ballada)
    Prosím o případné potvrzení účasti na výše uvedenou kontaktní adresu. Zde taktéž případné dotazy.
    日本万歳!
    ANTH
    ANTH --- ---
    Bujinkan Czech Dojo - Seminář Ninjutsu

    27.- 28. února 2010 - Praha
    Místo konání - ZŠ, Na dlouhém Lánu 43, Červený Vrch, Praha 6. ze stanice metra Dejvická,
    tramvaj č. 26 nebo 20, směr Červený Vrch, výstup, 5. zastávka u Delvity.
    Doba Konání - začátek v sobotu v 14,00 hod, konec v neděli v 14,00 hod.
    Nocleh v tělocvičně, cena v ceně semináře.
    Cena semináře

    Cena: - pro člena BCD (platba na místě.)
    2 dny tréninku – 1000,-Kč.
    1 den tréninku - 700.-Kč.
    Cena: - pro nečlena (platba na místě.)
    2 dny tréninku – 1400,-Kč.
    1 den tréninku - 900.-Kč.
    ANTH
    ANTH --- ---
    Oooops:-) něco je špatně.
    ANTH
    ANTH --- ---
    Omluva za formát:

    Bujinkan_letacek.pdf (571255 B)
    HATORI
    HATORI --- ---
    Můj styl je dvojitý motýlek a kop nohou a na tréningu jsem takovéjdle! Pořád jsem zatraceně rychlej i když vážím stošet kylo:))

    SATANAS666
    SATANAS666 --- ---
    CORDELL: Záleží na tom, kde chceš cvičit, sou třeba i menší doja a nebo ceník by měl byt na http://www.bujinkan.cz/bcd/bcd.php?section=training&subsection=show_by_instr
    IMRIK
    IMRIK --- ---
    Zdravím, všichni jste srdečně zváni dne 17.10 na Japonský den v Praze.
    Více informací na www.japonskyden.eu
    CYBEROOS
    CYBEROOS --- ---
    Ahoj, chtel bych se zeptat jestli nahodou nekdo nechodi trenovat k Pavlovy Slavikovy? potreboval bych nejake reference : ) dik
    JEEFES
    JEEFES --- ---
    IMRIK: presne tak. nedavno jsem videl velice zajimavou prednasku, ktera se zabyvala tantrickym budhismem. onen pan, ktery prednasel tu prednasku prave tantru casto srovnaval se zen budhismem, ktery (aspon podle meho nazoru) je vychodiskem bushido kodexu. V podstate existuji dva pristupy jak se dostat k osviceni, osvobozeni, probuzeni, je celkem jedno, ktery termin se pouzije. Ten prvni pracuje s bezne stavenou mysli a je postaven na zasadach, pravidlech, co by clovek mel a nemel delat a pri dodrzovani techto zasad a casem jejich plneho pochopeni clovek dojde cile cesty. Ta druha spociva v opusteni beznych zasad a bezne prijimanych veci a v delani to co cloveka plne naplnuje. Kazdopadne bushido je kodex pro lidi jdouci prave prvni cestou. Podstata tkvi v jeho naplnovani a jeho plnem pochopeni. a pak by jste snad meli dojit do "cile" at utz to znamena cokoli nebo tak jsem to aspon pochopil :)
    SATANAS666
    SATANAS666 --- ---
    MALAKK: jinak diky za nakopnuti. :) (a zaroven se omlouvam,...osobne se tu uz moc neukazuju)
    SATANAS666
    SATANAS666 --- ---
    IMRIK: Ja myslim, ze se tve "kostce" neda absolutne nic vytknout.:) Asi bych uvital, kdyby lide byli aspon trochu seznameni s timto kodexem, osobne si myslim, ze by to prispelo minimalne k urcitemu zlepseni spolecnosti.(nepocitam japonsko, kde jsou s bushidem seznameni a nutno rict, ze je videt i urcita slusnost mezi lidmi)
    MALAKK
    MALAKK --- ---
    To je ta odpověď, kterou jsem chtěla slyšet, abych tomu porozumněla :-) Děkuju.
    IMRIK
    IMRIK --- ---
    Podle mě se to určitě nemusí využít jenom v "bojovém módu" při tréningu. Samuraj (nebo lépe bushi) taky neměl jasně rozdělené že "teď mám souboj, teď jsem válečník a teď ho nemám, teď jsem já nevím, třeba obchodník" ^^.
    Ostatně jak píše i Carnaque a co se překrývá s tím, co píše zenový mistr Seung Sahn v "Zenovém kompasu" - je spousta lidí, co si dokáže vytvořit nehybnou mysl při meditaci v zazenu, ale jakmile s ním skončí, tak zmizí. To je podobné - buď bereš bushidó jako určitý kodex, nebo ne.
    Samozřejmě není třeba to vše brát doslova, ale "číst mezi řádky". "Umění války" nebo "Kniha pěti kruhů" taky popisují bitevní / soubojovou taktiku a strategii a přeci se dají použít i v každodenním životě/ v obchodních stycích (a tím nemyslím, že nepohodlnému obchodnímu konkurentovi urveš hlavu ^_- ).

    Možná trochu dlouhý příspěvek, a zároveň jsem nemluvil o ničem moc do hloubky, ale pak bych se asi až zbytečně rozepisoval, nicméně to je v kostce moje odpověď. Něco čemu se říká "mysl válečníka" se dá použít nejenom v čistě bojové situaci, ale i v každodenní.
    CARNAQE
    CARNAQE --- ---
    MALAKK: Nerozumim otazce. Co konkretne je nepouzitelny? Myslim, ze je to praktikovani ZENu. S tim se da vyrovnat celkem dobre, ne? Doufam, ze tomu kodexu rozumim. Krome tech blesku misto oci, teda...
    MALAKK
    MALAKK --- ---
    Hmm... "Cesta válečníka"... Ale pro současné Čechy to zní dost nepoužitelně. Jak se s tím vyrovnáváte? Je to něco jako "inspirace", "teoretický základ", nebo existuje nějaká "evropská varianta?" :-) Nebo to platí tehdy, když je člověk "v bojovém módu", tj. na tréninku, nebo bojuje?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam