• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SEDIQRusko a Transsibiřská magistrála
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    my platili v hotelu nebo na ubytovně 400 - 600 rublů
    WYMA
    WYMA --- ---
    TYKVE: imho vzhledem k cenám v rusku poměrně realistickej odhad. akorát z mojí zkušenosti je poměrně složitý v odlehlejch končinách sehnat hotel, a když ho seženeš, tak je relativně drahej .... viz. ve vorkutě sme platili nějakejch 1200 rublů.
    TYKVE
    TYKVE --- ---
    jenom jsem trochu zkoumala, kolik by ten výlet mohl stát..

cituji:
    "Měsíc v Rusku mě přišel na 44 000 Kč. Z toho zhruba polovinu (21 500
    Kč) zabraly tři letenky (Praha ==> Moskva, Vladivostok ==> Petrohrad
    a Petrohrad ==> Praha) a zbytek (22 500 Kč) potom ostatní náklady
    (vlak, jídlo, sem tam nějaké ubytování).

Nijak zbytečně jsme neutráceli, ale na druhou stranu jsme ani
    nepraktikovali nějaký extrémní low-budget travelling, takže při
    troše vůle a odříkání by neměl být problém pár tisíc z těch
    ostatních nákladů ušetřit."
    TYKVE
    TYKVE --- ---
    Ahoj, nejel by se se mnou někdo projet po transsibiřské magistrále? Někdo zkušenější (alespon, co se cestování týče)..Pište do pošty:)
    JADR
    JADR --- ---
    my byli tohle leto na altaji a normalne jsem si stahnul topo mapu severocujskyho hrbetu a fachalo to uplne v pohode. A docela presne. Pak jsem mel i mapu cely altaje...to uz bylo trochu horsi, ale da se taky, aspon vis jakym jdes smerem;]
    TLACHAC
    TLACHAC --- ---
    JEDLA: v noci vetsinou taky teplotni pohoda, jen treba po desti ci v horach bylo potreba vymenit kratke kalhoty za dlouhe...ale proste normalni letni pocasi, zadne extremy ... alespon letos
    JEDLA
    JEDLA --- ---
    cross: ja totiz tak prave od toho roku 2002 provozuju geocaching a tohle jsem slysel tehda od jednoho z geokolegu, nasvedcoval tomu i ten pocet cachi na ruskem uzemi, ale to je mozna i nezajmem mistnich ke geocachingu

tlachac & listicka: dik za info, jak moc teplota klesa v noci v takovych letnich mesicich?
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    JEDLA: my normálně GPS používali na kamčatce. v pohodě. Jinak v létě bývá na Sibiři dost vedro, souhlas s TLACHAC. Čita a Chabarovsk tak 40 stupňů.
    CROSS
    CROSS --- ---
    JEDLA: co ja vim tak zakazany to bylo nekdy do konce devadesatych let, podobne byl i omezenej dovoz mobilu, ale po roce 2002 (driv nevim) jsou GPS bezne v prodeji a mam za to, ze jejich pouzivani nijak omezeny neni.
    TLACHAC
    TLACHAC --- ---
    JEDLA: letos v cervenci bylo v okolí magistrály (Moskva, Irkutsk, Bajakl a Ulan-Ude) docela fest vedro...
    JEDLA
    JEDLA --- ---
    Zdravim, jak je to s pouzivanim GPSky v Rusku? Nekde jsem zaslechl, ze je to snad zakazany. Jaky jsou teploty po magistrale v letnich mesicich? Videl jsem na fotkach, ze muze byt i docela horko. Chtel bych vyrazit nekdy cerven/cervenec, udelat si trek u
    Bajkalu a zkusit dojet do Vladivostoku.
    ZANGWIL
    ZANGWIL --- ---
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    LISTICKA: super, diky!
    uz mam objednanou lonely planet, tak jeste najit cas a finance, a vyrazit :)
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    PROMETHEA: no chtěli jsme urazit cestu letadlem na začátku, abychom se postupně přibližovali Evropě a neměli v případě, že bychom nestihli letadlo, problém dostat se domů. Anebo kdyby nám došly prachy, tak bychom v nejhorším dostopovali :-) Ale podle mě je to vcelku jedno. Jet směrem na východ má zase tu výhodu, že člověk nemá takovej šok z časovýho posunu.
    Jinak vypsala jsem města, ve kterých jsme se zastavovali - někde jen přes den a na noc jsme jeli vlakem (člověk ušetří za nocleh), někde 2 nebo 3 dny.
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    LOJZIKOVO: my měli Lonely Planet
    CATCH
    CATCH --- ---
    LOJZIKOVO
    LOJZIKOVO --- ---
    mate nekdo nejaky informace jestli: Trans-siberian Handbook nebo Trans-siberian od Lonely Planet?
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    LISTICKA: a na kolik dni to bylo celkem cca? teda jestli jste se zastavovali v kazdem z vypsanych mest?
    a jeste jestli se muzu zeptat - proc jste jeli z vladivostoku do moskvy a ne obracene - ma to nejakej zvlastni duvod?
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    RYN: podívám se, jestli ještě najdu lístky... bude to chvíli trvat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam