• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHHappeningy, recesistické akce, divadlo jinak & jiné zajímavosti...
    rozbalit záhlaví
    MILLY
    MILLY --- ---
    MILLY
    MILLY --- ---
    Pajšan 2012

    Praha, před oborou Hvězda, v úterý 1.5.2012, od 14:00 h

    Já tam ještě nebyla nikdy, ale podle popisu něco jako čajování na Čajomíru- každej může přijít s dekou a čajema.

    Zahajuje ho prý Teejay, tak bližší info nejspíš u něj. .-)

    MILLY
    MILLY --- ---
    Blázinec na druhou. Galerie v psychiatrické léčebně startuje jarní sezónu divadlem z psychiatrické léčebny » Divadlo.cz
    http://www.divadlo.cz/blazinec-na-druhou-galerie-v-psychiatricke-lecebne

    "Prádelna Bohnice - prostor pro aktuální umění otevírá v dubnu novou galerijní sezónu netradičně, a to divadlem. Netypický syrový prostor galerie v areálu Psychiatrické léčebny Bohnice představuje mezinárodní projekt divadelního souboru Akanda pod producentskou taktovkou kanadské umělkyně Althey Thauberber Marat Sade Bohnice. Divadelní představení má premiéru už ve středu 25. dubna od 19:30. Hrát se bude až do neděle 29. dubna.

    “Projekt Marat Sade Bohnice kanadské umělkyně Althey Thauberger je svým rozsahem i způsobem zpracování pro českou uměleckou scénu unikátním: propojuje několik žánrů (výtvarné umění, divadlo, film) a zároveň zasahuje do celospolečenské debaty týkající se současného stavu institucí psychiatrických léčeben a problematiky duševně nemocných,” vysvětluje kurátorka galerie Karina Kottová.

    Diváky tak čeká velkorysé divadelní představení originální inscenace hry Petera Weisse s dlouhým názvem Pronásledování a zavraždění Jeana Paula Marata ušité na míru pro syrové prostory Prádelny."

    Vstupné, dle plakátu, 150/100 Kč.

    MILLY
    MILLY --- ---
    Projekt systém

    "Už jste si zkusili víkend v totalitním prostředí?

    Ne? Tak si určitě pořiďte úžasnou zkušenost z víkendového larpu Projekt Systém!

    Systém i přes snad výlučně nadšené ohlasy od účastníků stále potřebuje hráče pro obsazení termínu příští týden. A právě teď máte jedinečnou příležitost ušetřit celou tisícovku díky sponzorovi.

    Vizte http://www.projekt-system.cz/mikroblog/jarni-system-s-natacenim/ "


    http://www.projekt-system.cz/
    MILLY
    MILLY --- ---
    Hudba v metru

    dpp.cz > Hudba v metru | Dopravní podnik hlavního města Prahy
    http://www.dpp.cz/hudba-v-metru/

    Dopravní podnik hlavního města Prahy připravil ve spolupráci s Konzervatoří a VOŠ Jaroslava Ježka pro všechny cestující celodenní multižánrovou akci Nalaďte se v metru, která se uskuteční ve středu 18. dubna 2012 v prostorách pražského metra. Záštitu nad akcí převzal primátor hlavního města Prahy Bohuslav Svoboda.

    MILLY
    MILLY --- ---
    "Vážení pouliční umělci, vážení přátelé pouličního umění. Zahájení buskerské sezóny se posunuje o 14 dní na polovinu dubna, kdy by se k nám mělo vrátit teplejší a méně mokré počasí. Ti z vás, kteří chtěli tuto neděli přijít hrát na ulici, nebo se dívat na pouliční představění, prosím, přijďte za dva týdny- 14.4. Neradi bychom riskovali, že budete v neděli moknout a dojdou k újmě vaše nástroje.
    Každopádně během těch čtrnácti dní by měl být spuštěn nový komunitní web www.busking.cz
    Také nám těch 14 dní poskytne čas, abychom nějak řešili palčivou situaci s o.s.Na Můstku, které píše proti-buskerské dopisy na magistrát a požaduje úplný zákaz buskingu. Dokud se nám nepodaří je kontaktovat, prosíme vás, nechoďte buskovat do ulice Na můstku ani do jejího okolí, vynechte raději i spodní část Václavského náměstí. Děkujeme. Těšíme se na vás 14.4. Sraz se posouvá na 15:00 místo je stejné: Náměstí republiky u Palladia. Nemusíte tam ale chodit, klidně jen jděte kamkoliv na dovolená místa hrát. Shromáždění bude každopádně nahlášeno na úřadech.


    Každopádně sledujte dál tento event a zvěte na něj prosím své přátele a nebo hudebníky, kteří by mohli ulicím prospět.

    http://www.facebook.com/events/111617818962405/

    Dála Zíta"

    "Událost byla přeložena o 14 dní později na sobotu 14.4. a to kvůli neblahému počasí. Nechceme poškodit vás ani vaše nástroje. Každopádně update info:

    Na území města Prahy bylo opět povoleno hrát pouličním umělcům, sice s několika výjimkami, ale ty jsou docela pochopitelné, a s ohledem na celou Prahu značně zanedbatelné. Vyjděme tedy v jeden den do ulic, a ukažme Praze, o co celou tu dobu přicházela.

    Výjimky kde se nesmí hrát !!! : Karlův most
    Staroměstské máměstí - pod Orlojem, před Starom. radnici a na pietním místě 27 českých pánů.
    +
    PROSÍM, NECHOĎTE NIKDO HRÁT DO ULICE NA MŮSTKU. PŘICHÁZÍ ODTAMTUD STÍŽNOSTI NA HLUK A OBYVATELÉ, KTEŘÍ MAJÍ OBČANSKÉ SDRUŽENÍ NA MŮSTKU, TAK HROZÍ LOBBOVÁNÍM ZA ZÁKAZ HRANÍ VŠUDE. SITUACI S NIMI BUDEME ŘEŠIT, ALE PROSÍM NECHOĎTE TAM HRÁT A POKUD MOŽNOST SE VYHNĚTE SPODNÍ ČÁSTI VÁCLAVÁKU ÚPLNĚ.

    Doporučená místa kde se shromažďovat a hrát: Celetná, Na Příkopě, 28. října, Náměstí Republiky, Dlouhá. A okolí. Zahájení ve 3 na nám. Republiky před Paládiem."
    MILLY
    MILLY --- ---
    Děsír.cz | Děti Sídlištní recese
    http://desir-cz.org/

    "O nás
    Děsír (Děti SÍdlištní Recese) je volné uskupení lidí snažící se provozovat roztodivné aktivity v ulicích města Prahy. Ať už promyšlené honičky v metru, či spontánní akce recesního charakteru. Hlavním cílem je využít městských prvků, vtisknout jim novou (hravou) tvář, zasadit je do nového kontextu. Město je narozdíl od strnulé přírody žijící organismus, který se neustále vyvíjí a mění. Davy lidí, fronty, zácpy, MHD a cestující v něm, zkrátka nenapodobitelná atmosféra města – to je prostor jako stvořený pro hry a zábavu."

    Každý 13. den s v měsíci se pořádá nějaká aktivita.

    "Veřejné předčítání proběhne v úterý 13. března 2012.
    Sraz je v 18.00 pod ocasem, předpokládaný konec v 19.30. Číst budeme v prostoru přestupních stanic – Můstek, Florenc, Muzeum (dle počtu dorazivších).

    Všichni předčítající jsou srdečně zváni!
    Zapojit se může kdokoli, na žánru knihy nezáleží. Neberte ovšem nic nevhodného pro veřejnou reprodukci ;) .

    Budeme rádi, pokud pomůžete s propagací a rozšíříte pozvánku!"
    MILLY
    MILLY --- ---
    Prahou putuje několik tisíc lístků s oblíbenými literárními texty. Do kampaně městské knihovny s názvem Toulavé čtení se můžete zapojit i vy - ČRo Regina (Český rozhlas)
    http://www.rozhlas.cz/regina/denik/_zprava/prahou-putuje-nekolik-tisic-listku-s-oblibenymi-literarnimi-texty-do-kampane-mestske-knihovny-s-nazvem-toulave-cteni-se-muzete-zapojit-i-vy--1027175
    BUKAMILA
    BUKAMILA --- ---
    joo tak tam nepůjdu, já s reformama souhlasím a jdete sami proti sobě
    TECZKA
    TECZKA --- ---
    Za svobodné vysoké školy » Týden Neklidu
    http://zasvobodnevysokeskoly.cz/?cat=46
    BUKAMILA
    BUKAMILA --- ---
    vypadá to tu jako banda hodně zajímavých lidí s dobrýma tipama na akce a spoustou nápadů, který moje okolí nějak neumí tolerovat natož pak je se mnou sdílet, neva když si vás tu budu šmírovat že ne?
    MILLY
    MILLY --- ---
    http://www.facebook.com/events/289548817766902/

    BuskerVille u Zdi. Lennonovy. Hippie Valentýn. Legální busking

    "14. únor 2012 od 16:00 do 19:00

    Milí přátelé pouličního umění, buskeři a uličníci.

    Chceme vás pozvat na pouliční akci pořádanou našimi přáteli, kteří mají rádi 60.léta a svobodnou hippie kulturu. Na Valentýna si vyřídili pro svou akci zábor u Lennonovy zdi a zpřístupnili ho pro pouliční umělce- nás a vás. Tudíž kdokoliv z nás a vás tvůrčích lidí může přijít a beze strachu z pokuty si tam zahrát s kloboukem.

    Budeme na místě s naším stánkem a peticemi, hudebními nástroji a bude tam také obecenstvo a nejspíš i nějaká média. Přijďte podpořit naší věc a užít si příjemnou akci. Je sice zima, což buskerům obvykle nesvědčí, ale na místě budou připraveny zahřívací prostředky ( nechte se překvapit). Berte to jako takové předzahájení buskerské sezóny a oslavu toho, že se věci začaly hýbat dobrým směrem a chystají se dlouho očekávané změny v regulaci buskingu v Praze.

    NEZAPOMEŇTE PROSÍM POZVÁNKU PŘEPOSLAT SVÝM PŘÁTELŮM, ZEJMÉNA TĚM CO UMÍ NA NĚCO HRÁT!

    VÍCE INFORMACÍ DODÁME POSTUPNĚ.
    TADY JE OFICIÁLNÍ FACEBOOK EVENT HIPPIES VALENTÝNU
    http://www.facebook.com/events/328292267192105/"
    TEBION
    TEBION --- ---
    Pirátské Noviny - Protest proti ACTA - Praha 2.2. - podrobnosti
    http://www.piratske-noviny.cz/?c_id=33566
    TEBION
    TEBION --- ---
    "Navazujeme na úspěch předloňské akce a zveme vás na další procházku pražským kamerovým systémem. Procházka proběhne v sobotu 28. ledna, sraz je v 15.00 hod. na Můstku na rohu Václavského náměstí a ul. 28. října. Rada Evropy a Evropská komise vyhlásily 28. leden jako Mezinárodní den ochrany osobních údajů.

    Během hodinové exkurze bude předvedeno rozmístění kamer, jejich funkce, slabiny a rizika. Účastníkům budou zároveň názorně demonstrovány způsoby, jak se vyhnout nadměrnému dohledu kamer. Provádět bude Mgr. Filip Pospíšil, Ph.D. Účastníkům se doporučuje, aby se na procházku vybavili kapesními zrcátky nebo laserovými ukazovátky.

    Předloňská procházka měla zajímavou dohru. Akci kromě asi 40 lidí navštívili také tři policisté v civilu a co víc, celá procházka byla monitorována a zaznamenávána dalším příslušníkem Policie ČR. Konkrétně se jednalo o příslušníky Policie ČR, Krajské ředitelství hl. m. Prahy, SKPV, Odbor odhalování závažné obecné kriminality, oddělení extremismu. O působení policie na námi pořádané akci jsme se dozvěděli díky přestupkovému řízení, které vedl Úřad pro ochranu osobních údajů proti Filipu Pospíšilovi na základě materiálů předaných příslušníky Policie ČR. Podle těchto materiálů měl údajně Filip Pospíšil omylem předat mezi materiály, které se týkaly kamerového systému i některé další dokumenty s osobními údaji, které získal jako zastupitel městské části Praha 1. Je důležité zdůraznit, že tyto Policií ČR tvrzené skutečnosti se v přestupkovém řízení nepotvrdily. Účast a způsob angažování Policie ČR na této akci považujeme za alarmující. Více si můžete přečíst v otevřeném dopise pražskému krajskému ředitelství policie.

    Procházku pořádají Iuridicum Remedium, o.s. ve spolupráci s Praguewatch.cz."

    Praguewatch - Praha pod lupou
    http://praguewatch.cz/page/index/9
    TEBION
    TEBION --- ---
    Vyhlášení Big Brother Awards za rok 2011 proběhne 18. ledna v Arše | Big Brother Awards CR
    http://slidilove.cz/content/vyhlaseni-big-brother-awards-za-rok-2011-probehne-18-ledna-v-arse
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    Pokud jste kdysi dávno zaznamenali Moebia v podání Improv Everywhere, Děsír ho má v úmyslu vykrást a způsobit v Praze, jmenovitě 13.1. v prozatím utajené lokalitě v centru. Ještě tam je pár rolí, které bychom rádi obsadili; pokud by se našel jedinec s videokamerou, byli bychom rovněž rádi.

    Další detaily v poště :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam