• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STINGERSPAKISTAN - cestovatelske tipy, fotografie a diskuze
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    _PARVATI_: pakistanska cikanska vesnicak, to me zajima...
    _PARVATI_
    _PARVATI_ --- ---
    Potvrzuji, Multan je krásný město se súfistickými chrámy a stojí za to se tam pár dnů pomotat.. Malik v Lahore je opravdu profláklá postavička.. i když jsem tam byla v r.2002 - jsou o něm novější zprávy? :)
    Tenkrát nás povozil po "svých" vesnicích a na návštěvu cikánské vesničky asi v životě nezapomenu :)))
    V Quette minimálně týden, jinak to snad ani nemá smysl..
    JOHNNY
    JOHNNY --- ---
    FILIPANDEL: 3 tydny cesta z istanbulu do indie... Hele jestli tam po ceste!!! nic neni, tak mi to reknete :))
    FILIPANDEL
    FILIPANDEL --- ---
    JOHNNY: jestli neplanujes Peshawar, tak bych ty tri tejdny zustal v Quette
    JOHNNY
    JOHNNY --- ---
    FLIPPER: do vrsku ne...resp neni to v planu, chceme si dat cca 3 tydny v indie na ceste amritsar-goa (kde se chceme po ceste vyzevlit, z goa letime pres bombaj domu)
    pokud nas pakistan zaujme, tak neni problem zustat dyl. u malika uz to mame bookly .)
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    JOHNNY: a to se nechcete podivat nahoru do vrsku? Gilgit, Hunza, Baltistan, Chitral a tak? to je podle me jeden z nejvetsich pakistanskejch highlightu ne-li ten nejvetsi ...

    jinak na ty vasi trase je Multan, ja tam nebyl, ale co jsem slysel od ostatnich, tak to stoji za to ... jo a jestli budete v Lahore, tak muzu vsema deseti doporucit ubytovani v Regale Internet Inn, Malik - chlapek co to vlastni ma neuveritelny kontakty po celym meste a dokaze posunout jeho navstevu na uplne jinej level ...
    JOHNNY
    JOHNNY --- ---
    LA_PIOVRA: to neni uplne po ceste .) (myslel jsem neco na trase quetta-sibbi-....)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    JOHNNY: Peshawar
    JOHNNY
    JOHNNY --- ---
    JOHNNY: trochu to jeste rozvedu... jedeme z quetty do lahore a pak dal do indie. Plan na pakistan temer neexistuje, takze kdyby tady byl nekdo povolanejsi, tak bych byl rad, kdyby nahodil naky tipy po ceste...
    JOHNNY
    JOHNNY --- ---
    FLIPPER: zajimalo me to kvuli tomu, jestli se tam vyplati jet na vylet z quetty, ale dneska jsem si nekde precetl, ze je to snad jedina cesta z quetty ven (chceme jet do lahore)

    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    jo, vlakem :)
    JOHNNY
    JOHNNY --- ---
    jel nekdo z quetty do sibi úres bolan pass?
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    dopravni policista vzdycky sezene !!!
    MEKKZ
    MEKKZ --- ---
    AKI4CE: dopravni policista co ted v Lahore provozuje guest house shanel opium, sehnal :)
    MEKKZ
    MEKKZ --- ---
    TWORBO: ja netlači, ale pořad mě buzerovali s vystupovanim a ukazovanim pasu. Bus sem tlačil mezi Siem Reap a thajskou hranici, taky sranda :)
    JOHNNY
    JOHNNY --- ---
    je/bude nekdo v dohledny dobe v pakistanu? predpokladam, ze by to tam ted mohlo byt trochu vyostreny...
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    jj, v pakistanu vzdycky nejvetsi chillum ubalil bud policajt, doktor, ucitel anebo pravnik ;-))))
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    TWORBO:
    jj, "tohle musime zhulit nez prijedeme na hranice," ...))
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    myslim ze id Chesus v tomhle vlaku taky nemalo pokuroval v sluzebnim oddile s pakistanskejma ajzlbonakama...
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    tak neco k tomu jak probiha cesta vlakem - cely to zacalo uz tim, ze nas po prijezdu do Zahedanu nechteli ubytovat v zadnym levnym hotelu, takze jsme nakonec premluvili prednostu stanice a ten nas nechal prespat primo v odstaveny vlakovy souprave. druhej den jsme vyrazili, strojvedouci a vlakova posadka si s nama na zacatku prisli potrast rukama, byli jsme tam v celym vlaku vlastne jenom my a jedna pakistanska rodinka, minimalne pulku soupravy tvori kargo. cesta na hranici probihala v poklidu, stavilo se v nejakejch poustnich vesnickach, kde kluci pousteli draky a hned jak nas zmercili tak se sebehli nas okukovat, cekovali fotky a tahali nas za rukavy. pak hranice, na iransky strane moderni bilej terminal a asfaltovy chodniky, presli jsme pres caru, tam nejaky chajdy, mezi nima vymlety prasny cesty, kde posedavali chlapci v turbanech, nad nima odrbana vlajka s pulmesicem - "Welcome to Pakistan mister!" ... probehly formality, vracime se k vlaku, jeste na nastupisti mi vlakovej kuchar podava prvni brko, jakoze v Pakosi cajk. tady taky nastupuje ozbrojena eskorta - par mladaku v salvarech se sapikama a jejich mlcenlivej oficir. vyrazime, probiha sbratrovani narodu, dostavame najist a brka kolujou po celym vagonu. abych se trochu uved, sestrojim primitivni gravity bong, kterej si oblibi zejmena oficir, kterej po zbytek cesty vlastne jen huli a zira z okna do pouste. zabava se protahuje dlouho do noci, clovek jen musi obcas odstrcit hlaven co mu miri do rozkroku a podobny srandy. pak spime. rano se probudim, vlak stoji uprostred pouste pobliz nejaky vesnice. zjistujeme ze vesnicani zabokovali trat na protest proti tomu, ze jim vlada prestala po zeleznici posilat vodu. probihaj nejaky jednani, my se mezitim stavame centrem pozornosti mistni omladiny, bila huba je tady evidentne exotickym jevem. po par hodinach se podepise nejaky memorandum, vesnicani rozbalej koberce primo mezi kolejema a probehne hostina pro celej vlak a vesnici, odhadem tak sto lidi. pak jedeme dal. do Kvety dorazime druhej den odpoledne, circa den zpozdeni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam