• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHm!slivost v cz i jinde
    Excesy české myslivosti - zcela anonymní sběr podnětů
    https://docs.google.com/a/batima.cz/forms/d/1yMP1unH9rs61Tx1RymngUIY9UFcYbnO0N77LrJbitrE/viewform?c=0&w=1
    http://myslivci.blogspot.cz/
    http://zrusmemyslivce.blogspot.cz/
    ______________________________________________
    http://www.webpark.sk/pravazvirat/data/akce/akce4.htmhttp://www.webpark.sk/pravazvirat/data/akce/akce5.htm
    http://www.webpark.sk/pravazvirat/data/fotky/fotkyi.htmhttp://www.webpark.sk/pravazvirat/data/akce/akcei.htm
    J. Kostečka: jednatel Českomoravské myslivecké jednoty

    KENJIRO --- --- 15:02:50 14.2.2009
    RUSSIANBLUE: Hm... a když je to obojí? (mimochodem, já jsem na tom stejně - lov je pro mne OK, jinak jsem vegetarián :-) )


    KENJIRO --- --- 18:42:55 15.2.2009
    TSOH: Ale já nezabíjím ani pro peníze, ani pro zábavu. Dělám to pro jídlo.


    KENJIRO --- --- 13:49:49 16.2.2009
    OK, tak jsme si ujasnili, jak je to se mnou a masem :-) všichni spokojeni? ještě má někdo nějaké připomínky?
    rozbalit záhlaví
    CASTRO
    CASTRO --- ---
    Muze mit nejakou nemoc take. Ja takhle nasel par let zpet take jedno
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    KROJC: Je tam takovýhle defakto každej rok no
    KROJC
    KROJC --- ---
    Přijde mi dost malý. To bude hladový odstrkánek.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    Je normální, že se malý divoký sedlo zdržuje samo v blízkosti lidskych statku? Beha nám tady kolem statku takový jedno, ve výběhu kde je seno a voda, kousek les kde je prasat hromada, ale přišlo mi divný že je tady samo a ještě že beha přes den... Jinak se netváří nějak zranene, veselé tady pobihalo

    ANNONKA
    ANNONKA --- ---
    TSOH: Nádherná práce, to by se mi líbilo :-) Co ten kůl udělá když narazí na šutr?.........tady je opuka, takže původní balvany se v zemi rozněkolikatily a když člověk narazí tak na celé rozsáhlé hnízdo,
    TSOH
    TSOH --- ---
    ANNONKA: Nejlépe kopat na jaře, když je půda mokrá. Taky mám jílovitou půdu...
    Nedávno jsem viděl, jak traktor do země zatlouká čtvrcené akáty (štípané po vlákně), spodek do špičky a opálený... (https://www.youtube.com/watch?v=mLgDhEHw_f0&ab_channel=Bystro%C5%88-Integraces.r.o.%29.
    Způsobů je více...
    ANNONKA
    ANNONKA --- ---
    TSOH: Úřad nenamítá nic. Už jsem s tím smířená. Jenže není mi dvacet a v naší jílokamenité půdě se dost špatně kopou jámy i mladým. Peníze na materiál bych schrastila, ale zaplatit někoho silného na tu dřinu to těžko. Navrhneš-li zemní vrták tak motorový musí držet 2 chlapi a ještě s nimi při nárazu na kámen hodil jako s hračkou - viděla na vlastní oči. Nemotorový stejně účinný jako motyka.... pořídím si kuši :-)
    TSOH
    TSOH --- ---
    ANNONKA: Tak tam by ohledně plotu úřad nic namítat neměl. A asi nic jiného nezbyde. Já třeba plot nemám (samota bokem od vesnice) a kolem každého stromku musím mít kus pletiva kolem trubek/klacků zaraženách do země a zatím to stačí (ale stromů mám asi 8 a tak se to dá).
    ANNONKA
    ANNONKA --- ---
    TSOH: U silnice domek, za ním dvorek, za ním zahrádka (oplocená, protože mi žrali i dýně) a za ní dlouhý sad. Ty sady/humna neměl neměl oplocené nikdo než přišli chalupáři. Omotávali jsme pletivem jednotivé stromky a bylo to v pohodě. Ovšem stavění plotů se ujalo i u místních a teď je výjimka ten kdo to oplocené nemá................... vývoj v průběhu patnácti let.
    Domky jsou stará zástavba a i novostavby na místě zbořených se lepí boční stěnou na souseda tak jak to bývalo. Výhoda tohoto dvorku je naprosté soukromí, člověk by tu klidně mohl chodit nahý, ale pak nesmí zapomenout, že pro petrželku na záhon už musí něco na sebe hodit :-))))) Obyčejná dědina.
    TSOH
    TSOH --- ---
    ANNONKA: To máš nějaký sad? Nebo co je to za pozemek? Pozemky ve volné krajině se naopak oplotit nesmí. Stavební úřad by mohl dělat probémy. Nehledě na to, že zvířata do plotu v krajině naráží (viděl jsem takhle třeba mrtvou srnku, která narazila do pletiva plotu..).
    ANNONKA
    ANNONKA --- ---
    Takže výsledek "jednání": máš si to oplotit!.............................................
    ANNONKA
    ANNONKA --- ---
    Myslivecký hospodář. Musím zjistit kdo to je a DOUFÁM, že to není náš přessoused, to by byl opravdu "moudrý" pohovor...kdyby někdo potřeboval esenci arogance věděla bych kde brát :-(
    KROJC
    KROJC --- ---
    ANNONKA: No já vím no. Takhle to v lese chodí. Když se zvěř pohybuje blízko lidského obydlí jsou vždycky,vždycky problémy. Zajdi za místním mysliveckým hospodářem a moudře pohovořte. Na smetaně nebo se zelím.
    ANNONKA
    ANNONKA --- ---
    KROJC: z nížiny nejnížonavatější, jih Moravy. Psa mám, jenže je to fenka a kastrovaná, takže nejspíš na to nefunguje. Daněk? V tom případě bych věděla odkud utekl, čí je to vina. Jenže tam se spravedlnosti nedovolám, to už zkoušeli jiní a nic platno, jak si někdo obsedne oboru a má dost peněz tak žádné dovolání ani pro majitele pozemků v té oboře............................může na odpuzení fungovat sprej proti okusu? Má prý být děsně hořký. Ale zase když to nežere...........
    Jak vysoké pletivo se dává na ochranu lesních školek? Co ty bestie (přemnožené) nepřeskočí?
    KROJC
    KROJC --- ---
    Říká se tomu vytloukání. A časově to opravdu sedí na daňka. Z paroží se samec snaží odstranit lýčí. A nahodit barvu. Tady jeleni vytloukají na kosodřevině. Proto jsou zdejší schody nebo trofeje skoro černé. Ty budeš nejspíš z nižších poloh. Proto ta hrušeň. Což slyším prvně. Půjč si na víkend psa na označkování pozemku a máš klid.
    SLEEPLESS8
    SLEEPLESS8 --- ---
    ANNONKA: ted to bude nejspis danek
    ANNONKA
    ANNONKA --- ---
    SLEEPLESS8: nejspíš, dnes další poškození, hrušeň dvě třetiny korunky pryč (na zemi).....V zimě to nedělali, stačilo pletivo kolem kmínku proti zajícům, v srpnu nás atakuje vysoká? ........... v srpnu????

    SLEEPLESS8
    SLEEPLESS8 --- ---
    ANNONKA: asi nejaka vysoka :)
    ANNONKA
    ANNONKA --- ---
    Která ludra mi v noci na dnešek! polámala a ožrala a sedrala kůru na mladé jabloni (asi 8 let) a na OŘEŠÁKU????????? Větve přibližně ve výšce 170 cm nad zemí. Zhruba uprostřed poměrně rozlehlého sadu.......................
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    Nevite někdo, o někom, kdo by měl vycpanou vránu? Rád bych nadělil pod stromeček.
    Díky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam