• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SEDIQRusko a Transsibiřská magistrála
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    dá se nějak "hacknout" cesta do Moskvy vlakem tak, aby nestála 5k? což je cena, na kterou jsem se dostal po ose Praha - Varšava a Varšava - Moskva. díky!
    FREEDUX
    FREEDUX --- ---
    MAKROUSEK: ok dik!
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    FREEDUX: Agentura. Voni uz ti to zaridi, daji ti fejkovej voucher na ubytovani a pojezdku po Moskve.
    FREEDUX
    FREEDUX --- ---
    ahoj,
    mam v planu v srpnu projet trans-sibirskou magistralu z vladivostoku do moskvy a mam v planu zadat o visa, ale neni mi uplne jasny, jak zaridit to samotny pozvani, pokud v podstate celou cestu stravim ve vlaku. co jsem to tu zpetne procital, tak vetsina z vas jela par let zpet (a nevim, jestli se neco za tu dobu zasadne nezmenilo) a na delsi dobu (radove v tydnech, ja to pojedu v podstate na jeden zatah). celou dobu budu ve vlaku, krom par hodin/jednoho dne v vladivostoku a to samy na vystupu v moskve, takze resit pozvani pres hotel pro me asi nepripada v uvahu.
    staci mi v tom pripade o pozvani pozadat skrz jakoukoli turistickou agenturu (at uz treba ten visahouse.com nebo jakoukouli jinou, akreditovanou agenturu) nebo je v tom nejakej zadrhel? co jsem koukal na ruzny priklady tech tourist vouchers a confirmation letters, tak je ve vsech vypsana i adresa hotelu, kterou ja samozrejme nemam, da se v tom pripade pocitat ten vlak jako mobilni hotel?:)
    diky
    PSYLA
    PSYLA --- ---
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    Ahoj, jsem v Moskvě, nevíte, jak najít nějaký psytrance/techno na tenhle pátek? :)
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    FILIPANDEL: Ok ok, díky.
    FILIPANDEL
    FILIPANDEL --- ---
    MAZDA: Zalezi na trase a miste kam chces, podivej se na ten link a u kazdeho spoje mas rozepsano kde stavi a jak dlouho jede z A do B.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    FILIPANDEL: Ok, super. Díky moc. Ty spoje kolem hlavní trasy jsou spíš couráky, nebo třeba něco na úrovni našich rychlíků?
    FILIPANDEL
    FILIPANDEL --- ---
    MAZDA: Jo, vystoupis a zas nastoupis. Na spoje kolem hlavni trasy magistraly si staci listky koupit na nadrazi, protoze nebejvaj plny. Hlavni spoje na magistrale jsou vetsinou vyprodany i mesic predem a je lepsi je koupit online s predstihem
    ОАО "РЖД"
    http://rzd.ru/
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    Má tu někdo zkušenosti s dělením trasy na etapy? Ve smyslu toho, že ve větším městě vystoupím, prohlédnu si ho a dalším vlakem za dva dny pojedu dál? Díky.
    REEFER
    REEFER --- ---
    Aj, ja to tady nectu, ale kdybys to cetla ty Altaj mam projezdeny, pul rodiny v Barnaulu a kdybys tedy neco potrebovala, ozvi se mi do posty.
    VISNAK
    VISNAK --- ---
    IVONAZ: To sice jo, ale otázné je jak na tom bude infrastruktura. Třeba cesty, mosty a tak...

My jedem koncem července na týdny do Kyrgyzstánu, tak kdyby sis udělala čas, můžeš s náma ;)
    VISNAK
    VISNAK --- ---
    IVONAZ: No, momentálně jsou na Altaji docela velký povodně...
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    jo jinak vas zvu na vystavu a workshop, kvuli kterym jedu do Moskvy. jde o DIY umeni, aktivismus, politicky umeni, novodoby multimedialni hackersky projekty apod.tak doufam, ze nas tam nekoho nezabasnou hned:))

THE FUTURE OF DIY ACTIVISM @ DELAI SAM, 19./20. APRIL 2014, MOSCOW
    info zde: http://rebelart.net/round-2-the-future-of-diy-activism-delai-sam-19-20-april-2014-moskau/0015999/

Марафон городских действий «Делай Сам» — The Fourth Delai Sammit / DIY Conference to take place in Moscow
    http://delaisam.org/%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D1%80%D1%83%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B8/1135
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    ARFEA: tak to probehlo v pohode.jediny co po me chteli navic bylo potvrzeni o pobytu v Holandsku. ja tady ale jsem vlastne jen jako turista, takze jsem jim dal jen potvrzeni o tom kde tu ted bydlima pry to staci.
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    ARFEA: aha.tak to sem mozna v haji, pac v tom Holandsku uz jsem a do Cech se pro viza uz nedostanu.tak budu doufat, ze jim to nebde trvat dyl.diky!
    FJORDA
    FJORDA --- ---
    Momentálně se nacházím v Bělorusku-Minsku. Jsem tu na dvouměsíční stáži, nevíte někdo o nějakých dobrých klubech či samostatných párty? Popřípadě, kde by se to dalo zjistit? :) P.S. hodí se i jakákoliv informace o tom, kde sehnat trávu. Děkuji :))
    ARFEA
    ARFEA --- ---
    SGNLR: Já jsem před rokem žádal o ruský vízum v Mongolsku, ale jen tranzitní. Bylo to celkem bez problémů, samozřejmě chtěli všechny jízdenky a trvalo to asi 2-3 týdny. Ale s tranzitním by neměly být problémy nikde. S normálním už to může být horší. Pro občany některých států dokonce platí, že jakékoli jiné než tranzitní vízum dostanou jen na ambasádě ve své zemi. Nevím přesně, jak na tom v tomhle ohledu jsme my, ale určitě bych si to před tím u té konkrétní ambasády napřed ověřil.
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    pardon jetsli ot, ale chci se zeptat, jestli jste nekdy zadali o rusky viza v cizi zemi.jsem v Holandsku, odkud budu zadat o viza(moje cesta bude Rotterdam-Moskva-Rotterdam).mam cekat, ze to bude nejak narocnejsi nebo dele trvat?

a pak mam jeste dotaz k potvrzeni o cestovnim pojisteni, ktere je k vizu potreba. staci, kdyz je jen v cestine?mam celosvetovy celorocni pojisteni v ramci osobniho uctu u CS a nejak se cukaj mi to poslat mailem v anglictine

diky!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam