• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SARKADESKOVÉ HRY - nekecáme, hrajeme :)
    REQUO
    REQUO --- ---
    neděle je dobrá. :) všední dny sice jdou také, ale víkend by se možná i docela hodil. :)
    MURPHY
    MURPHY --- ---
    E42: tyhle časy docela vyhovujou i mě
    E42
    E42 --- ---
    ENY14: Pondělí a čtvrtek večer, sobota přes den, neděle celá. Může být? :)
    ENY14
    ENY14 --- ---
    Super, tak navrhněte, kdy se to nejvíc hodí, protože mě je úplně jedno kdy
    MURPHY
    MURPHY --- ---
    ENY14: já mám tenhle tejden taky celkem v pohodě. klidně bych zahrál
    MELIBRION
    MELIBRION --- ---
    ENY14: a neni lepsi to takhle jen planovat naprazdno? :-))
    ENY14
    ENY14 --- ---
    MURPHY: Caylus zní docela dobře. Dostalo hromadu cen a téma je taky fajn. Ale nechcete si zase někdy něco zahrát doopravdy?! Já mám třeba tenhle tejden mraky času...
    MURPHY
    MURPHY --- ---
    ENY14: jj, neni to špatný. ale hroznej ranec pravidel a možností a přitom je to dost o náhodě. třeba caylus má o něco míň pravidel a minimum náhody - doporučuju, neni to tak hc, jak se občas mytizuje. a ještě v tomhle duchu je výborná (docela náhodná, ale neprudí to) cuba. tu dělali, myslim, stejný lidi jako pilíře - kšeftuje se s rumem a tabákem a tak, prostě potěší:)
    ENY14
    ENY14 --- ---
    MURPHY: Tak to je fajn, vypadá to opravdu výborně. Jinak včera jsem hrála docela dobrou hru: Pilíře země. Je to o stavbě katedrály, najímání dělníků, těžbě surovin a získávání vítězných bodů. Škoda jen, že jsou tak složitá pravidla, nemůže se to hrát s někým, kdo moc přemýšlí ;-) Jinak ale opravdu pěkná hra, hodně variabilní a docela překvapivá. Zvlášť při prvním hraní.
    QZUZKA
    QZUZKA --- ---
    POHODAVOLE: Trans Evropa mám doma a můžu nedoporučit:)
    Myslím si, že původní hra Trans America je zajímavá a v pohodě hratelná (a levnější). Europa je zbytečný a nedodělaný klon (v krabici jsou pravidla pro Trans Ameriku a fixou připsaná Europa), méně přehledné kartičky s městy (Amerika - mapka s umístěním, Europa- jakési památky, ale ani ne česky popsané), méně vyvážená mapa.. možná pro hráče, který Trans Ameriku nikdy nehrál to není takový problém, ale pro hru samotnou ano. A i výběr evropských měst tak, aby odpovídala americkému rozložení není zrovna reprezentativní.
    Možná vhodné pro hraní s dětmi jako rozšiřování zeměpisného rozhledu, ale s atlasem a komentářem...
    THARR
    THARR --- ---
    St. Petersburg je ve dvou hratelný velmi pěkně.
    E42
    E42 --- ---
    BRUKEV: Tak klasický Carcassonne je tím pádem sázka na jistotu, výhoda je, že to dost lidí už zná a i kdyby ne, pravidla jsou celkem jednoduchý a rychlý na vysvětlení.
    Jinak ve 4 je super taky třeba St. Peterburg, dá se hrát i ve dvou, ale s tím zkušenost nemám.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Hral jste nekdo trans evropa? Co si o tom myslite? Ted hrajem carcassonne a postovniho kuryra a je to gut:)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Zatím vede Carcass, nebo karetní osadnící, pěípadně Roma. Problém je v tom, že z 80% budem hrávat dva, ale je pravděpodobné, že občas 3-4. Takže nechci vysloveně hru pro dva. Takže karetní osadnící padají:)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    No mam hlavu jak balon z toho.
    MURPHY
    MURPHY --- ---
    ENY14: je to bez textu a pravidla mám přeložený:)
    MELIBRION
    MELIBRION --- ---
    ENY14: netusim
    ENY14
    ENY14 --- ---
    MELIBRION: Ale to asi zatim neni v češtině, co?
    MURPHY
    MURPHY --- ---
    BRUKEV: st. petersburg, řím, odinovi krkavci, dracula, san juan..., z těch větších je pro 2 vynikající mexica
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam