• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    VDFLAT: deckam jsem koupil fake na aliku okolo 800, protoze jsou ve veku, kdy to nekde poztraci nebo znici. Hraje to, ANC to ma, find my to ma, dotykovy ovladani nejak funguje, ale s tim valcim i u origo, tvari se to v iOS jako airpody, nehraje to uplne spatne, kazdopadne pri delsim poslechu tam asi nejakej rozdil bude.

Ja mel (ci mam) dlouhou dobu BOSE. Ty jsem zapomnel na navsteve, tak jsem si rekl, ze si koupim Airpods Pro jen tak ze zvedavosti, na ty dva tydny, nez se mi vrati ty moje, a ze pak vratim Airpody. No, asi po hodine poslechu jsem dospel k tomu, ze je vracet nebudu :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    NOPOLICE: Je k tomu desktop apka. I iphone apka

Ale jen pro prohlizeni a sdileni

Ja diky tomu zcela zrusila papirove bloky. Ke vsemu mam pristup vsude. Je to propojeny s googlem treba. Existuje i doplnek pro prohlizec, ze ti tam posle stranku na cteni. Je to sikovny. Nez jsem si to poridila a videla u kolegy, nechapala jsem, proc by si to nekdo kupoval. Ale ted rozumim. Mam to myslim uz tretim rokem.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    SUCZKER: Nee, ze nebyla nabita vubec. Kdyz si koupis novy phone, je tam treba 70.
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    SUCZKER: Mas tip na dobry fake Airpods Pro?
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    NOPOLICE: používám na poznámky v ruce, One Note na iPadu super, hledat v tom jako ve fulltextu naštěstí nepotřebuju. Mam starej iPad Pro 10,5 a původní Apple Pencil, fake pero mi v době před covidem opravdu nevyhovovalo, ale třeba to Číňan už vypiplal a umí to obslehnout alespoň na takové úrovni jako AirPods Pro.

KASUMI: ta baterka teď ukazuje 20 % kapacitu?
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    KASUMI: a jak je to u remarkable s propojením s ostatními zařízeními, windows, mac, iphone? nebo to zůstává jen v remarkablu...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    VDFLAT: Ano. Proto jsem byla nastvana…

Nicmene vypada to ok, uz ho mam doma. Jen baterka nova 20 %, to me trosku prekvapilo
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    KASUMI: Kdyz telefon pri oprave poskrabe, tak ti rekne, ze uz to bylo, viz predavaci protokol.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    NOPOLICE: hele na poznamky mam remarkable.. zlata vec..

odnesla jsem dnes iphone do istyle na vymenu te baterky a teda tvl - na protokolu "skrabance, poskrabany ram".. tvl KDE JAKO... kdyz jsem se ozvala, ukazal mi naprosto mikroskopicky oderky v mistech, kde davate kabel a vyndavate simku.. jakoze ocividne toto je jejich argument pro to napsat do protokolu poskrabany.. dost me tim nasral, ten telefon je v naprosto TOP stavu, pac mam sklo a obal celou dobu
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    NOPOLICE: Tím jsme myslel to jak se dá iPad používat. Na poznámky kdy, jedu klávesnici, virtuální klávesnici, Pencil a diktování. Kombinace aplikaci je pak hlavně o tom vytěžit z poznámek maximum. Jako že si například poznámku pošlu hned do reminderu, připojím pomocí drag and drop odkaz nebo něco z webu, případně z jiné aplikace
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    KAZATELL: jo, vidím, že scribble češtinu nepodporuje, ale jinak text digitalizuje a vyhledává (alespoň něco). jinak potenciálem a kombinací možností a propojení s aplikacemi myslíš co? vše asi nevyužiju, ať už je to procesor nebo plnou integraci s jinými zařízeními (mám iphone, ale počítač windows).
    STEVIE
    STEVIE --- ---
    KAZATELL: dík, to jsem tak nějak chtěl slyset.
    Takze pro malovani pro deti staci fejk ?
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    NOPOLICE: Tak user experience se výrazně zlepší jen pokud dokážeš využít ten potenciál iPadu. Tedy tu kombinaci možností co iPad nabízí a propojení s různými aplikacemi, případně přenositelnost.
    Poznámky v ruce jsou na iPadu super, ale jen v momentě kdy je děláš anglicky. V češtině není podpora rukopisu (třeba jednou bude) a tím to psaní poznámek v ruce dost ztrácí a nedá se s tím ani moc dál pracovat.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    STEVIE: Zase záleží k jakému modelu. Takové ty funkce přítlaku, hover a náklonu jsem snad nikdy nepoužil, ale u Pencil pro “roletka” po zmáčknutí je asi nejlepší funkce na Apple Pencil (jinak stačí prst). Pro srovnání mám všechny modely a s klidem mohu říct, že buď Pro, nebo je jedno jestli je nebo není originál
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    STEVIE: Někde mám Fejk navíc. Budu doma až v neděli, když se připomeneš zkusím pohledat. Případně můžeš přijet porovnat s Apple Pencil 2.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    STEVIE: fejkový pera, co mi prošly rukama, stály za prd.
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    KAZATELL: scrum master, takže různý zápisy schůzek, příprava meetingů, workshopů. Já to všechno dělám na notebooku (windows) ve onenote. Nevím jestli to bude zásadní změna, psaní rukou má svoje výhody (lépe se to prý pamatuje), ale asi bude pomalejší a ne tak organizovaný jako při psaní na klávesnici. Naopak vizuální zápis, myšlenkové mapy budou na ipadu lepší.
    Pro práci bych asi zůstal u onenote, aby se mi propojil s pracovním účtem, pro osobní věci bych používal nativní poznámky. Pokud bych pořizoval ipad, tak 11".
    Otázka je, jestli ipad nějak výrazně zlepší user experience a využití poznámek nebo bude lepší zůstat u klávesnice.
    A když už jestli na to bude stačit klasický ipad 2025 nebo bude výrazně lepší air (který je ale taky o dost dražší a pencil pro stojí taky o hodně víc).
    STEVIE
    STEVIE --- ---
    doporučil by někdo fejkový apple pen nějaký nebo má smysl mít jen originál?
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    NOPOLICE: Ve Smarty jsem pořídil svůj aktuální pracovní stroj (MBA M2 zánovní) za cenu, za kterou nebyly v té době ani na bazarech, nemůžu si stěžovat. A vizuálně i stavem baterie perfektní.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam