• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STARDAYHolga
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    LUCCASH: v 99ti procentech sem byl ze skenu od skody nebo z ultralabu nadsenej. Ma to pekny barvicky, je to doostreny trosku...trosku vic. se skenerem doma usetrim (za volani negativu/crossu) dam 44 korun a mam kapanek lepsi predstavu o tom jaky vysledky z mych fotaku doopravdy lezou
    LUCCASH
    LUCCASH --- ---
    presne staci rict bez korekce a je to vklidu...to jsem jedinej, komu ty skeny od skody nevadi? :D
    PAPER_AIRPLANE
    PAPER_AIRPLANE --- ---
    MEESHA: já tuším, že ve škodovi na to hodí nějakou automatickou korekci barev.. možná to bude tím
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    ZONE: ten ja silne nedoporucuju. ja ho mel doma taky trikrat a ne jako darek, ale jako reklamace. delal pri skenovani pruhy na negativech.

pokud se mu chce, tak je vystup naprosto v pohode
    ZONE
    ZONE --- ---
    JIMMI15: doporučuju tohle: CanoScan 8800F, měli jsme ho doma třikrát, a to měli jako ne že by odešel.. ale jeden z nich byl posléze dárek. nejlepší scaner, co mi kdy prošel rukama.

+ info: alza, nástavce
    + ukázky:

+ dodatek: s těma ukázkama je to vážně relativní, protože mnohdy záleží na osvětlení během focení, ale jedno říct můžu zaručeně.. je to lepší než škoda scany. k jedinejm nevýhodám bych pak hodila jen ten fakt, že mi dlouho trvalo než jsem se naučila dávat si pozor, aby na výslednejch fotkách nebyly prachový stopy. dala jsem pak asi dvacku za nějaký super čistítko na sklo.)
    + p.s.: teď jen doufám, že si to všichni koupíte a následně mi budete nadávat, co z toho leze za..
    MEESHA
    MEESHA --- ---
    ONDRASEEEK: Ten mam v praci a musim rict ze mi z toho lezou uplne jiny fotky nez od skody, nekontrastni, min barevny... nevim
    JIMMI15
    JIMMI15 --- ---
    ONDRASEEEK: mohl bys nahodit nejake fotky, ktere jsi tim nascannoval? kdyztak posta, jestli jsme tu prilis offtopic.
    CRANK
    CRANK --- ---
    JIMMI15: No já jsem schválně zkusil dát negativy naší DTP grafičce doo normálního skeneru od HP co má flatbed.

A teda až na podání barev to naskenovalo imho stejně kvalitně jako fotoškoda. Dokonce ten fotoškoda sken byl z blízka takovej "chlupatej" kdežto ten její byl spíš neostrej.
    JIMMI15
    JIMMI15 --- ---
    FUJI_ITA: no ten fotoscanner je samozrejme pekna sracka, ale co bys teda doporucil za zarizeni na domaci scannovani?
    CRANK
    CRANK --- ---
    Tak zase menší tapetárna :D

Krapet vylekaná Lili ze zeleného blesku :)

Cheb

MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    BINABIK: bohuzel vyhadat treba http://varial-artworks.com/odd/sken-wtf/63970011.jpg ze na tom negativu fakt neni, ze neni solarizovanej byla fuska a kdyz by tam neprisel nejakej starsi zamestnanec tak nevim :)
    BINABIK
    BINABIK --- ---
    MURHAAYA: to snad nemyslej vážně ne :-D peklo !
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    LUCCASH: pro ukazku skeny od skody (vivitar UWS a holga)
    http://varial-artworks.com/odd/sken-wtf/ :)
    LUCCASH
    LUCCASH --- ---
    U skody stoji vyvolani filmu + sken 99kc. Delam to tak porad a myslim ze se to vcelku da. Pro ukazku nejake holga skeny od skody:

FUJI_ITA
    FUJI_ITA --- ---
    CRANK: vyhodis prachy voknem krom toho, kdyz si u skody nechas film vyvolat a rovnou nascanovat (je to pro ne technologicky jednodussi nez delat dodatecne) tak neplatis petikorunu za snimek ale podle kvality scanu tusim ze ta co odpovida vykonu tohodle kramu za stopade komplet, esli si chces scanovat doma prisetri a kup neco do seho budes moct vrazit svitek, cim budes moct scanovat i s perforaci atd.
    CRANK
    CRANK --- ---
    LUCCASH: Konkrétně mluvíš o čem? :D
    CRANK
    CRANK --- ---
    Máte někdo něco podobného? Docela bych to zkusil, jen se bojím o kvalitu výstupu :)))

Přeci jen ale 5 korun za sken u fotoškoda se mi zdá dost.

http://www.alza.cz/eu3c-filmscan35-ii-cerny-d144728.htm
    LUCCASH
    LUCCASH --- ---
    Ja nad tim jak to ostri nikdy nepremyslel a zadnej problem s tim teda nemam :)
    CRANK
    CRANK --- ---
    BINABIK: Ten středoformát - na ten se necítím. Navíc mám 135BC a tam jde jen std. kinofilm. Na 120tku jsem si netroufal, bych to neuměl ani navinout :D
    CRANK
    CRANK --- ---
    THX

Zatím mě to baví. Ale teda, jdu zkoušet další foťáky :D Ty analogy jsou zajímavý. Jedu k dědovi pro LC-A :D

BINABIK: S tim ostřením mám taky problém. :D Mám pocit, že ty vzdálenosti přepočítávám špatně. Jsou tam 4 stupně a já se snažím odhadovat i mezi nima. Ale asi to nemá cenu nad tím tak dumat. Někde jsem četl (myslím že goholga.com), že se to má zaostřovat podle těch 4 symbolů jako 1m,2m,3m,nekonečno. Tak to přestanu tak řešit a počítat budu to příště brát takhle :)
    BINABIK
    BINABIK --- ---
    CRANK: na první pokusy s holgou je to imho super :) Moje první fotky byly děsný :D vůbec sem nevěděl jak odhadnout vzdálenost kvůli ostrosti :) Ale osobně mám radši formát 6x6 než ten 6x4,5...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam