• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGREChambara / Chanbara - Samurai Cinema (Akira Kurosawa, Kihachi Okamoto, Masaki Kobayashi, Hideo Gosha.. a dalsi)
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    MURPHY:
    tam byl ve stinu Mifuneho, ac hral "hlavni" roli...
    MURPHY
    MURPHY --- ---
    DEFILA: počkej, jak nic extra? 7 samurajů nebylo nic extra? ;)) - ale je faktem, že Shimurovy nejlepší výkony nepatřej do žánru (Ikiru - Žít od AK, to je třeba fakt něco)

kromě těch, co tu už padli - Tetsuro Tamba, Kinnosuke Nakamura, Isao Natsuyagi, Ko Nishimura, ale taky v podstatě i Sonny Chiba nebo Hiroyuki Sanada, ještě Yoshio Harada mě napadá. a pak samozřejmě taková ta starší generace: Otomo Ryutaro, Chiezo Kataoka, Utaemon Ichikawa... jestli jsem nějaký jména trochu zprznil, tak sry;)

pokud jde o mě - asi by to byl přece jen Mifune, ale mám to podobně jako tigre - Nakadai je v naprosto těsnym závěsu (zvlášť teď, chvilku po zkouknutí Human Condition od Kobayashiho - s chambrarou to nesouvisí, ale úplně mě to rozm****o). Třetí místo nevim - možná Wakayama za to, co umí s mečem. ale dlužno podotknout, že všechny jmenované pány sleduju rád;)
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    mno myslim, ze oblibenej film etotez jako oblibenej herec, jeden si proste nvyberes, zvlast, kdyz herecky vycet danych panu je oravdu dlouhy :)
    DETAIL
    DETAIL --- ---
    Chtelo by to k tem jmenum treba i nejoblibenejsi film ve kterym urcity herec vystupuje (at vime co shanet).

P.S.: Toshiro Mifune je taky moje "one love" :), jeho vykriky a kriceni jsou legendarni :P
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    zde jiz jmenovani:

Denjiro Okochi
    Toshiro Mifune
    Raizo Ichikawa
    Shintaro Katsu
    Tomisaburo Wakayama

pak jeste co vylovim z pameti

Takashi Shimura
    (pro nej bohuzel byl hodne casto ve stinu Mifuneho, ci pak dalsich hercu... a kdyz ve stinu nebyl, tak ty filmy nebyly zrovna nic extra :o) )

ale myslim, ze ten horni vycet uz je celkem peknej,prihazujte dalsi :)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    jsem pro anketu ale nemam ted cas na vymysleni potencialniho seznamu takze s pripadnymi navrhy sem :)
    MALLORYNOX
    MALLORYNOX --- ---
    a co anketu o samurajskeho herce?:)
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    btw - zapocal jsem velke hledani postarsi chambary - nejpozdejsi limit vydani filmu jsem is stanovil na rok 1952, v tuto chvili nechci hledat filmy vysle p tomto roce, jestli mate nejaky tip na t, co jste videli, od nekoho slyseli, ci neco podobneho, tak nevahejte a nahazujte :)

kdyby nekdo vede o tomhle(sengoku burai) -

tak budu jenom rad
    vytam jakykoli navrh :)
    DETAIL
    DETAIL --- ---
    Ja toho jeste tolik nevidel, ale my dva nejoblibenejsi jsou:

Tomisaburo Wakayama a Toshiro Mifune
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    DETAIL: jednoznacne toshiro mifune to je moje velka laska - a na zada mu dycha tatsua nakadai, na tretim miste asi shintaro katsu .)
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    hmmm, hodne se mi libi Denjiro Okochi (ale je pravda, ze sjem ho nevidel v inem snimku, nez v tech par Tange Sazen-ech)
    ani Raizo Ichikawa nekde neni spatnej...
    Toshiro Mifune je taky jasnej :)

a ani vecny Shintaro Katsu... mam jich spoustu, neurcim nejoblibenejsiho :)
    DETAIL
    DETAIL --- ---
    Jaký je váš oblíbený samurajský herec?
    DETAIL
    DETAIL --- ---
    PNS: V pohodě, to zvládnu... ;) Ještě jednou moc dík, za tondlencto.
    PNS
    PNS --- ---
    DETAIL: všecko kamarýde, všecko...
    (je to 3h film rozdělený na 3cd)
    DETAIL
    DETAIL --- ---
    PNS: Hele to sou 3 ruzny "rady links" ze kterych si muzu zvolit nebo to musim stahnout vsecko vsecicko? :)
    DETAIL
    DETAIL --- ---
    Ja to mam ted na stole spolu s Bernardovyma Bidnikama a tesim se az se na to vsechno budu koukat ;)

BTW du stahovat konecne ty "The Loyal 47 Ronin" hurá ;)
    MURPHY
    MURPHY --- ---
    DETAIL: když jsem byl ca před půlrokem v LK na václaváku, měli to tam zařazený mezi indiánskejma flákama s gojko mitičem:D:D
    MALLORYNOX
    MALLORYNOX --- ---
    tj, tohle jim asi zbylo, uz dlouho jsem ho tam nevidela..
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    taky mam pocit ze jsem si ho kupoval predminule vanoce... ale film je to rozhodne fajn :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Právě už asi rok dva, ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam