• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COSBYAMD.ATi - Procesory, grafické karty, ovladače, tech. dema, přetaktování...

    GRAFICKÉ KARTY A PROCESORY AMD.ATi



    Aktuální ovladače ATi Catalyst™ (9.11) najdete zde (klikni na Catalyst logo)



    Aktuální AMD Dual-Core Optimizer (v 1.1.4 - 1.8.2008) stáhnete zde (klikni na Athlon X2 logo)

    rozbalit záhlaví
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    LOJZEE: Ty toho naděláš... ;)

    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    LAUNCHER: tohle vsechno je v normalu.. tedy ty dB schopen zmerit nejsem, ale u vetraku do nejakych 30-35% je to unosne.. uz je to celkem stary prispevek a problem byl vazne v puvodnim nastaveni rychlosti otacek vetraku, kdy se rozjely na zbytecne moc otacek moc brzy
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LOJZEE: Karta je v PC umístěna vhodným způsobem? Nefouká na ní horký vzduch z CPU? Má přístup k dostatečnému průtoku vzduchu? V případě nejistoty srovnej stav se sundanou/nandanou bočnicí.

    V místnosti je jaká teplota?

    Kolik dB to dělá oproti ambientu konkrétně, měřeno 2 metry od PC?
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    PECA: mne jde o to, abych na GPU dosahl stabilne co nejnizssich teplot s uspokojujicim nejmensim moznym chlazenim pomoci tri vetraku, ktere karta ma a mohl chladit co nejnizssima moznyma otackama, aby to moc nervalo.. na nejvyssi otacky a ani na 70-80 procent bych se nejradsi nechte dostatl nikdy, protoze pak je to jak startujici letadlo a bojim se, ze to odleti.. ale diky tomu, ze hraju jen na full hd, je ten napor na kartu nizssi a drzim se mezi temi 50-60 °C, na coz staci jen 20-30% sily fanu, chtel bych, aby to bylo co nejmene, jestli si rozumime, jde mi hlavne o hluk, ale zas neuvarit tu kartu.. kdybych hral ve 4k, tak verim ze by to vylitlo klidne na tech 80-90 a mel bych doma stale startujici letadlo, ta 7800xt pri 100 otackach je tak hlasita, ze se neda skoro mluvit v mistnosti a prehlusi to i zvuk z bedynek)
    PECA
    PECA --- ---
    PECA: No, ale podle toho grafu to tak nějak máš asi nastavený zhruba jak píšu, jestli to chápu dobře.
    PECA
    PECA --- ---
    LOJZEE: Normální spotřební elektronika, co si pamatuji, mívá provozní teploty až někam k 80 °C. Přičemž aktuální CPU běhají (alespoň ty Intelí) až těsně pod 100 °C. Vůbec bych se nebál to provozovat trvale při 60+ °C a klidně bych šel až na 75 – 80 °C. Pokud se na tu teplotu dostaneš. Alternativně bych zkusil chladit dřív, ale otáčky zvyšoval pomalu a maximální otáčky nastavil až při (podle tvého uvážení) hraniční teplotě.
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    ahoj, sestavil jsme novy pc s GPU 7800xt od gigabyte a silene pri narocnejsich hrach hucely vetraky, zjistil jsem, ze se celkem brzy poustely na 70,80,100%, co se mi zdalo zbytecne, tak jsem vymyslel novou krivku, ktera se chci zeptat, jestli neni moc kontroverzni a nebezpecna pro tu grafiku? abych to treba neuvaril omylem? ale pri hodinove session v napalenych warzone 2 s 260fps ve full HD jsem dosahl na max teplotu tak 52-55 stupnu, kontroloval jsem pravidelne. a kdyz se pri 45 stupnich zaply vetraky na 20%, tak to v pohode za chvilku uchladily pri nejakych 1500-1600 rpm a zase se vyply.. je to takhle pouzitelne? muzu jit jeste niz a vetrat az pozdeji nebo pri mensich otackach? takhle je to dostacujici, abych ten "hluk" ustal, ale zajima me, jestli muzu jit jeste niz a o kolik.. nemate nekdo zkusennost s tema krivkama proti hluku?

    COMMANDER
    COMMANDER --- ---
    Někdo nějaké zkušenosti s AMD Dash (vzdálená správa typu KVM - možnost konfigurace BIOS vzdáleně atd) Díky
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    AMD Ryzen@AMDRyzen
    Today's the day Gaming Begins. Join @AMD CEO Dr. Lisa Su at 12PM ET as she unveils what's next for AMD Ryzen desktop processors and the future of high-performance computing.
    MILEWORG
    MILEWORG --- ---
    skus pripadne pozriet v biose, ci sa tam neda nastavit primarna grafika
    PECA
    PECA --- ---
    PECA: Dík, já si tak nějak říkal, že stejně počkám, že trh bude mít za recenzemi samotných CPU a GPU dost zpoždění... Plus jsem zaregistroval, že ještě chystají nějaké novinky...
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    PECA: Pockal bych na mobilni NAVI a 3rd Gen Ryzen,

    AMD confirms high-end Navi graphics and mobile third-gen Ryzen CPUs are in the works
    https://www.theinquirer.net/...rer/news/3079899/amd-high-end-navi-gpus-mobile-ryzen-3-cpus-confirmed
    PECA
    PECA --- ---
    Nevím, jestli se ptám ve správném auditku, tak prosím trochu shovívavosti :)

    Jak tak čtu o prima nových Ryzenech od AMD, tak koukám, že bych "upgradnul" (čti koupil nový) notebook. Je to firemní stroj, který mám tak nějak k užívání i na doma, tak něco jako takový benefit a navíc ho fakt budu využívat, takže bych rád, aby mi dobře vyhovoval. Jenže když se rozhlížím po eshopech, tak kde nic tu nic. Jak jsem předeslal, chtěl bych nové CPU od AMD, jader alespoň 6, radši spíš 8 (může být víc). RAMy alespoň 32 GB. Grafika, myslel jsem nějaká aktuálně nová od AMD (Vega? - jsem v tomto out). Nutně Win 10 pro + windows Ink technologie. SSD 500 GB, nebo nějaká kombinace menšího SSD + větší HDD. Myslel jsem nějaký "herní" notebook, ty se blíží asi nejvíce. Nacházím ale podivné kombinace AMD + nVidia a úplně nevím, jestli je to to co chci, často jenom Win 10 home (což je nemůžu)...

    Nebo mám ještě počkat, že velký nástup teprve přijde? Počkat můžu, "starý" mi zatím postačuje. Radši ať upgrade stojí za to a vyhovuje mi.

    Děkuji za případné rady :)
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Battlefield V RX580, FX8370, 5760x1200px
    http://www.youtube.com/watch?v=PieW6l6DUSs
    SHASHA_KRASTY
    SHASHA_KRASTY --- ---
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    FISEJS: Crimson měl teď aktualizace 2x do měsíce. Crimson je spíš pro gaming, a stolní domácí počítače. Ten Entrprise netuším jedině poguuglit.
    FISEJS
    FISEJS --- ---
    Ahoj, mám radeon pro WX7100 a nikde nemůžu najít jakej je rozdíl mezi driverama které mají na stránce pro stažení: "Radeon Pro Software Enterprise" a "Radeon Pro Software Crimson ReLive Edition 16.12.1"
    Workstation
    http://support.amd.com/en-us/download/workstation?os=Windows+10+-+64#pro-driver
    Přičemž ten Entrprise je o dost novější z června 2017 a ten Crimson z prosince 2016.
    Nevíte kterej je k čemu nebo proč tam maj dva? dík
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Ještě že jsem ji kupoval hned ze začátku. O 4000,- levněji.

    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    DJ_MAUS: Tak jsem dal R9 380 na Phenoma a teď nově FXko krmím RX580 od sapphire a musím říct že je to bomba.
    DJ_MAUS
    DJ_MAUS --- ---
    PETRPEDROS: Absolutni spokojenost. Vse jede na Ultra bez jedineho kousance!!!!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam