• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BECKOPracujete/podnikáte v cestovním ruchu? Výměna zkušeností, každodenní i nevšední situace s tímto byznysem spojené
    Vítejte vy všichni, kteří pracujete v oboru cestovní ruch. Ať už v cestovních kancelářích, agenturách, na letištích, nebo jste delegáti, vlastníte hotel či kemp, autobusovou dopravu, nebo točíte turistům zmrzlinu.)

    Toto auditko je tu především pro Vás, mělo by sloužit k výměně zkušeností, názorů, zejména na různé destinace, hotely, firmy se kterými spolupracujete a doufám, že přibudou i nějaké konkrétní reference.

    Diskuze je otevřená opravdu každému tématu z tohoto oboru. Všichni víme, jak moc je obsáhlé, tudíž se nebojte jakékoliv otázky a zároveň Vás žádám, pokud jste odborníci, o každou rozumnou odpověď. Jednou se bude ptát někdo jiný, příště to můžete být vy.

    Na nástěnku budu postupně umisťovat všechny, kteří v tomto oboru podnikají. Prosím připojte k vašemu webu kouzelné slovíčko HOME .)
    Pokud podnikáte v oboru příbuzném, nebo pro cestovní ruch užitečném (tzn. autodoprava, webové stránky, poradenství...atd....), umístím Vás na nástěnku také. Na nástěnce se také pravděpodobně objeví Vaše reference ke konkrétním firmám.
    rozbalit záhlaví
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    Zdar lidi, chtěl bych se zeptat - v zaměstnání mi proplatí příspěvek na dovolenou, pokud bude fakturovaná od cestovky na zájezd nebo pobyt. Šlo by prosim vás přes někoho z vás takhle nafakturovat autobusovou jízdenku do Londýna tam a zpět (např. od Student Agency) jako zájezd?

    DÍX/RB
    JELYFISH
    JELYFISH --- ---
    Máte někdo zkušenost ( i nepřímou) s s.r.o na klíč? Případně nějaký tip na konkrétní firmu?
    OXIS
    OXIS --- ---
    Máte někdo představu, co se stane, když se ztratí ubytovací kniha? Co na to město?
    EPSONKA
    EPSONKA --- ---
    PETD
    PETD --- ---
    JELYFISH: Je :)
    Jde mi o to, že to jsou požadavky na kvalifikaci a nechci udělat chybu. Pokud dotyčný má jednu (konkrétně to provozování CA a průvodcovská činnost), tak jestli je nutné mít i tu druhou, nebo ta je skrytá v tom prvním. Nebo to je něco zcela jiného?
    JELYFISH
    JELYFISH --- ---
    PETD: A je to rozlišení vůbec nutný, když jsou obě dvě volný živnosti? :) K čemu to potřebuješ?
    PETD
    PETD --- ---
    Potřeboval bych poradit ohledně definice živností průvodce cestovního ruchu. Hledám někoho, kdo by mi vysvětlil, jaký je rozdíl mezi živnostenským opravněním "průvodcovská činnost v cestovním ruchu" a "provozování cestovní agentury a průvodcovská činnost v cestovním ruchu". Mám za to, že ta první už neexistuje a je zahrnuta do té druhé (s výjimkou horský průvodce, průvodce v uzavřených objektech atd.). Nebo je to jinak? Předem díky.
    OXIS
    OXIS --- ---
    Jak byste reagovali na takovouhle poznámku v booking rezervaci?
    "Bezlepkový chléb, pečivo na raňajky!"
    Snažím se všem vyjít vstříc, tuhle jsme taky měli bezlepkovou paní, ale ta zdvořile napsala do mejlu dotaz, co vlastně servírujeme, jestli si tam vybere, napsala jsem ji, že jí můžu udělat jáhelník a ona za to byla šťastná. Jasně, nějaké to trvanlivé bezlepkové pečivo mu koupím, ale ta forma mě nadzvedla. Tak jsem si chtěla postěžovat .))

    P.S. Taky jsou vaši nejlepší hosti důchodci ze západu, kteří brázdí Evropu na kolech? Máme takových dost a vždycky jsou to superpříjemní lidé.. :)
    OXIS
    OXIS --- ---
    Tak dobrý, byli hodní, v našem okrese je takových nevědoucích víc .))
    OXIS
    OXIS --- ---
    U nás právě ještě za dva roky nebyli, takže mě jejich telefonát vyděsil a podruhé mě vyděsilo googlování, že se cizinci vůbec evidujou zvlášť a zahorka někam posílaj, to jsem nevěděla, vůbec jsem na to za celou dobu nenarazila...pán byl v telefonu ale milej. Tak teď vypisuju domovní knihu z knihy návštěv a zejtra se budu kát, jakej jsem osel. Pokuta od pěti do padesáti tisíc eeee, nechci.
    RADOWAN
    RADOWAN --- ---
    OXIS: jednou za dva mesice se zastavuji pravidelne..

    MEDVOUSEK: jaj, to jste podedili nejakou spatnou karmu? nebo neuploadujete vcas? ;]
    MEDVOUSEK
    MEDVOUSEK --- ---
    OXIS: ano, bezne, kazdy tyden prijdou z cizinecke a nahlednou do domovni knihy
    OXIS
    OXIS --- ---
    Můžu se zeptat, absolvoval jste někdo jako ubytovatel kontrolu ze strany cizinecké policie? Dík.
    RAV
    RAV --- ---
    Hladame v CZ hotel kvality cca *** s kapacitou cca 200-250 posteli a konferencnymi priestormi (1 velky sal, 5-6 rozne mensich), zaistenym cateringom, ktory je mozne si cely prenajat na akciu na cca 5 dni vratane vikendu. Najlepsie stredne Cechy, v prirode a nie v centre vacsieho mesta, cca do 2-2.5 hodin cesty od Prahy. Prosim pripadne tipy do posty.
    GAULOISE
    GAULOISE --- ---
    Neměl by někdo zájem tuto sobotu (7. 12. 2013) o brigádu? Jedná se o průvodcování celodenního adventního zájezdu. Na výběr jsou buď Drážďany nebo Norimberk. Info PM. Je to dost akutní, díky.
    BORUVKKA
    BORUVKKA --- ---
    Ahoj, prosím, máte nebo děláte někdo v CA? Potřebovala bych zařídit firemní dovolenou. Vysvětlím případně v postě! Moc díky!
    BARUNAK
    BARUNAK --- ---
    No u me je to momentalne tak, ze chodim na pohovory i mimo obor, hodne rozhoduje praxe, ktery ja osobne zas tak moc nemam, takze bych rekla, ze takovy to klasicky kolecko..
    FEMMEFATALE
    FEMMEFATALE --- ---
    FEMMEFATALE: To je zvláštní :) já si jako účetní při studiích přivydělávám. Momentálně také nepředpokládám, že bych u studovaného oboru zůstala a v cestovním ruchu pracovala, je to pro mne spíše koníček. Ale zajímalo mne, jak jsou na tom ostatní absolventi :)
    BARUNAK
    BARUNAK --- ---
    Ahoj, právě jsem dokončila VŠ - obor management cestovního ruchu a sháním práci co nejvíce v oboru. Nevíte někdo o něčem? Předem dík za odpověď.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    FEMMEFATALE: Toto ale není vlákno pro veřejnost, nýbrž pro odborníky. Tedy výsledky nebudou relevantní.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam