• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    TRAGIKOMIX: Držím palce.
    TRAGIKOMIX
    TRAGIKOMIX --- ---
    LOJZA: Okie vyzkouším. Nicméně dle recenzí se aplikace často zasekne, případně úplně spadne.
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    TRAGIKOMIX: Pořiď si iPhone a při prvotním nastavování zvol přenesení dat z Android telefonu. Move to iOS by mělo fungovat (https://support.apple.com/en-us/118670). Co přesně píšou recenze, že nefunguje?
    TRAGIKOMIX
    TRAGIKOMIX --- ---
    Zdravím,
    doporučíte prosím co nejméně bolestivý způsob, jak přejít z Androidu (Samsung S23) na iPhone 14? ChatGPT mi doporučilo aplikaci Move to iOS, ale podle recenzí to nevypadá úplně spolehlivě. Díky za zkušenosti a tipy.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    CROSS: Jako jo, ale tohle je imho záměrně potlačený, protože by pak byl strašně snadnej stalking. Šoupneš někomu v mačkanici v metru do batohu AirTag... Teď mě jen napadá, on asi ten AirTag musí bwjt furt "zapnutej" aby fungoval a předával info, protože pak by vlastně šlo udělat to, že by se jen pozdrželo jeho zapnutí...
    CROSS
    CROSS --- ---
    K tomu téměř nesouvisející postřeh, ale když mě jednu dobu zlobilo find my, hlásilo mi, že mám u sebe věc, která může , resp. její majitel, sledovat mojí polohu. (Byla to moje vlastní sluchátka přihlášená na to stejné Apple ID, ale to je vedlejší.) Tak bych čekal, že pokud můj telefon identifikuje něco, co *neni* přihlášený na moje ID, ale dlouhodobě to se mnou cestuje, může se pokusit to ignorovat?

Protože logika air tagu je, že polohu mění, ne, že je připojenej furt ke stejnýmu — ale cizímu — zařízení.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    DOOSH: Jj, já ho primárně používám na kufry při cestování.
    DOOSH
    DOOSH --- ---
    BRUSINKA: VENIKA: podle mě AirTag nemá sloužit k detailnímu sledování pohybu osob nebo věcí. Má to pomoct nalézt ztracenou věc tím, že určí jeho přibližnou lokaci, kde už tu věc se svým telefonem pak člověk lehce najde.

Na sledování lidí je v telefonu sdílení polohy jejich telefonu, které funguje v podstatě realtime.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    PSYCHO: Na tuhle odpověď jsem asi málo technicky zdatná, vycházím z toho, že je všude napsaný, že se připojuje k bluetooth ostatních iPhonů.
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    VENIKA: Nepouziva nahodou Apple pro airtagy a find my vlastni proprietarni protokol a ne BT?
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    BRUSINKA: Asi nebudeš jediná, četla jsem o tom víckrát, ale na tom nastavení imho není moc co zkazit. Já ho teda beru jako velmi přibližný ukazatel, často syn zvoní doma a AirTag ho ukazuje ještě ve škole (která je teda ale dost blízko). Ale i mně by teda dvě hodiny přišly dost.

To vysílání polohy funguje pomocí bluetooth, ne dat, takže tam by teoreticky mohl být problém, pokud ten konkrétní iPhone má Bluetooth vypnutej. Pokud teda poblíž nejsou jiný.
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    hmm, tak jsem se snazil oprostit se od Google sluzeb az budu mit jednu integrovanu primo v iOS
    Apple Confirms Google Gemini Will Power Next-Generation Siri This Year - MacRumors
    https://www.macrumors.com/2026/01/12/google-gemini-next-generation-siri/

kam pujdou ta data?

BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    Ahoj, pořídila jsem airtag a dala ho do kočárku, abych měla přehled, kde mi jezdí mimino. Vůbec to ale nefunguje tak, jak jsem myslela – teď třeba vidím jeho polohu aktualizovanou naposledy před dvěma hodinama, přitom vím jistě, že je celou dobu v těsné blízkosti člověka s iphonem a zapnutými daty. Zdá se mi, že aktualizuje polohu jen když se objeví u mýho telefonu, což opravdu nepotřebuju :-) Nastavila jsem to blbě, nebo je to rozbitý?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JYRKA: pošta ;)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    DRAGON: Ahoj, mam cely komplet. Co 500 za celek? Prave sluchatko piska, nevim proc.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JYRKA: kolik bys za něj chtěl? :)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    DRAGON: můžu Ti ho prodat
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Ahoj,
    tusi prosim nekdo, jestli je jeste nekde mozne koupit jenom leve sluchatko od Airpods Pro prvni generace?
    diky
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    INSEQUI + ZUZU: jojo. uz jsem to pochopil, ze je to neprodejny jako funkcni telefon. dokonce asi i na "nahradni dily" (v jednom servisu mi nabidli 300 kč). ale i tak mi je líto to vyhodit a říkám si, jestli tu není nějaký kutil, kdo by to užil. nefunguje displej a nfc, ale kamery vč. tý na odemykání obličeje jedou, k počítači se to přpipojí (takže motherboard asi taky), jsou tam repráky, mikrofon atd... neužije to někdo tady z vás? iphone 13
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam