• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SEDIQRusko a Transsibiřská magistrála
    rozbalit záhlaví
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    KASUMI: Sel bych do Imperia Lounge, aby bylo bizzaru ucineno za dost.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KASUMI: Tady si vyber: http://www.afisha.ru/msk/clubs/ . Rika se, ze Propaganda nebo Soljanka stoji za navstevu. Ale problem je, ze scena se tam hrozne meni, co je otevreno jeden tyden, muze byt zavreno druhy tyden.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    mozna jsem trochu ot, ale v patek letime s kamoskou do moskvy.. budeme bydlet v ceskem dome
    nejaky napad, kam jit v patek vecer? :)

a ad ta registrace, co jste tu resili loni..
    letime tam bydlet do soukromi, pozvanky mame od nejaky firmy, co se zabyva vizama, tze tam nic.. kdyz jsme tam 8 kalendardnich dnu, tak se nemusime registrovat nikde, ne?
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    ještě to spamnu sem:

SPAM
    nazdar,
    16. nebo 17. srpna jedeme: Ostrava - Krakow - Lvov - (nocleh asi Žytomyr) - Kyjev - (nocleh někde v hotelu/hostelu cestou) - Moskva. Pár dnů, pak Moskva - Petrohrad. Pár dnů, pak Petrohrad - něco v Pobaltí - Warszawa - Ostrava. Návrat nejpozději 1. 9.

Jedeme jen dva starším vozem, ale po investicích (před nimi byl na prvního máje bez problémů v Kyjevě) a nové STK, máme dvě volné místa, a moc toho nepovezeme, čili v kufru místo bude. Řídím docela dobře, s východem nějaké zkušnosti mám.
    Do Ruska je nutné vízum (ca. 2000czk sakumprásk), na Ukrajinu nikoliv!
    Orientační cena: do Lvova max. 500,- czk, do Kyjeva max. 1000,- czk, do Moskvy max. 1600,-/os.
    Aktivní řidič samozřejmě levněji.

Nejde nám o společný výlet, ale jen o spolujízdu!
    /SPAM
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: Nasel jsem tohle. Tenhle dotaz na google mi, zda se, dava dobre vysledky. Obecne ale nevim co a jak, jen jsem pohledal v internetu.
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    nazdar! nebyla by plná moc na řízení cizího auta po Rusku?
    výměnou dám ukrajinskou...
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    LYDI: zkus to přes net přímo u ruských drah: http://rzd.ru/

často je ale problém s platební kartou - mojí (MasterCard u ČS) to vloni nebralo... ale znám případy, který s tim neměly problém...
    LYDI
    LYDI --- ---
    ahoj, neznate nekdo nahodou nejakou agenturu, kde by se dali (za rozumnou cenu - backpacker-friendly (: ) koupit vlakove jizdenky pro asii (rusko - mongolsko - cina) ? diky moc
    ESPOO
    ESPOO --- ---
    HANS_NEUMAN: Zvací dopis jsme určitě neměli, přijeli jsme do toho kempu na blind. Celý ten výlet byl zaštítěn jednou cestovkou, i když klasický zájezd to rozhodně nebyl. Měli jsme větší auto, řidiče a hlavně průvodkyni která tyhle věci vyřizovala.
    HANS_NEUMAN
    HANS_NEUMAN --- ---
    ESPOO:
    PINCHE_GRINGO: díky díky za informace
    espoo: a z toho kempu vám poslali i zvací dopis a pak jste tam byli třeba jen dvě noci nebo tak? jinak s tím kempováním na veřejnosti souhlasím, lepší zmizet než se nechat v noci vytáhnout ze stanu a zbít od fízlů :D
    ESPOO
    ESPOO --- ---
    HANS_NEUMAN: Byli jsme takhle autem v Rusku před pár lety a nechali jsme se zaregistrovat v nějakém kempu u Petrohradu. Já osobně jsem to nevyřizovala, ale řekla bych, že potvrzení na delší čas než jsme opravdu tam byli něco stálo. Kempovali jsme porůznu, ale vždycky pokud možno co nejdál od civilizace aby nás někdo neviděl a nenahlásil. Když se tak omylem jednou v Bělorusku stalo, tak jsme se radši sbalili a jeli co nejrychleji pryč.
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    WYMA: Jejda, nedoslo mi, ze se to Hanse tykat nebude. Zmeny se tykaji jen lidi, ktere registrovala firma. To uz ted nejde, clovek se musi registrovat u majitele nemovitosti, kde bydli. No ale pro turisty se nic nemeni, to je fakt
    WYMA
    WYMA --- ---
    PINCHE_GRINGO: co je novýho s registrací?
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    Coz o to, vizum sehnat lze, ale problem bude s registraci, kterou letos v pulce unora pekne zprisnili. Pak taky budou policajti dost nervozni, obecne nemaj radi lidi bez pohybu, ale to mozna plati hlavne o mestech. Co se tyce gangu, tak netusim, nemam zkusenost.
    HANS_NEUMAN
    HANS_NEUMAN --- ---
    ahoj,
    měl bych dotaz trochu obecně k cestováni po Rusku
    chtěli bysme s s kamarádam vypravit do v létě do Ruska autem, a projet oblast okolo černýho moře. Byli jsme takhle před rokem v rumunsku, před dvěma lety v polsku, kde jsme normálně spali tak že jsme sjeli z hlavní slinice, za tmy u lesa postavili stan a ráno jeli dál. Nikde sme se nesetkali s problémama, nikdo nás nevyhzaoval, žádný psi, policajti, traktory nic. Jak je to v Rusku s tímhle druhem auto-vandru? Jde vůbec sehnat vízum když člověk nemá pevný cíl cesty, zajištěný ubytování? A co šikana od lokálních mužů zákona nebo kindergangů?
    LOJZIKOVO
    LOJZIKOVO --- ---
    PELDA: my sme se na to vykvákli a proslo nám to:-) jak v irkutsku tak v moskve a to sme leteli irkutsk moskva letadlem a pak z moskvy do prahy;-) mas na to snad 72 hodin jinac kdyz je nahodna kontrola tak ses v pytli...
    PELDA
    PELDA --- ---
    BSE: jj bacha na to. nam v jednom hotelu nakecali, ze to neni potreba... je fakt ze to po nas pak nechteli, ale pri odletu to po me chteli na letisti - resp. milice pred letistem. stalo me to 1000! rublu uplatek a byl jsem fakt nasranej.
    PELDA
    PELDA --- ---
    THE_DARKNESS: stopem? ;)
    THE_DARKNESS
    THE_DARKNESS --- ---
    Cau, nemate nekdo nahodou naky tip na nejlevnejsi zpusob, jak se dostat z Petrohradu do Cr a zpet? Dik
    CROSS
    CROSS --- ---
    BRUNA: tuhle paku (zpusobit ti neprijemnosti papirovanim) oni prave vyuzijou za jakychkoli okolnosti. Davam k dobru historku, jak me nekde u Rjazane zastavil policajt s prirucnim radarem, na kterym svitila cifra 137. Ridil jsem Ladu Nivu ;-]]] a shodou okolnosti 137 km/h je myslim jeji nejvyssi konstrukcni rychlost, ktery to ale nedosahne ani z kopce. Podle me tam proste stal s tim radarem s trvale svitici cislovkou 137 a zkousel to, kor na auta s moskevskou registraci.

Kdyz jsem tenkrat v Moskve resil tu dvojitou plnou caru, tak mi zase milicionar vyhrozoval soudem a odebranim ridicaku. Na to jsem mu rekl, ze at si ho klidne necha (slo o ceskej mezinarodni, takovej ten skladaci, co mu stejne koncila platnost), to ho dost rozhodilo. (Ale zase potencialni problemy s imigracnim bych si rad odpustil, tak jsme to vyresili kompromisem.)

No nic - nechci tady radit, aby nekdo porusoval rusky zakony, clovek muze mit smulu na nejakou hlavu skopovou a dostat se fakt do problemu, ale nejaky razitkovani zvlast pri delsim cestovani, kdy to urady nemaj jak dohledat, bych extra neresil.
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    CROSS: No prave. Ja teda fakt nevim, jak daleko by pri tom vydirani sli, ale vypadali uz dost nasrane (jsem se s nema handrkovala a to oni asi neradi). A predstava, ze nas skutecne donuti vystoupit nekde v pampe 10 hodin vlakem od Moskvy, ze ktere nam druhej den letelo letadlo, me zrovna dvakrat nerozveselila.

Naopak muj sef si to vyslovene uzival, kdyz byl asi loni na veletrhu v Moskve. Byl z toho uplne unesenej, jak se jakejkoli dopravni prestupek vyresi snadno a rychle na nemecky pomery smesnym uplatkem. Ale kdyz tam jel podruhy, uz tak nejasal, pac zrovna padl do obdobi, kdy skoncila topna sezona, ale v Moskve bylo asi 7° C a jeste netekla tepla voda. Prijel docela zdecimovanej :-D
    CROSS
    CROSS --- ---
    BRUNA: presne tenhle dojem z milicionaru mam taky :-]
    Ostatne stejne jako z jakychkoli jinych ruskych uredniku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam