• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    KOC256: Já tam mám dobré ceny. Tak proto. Ale koukám že i u t-mobile mají jen 12tku a pročko ne.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    HOWKING:
    Snažíš se dělat srandu že? Nikdo nekupuje iPhony v Datartu :)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Koukám na dataartu na iphone 12 pro. Očekáváme 8.1. Co to kua je?
    BOXY
    BOXY --- ---
    KOC256: právě naopak :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BOXY:
    Já tu app vnímám stejně. Jen mi přišlo (což se již vyjasnilo), že hejtíš app... ;-)
    BOXY
    BOXY --- ---
    KOC256: Hele, jestli to takhle čteš, tak to mě mrzí. Já naopak tu appku považuju za hodně šikovnou věc, která ale troskotá na lidech - to jsem myslel těma vstupníma datama. Když ji nepužívají, tak v současné situaci, kdy vím, že jsem s covid+ prokazatelně do kontaktu přišel, tak mi za celou dobu nenotifikovala jedinej kontakt. Ale to není chyba aplikace.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BOXY:
    A není pak trochu nefér napsat toto:
    Tak hlavně v tom aktuálním exponencialním kolapsu se ty appky nechytají. Protože úzký hrdlo není soft ale vstupní data. Podle moji e-rousky jsem nepolibený, ale půlka kolegů a známých je v katanténě nebo covid+ :-/
    BOXY
    BOXY --- ---
    KOC256: No právě, že nemají. Protože podle nich nefunguje (nebo protože to fízluje - marně jim vysvětlovat backend eRoušky 2) a protože si to neisntalujou, tak vlastně reálně nefunguje a kruh je uzavřený. Do toho totálně přetížené hygieny, které s nimi mnoho dní nekomunikují. Hold jsme myslím za horizontem. Kdyby to na začátku mělo nainstalované dost lidí, tak to mohlo pomoct, abysme nebyli, tam, kde jsme :-/
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KOC256: Tak jako furt je to (jake e-rouska tak seznam reseni) zavysle na tom jak rychle se dostanou dovnitr data o tom ze je clovek nakazeny. A vzhledem k tomu ze se nektere vysledky ztrati, na nektere se ceka nekolik dni, nekdy se zapomene poslat vysledek, ... Jako jo jsou samozrejmne pripady kdy jde clovek na test, druhy den ma vysledek s kodem a ihned ho zada do apky. A asi jich bude v celkovem poctu hodne, ale zaroven neni malo pripadu kde proste nejaky krok selze a tudiz se ty data nedostanou. Takze obe reseni funguji stylem:
    "mas nahlaseny mozny kontakt" => na 99.9% si ten kontakt mel
    "nemas nahlaseny kontakt" => nerika ti to vubec nic
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BOXY: A ti kolegove appku meli? U nas to funguje...

Jen to proste vyvolava “zname” otazky...
    BOXY
    BOXY --- ---
    Tak hlavně v tom aktuálním exponencialním kolapsu se ty appky nechytají. Protože úzký hrdlo není soft ale vstupní data. Podle moji e-rousky jsem nepolibený, ale půlka kolegů a známých je v katanténě nebo covid+ :-/
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    ONDRA_99: (rozbity je ukazatel toho poctu na tom webu, tracker jako takovy funguje)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KOC256: Cisla byly vzdy na https://www.seznam.cz/zastav-covid/ ale koukam ze je to ted nejaky rozbity :D
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Ondro...
    Je nejaka statistika kolik lidi to ma jeste aktualne zapnute?

Pripadne jak moc se to pouziva?
    NIXX
    NIXX --- ---
    ONDRA_99: díky, to je ono... nezmizelo to "samo", ale protože jsem se rýpal v nastavení a změnil povolení polohy na "vždy".

KOC256: Šéf Seznamu tvrdí, že to smysl má (ale jasně, asi nebude úplně nezaujatej:)
    Používejte Mapy.cz i eRoušku, doporučuje v boji s covidem šéf Seznamu - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/...ejte-mapy-cz-i-erousku-doporucuje-v-boji-s-covidem-sef-seznamu-124342
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    ONDRA_99: Jinak vyhoda toho "vzdy" je ze ti zmizi pruh, nevyhoda ze nevis kdy ti apka sleduje polohu a kdy ne "na prvni pohled".
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    NIXX: Pokud chce mit pusteny covid tracker v mapach a zaroven nemit nahore modry pruh, tak je potreba dat povoleni polohy "vzdy" a ne "pouze pri pouziti".

KOC256: Nemuselo, ono po odejiti z apky se te to zepta jestli chces povolit polohu vzdy, nebo nechat na pouze pri pouziti. Jestli klikl na vzdy, tak mu ten pruh zmizi ale tracker bezi dal.

Tohle je btw obecne chovani aplikaci. Mas aplikaci ktera aktivne pracuje s polohou (navigace treba) a odejdes z aplikace. V tu chvili aplikace spousti "beh na pozadi typu navigace" a to se projevi tim modrym pruhem. Ovsem pokud dane aplikaci umoznis pristup k poloze "vzdy" tak se dany pruh nezobrazi.
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    ARMADILLO: očekávám první dojmy :)
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    DUCATIMONSTER: Teď na to koukám, 1.várka už je pryč. My tam kupujeme všechno, ani jsem nekoukal jinam.
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    DUCATIMONSTER: Smarty :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam