• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HAUSNUMEROÚvaly a okolí
    MARGE
    MARGE --- ---
    Zvýšení daní je vždycky nepopulární řešení. Je otázka, jestli to nešlo udělat nějak "citlivěji", třeba postupným zvyšováním koeficientu, ne skokem z koeficientu 1 na 5. Pro některé skupiny občanů to je jistě dost výrazný výdaj navíc, na druhou stranu ti ekonomicky aktivní třeba rádi zaplatí víc na dani když na oplátku za to budou chodit po slušných chodnících a jezdit po slušných silnicích - ne jako za krále klacka jak jsme na to v Úvalech zvyklí...

    I když se podaří čerpat maximum dotací, vždycky je k tomu potřeba nějaká finanční spoluúčast města. A město musí ty peníze někde vzít..

    Pokud vím, většina peněz od developera za Hostín je vázáno na investiční akce vyvolané právě výstavbou Hostína (např. rozšíření kapacity čističky, školy apod.).
    MATTSKY
    MATTSKY --- ---
    Mně přijde 7 milionů do rozpočtu prostě málo v poměru s tim, jak to může zatížit např. nějakou starou babču se svym baráčkem a zahradou se slepicema.
    Jelikož jsme ve středočeskym kraji, tak máme velký šance čerpat evropský dotace, tak bych to zkusil řešit spíš takhle. Ale ano, nevidim do toho a lehko se mi mluví :)
    Btw co se provedlo s těma 100 mega, který mělo město dostat za Hostín, to jsem právě myslel, že mělo jít na opravy infrastruktury...?
    CIA
    CIA --- ---
    HAUSNUMERO: Aha, tak tu mapu a spol. jsem prehledl. Moje chyba.

    Jinak, aby nedoslo k mylce, nepatrim mezi signatare zadne z tech petic proti. Ja chci zit v peknem mestecku a nemam problem k tomu prispet i touto formou.
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    CIA: v zivote uval to psali celkem podrobne a o zvyseni koeficientu tam take bylo nekolikrat psano jeste pred jeho schvalenim. To, ze obyvatele Uval jsou laxni a resi to az po schvaleni zastupitelstva nebo kdyz uz to vejde v platnost, je hlavni kamen urazu. Pritom v kazdem cisle zivota uval ctu, ze obecni zastupitelstvo vas zve na zasedani a ve zpravach ze zasedani se doctu, ze z verejnosti se dostavil jeden nebo dva lidi. Kdyz loni v lete obec oslovila anketou obyvatele s dotazem na vyuziti ziskanych financnich prostredku, odpovedelo 27 lidi(domacnosti), to myslim mluvi za vse...
    Tech sedm milionu asi rozpocet na opravu ulic nevytrhne, ale jake ma obec moznosti jineho zisku, z ktereho by bylo mozne opravu komunikaci pokryt?
    A pokud vim, tak v ZU vysel clanek s vyctem ulic a mapou, ktere ulice se budou opravovat. Dokonce snad i s casovym harmonogramem. Co vic konkretniho mas na mysli?


    SPRINGLE: nezlobim :))
    CIA
    CIA --- ---
    MATTSKY: Já to zvýšení daně tak moc neodsuzuju. Je fakt, že některý části města stále vypadají jako v roce 1979. Ale pokud má daň z nemovitosti do kasy města přinést něco jako 7 milionů, tak to celkem ničemu moc nepomůže.

    Ze strany města tady vidím trochu nevyužitou příležitost lidem pořádně vysvětlit, na co se ty peníze použijí. Třeba, že letos se za to opraví tahle ulice, příští rok se udělá támhleto apod. Mám pocit (pokud jsem to přehlédl, tak se omlouvám), že se jen řeklo, že ty peníze půjdou na zvláštní účet, ale už se neřeklo, k čemu konkrétně se použijí. Věřím, že by pak nebylo navýšení koeficientu tak hromadně odsuzováno.
    MATTSKY
    MATTSKY --- ---
    CIA: Jojo, máš pravdu. Už to teď moc nesleduju, právě si jen pamatuju jejich období věčný prudy do vedení města. Teď třeba koukám, že to zvýšení koeficientu na daň z nemovitosti byl jejich nápad, což mi nepřijde zrovna šťastný řešení nedostatku financí.
    SPRINGLE
    SPRINGLE --- ---
    HAUSNUMERO: tak se nezlob ! ne :)
    CIA
    CIA --- ---
    MATTSKY: Otevřený Úvaly právě nejsou moc opozice, když jsou (tuším) 5ti lidma v zastupitelstvu. Jako opozice se tvářili před volbama, to tepali do tehdejšího vedení města. Teď už o nich není moc slyšet :)
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    Oke jestli jsou Horousanky casti Horousan, nebo jsou to dve sousedici vesnice co maj spolecny obecni urad netusim. Odjakziva jsem tyhle dve vesnice rozlisoval a vy mi v tom delate akorat bordel.
    SPRINGLE
    SPRINGLE --- ---
    jo!
    JACOBO22
    JACOBO22 --- ---
    HAUSNUMERO: Ta obec se jmenuje Horoušany Horoušánky..Samotné Horoušánky jsou jenom částí Horoušan.
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    JACOBO22: Horousanky a uz me neserte!
    JACOBO22
    JACOBO22 --- ---
    HAUSNUMERO: Ta pumpa je na silnici 101 a spadá pod Horoušany..nevím co ti na tom nejni jasný..
    MARGE
    MARGE --- ---
    HAUSNUMERO: že už by krysy opouštěly loď? V tomto případě mi to nepřijde pravděpodobný...ale kdo ví...

    Pan starosta si spíš myslel, že se to "nějak ututlá", ale ono už o tom asi ví moc lidí, tak musel s pravdou ven. V této zemi není v módě odstupovat za jakýkoli přečin, takže asi ani on nebude světlou výjimkou. To, že by měl být volán k zodpovědnosti za mnohem vážnější rozhodnutí, je druhá věc...
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    MATTSKY: v tom pripade bych to opravdu videl na taktickej ustup s dostatecne zaminkou pro bulvarem a senzace chtivy obcanky a vyhnuti se tim odpovednosti, ze svych predeslych spatnych rozhodnuti :)
    On jednoduse odstoupi a nebude muset resit dopady toho, co si tu v predeslejch obdobich zadelal.
    MATTSKY
    MATTSKY --- ---
    HAUSNUMERO: Tak nějak předpokládám že to radši už pak napsal sám, než aby nechal kolovat jen drby a pomluvy, který jedou velmi solidně))
    SPRINGLE
    SPRINGLE --- ---
    HAUSNUMERO: no nevim sem ještě schválně koukala do mapy kde to je pač to sem nevěděla v které z těch vesnic leží , a jooo budu jezdim tam každý den :)
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    MATTSKY: na strankach OU se pise:
    Na webu města byla panem starostou MUDr. Šťastným uveřejněna informace, že se dopustil přečinu řízení vozidla pod vlivem alkoholu.
    Proc pan starosta uverejnoval na webu Uval, ze ridil pod vlivem?


    SPRINGLE: oke jezdi si do Horousan po 101, ja ti to uz rozmlouvat nebudu :) Osobne si myslim, ze ta benzinka o ktery mluvis, (ted si presne nevybavuju kde je znacka konec obce)je bud v Horousankach nebo Novejch Jirnech.
    SPRINGLE
    SPRINGLE --- ---
    HAUSNUMERO: http://maps.google.cz/ zadej Horoušany ! a podle tebe je to kde teda??
    MATTSKY
    MATTSKY --- ---
    HAUSNUMERO: Nene, to je web otevreneuvaly, vicemene uvalska opozice. Jak se dostalo mezi lidi, to ze ho chytli, netusim. Uz je to prej dyl jak mesic a od ty doby mazal prispevky na webu mesta, tohodle tematu tykajici se. Az ted nejak kapnul bozskou a sam se k tomu vyjadril zde http://www.mestouvaly.cz/ptate-se-starosty

    Jako imo je to zveliceny, ale vypovida to leccos o jeho mire zodpovednosti a nasledny postaveni se problemu z nej taky nedela velkej charakter)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam