• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    EFESH
    EFESH --- ---
    EFESH: Jen jsem to řekl tak mi to začalo fungovat, zajímavý!
    EFESH
    EFESH --- ---
    Funguje to někomu? Mám device anglicky (US) i Siri. Povolí mi to zapnout Apple intelligence ale po vyvolání Siri to dělá vše po starém.

15 pro
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    PAYA: Face with bags under eyes
    Fingerprint
    Leafless tree
    Root vegetable
    Harp
    Shovel
    Splatter
    Flag of Sark
    ALI
    ALI --- ---
    PAYA: no, videl jsem; nic moc tam nerika .)
    PAYA
    PAYA --- ---
    PAYA
    PAYA --- ---
    8 new emojis na to jsme přesně čekali 😅
    WAKI
    WAKI --- ---
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    CROSS: Já myslím že jo. Když jsem si v zahraničí na ubytku žádal heslo k wifi, tak se dětem nabídlo k použití.
    CROSS
    CROSS --- ---
    NATURALPLAST: ne, nikdy. (Ale jako bylo to samozřejmě to první, co mě napadlo, že žena, která ani neví, kde můj kancl vlastně je, sem tajně chodí a připojuje se na guest wifi. Druhý, co mě napadlo, je, že i přes reset do továrního nastavení, když jsem jí ten svůj starej telefon před lety vnutil, si tento ty údaje nějak zapamatoval.)
    NATURALPLAST
    NATURALPLAST --- ---
    CROSS: A nebyla u tebe někdy žena v práci? A nesdílel si ji heslo k wifi?
    CROSS
    CROSS --- ---
    Je možný, že telefony spolu sdílej hesla k wifi v rámci Family? Žena mi nechala svůj starej telefon (starý číslo, na který ale furt může volat někdo z dětský školy nebo podobný instituce), zatímco je služebce, a ja koukám jako blázen, že se mi v práci připojil na wifi.

(A to ani můj vlastní telefon neudělá, protože to je guest network pro návštěvy, nechoděj po něm mejly, tudíž ho nepoužívám, ale je možný, že někde v keychainu mám k němu ještě heslo uložený.) Ženy telefon je normálně pod jejím Apple ID, že to spolu sdílej zařízení pod stejným, to je mi známo, ale to neni tenhle případ. Jedině to rodinné sdílení.
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    Jde to. Automatizace. Když dám telefon do nabíječky, zapni režim nerušit (soustředění) a režimu nerušit můžeš říct, že total vypne notifikace a všechno. Můžeš dat i výjimky (na aplikace, nebo lidi) u kterých bude rušit i tak.

Režimy se daj nastavit samostatně. Podle času, podle např připojení hf v autě.

Já mám hf auto režim řízení. Že všechno zvoní, ale nechodí notifikace.

Pak mam večerku, v 10 večer režim nerušit a ve 23 režim spánek. Všechno se zhasne a nikdo se mi ani nedovolá. A mám nastaveny výjimky na aplikace a lidi, který můžou. A tenhle režim končí ráno s budíčkem.
    JIMX
    JIMX --- ---
    night shift ne ...

Já asi budu potřebovat toto:

"Zakázání náhledu oznámení na zamčené obrazovce
    Tím zabráníte rozsvícení displeje při příchozích zprávách:
    📱 Nastavení → Oznámení → Zobrazit náhledy → Nikdy"
    JIMX
    JIMX --- ---
    BERRUNA: to by možná řešením bylo, kdyby se prostě jenom nerozsvicel i přes den ... to jde?
    JIRRA
    JIRRA --- ---
    JIMX: Klidovej režim nebo režim spánku neřeší nabíječku, ale můžeš si ho nastavit na různý časy pro různý dny v tejdnu když to chceš mít třeba jinak na víkendy. Koukni do Nastavení > Soustředění > Spánek, nebo se k tomu samýmu proklikáš přes Spánek v páce Zdraví. Pak je podle mě celkem dobrý si v Nastavení > Oznámení nastavit denní souhrny, tzn všechny oznámení co nejsou urgentní si nechat doručit třeba jen ráno a večer.
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    JIMX: a zhasnout ten displej na trvalo nejde? Jakože se ti nebude svítit vůbec.
    JIMX
    JIMX --- ---
    BRUSINKA: mně to právě přijde super, že když bych odložil večer mobil do nabíječky, tak to znamená "jdu spát, nerušit" a naopak ... někdy můžu jít spát v 9, jindy v 11 a stejnětak ráno ... a nemusím ručně přepínat nějaký režimy ... v důsledku mi tedy přijde, že ten rozvrh mi to spíš zesložití a bude jednodušší si ten režim zapínat prostě ručně když půjdu spát a vypínat ručně, když vstávám ...
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    JIMX: nevim, mně se zdá, že vynalézáš kolo :-) Když nemám pravidelnej režim, tak to dělám manuálně. Jdu spát, jedním klikem pustím klidový režim, vstanu, jedním klikem ho vypnu. Ale možná máš nějakej zvláštní důvod, proč potřebuješ mít splněný obě podmínky (časový slot a zároveň připojení k nabíječce)
    JIMX
    JIMX --- ---
    BRUSINKA: Díky ... asi to fakt nejde tak, jak bych si představoval, viz odpověď od AI: "Na iOS nelze přímo zabránit rozsvícení displeje při příchozí SMS pouze v určitém časovém rozmezí a pouze při nabíjení. Můžete ale použít několik triků, které se tomuto chování blíží"
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    JIMX:
    JIMX: spánek a nerušit jsou dva z režimů soustředění. A minimálně ten spánek jde právě naprogramovat, aby se spouštěl v předem daný časy... (jestli se ptáš, zda se umí sám pustit na signál – jsem v nabíječce, tedy majitel jde spát – tak imho ne)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam