• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    VACA
    VACA --- ---
    CITRONAK: Vlastne jsem to mel cely resit trochu jinak, mozna navstevou jinyho oficialniho servisu a trvani na vymene baterie.
    Trvani na podrobnejsim vyjadreni toho puvodniho zastoupeni apod.

Ale do zalezitosti jako soudni znalec apod. (protoze to je v podstate jedinej nastroj v pripade selhani oficialniho servisu) se mi moc nechtelo, i vzhledem vzhledem k tomu co vsechno dnes z telefonu clovek ovlada, jsem to chtel mit vyreseny rychle. (Coz byl taky duvod proc jsem se prez podporu apple nechal objednat do oficialniho servisniho zastoupeni.)

Ted to ale povazuju za chybu, protoze to nevnimam tak ze jde pouze o moji skromnou malickost, ale o serioznost a duveru pro nas, uzivatele applu, vsechny.
    VACA
    VACA --- ---
    CITRONAK: Toto:
    “Diagnostikou zjištěna vada jednotky. Zařízení je zaseklé v boot loopu.
    Oprava lze provést placenou výměnou rear systému.”
    CZK 9 740,00

Hele, nejsem sice certifikovanej apple servisman, ale posledni dny si telefon stezoval na kondici baterie, a kdyz ta baterie definitivne umre, ma potom tak velkej svuj vnitrni odpor, ze je to jakoby tam v podstate zadna baterie nebyla.

A to ze iPhone bez baterie nezapnes ani na sebesilnejsi nabijecce, -respektive zustane viset v “boot loopu”, je celkem znamej fakt.
    Protoze nabehne system, power managament se snazi zjistit baterii a zadnou nevidi, takze se restartuje…

—-
    Baterii jsem tedy byl nucenej poridit jinde, neoficialni.
    Po vymene se prihlasila v settings jako provedena oprava, “výměna baterie”, kterou bylo nutne dokoncit restartovanim telefonu, aby se sparovala se systemem.

Vzhledem k tomu ze se baterka prihlasila jako originalni dil apple (protoze dnes uz umej replikovat jejich chip) tak telefon ani nema zadne vyhrady a power managament funguje jak ma, “renovovala” se kondice na 100%…

—-
    Timhle ovsem nikoho nenavadim na to aby si kupoval neofiko baterku a menil si ji svepomoci.
    Otevrit iPhone bez poskozeni neni zas tak banalni proces. A sam jsem chtel jit cestou oficialniho servisu…

Nicmene vzhledem k vyse popsanemu, a tomu ze telefon pouzivam uz asi tyden bez jakychkoliv nasledku, troufam si tvrdit ze moje vyhrady jsou opravnene.

Jen me se**e, ze pouzivam celej ekosystem premiovyho vyrobce kvuli nejakejm standartum na ktery jsem byl zvyklej.
    A ted si pripadam trochu podvedenej, a vlastne nevim jak treba v budoucnu takovyhle banalni veci jako vymena baterie resit u ostatnich, zasadne drazsich produktu nez je iPhone.

Proste me to uvrhlo do velky nejistoty co se nejaky duvery tyce.
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    VACA: Já bych asi chtěl vidět ten výstup z diagnostiky. Třeba je tam opravdu nějaký problém, který ta diagnostika od Apple vyhodí, ale nemusí se jednat o něco, co by bránilo v normálním používání. Pokud by neměli jak doložit tohle, tak už to opravdu zavání klamáním spotřebitele.

V mém případě u iWantu byla diagnostika v pořádku po těch třech týdnech. Přitom jsem jim dokládal fotky diagnostiky, když jsem ji spouštěl já doma na MacBooku, a videa problému. Když jsem diagnostiku pak spustil po vrácení, tak to bylo v pohodě a od té doby se problém neobjevil. Tady bych řekl, že ten MacBook si chtěl prostě odpočinout 😅
    VACA
    VACA --- ---
    CITRONAK: Souhlasim, ze automaticka odezva servisu je super.
    Rychlost po objednani servisu take.
    Ale to samo o sobe zjevne nestaci.

Mam rekl bych celkem opodstatnene pochybnosti o tom jakym zpusobem byla vlastne porvedena ta diagnostika.

A uprime, v zakone o ochrane spotrebitele dokonce primo stoji:

§ 5 odst. 1 – Klamavá obchodní praktika:

„Obchodní praktika se považuje za klamavou, pokud obsahuje věcně nesprávnou informaci… která vede nebo může vést průměrného spotřebitele k rozhodnutí ohledně koupě, které by jinak neučinil.“

Coz bohuzel je presne ta situace, kdy ti servis rekne ze je potreba vymenit zakladni desku za ctyrnasobek ceny vymeny baterie, v pripade kdy to evidentne neni nutne.

A to nepisu jako nejakej apple hater, ale jako zakaznik ktery u nich v prubehu let utratil vskutku nemaly penize, jejich produktu pouzivam celou skalu takze apple ekosystem jako pracovni prostredi je pro me dnes uz pomerne nenahraditelny.

Tohle totiz neni situace kdy by se dalo rict “chtel jsi opicku takze musis mit na banany”, a ja bych jako chtel vedet kde je teda ta kvalita (coz pro me znamena prave i ten servis) kvuli ktery jsem klientem prave teto znacky.

A myslim si, ze na tomhle by melo zalezet nam vsem, tady.
    Tohle totiz, za me osobne spis zavani diletantstvim.

—-
    (Uplne stejne to mam napriklad u fotaku (taky jde o celej ekosystem) apod.)
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    VACA: Ono je to dost o štěstí a zda jde o záruční či mimo záruční opravu. Měl jsem nedávno možnost vyzkoušet jak iStyle, tak iWant.

iWant v Letňanech: reklamace MacBooku v záruce. Podívali se na to až po mé urgenci (dotazem na stav) po 3 týdnech, co to měli u sebe. Otřesná komunikace.
    iStyle v CČM: iPhone a Watch, oboje v záruce. Skvělá komunikace, automatické emaily ohledně stavu (dorazilo do servisu, výstup z diagnostiky, atp.) - tohle u iWantu naprosto chybí.
    FUMO
    FUMO --- ---
    PRHD: Dik
    FUMO
    FUMO --- ---
    TAP: Jasny, takle to chapu, to bude muj pripad.
    FUMO
    FUMO --- ---
    SUCZKER: Diky, YT premium mame vsichni
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    FUMO: Já na youtube přes televizi koukám docela dost, víc než přes telefon nebo počítač s tím, že člověk je přihlášen na telce ke svému YT účtu, ty účty jdou přepínat, takže tam člověk má svoji historii, lajky, playlisty a ten streaming z mobilního zařízení používám naprosto okrajově.

Ale občas se objeví návštěva, a ta chce zase strašně streamovat z telefonu. Tak holt asi, jak je kdo zvyklý :)

A jinak pokud v televizi bude nakonec android tv, tak vážně doporučuju nainstalovat nějakou appku, která to youtube vyřeší bez reklam ( https://smarttubeapp.github.io/ ). A samozřejmě, pokud se vám obsah líbí, tak si pak zaplaťte YT premium, YT music, nebo něco ...
    PRHD
    PRHD --- ---
    FUMO: Nedávno jsem řešil podobnou situaci, rozdíl je teda že my jsme čistě Apple domácnost.
    Dopadlo to koupí Sony Bravia 8 55”, a teda mega spokojenost.
    AirPlay 2 šlape jako hodinky.
    Streamovani do telky z různých aplikací v telefonu taky bez problému.

Nečekal bych ze s androidem to bude mit nejake trable vzhledem k tomu ze to ma operační systém “Google TV”
    TAP
    TAP --- ---
    FUMO: to je starost youtube aplikace v telefonu, ta je pro oba systémy stejná, oba telefony k telce připojíš přes jedno tlačítko, když bude telka i telefony na stejný wifi. já mám Hisenese televizi asi 5 let starou, s podivným Vidaa OS, měl jsem dřív Android telefon a přesně tohle youtube spojení funguje úplně v pohodě s Androidem i iOS. s youtubem přes AirPlay já osobní zkušenost nemám, představuju si, že to bude možná trochu svižnější než zmiňovaný propojení yt appky s televizí, ale pokud koupíš jakoukoliv moderní smart televizi, tak jsi imho v suchu.

https://support.google.com/youtube/answer/7640706

FUMO
    FUMO --- ---
    TAP: díky. Moje obava je v tom, zda když máme doma každej jinej systém, žena android, já ios, zda pak budeme moci každý se k té telce připojit a nějak si ji ovládat, když budeme chtít. chápu, že jo a že si s tím vlastně nemusím dělat starosti.

Zatím nemám víc nápadů, jak bych takovou věc používal, když jsem ji do teď neměl, než že bych se k tomu choval jako k TV (pustíš dětem pohádku) nebo si něco místo na telefonu pustím přímo na TV a to podle tebe vlastně nebude problém, když koupím něco vyrobeného v roce 2024 nebo 25. Chápu to dobře?
    TAP
    TAP --- ---
    FUMO: všechny telky, co mají vlastní youtube appku spojíš přes kód s youtubem v telefonu, android či iOS, to je jedno. a ne, všechny TV nejsou android, je spousta televizí bez Androidu, který mají svůj systém (webos, tizen, vidaa, …), ale krom youtube appky umí některé i AirPlay, což je přímo jablečnej protokol pro streamování médií a zrcadlení obrazovky telefonu na TV. takže vytřískat maximum pro tebe bude znamenat právě podpora AirPlay2
    FUMO
    FUMO --- ---
    Ahoj, moje milovana rozhodla, ze musime mit TV. Ja TV nemel asi 30 let a uplne mi veskera technologie utekla. Kdyz uz nejakou budeme kupovat, tak bych ale chtel, abych si treba mohl na ni pustit Youtube z telefonu. Vsechny TV jsou Android a ja mam iPhone. Jak tohle funguje? Na jake parametry mam koukat, abych z toho mohl vytriskat maximum.
    VACA
    VACA --- ---
    Jen bych chtel sdilet pomerne trpkou zkusenost s istyle autorizovym servisem.

Strucne: spatnou baterii doagnostikovali na vymenu zakladni desky za 10k.

—-
    Obsahle: Telefon 3mesice po zaruce, posledni dny uz si stezoval na kondici baterie do momentu kdy zdechla uplne a neslo to nabit.

Kdyz jsem dlomlouval termin na vymenu baterie, tak super personal, mladej tipek evidentne se zapalem pro vec.
    Kdyz sem prisel v den D, tak tipek s vystupovanim prezidenta zemekoule mi zacal nutit podepsat ze je poskrabanej display. Tomu jsem se trochu pricil, protoze display mel ochranny sklo od chvile kdy sem z nej sundal ten papir. (To sklo jsem sundal pred navstevou servisu.)
    A rovnou mi zacal tvrdit at se pripravim na to, ze to nepujde opravit.
    Telefon jsem predal, a za 15minut mi prisla zprava ze si mam pripravit 9740kc na vymenu zakladni desky.

Tak tohle bylo snad nejzbytecneji utracenejch 900korun v mym zivote. (500diagnostika, 400express)

Zasel jsem si do karlina koupit nakou baterku pro svuj iphone, doma ji vymenil, a samozrejme je vse v poradku.

Tak teda ajstajle, dik moc!

Jako nemam pocit ze bych v historii mel takhle blbou zlusenost s apple zakaznickym servisem...
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Nahodil jsem si na iPad public beru iOS 26 a není to takovej vizuální pruser, jak jsem čekal. Texty jsou relativně pěkně čitelný a celkem rychle jsem si na to zvyknul. Systém práce s okny ve stylu Macu je rozhodně zajímavej.
    OT_
    OT_ --- ---
    Nevíte někdo, proč (když mám připojená BT sluchátka/reproduktor s mikrofonem) se mi při vytáčení čísla napřed chvíli posílá vyzváněcí zvuk do BT zařízení, ale asi po sekundě vytáčení se mi to pokaždé z externího suchátka/speakeru přepne zpět na iphone?

A taky když přijímám hovor na telefonu, tak se mi nepošle defaultně do sluchátek, ale do Iphone a musím to ručně přepnout na BT sluchátka.
    Procházím nastavení, ale kde nic tu nic.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    FRK_R23: Je to dalsi zlom a kova era cislovani ;)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    WOJTISHEK: Aha, dík :) Nikdy jsem v tom osobně problém neviděl, ale číslování podle roku dává asi největší smysl :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam