• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SARKADESKOVÉ HRY - nekecáme, hrajeme :)
    MURPHY
    MURPHY --- ---
    ENY14: bohužel, česky nejsou a asi ani nebudou. s českou verzí jsou navíc kompatibilní jen německý rozšíření, angl. maj jinej rub
    ENY14
    ENY14 --- ---
    MURPHY: Ono je i rozšíření. Sháněla jsem ho asi před dvěma lety a to mi tvrdili, že neexistuje. Je i v češtině?
    MELIBRION
    MELIBRION --- ---
    Nemate nekdo cas, tuhle stredu treba od 19? Dal bych Sabotera + neco dalsiho, misto nevim.
    MURPHY
    MURPHY --- ---
    ENY14: taky mám radši karetní verzi, ale pokud možno rozšířenou (nejlíp o tu obchodní exp.). jinak ten řím je taky vynikající
    ENY14
    ENY14 --- ---
    NAVARA: Já je mám radši i než ty velký krabicový, ty mi přijdou takový hrozně jednoduchý, trochu jednotvárný, ale možná jsem ještě nenašla jejich kouzlo;-)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ENY14: Karetni osadniky sice mam, urcite jsou lepsi pro par nez krabicovi, ale musim rict ze zrovna moc ohrane nejsou...
    ENY14
    ENY14 --- ---
    TUILE: Karetní osadníky mám doma a jsou výborný (nebo já je mám nejraději), mají spoustu karet s rozličnými funkcemi, a tak trvá docela dlouho než se ohrajou. Já je mám už tři roky a zatím se mi neohráli. A jinak hra na podobnym principu se jmenuje Starověký Řím, také pro dva a ta dává snad ještě lepší příležitost pro vymýšlení všemožných strategií, v osadnících je ta možnost trochu menší.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    NAVARA: Obavam se ze pravidla jsou nekompatibilni, aspon ne bez uprav. Kdyz si vymyslis jak, tak samozrejme ano... az na to, ze draci v BattleLore nejsou (zatim, vychazej expanze) 8)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    REDGUY: a muze na scenari hrat soucasne armadni general i velitelka draku? :)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    TUILE: Ja pro dva vsem doporucuju Memoir'44, ale pokud je jeden z cilovejch hracu samicka tak tema WWII nemusi byt uplne nejlakavejsi. Pak je tady ovsem BattleLore, coz je M44 predelanej do fantasy sveta, kterej se mi sice herne prijde o fous slabsi, ale vizualne vypada jeste lepe. Oboje je v podstate vyhradne pro dva hrace, rychle, jednoduche ale ne trivialni, velmi zabavne. Jedna hra trva pul hodinky, takze se klidne stihne nekolik her za sezeni, coz je skvely kdyz si hraci po scenari chteji vymenit strany nebo tak neco.
    Hral jsem ted Galactic Truckers a jsou super, vsem lidem s kterejma jsem to hral se moc libili a myslim ze by mohli dobre fungovat i ve dvou.
    TUILE
    TUILE --- ---
    a karetni osadnici?

jinak moc dekuju za rady a za nabidky.
    REQUO
    REQUO --- ---
    TANTRICK: to bych mohl. Treba to nekoho zaujme. :)) Jinak pro dva je dobra hra Maršál a Špion. :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Dorn se da hrat ve dvou :)
    MURPHY
    MURPHY --- ---
    TUILE: pro páry je výborná Caesar & Cleopatra od Kosmosu (kterej má mimochodem celou výbornou řadu pro 2)
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    TUILE: strip poker .) a kdyz budete trochu opatrni, detem se ubranite ;)
    TANTRICK
    TANTRICK --- ---
    TUILE:
    mě bavilo ve dvou da vinci a blockus i když to nejsou úplně klasický deskovky.
    A taky nevim, jak dlouho by vám to vydrželo. Ale třeba Requo vám může pučit na vyzkoušení deskovku pro dva Aton :-)
    TUILE
    TUILE --- ---
    mam 1300 na nakup deskovy(ch)/karetni(ch) hry (her). co byste mi doporucili, kdyz sme v domacnosti jen dva (a deti jeste neplanujem)?

uz mame osadniky i s rytirema, pexeso. a tsuro.

(omlouvam se za pripadne ot, nevim, kde jinde se odborne zeptat)
    KESI
    KESI --- ---
    SARKA: Jasny :)
    SARKA
    SARKA --- ---
    KESI: SOUHLAS!!!!!!!!! Mam te napsat na nastenku?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam