• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OOPSMulti-Touch: novy zpusob ovladani PC
    OOPS
    OOPS --- ---
    presnost? to je jenom otazka technologie --- myslel sem spis 3D modelovani nez rysovani. Taky si to predstav na Photoshop - retus fotek, na kazdem prstu jinak tlustej stetec... Nicmene fyzicka klavesnice muze byt vzdy na nejakem pultiku pod displayem, pripadne na nejakem rameni - osobne se mi taky nelibi dotykova klavesnice na obrazovce.
    NASA
    NASA --- ---
    osobne bych to videl spis pres ten zabavni prumysl + vizoalizace dat, ale v kancelarskem prostredi si myslim, ze klavesnice je vhodnejsi na zadavani textu diky zpetne odezve (nekdo to uz tady zminoval) a u toho rysovaciho prkna si zase nejsem jistej, zda bude dostacovat presnost
    kazdopadne s tim, ze by bylo vhodne nastinit standardy souhlasim
    ale uvidi se, co s tim udelaji uzivatele, az to dostanou do ruky

    d/s mode
    OOPS
    OOPS --- ---
    CLAD: souhlas - stul nebo v pripade designeru -> velke multitouch rysovaci prkno
    CLAD
    CLAD --- ---
    myslim, ze lidi jsou celkem zvykli se divat na desku stolu. to jen ta pocitacova generace na prelomu tisicileti se musela divat stale pred sebe :)
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    OOPS: Některé části ano, ale třeba to okno s Wikipedií jsem teď viděl poprvé. Velmi zajímavé. Líbilo by se mi, kdyby bylo MT možné použít místo klasického PC třeba v kanceláři. Tam bude ale asi problém s ergonomií. Nedovedu si třeba představit, že bych se osm hodin díval na desku stolu, na které bych psal smlouvy, nebo pracoval s IS.
    OOPS
    OOPS --- ---
    FALLENANGEL: architektonicke studia, modelovani 3D, intuitivnejsi a rychlejsi ovladani specifickych aplikaci, spolecenske hry (napr. v restauracich), a tady bych mohl pokracovat do nekonecna (videls. www.perceptivepixel.com ?)
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    OOPS: Maglajz, který ze světa IT tak dobře známe, že? :)

    V čem podle vás tkví síla MT? Bohužel jsem ještě neměl možnost si ho v reálu osahat, takže se můžu jenom domnívat.
    OOPS
    OOPS --- ---
    FALLENANGEL: s nastupem se pocita v nasledujicich 2, 3 mozna 4 letech, neni to jenom trendy zalezitost, je to dokonce neuveritelne silne a prave ta sila te technologie ji tak brzi v rozkvetu - jedna se o uplne novy pristup k ovladani PC, PDA, mobilů. Měla by vzniknout organizace pro standardizaci gest (resp. pohybu). Zejmena 3 mainstreamove platformy (MS, Apple, Linux) musi zavest podporou primo do systemu. Musi se standardizovat vystup z dotykovych zarizeni. Dnes neni nic. Cili ano, v nasledujicich letech sice budou vznikat pokusy, prototypy ... ale kdybych to prirovnal k internetu tak sme tak v roce 1995, neli jeste vic v historii. Nicmene se muzeme ucit z chyb minulych. A proto jako prvni spravny krok bych videl zalozeni multitouch standards organisation - jinak to bude nehorazny maglajz.
    JTR
    JTR --- ---
    mame se na co tesit ... uz brzy ...
    http://www.3dvsystems.com/
    CLAD
    CLAD --- ---
    NAILER: na konci toho videa se zmninuje o neprilis velkem rozliseni kamery a tim padem po korekcich jeste mensiho rozliseni screenu... ale to touchscreeny nemaji obecne, ani ty ktery jsou bezne dneska v prodeji.


    FALLENANGEL: filozofii bych nechal na jindy... ale jak rika OOPS je to dulezitejsi novinka nez byla Virtualni Realita v 80-90 letech.
    NAILER
    NAILER --- ---
    JTR: tyjo, tak to je slusny ... jak myslite, ze to je presny, kdybych tim chtel ovladat normalni stolni PC s dvema 17" LCD?
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    Jak se díváte na směřování vývoje počítačů přes multitouch ovládání a celkově surface computing. Má tahle technologie budoucnost, nebo je to jenom takové trendy plácnutí do vody, aby se něco dělo?
    CLAD
    CLAD --- ---
    ja si rikal, ze ve predu na wiimote nebude obycejnej IR senzor. nechapu, ze takova levna kamerka, jeste pripojena pres bluetooth, je rychlejsi a ma mensi latenci nez ty nase pripojeny pres usb.
    JTR
    JTR --- ---
    CRITT3R
    CRITT3R --- ---
    CLAD: ale notak, ja to nemyslim zle :) jinak, to uz sem si rikal tolikrat...
    CLAD
    CLAD --- ---
    CRITT3R: ty uz to radsi nezer...
    CRITT3R
    CRITT3R --- ---
    MR_DAN: jj, my uz ted planujeme pristi prosinec prodavat kapesni multitouch za 1990,- (vcetne DPH) v elektroworldu. bude to cely bezet na softwaru kterej ukradneme cladovi :)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    CLAD: to je ale $100K za tu obri screenu (2mx1m?) jak tu byla donedavna v zahlavi v tom 'kultovnim' videu...
    a kdyz se to tak propocita s ohledem na zlevnovani pocitacovych komponent spolu s casem (napriklad jako u novych vypalovacek), tak by mela za 2 roky stat priblizne 4399,- :-)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam