• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SARKADESKOVÉ HRY - nekecáme, hrajeme :)
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    mate nekdo zkusenosti s touhle hrou?

Pragma Cashflow Jak vybřednout z Krysího závodu od 1 339 Kč - Heureka.cz
    http://deskove-hry.heureka.cz/...w-jak-vybrednout-z-krysiho-zavodu/?gclid=CL3Kh7iEusICFfTJtAodPyQA5A
    AREDHEL
    AREDHEL --- ---
    ahoj, v neděli se chystáme v Praze hrát 1830:Railways & Robber Barons a chybí nám 1-2 lidi. Kdybyste se někdo chtěli přidat tak mi napište do pošty.
    EUROX
    EUROX --- ---
    Ahoj , chtěl jsem se zeptat jak to tady přesněji funguje.) ,,, je nějaký konkrétní místo , nebo klub , kde se scházíte a hrajete ? ,,, V současné době pracuji na své vlastní deskové hře ze světa Warhammer, a byl bych rád kdybych našel další testery a zapálené hráče ,co by to rádi zkusili, a připadně řekli názor , pomohli najít bugy , ale hlavně si prostě zahráli .)
    YARIN
    YARIN --- ---
    NONOBODY: to je dost dobre mozny:). on to mel byt spis takovy zakladni vhled do sveta deskovek, nez tema pro uz zasvecene. a myslim, ze celkova stopaz 20 minut je naprosto v pohode, kdyz si mezi to prictes par pisnicek, nema to ve vysledku k hodinovymu poradu daleko.
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    no já prostě doufala, že řeknou něco víc... asi hraju víc než moderátor:)
    YARIN
    YARIN --- ---
    NONOBODY: vsak o poradu nebyla rec:)
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    YARIN: no, ale moc obsáhlej pořad to teda nebyl:)
    YARIN
    YARIN --- ---
    neco k tematu na CRo Radio Wave

Deskové a karetní hry: Úžasný mikrosvět nejen pro geeky a hračičky | Společnost
    http://www.rozhlas.cz/.../deskove-a-karetni-hry-uzasny-mikrosvet-nejen-pro-geeky-a-hracicky--1367058
    CERNAAMODRA
    CERNAAMODRA --- ---
    PHOBOS99: Arkham máme docela ohraný a pořát nás baví. Vůbec mi nepřipadá "mělký" a třeba s BSG bych ho vůbec nesrovnávala, tam je herní mechanismus i příběh někde uplně jinde. Je fakt, že těch komponent je trochu víc, ale když na to má člověk prostor a čas, vůbec nejsou na obtíž. Taky se nám nestává, že by jeden hráč vše řídil a ostatní jen čučeli, ale možná je to tím, že hrajem z 90 % jen kooperačky a jsme zvyklí se všichni zapojovat.

Doporučovala bych začít tím Elder Signem, kde si člověk trochu ohmatá herní názvosloví, postavy a příběh a pak teprv skočit do Arkhamu. Úplně v pohodě hratelnej i bez jakéhokoli rozšíření. Když už, tak doporučuju rozšíření Dunwich horror.

k vánocům jsme si letos pořídili Eldritch horror a nemůžem si ho vynachválit. Rozhodně méně komponentů a stejná porce zábavy.
    VFISA
    VFISA --- ---
    PHOBOS99: Doporučil bych spis začít s Elder Signs, jednodušší, levnější.
    FALCO
    FALCO --- ---
    PHOBOS99: AH je dobra hra ale casove narocna (1 hodina na hrace). Tim ze je dost zamerena na fluff a na pribeh tak cas hrace se natahne nez precte co se deje apod. Atmosferu to ma, ale dobrou (nesouhlasim ze je rovnou lepsi hrat RPG, v AH nemusis nic pripravovat a vymyslet).
    Pokud jeden hrac zna pravidla a vi s cim kde hybat a provadi mechanismy hry tak pro ostatni je hra v zasade pravidlove trivialni.
    Rozhodne tahle hra nema tak silny prvke "alfa hrace" jako jine kooperativky (Pandemic, Forbidden Island, Yggdrasil - ve kterych je jasny vysledek tvych akci). Zde se dost haze kostkou, a hra je vice nepredvidatelna. Pokud se rozhodne pravidlove zdatnejsi hrac tlacit na ostatni a dirigovat tak tomu samozrejmne neni pomoci.
    Pokud se ti zakladni hra zalibi, po nekolika zahranich (6-10) zacne byt prilis jednoducha a chce to sahnout po rozsireni.

Jako pravidlove jednodussi je moznost sahnout po hre Eldritch horror (neni zatim v CZ). Tematicky velice podobna hra, vice "vyladena" a je to takovy cerstvy svezi vitr na poli Arkham Horroru.
    No a z podobneho duchu, jedna z her s nejlepsi atmosferou povazuji Mansions of Madness; to uz ale zacinam byt kousek jinde.
    MAUGLI
    MAUGLI --- ---
    PHOBOS99: Ja to mam rad. Ale jak pisou ostatni, je to fakt na dlouho a je dobre, kdyz hrajou lidi, co znaji pravidla. Co se prekladu tyce, tak ja to mam v cestine a vim, ze u nekterych karet je preklad trochu problematicky. Z kooperativek mam zkusenosti uz jen s Pandemikem a Andorem, takze nemam moc srovnani, ale AH bych doporucil.
    IVIS
    IVIS --- ---
    PHOBOS99: souhlas s REDGUY, nato jak je to opěvovaný tak mě to vyloženě zklamalo. Pokud nejsi zanícený fanoušek Lovercraft univerza tak ruce pryč:) Milión komponent, dlouhé prodlevy, spousta textu. Sklouznutí k nadvládě jednoho alfa-hráče je v podstatě problém většiny kooperativek.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    PHOBOS99: No, znam lidi co AH hrajou a dost je bavi, ja k nim ale nepatrim. Hral jsem ho nekolikrat a muj hlavni problem s nim je, ze na to, jak je to slozita hra (ne pravidlama, ale mechanismem, spoustou komponent, ruznejch karticek a zetonu ktery trva hodinu rozlozit a slozit), je strasne melka a postrada nejakou hlubsi strategii. Navic kdyz hrajou hraci s ruznejma zkusenostma, velmi snadno se sklouze k tomu ze v podstate hraje jen jeden a ostatni jen delaji co jim rekne. Klic je mozna v tom hrat to trochu jako RPG, v tom pripade uz mi ale prijde lepsi hrat rovnou RPG 8)
    Cili, za me nic moc, ale YMMV. Z tehle kooperativnich (nebo skoro kooperativnich) mi treba takova Battlestar Galactica prijde radove lepsi.
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    ahoj, máte někdo zkušenosti s arkham horror? jde mi hlavně o to, jestli je to prostě a jednoduše dobrá hra (nečekaně), a dále, jestli není problém například překlad a jestli je potřeba dokupovat rozšíření, nebo se bez nich pohodlně obejdu.
    FALCO
    FALCO --- ---
    Memoir 44 je fajn vec. Ja vetsinou hraju hry v Tomovych hrach utery/ctvrtky. Kazdopadne nejlepsi rozsireni k Memoiru je Air pack ale hure sehnatelne (myslim ze jsem ho zahlidl v bazaru zatrolenych her).
    VFISA
    VFISA --- ---
    Je tu nejaky fanda Memoir 44? Dneska se mi podaril pekny kousek a mam z toho radost, koupil jsem z druhy ruky Campaign Book 1, Air Pack, Terrain pack a Winter/sand map, to vse za $50. Mam radost jak maly dite :) jeste to mit s kym hrat.
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    AREDHEL: Ok diky, tak ja se nekdy pridam, pristi utery teda nemuzu.
    Ozvu se ti pak do posty.
    AREDHEL
    AREDHEL --- ---
    NONOBODY: já chodím do Paluby každé úterý tak dej kdyžtak vědět a můžeš zahrát s námi a okouknout to tam. Většina lidí v naší skupině jsou cizinci, tak snad ti nevadí angličtina (česky z nich umí jen pár, ale asi by se to taky dalo).

Pokud bys chtěla do Tomovek tak doporučuju se dohodnout s lidmi na deskožroutu http://www.deskozrout.cz/groups/2-tomovy-hry-prodejna-s-hernou/.

V Mephitu jsem ještě nebyl, takže nedovedu porovnat.
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    Díky. No já se teď přestěhovala z Český Lípy, kde jsem vedla vlastní klub, tak bych se ráda k někomu připojila. No, půjdu se tam mrknout a vyzkouším ten Mephit a Tomovy hry též.
    Nebo jestli chodíte někdo někam pravidelně hrát, tak bych se někdy ráda přidala.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam