• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGREChambara / Chanbara - Samurai Cinema (Akira Kurosawa, Kihachi Okamoto, Masaki Kobayashi, Hideo Gosha.. a dalsi)
    DETAIL
    DETAIL --- ---
    MURPHY: diky, good..
    MURPHY
    MURPHY --- ---
    DETAIL: nemám páru, ale obíhá jich na webu celkem ranec. tady se to dá ještě koupit česky, ale za 130,-, což je v podstatě docela šme - ale tak zas tři pětky sem nebo tam...: http://www.dvdpark.cz/film_dvd-na_dne?utm_source=zbozi_seznam&utm_medium=link&utm_content=film_dvd-na_dne
    DETAIL
    DETAIL --- ---
    Nemáte někdo prosím titulky na film "The Lower Depths (1957)" ve verzi o velikosti 1,36 GB? Byl bych velmi vděčen, děkuji...
    MALLORYNOX
    MALLORYNOX --- ---
    TIGRE: tak tak:) lezej tam oba a k nim jeste Raizo.)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MALLORYNOX: harakiri patri mezi moje vubec nej - z toho filmu si sednu pokazdy kdyz ho vidim a kdybych byl zenska tak tatsuya lezi v mem srdci hned vedle toshira :)*
    MALLORYNOX
    MALLORYNOX --- ---
    tak jsem konecne videla Harakiri... silenej Tatsuya je uzasnej, jde z nej strach:) a urizla jsem si teda peknej kus ostudy, kdyz mi hned na zacatku prisel "povedomej" Tetsuro Tamba:)))
    DETAIL
    DETAIL --- ---
    MURPHY: Diky mooooc :) Titulky na to ale nejsou vidte? :(
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    MURPHY: Moc diky :)
    DETAIL
    DETAIL --- ---
    SMOKY: Připojuju se k tobě jako hledající :)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    ahoj, uplne to sem nepatri, ale nekdo by mohl vedet, pripadne mit: shanim dokument http://www.csfd.cz/film/40629-kurosawa/, kvuli tomu jmenu se to neda vubec najit :)
    MALLORYNOX
    MALLORYNOX --- ---
    souhlas, red peony i pro me jakozto zenu akuratne stravitelna, chvilemi dojimava (v podstate jsem fnukala u kazdyho dilu, a porad cekala, jestli teda konecne nejakej ten potencialni muz prezije), a Tomisaburo je legracni tresen na dortu:)
    MURPHY
    MURPHY --- ---
    takže já se teď prokousal 8-dílnou sérií Red Peony Gambler (známou často spíš jako Lady Yakuza), se Sumiko "Junko" Fuji v hlavní roli. byť jde o klasické yakuzácké řežby z období ca poloviny meiji, přítomnost ženy vnáší nový element a tato série později posloužila jako inspirace pro různá pinky violence (jako dělali např. Norifumi Suzuki, Teruo Ishii...) apod., byť je sama o sobě poměrně decentní a téměř neobsahuje nahotu (na rozdíl od pozdějších fláků s Reiko Ike či Miki Sugimoto). btw výše zmíněný Suzuki se na sérii podílel jako spoluscénárista a snad i jako asistent režie. akční stránka je fajn (což se ženou v hlavní roli nebývá samozřejmostí), Junko je ohebná a pohyblivá (a taky velmi hezká), podle kroků snad i původně tanečnice. co do akce, oproti samurajským chambarám je rozdíl v podstatě jen v používání kratších zbraní (+ se tu a tam mihne zbraň střelná). dějově jde o různá témata, od stavby železnice, přes klanové pomsty až k tématům ekologickým (boom těžkého průmyslu a jeho dopad na kvalitu vody, půdy...). celé je to dost ženské, ať už co se některých témat týká, či úhlem pohledu hlavní hrdinky, právě to však považuji jednu z vysloveně silných stránek. série je plná (nejen) žánrových hvězd - Ken Takakura, Bunta Sugawara, Koji Tsuruta, Tomisaburo Wakayama (v poněkud poťouchlé roli), objeví se i Tetsuro Tamba či Chiezo Kataoka... režii několika částí má na svědomí Tai Kato, který dělal mj. Bakumatsu Zankoku (které už tu dostatečně vychválil Defila). jediné, co se dá vytknout, je určitá schématičnost, některé motivy se přeci jen někdy opakují více než je nutné; na druhou stranu není to nijak drastické a vzhledem ke stoupající kvalitě jednotlivých dílů (vypadá to i na zvyšující se rozpočet) je člověku až líto, že není řada o něco delší. ve své váhové kategorii - perfektní stylizovaná věc na odreagování...
    O_THREE
    O_THREE --- ---
    TIGRE: diky, podarilo se mi sehnat rip s En sub vypalenými natvrdo, podle kterých si načasuju ty české. Až na nějakých 5 minut to mám napasované.
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    tak jsem nekdy k vikendu videl dalsi Misumi -ovinu :)
    konkretne dalsi parafrazi na Shinsengumi - http://www.imdb.com/title/tt0227492/ -

nutno rict, ze to neni vubec spatne, na Misumiho tvorbe se mi strasne libi nektere detailni zabery kamery, ktere do filmu prinaseji urcite kouzlo, v kazdem jeho dile nekolik takovych najdu, bud je to prosty zaber do nejakeho externiho prostredi, nebo zaber konkretni veci.
    V tomhle jeho pocinu je naprosto odzbrojujici jedna scena (s dejem tolik nehybe, ani nema na film zadny dalsi vliv, ale je skvela) - rozhovor ve tme - snaha kresadlem zapalit svicku, takze clovek slysi rozhovor, sem tam jiskru od kresadla a do toho jedina vec, ktera vycniva, je cervene obi jedne slecny, nikterak dlouhy zaber, presto naprosto super, to obi v hlave vidim porad a mam z toho nejjasnejsi zaber z celeho filmu (kdo vi, zda to nebyla nejaka skryta marketingova reklama :o) )

bohuzel pro film jako takovy mam stale moc pod kuzi vryty predchozi snimek, ac je film podan herecky velice pekne (dokonce tu an nenni znat prehnana cistota sceny! a to je co rict) , tak jsem si v necem pripadal ochuzen
    presto ale velika dobrota, faousci Misumiho ten film stejnak uz videli 10x a moje hodnoceni je nezajima, tem, kterym tenhle filmek uniknul, tak ho doporucim, stejne jako vsechny Misumiho filmy :o) - rozhodne bych nedal tak vysoke hodnoceni jako je na imdb - 7,5 / 10 musi stacit (kdybych nebyl objektivni, tak 8,5/10, jelikoz tam hraje Raizo Ichikawa :)-cimz samozrejme nerikam, ze objektivni jsem :o) )
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    O_THREE: zkus id Kerbot - mam pocit ze on k tomu nejake sedici titulky mel - ja mam akorat s en sub.
    O_THREE
    O_THREE --- ---
    nemate nekdo prosim harakiri/seppuku (1962) http://www.csfd.cz/film.php?141680 s pasujicimi CZ titulky?
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    MURPHY:
    tak dbre posledni off topic tady

takze prazaku jak poleno :) U stareho mistra je jedna luxusni cajovna, ktera nabizi opravdu vyjimecne caje ve vyjimecnem prostredi - ku pocteni v tomto klubu->

O Dobrém Čaji U Starého Mistra (2876)
    MURPHY
    MURPHY --- ---
    DEFILA: mno dobře, tak podle ozua - early summer;) a kde je u toho starýho mistra? jsem pražák jak poleno, ale neznám to, nebo si to nevybavuju..
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    MURPHY:
    kveten,cerven e jaro? :))

az pojedu do prhy tak dam kdyztak vedit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam