• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGREChambara / Chanbara - Samurai Cinema (Akira Kurosawa, Kihachi Okamoto, Masaki Kobayashi, Hideo Gosha.. a dalsi)

"In all my films, there's three or maybe four minutes of real cinema."
    Akira Kurosawa

rozbalit záhlaví
    MURPHY
    MURPHY --- ---
    KERBOT: já bych měl mít za chvíli dotahaný ken v dvd kvalitě, nevypadá to špatně, jde o součást misumiho volné trilogie spolu s ken ki a kiru (nikoli s nakadaiem, ale s ichikawou), tak to by možná stálo za úvahu. docela rád bych se stihnul zastavit, ale taky se přiklánim k tomu, aby se LK vynechaly (to, co tady vydaly jsem viděl všechno min. 2x)
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    TIGRE: jeste to zvazim, az zkouknu filmy od Goshy, napadum se nebranim - naopak. Hlavne chci v promitani zachovat jistou uroven kvality.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    samuraj se mi taky libi - ten zaver s bitkou ve snehu je monumentalni, do toho jeste nihilista mifune... :))
    ja bych tam dal radsi jenom veci co tady nevysli, z principu, ale je to tvoje rozhodnuti, tvoje promitani a ja to respektuju :)
    PNS
    PNS --- ---
    KERBOT: jj, Samurai Assassin, taky jeden z mých nejoblíbenějších :o)
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    TIGRE: tak zase uplne vynechat to, co vyslo v LK bude problem, alespon jednoho Okamotu a mozna i Kobayachiho bych tam dat chtel, Kurosawu klidne ozelim, prestoze to uz nebude best of.. od Okamota urcite toto http://www.csfd.cz/film/25839-samurai/ , to mam uplne nejradeji a neni to tak znamy jako Dai-bosatsu tôge. Sice to vyslo, ze v trochu jiny edici a uz je to rok nesehnatelny.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    KERBOT: no super to vypada bajecne mam to tu s sebou takze nejdriv dam nechambarovou chat a pak si dam nejake samurai cinema !

KERBOT: na chambara mesic se budu tesit, myslim ze vybrat filmy nebude problem a to tak aby tam byly 4 naprosto odlisne pristupy k zanru. Akorat bych asi vynechal to co vyslo v LK - i kdyz to boli protoze par veci na platne... mmm :)

Na roniny se tesim moc !
    PNS
    PNS --- ---
    Jo ještě k překladu Eleven samurai: Přemýšlel jsem o tomhle filmu, ale taky ještě po dalších (např. Bushi no Ichibun nebo Hunter in the darkness). Ale vzhledem k tomu, že jsem ještě nepohnul se 47 roniny tak je to trochu předčasné...
    Ale netušil jsem, že to má co do činění s Dai Satsujin a Kudem, takže bych to asi viděl tak, že jako další projekt bych si těch 11 samurajů mohl vybrat...
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    PNS: dobra prace!

MURPHY: dle komentu na imdb to vypada setsakra dobre a jeste k tomu nevidane koukatelne! stahnu. :)
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    TIGRE: btw premejslel jsem, ze bysme mohli dat v Utopii promitani chambar, az se vratis. Nevim kdo by to mel vic docenit, takze to zatim asi odlozim na pristi rok.... Minimalne ctyri dokonale reprezentujici filmy by nebyl problem vybrat na mesicni tema.

Nechci poustet filmy sam pro sebe, ale treba z tohoto klubu by se dali rekruitovat nejaci divaci! ;)
    PNS
    PNS --- ---
    Ad Loyal 47 ronin (Chushingura):
    Vůbec jsem na překládání neměl čas, ale tento víkend to vypadá, že bych s tím mohl pohnout! Viděl jsem prvních cca 1,5 hodiny (tedy půlku filmu) s angl. titulkama a už se na překládání hrozně těším. Určitě dám v pondělí vědět, jak na tom jsem a jestli bude potřeba přijmout nabízenou pomoc.
    Jinak moc mě těší, že se vám titulky k Dai Satsujin líbí :o) THX
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    TIGRE: urcite se dokopej! Kudo to koncipoval jako anti-mocenskou trilogii Thirteen Assassins/Juusan-nin no shikaku, The Great Duel/Dai satsujin a Eleven Samurai/Ju-ichinin no samura a vsechny tri vypadaj dost nadprumerne.

Dai satsujin je velmi poctviva jidaigeki chambara, prestoze na to jde jinak nez Okamoto a Kobayachi.... obraz neni zdaleka tak vykontrastovany, ale strih je velmi napadity a zivy a neni to zadne pomale drama - na svoji dobu dost vyjimecna rucni kamera to v akcich spravne nakopava... jinak politika, intriky, syrova akce, ale zaroven dobre vykresleny postavy - i skupinka rebelujicich revolucionaru trpi nevyrovnanyma charakterama a postavy maji sve slabosti a pochyby, nic se zde nejevi cernobily. Obcas je ta akce az moc zbeslila a je videt, ze sazi na autenticnost a ne nejakou slozitou choreografii, ale ve vysledku to hromadny machani katanama pusobi relativne realisticky (az na par scen, kdy sekaj fakt mimo;). Zaverecna bitva je jedna z nejbrutalnejsich velko-sekacek, co jsem v chambarach videl. Clovek se cely film vylozene tesi, jak nakopou zkorumpovanymu shogunatu prdel! ;)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    ha to vypada bajecne - a k dai satsujin bych se mel taky uz konecne dokopat !
    MURPHY
    MURPHY --- ---
    PNS: souhlas s kerbotem, ty title jsou parádní. jak jsi na tom s těma 47 roninama? (vůbec tě nepopohánim, jenom dotaz;)

jinak já teď zkouknul Daisatsujin Orochi (1966) (není to mix oněch dvou filmů, ale samostatná chambara:)) a nebylo to vůbec špatný. Raizo Ichikawa (Ken ki...) se tentokrát překonal a po jeho občas nepříliš výrazných výkonech si roli vysloveně užívá. nemá to ani hoďku a půl, dobře to odsejpá a finální řežba je vysloveně zdařilá. 74%;)

http://www.imdb.com/title/tt0123028/
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    PNS: ty cz titulky k Dai Satsujin jsou super, nechce se ti prelozit jeste k Ju-ichinin no samurai? ;)
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    MURPHY:
    hmmm, zajimavy, tohle asi sezenu :)
    PNS
    PNS --- ---
    MURPHY: Machibuse: zkusím se zeptat jednoho známého, ale ten člověk bude dostupný až někdy koncem měsíce ... Vygooglit rapid se mi pořádně nepodařilo, akorát ed2k..
    PNS
    PNS --- ---
    PNS: RE: Lone wolf & Cub 7 (1993): Tak jsem o víkendu dokoukal poslední tři díly Lone Wolf a otevřený konec mě asi donutí stáhnout i 7-mý díl z r. 1993. Sice už tam prý není kočárek (Daigoro putuje s taťkou pěšky !?), hlavní záporák Yagyu se najednou řídí kodexem Bušido (!?) a Ogami Ittó ze všeho nejvíc chrání svého syna (což je dost v kontrastu třeba se scénou, kdy Daigora mlátí policajti rákoskou na tržnici). No uvidíme :-0 Zařadím to do pořadníku ;-)
    MURPHY
    MURPHY --- ---
    lidi, neumíte někdo někde vyhrabat machibuse (incident at blood pass)? fakt bych to chtěl. mifune (jako yojimbo) a katsu

DETAIL: mno tak mě nechává skateboarding a kultura kolem naprosto chladnym, ale video je udělaný dobře;)
    DETAIL
    DETAIL --- ---
    no nic, ja si du dat Lone Wolf & Cub II ;)
    DETAIL
    DETAIL --- ---
    TIGRE: oki ;) jinak doporucuji to shlednout ve vyssi kvalite... pod oknem toho videa je text "watch in high quality"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam