• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SARKADESKOVÉ HRY - nekecáme, hrajeme :)
    MELIBRION
    MELIBRION --- ---
    oni připojení přichází a odchází? :))
    ENY14
    ENY14 --- ---
    pridejte se driv nez mi odejde pripojeni, prosim:-)
    MELIBRION
    MELIBRION --- ---
    mozna v nedeli by se cas nasel, pridal by se jeste nekdo dalsi?
    ENY14
    ENY14 --- ---
    Kdybyste měl někdo zájem zahrát něco tehle víkend, tak budu moc ráda, pže se trochu nudim a nic jsem dlouho nehrála. Mám malou sbírku tradičních albi her (osadníci, citadela, FF elektrárny, agricola, sankt peterburk, cluedo...). Pište na mobil (moje připojení je poněkud proměnlivé) 776 352 842
    MELIBRION
    MELIBRION --- ---
    Sem postoval ted na zatrolene hry nabidku hrani her v Podoli spojenou s plavanim/koupanim.

http://www.zatrolene-hry.cz/diskuse/hledam-e-spoluhrace-4/praha-odpoledne-9242/

Tak kdyby nekdo treba mel zajem i tady, prijde me to takeve vic zajimavejsi a netradicni :)
    FARIN
    FARIN --- ---
    THARR: jj presne tak, nekdo napr hraje i na stavbu 2 mistnosti najednou. Taky jsem videl napr renovace + ploty v poslednim kole, kdy clovek postavi jedinej ohromnej plot za hru kterym zastavi zbytek pole.
    A napr vybaveni vzdycky dostanes k necemu, takze nehrat samotny a naopak vzdycky tyhle bonusovy akce vyuzivat.
    THARR
    THARR --- ---
    VINNY: Tak rozšířit dům a mít větší rodinu je rozhodně dobře. protože pak máš víc akcí za kolo čili stihneš víc věcí a rychleji se rozrůstáš. ale co mi v agricole příjde jako nejdůleřitější je dělat akce s co největší efektivností. napříklat je kravina vzít si jeden rákos například, nebo postavit jen 4 ploty, nebo postavit jen místnost domu (když už stavím tak postavit najednou aspoň nějaký chlív).
    VINNY
    VINNY --- ---
    FARIN: ne hrajeme tu standartní (nerodinnou) a jak říkám je nám asi vše jasné, ale prostě na konci hry nemáme skroo nic postaveného, takže cílem by mělo být co nejrychlejí rozšářit barák a množit rodinu abychom měli více akcí?
    FARIN
    FARIN --- ---
    VINNY: btw neni spatny zahrat s nekym kdo to trochu umi. My jsme poridili Agricolu a kratce na to si ji sli zahrat na turnaj behem Deskohrani. Sice dostali ukrutnu naprdel ale zas zjistili jak se to da zahrat :)i
    FARIN
    FARIN --- ---
    VINNY: zas nepocitej ze na konci budes mit vsechno za 4 body, v Agricola vzdycky na neco potrebujes o 1 akci vic nez zrovna mas :-)

Respektive obcas se dari zahrat tak, ze na konci mas uplne plno a posledni kolo volno, ale chce vetsinou vyzaduje nejaky slusny profese a trochu stesticka.

Navic zpocatku to jde vetsina akci na obzivu, az tesne prod konci vyrabis jednim clovkem 10 jidel a podobny obludnosti.

Kazdopadne jesli ti neco neni konkretne jasny tak se tu klidne ptej. Predpokladam ze jedete tu jednodussi variantu. I tak je Agricola relativne komplikovana, diky mnozstvi materialu a mechanizmu, ale imho jakmile clovek jednou pochopi tak je to vlastne snadny :)
    VINNY
    VINNY --- ---
    REDGUY: jenže ja to prostzě nepobírám, proč skoro nic nemám na konci hry...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    VINNY: My jsme az pri scitani bodu na konci prvni hry zjistili, ze hospodarstvi je potreba budovat rovnomerne a ne se soustredit na jednu vec 8)
    VINNY
    VINNY --- ---
    REDGUY: no my už asi základ pochopli, ale při první hře se mi stalo že v 9. kole jsme ani jeden neměli rozšířenej dům, stale dva členy, dvě pole, dvě zvířata, prostě mi to přišlo hrozně divní, že hra už skoro končí a my furt nic nemáme, tak nevim jestli to hrajeme dobře, a když kouknu někm na fotky z netu tak lidi mají třeba 10-12 kolo a už maj rozjetej celej statek...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    VINNY: Hele, jestli si ten navod jenom ctes bez toho abys to soubezne se ctenim hral, tak mas mozna stejnej problem jako ja. Kdyz jsem si pravidla jen cetl, tak jsem naprosto nechapal (a to bezne hraju valecny hry s padesatistrankovejma pravidlama). Kdyz jsem ale zacal soucasne cist a hrat, najednou do sebe vsechno zapadlo a slo to jako po masle.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    a je nekdo z mimone?:)
    MELIBRION
    MELIBRION --- ---
    Vinny: :((
    ale v Pardubicich urcite taky bude nejakej deskoklub, tak zkus tam.
    VINNY
    VINNY --- ---
    MELIBRION: nu proč ne, problem je že my jsme z Pardubic, vy asi všichni budete Pražáci :)
    MELIBRION
    MELIBRION --- ---
    Vinny: netusim. Rekl bych ze podobne navody jsou, ale ne k tak rozsahle hre jako agricola, to asi nikdo nebude chtit psat. Spis bude jednodusi sehnat nekoho kdo si ji s vami zahraje a uz ji umi.
    ... coz kdyby byl nekdo ochotny si ji zahrat, ja bych se pridal, protoze ji take neznam :-)
    VINNY
    VINNY --- ---
    Sháním návod na Agricolu, ale ne oficiální. Máme problém s přítelkyní, že nemůžeme pobrat pravidla z toho oficálního... takže nevíte nějaký web nebo stránku, kde by byla agricola popsána i pro nás nechápavce :) dík
    MELIBRION
    MELIBRION --- ---
    melibrion | User Collection | BoardGameGeek
    http://www.boardgamegeek.com/collection/user/melibrion
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam