• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RIMRRCZ - SK :: Projekty herní internetové scény – co (ne)frčí u nás a v zahraničí?
    Zaměření klubu je o české/slovenské herní scéně v porovnání proti zahraniční – v čem se liší, kde jsou slabiny atp.
    Co lze srovnávat a o čem diskutovat?
    1. úroveň českých/slovenských webových stránek a serverů věnovaným hrám
    2. zajímavé nápady, které se jakkoli týkají her (vývoj, prezentace, jejich prodej atp.) - musí se jednat o projekt, který lze realizovat přes internet.
    3. diskuse o provedení a možné realizaci předneseného nápadu.
    (4.) - pokud se kdokoli podílí na vývoji, prezentaci bo jiné činnosti souvisící s hrami (nebo by jste o něco podobného projevili zájem), ozvěte se Rimsymu poštou nebo napište své zkušenosti do diskuse. Je zde prostor pro realizaci a podílení se na herních projektech.
    Zahraničí: Gamespot :: IGN - portály | Gametrailers - trailery | Guru3d - technologie a hardware | Fangaming - dema | Fileplanet - dema, patche ke stažení | Clanbase :: ESL - herní liga | Metaboli - legální stahování orig.her | Massiveincorporated - reklama ve hrách
    České: games.tiscali :: bonusweb.idnes :: hrej - herní portály | Pctuning - hardware | Herniweb :: Czechgamer :: Hotgames - skupiny fan stránek | Aragorn :: Gladiatus.cz - hry na hrdiny
    Spřízněné kluby : Battlefield 2 & Battlefield 2142 & Mods | World in Conflict RTS - NYX Clan | Halv2 / S.T.A.L.K.E.R / Crysis / Bioshock / Alan Wake a dalsi NEXTGEN | herni casopisy v cechach
    rozbalit záhlaví
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    nejlepší hra - darkelf:D
    HONZINFLICEK
    HONZINFLICEK --- ---
    ogame sem taky chvíli hrál, ale teda zatím mi připadá travian jako jednička.
    KLICASSO
    KLICASSO --- ---
    Zdravím, já znám ( a dlouho jsem hrál) ogame.cz , zkusil to ještě někdo? Pro mě to bylo velice návykové. Naštěstí, jak mi začali prázdniny, zbavil jsem se toho.
    MATHES
    MATHES --- ---
    Hrajete nekdo Gladiatus na serveru 9?
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    HATER: super - jsem ty tvé linky tak zběžně zkouknul - zrovna nedávno jsem koukal na web http://gladiatus.cz/ - ten se tváří podobně jako ty co jsi sem pastnul. Je všechny narvu do nové sekce "hry na hrdiny". Pokud by někdo znal obdobné weby v zahraničí, tak je sem klidně pastněte.

    Funguje i řada kombinací těchto webů a klasických her - kámoši hrajou Navyfield (má blíže ke klasickým hrám na PC) - člověk si hru stáhne a může hrát free s naprostým základem, nebo platí měsíčně určitou sumu a má poměrně široký přístup výběru lodí, posádky atp. Ale může cálovat víc a získá prémiový účet k silnějším lodím. Prostě chceš "chceš víc? připlať si". mno. (Píšu na podobné téma herní úvahu, kde zminuju i reklamu ve hrách, ale bohuzel se mi blízi termín státnic, takže ted nemám času nazbyt.)
    HATER
    HATER --- ---
    aragorn.cz, andor.cz, abarin.cz, immortalfighters.net, anor-drd.sk
    vsechno herni portaly pro hry na hrdiny, jine zahranicni neznam...
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    Aister je osoba, která poměrně silně působila v Czechgameru (a i s fan strankou MoH u HotGames)
    Upřímně jsem chtěl všechny stránky (5) před Novým rokem předat někomu z trojky HG, Czechg., Vokr.. prostě jsem neměl čas a chuť dál řešit tunu problémů, ale jenom díky Aisterovi, který chtěl začít budovat nový projekt z toho sešlo. HW už hostuje fan stránky čistě pouze pod svou doménou ale Aister je jako jeden z mála bokem -má svou doménu, svůj hosting. Oba se asi shodneme, že nejlepší je mít fan stránky "na svém" tím myslím pod společnou doménou a vůbec nejlepší je si stránku postavit vlastní a nikoli přebírat z venčí. Aspoň tak se to snažím u nás prezentovat. Zbytek v poště.
    DYLER
    DYLER --- ---
    Je to jen vzácná shoda :)

    Díky za přivítání. Jinak koukám, že ty jsi z HerníhoWebu - škoda, že od nás Aister odešel se svým MoHCentrem, na druhou stranu, tahle poměrně známá fansite by vám mohla pomoct, co se týče návštěvnosti, povědomí u čtenářů atd.
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    DYLER: hm :) žen by samotný DYLER co je uvedený v redakci na HOT Games?:) I kdyby to byla pouze shoda jmen, tak jsi tu vřele vítán;) Určitě je dobré znát názory lidí, kteří aktivně pomáhají herní komunitě..
    Sám jsem příliš nedoufal, že tu narazím na "kolegy", ale o to mam upřímně větší radost (: Třeba se tu objeví nápady, které bude stát za to zrealizovat na herních stránkách..
    DYLER
    DYLER --- ---
    Diky za link na HotGames v zahlavi, potesi ;)
    COBRA_
    COBRA_ --- ---
    gamepro.cz jsou prasacky udelany stranky ktery cekaj na redesign snad uz roky a nacitaj se relativne pomalu... ale mas recht ze ted nejedou nak vubec :-) Zeptam se na to...
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    COBRA_: jj, diky za echo. Ale gamepro.cz mi nechce načist - nevim jestli maji vypadek bo to zapichli.
    doupe i hratelne určitě pridam, ale asi je narvu do nástěnky kde bude kompletní seznam. V záhlaví nechám pouze ty největší - resp. nejkvalitnější sajty aby tam od každé bylo něco. Taky námět k diskusi, jak hodnotíte jednotlivé weby o hrách. Ale zatim budu plnit seznam :) at mame s cim porovnavat ..
    COBRA_
    COBRA_ --- ---
    Ted koukam ze nahore chybi i Doupe a Hratelne... no co to toto? :-)
    COBRA_
    COBRA_ --- ---
    gamepro.cz
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    NAGASAWA: jj, mas recht, hrej se uz taky celkem vyšvihlo.
    update nastenky.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Jeste bych do sekce "ceske" prihodil http://www.hrej.cz
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    Pokud jsem v záhlaví zapomněl některý zajímavý projekt, který souvisí s hrama, tak se ozvěte:) Začal bych je postupně umisťovat do nástěnky (včetně krátkého popisku s vysvětlením). Následně bychom ho tu "rozebrali" ze všech stran :)

    Z toho mála které jsem uvedl vypíchnu na úvod poměrně zajímavý zahraniční projekt Metaboli. Pro ty kteří slyší prvně - za měsíční poplatek (cca 550 Kč) dostane přístup na webovou stránku s přístupem ke 150 originálním hrám (každý měsíc přibývají nové), které pak můžete s ostatníma hrát po internetu. Ke každé hře dostanete unikátní CD-KEY (hru si můžete přímo stáhnout z uvedených stránek). Často se dokonce stane, že některé hry se u nás ještě nezačali prodávat ale přesto si je můžete za tento "nízký" poplatek stáhnout (např. Colin McRae DiRT je zde ke stažení již řadu týdnů - u nás se ještě nezačal prodávat). Pochopitelně si můžete stáhnout libovolné množství her - například RS Las Vegas - u nás by jste za tento titul zaplatili 900 Kč (+ poštovné), čekat dva dny na doručení. Při nákupu přes Metaboli ušetříte polovinu z ceny hry a můžete prakticky okamžitě hrát.

    POZOR - NOVA ANKETA k tématu! pište názory:)
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    Vítám vás. V tomto klubu se bude srovnávat a diskutovat o české/slovenské herní scéně v porovnání proti zahraniční – v čem se liší, kde jsou slabiny, názory a pohledy na různé herní oblasti internetového dění. Diskuse by se měla soustředit zejména na porovnání kvalit českých/slovenských webových stránek a serverů věnovaným hrám. Kritérií pro hodnocení je mnoho, záleží pouze na vás, kterému dáváte přednost.

    Pokud máte zkušenosti z různých herních projektů, jste herním vývojářem, programátorem, recenzentem nebo hráčem s přehledem a chcete se o své poznatky podělit, nebo dokonce herní dění ovlivnit.. právě pro vás je určen tento klub.

    V následujících dnech zapracuji na záhlaví a nástěnce, ve které zmíním zajímavé CZ/SK a zahraniční herní projekty a stránky, které stojí za povšimnutí a srovnání.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam