• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHHappeningy, recesistické akce, divadlo jinak & jiné zajímavosti...
    FUNG
    FUNG --- ---
    10052013
    MILLY
    MILLY --- ---
    Majáles studentů
    http://majalesstudentu.cz



    včetně "Program předmajálesového dění 14. – 30. dubna"
    SKA_DAM
    SKA_DAM --- ---
    Dobrý den, srdečně zveme na Plovárnu. 18.4. 20:00 divadlo Ponec [ Plovárna - bra(Tři) v tricku / divadlotheatre / 18.4.2013 / CR - Praha - Divadlo Ponec ]

    obrázek

    obrázek
    FUNG
    FUNG --- ---
    verejna generalka 29.3. 19,30h. zizkovsky patek!

    Pixy
    http://pixy.siknese.cz
    Veřejná generálka - PIXY! (Praha 3, 29.3., 19,30h.) praha 3 - Šikne se! [věci, služby, události - zdarma, vyměnou, za odvoz, do 150 Kč]
    http://www.siknese.cz/index.php?page=item&id=959#.UVRpZKsZN6N
    NATHASA
    NATHASA --- ---
    Workshopy s japonským loutkářem Norim Sawou: Umění býti neviditelným

    Chcete se učit od japonského loutkáře Noriho Sawy? Chcete se stát součástí připravované pouliční inscenace? Projekt Umění být neviditelným představuje sérii workshopů s japonským loutkářem Norim Sawou zaměřených na tvorbu loutek a poznání technik japonského loutkového divadla v kombinaci s evropskou tradicí. Účastníci dostanou příležitost se nejen učit, ale také se podílet na přípravě divadelního představení Umění býti neviditelným, kde budou použity loutky v nadživotní velikosti a masky.

    Workshop je rozdělen do dvou částí. Po absolvování úvodní první části a po oboustranné dohodě se zájemci budou moci zúčastnit i části druhé, která je kapacitně omezena.

    1) japonské loutky Bunraku (25.-30.3.2013)
    Během tohoto úvodního šestidenního kurzu se účastníci naučí vyrobit model japonské loutky Bunraku. Tato loutka je výjimečná svojí pohyblivostí a možnostmi výrazu, specifickou konstrukcí a technikou vodění loutky. Součástí kurzu je i teoretické vysvětlení této techniky a historie divadla. Dílnu vede Nori Sawa spolu s dalšími japonskými a českými umělci.
    Workshop bude probíhat v Praze od 25.-30.3.2013 každý den od 10 do 17hodin.
    Účastnický poplatek je 1800kč za osobu.

    2) umění býti neviditelným (2.-21.4.2013)
    Navazující kurz na předešlé japonské loutky Bunraku. Během tohoto kurzu účastníci poznají další techniky japonského loutkového divadla (stínové divadlo, divadlo s maskami, loutky typu Bunraku) v prolínání s evropskou divadelní tradicí. Především však budou spolupracovat na loutkách a maskách pro představení Umění býti neviditelným, česko-japonské verzi Červené Karkulky, která bude mít premiéru v červnu 2013.
    Workshop bude probíhat v Praze od 2.4.-21.4.2013, čas po domluvě s účastníky.
    Účastnický poplatek je 3200kč za osobu.

    určeno: profesionálním i amatérským loutkářům, studentům uměleckých škol, dále řezbářům, scénografům, výtvarníkům a zájemcům o japonskou kulturu s divadelní zkušeností nebo velkým nadšením a láskou k loutkám.

    Nori Sawa je japonský loutkář, od roku 1993 žijící v Praze. V Japonsku studoval loutkové divadlo, které po příchodu do Evropy rozvíjel vlastním originálním způsobem. Ve své tvorbě mísí jak japonskou, tak i českou loutkářskou tradici. Jako nezávislý umělec cestuje se svými představeními po světě, jen v roce 2012 navštívil festivaly v Turecku, Maďarsku, Slovensku, Rakousku, Slovinsku, Rusku, Indii nebo USA. Dlouhodobě také režíruje nebo navrhuje scénografie pro loutková divadla v Evropě i v Japonsku. V roce 2013 autorsky připravuje pouliční inscenaci Umění býti neviditelným.

    Projekt Umění býti neviditelným bude dále pokračovat v červnu letní dílnou určenou interpretům (performerům a loutkovodičům), ale i tvůrcům a režisérům, kteří dostanou krom možnosti poznat techniky japonského divadla (bunraku, stínové divadlo, fyzické divadlo s maskami a další) také příležitost stát se součástí realizačního týmu inscenace Umění býti neviditelným a zúčastnit se mezinárodního site-specific projektu Imaginácie v Košicích (SK).
    www.norisawa.cz
    https://www.facebook.com/theatrenorisawa
    https://www.facebook.com/events/103559993157067/

    Pro přihlášení zašlete CV a motivační dopis do 1.3.2013 na adresu tana@artprometheus.cz. Případné dotazy emailem nebo telefonicky na čísle 734 445 137.


    DREDDREW
    DREDDREW --- ---
    Večer malých pantomim
    [ Večer malých pantomim / divadlotheatre / 23.1.2013 / CR - Praha - Divadlo Inspirace, Malostranské náměstí 13, Praha 1 ]

    Představí se studenti 2. a 3. ročníku katedry pantomimy s tvorbou M. Marceaua, E. Decrouxe i s autorskými díly. Tělesný mimus, pantomima, fyzické divadlo, komedie i poetika. Přijďte se podívat a vemte s sebou své drahé polovičky, kamarády i známé.

    Aktuality — HAMU
    http://www.hamu.cz/katedry/katedra-pantomimy

    LUPINEK
    LUPINEK --- ---
    Demonstrace a happening proti likvidaci šumavského parku
    (kopíruju z emailu od známé)

    Milí přátelé,

    obracím se na Vás s prosbou o pomoc se svou ekologickou performancí. Jsem studentka FAMU a natáčím časosběrný dokument o Národním parku Šumava. Ve středu 23. 1. v 11:00 bych evokací Shakespearovského "lesa kráčejícího na hrad" (tedy konkrétně z piazetty ND na Petřín) ráda upozornila na urputné úsilí ministra životního prostředí Chalupy a ředitele národního parku Mánka otevřít vzácnou přírodu developerům a velkým stavebním projektům.

    Ve stínu hysterie kolem prezidentské volby generuje v těchto dnech rada NP, zbavivší se nežádoucího poradního hlasu přírodovědců, plán "péče", aby jej přijala hned poté, co nejspíše po dlouhých peripetiích nedojde k projednávání paskvilního zákona o NP Šumava parlamentem (celé toto rafinované závěrečné kolo vleklého boje o les má nastat do konce února).

    Na piazzetě nyní stojí 80 vyhozených vánočních stromků, kde si ve stojanech žijí street art nazvaný "druhý život lesa". Na pochod, v němž na okamžik a na oplátku les pronikne do města a vydá se na Petřín symbolicky pozdravit čelního představitele ekoterorismu, bychom vyrazili v avizovaných 11:00. Potřebuji nicméně sehnat 80 lesních chodců ochotných odnést si na Petřín každý svůj strom. Přidáte se? A jestli ano, budete tak hodní a potvrdíte mi na mail hananovakova@seznam.cz svou účast, abych věděla, jakou reálnou šanci má les ve středu odejít?

    Celá akce je pochopitelně ohlášená, povolená - a žádoucí.

    srdečně a vděčně

    Hana Nováková
    DREDDREW
    DREDDREW --- ---
    Večer malých pantomim
    [ Večer malých pantomim / divadlotheatre / 17.12.2012 / CR - Praha - Divadlo Inspirace, Malostranské náměstí 13, Praha 1 ]

    Již podesáté, ale s úplně novým programem, představujeme úspěšný večer, kde se mísí humor s poetikou. Pantomimické, etudové představení mimů ze skupiny Silent Motion a studentů Katedry Pantomimy pražské HAMU.

    DREDDREW
    DREDDREW --- ---
    7 zbytečných
    [ 7 zbytečných / divadlotheatre / 5.12.2012 / CR - Praha - Divadlo Inspirace, Malostranské náměstí 13, Praha 1 ]
    Pantomimická groteska
    5.12.2012 - 19:00

    Divadlo Inspirace, Malostranské náměstí 13, Praha 1

    Příběh o skupině nešťastných lidí, kteří chtějí spáchat sebevraždu. Pod vedením svého psychoterapeuta se rozhodnou vyrazit k moři. Společně odjíždí autobusem a během cesty prožívají mnohá dobrodružství. Avšak jak toto všechno zvládne jejich psychoterapeut, pakliže si hrdinové začnou užívat život naplno?

    Volně na motivy románu autora Arta Paasilinny Autobus sebevrahů.

    "Se smrtí je možné si zahrávat, ale se životem ne." (Arto Paasilinna)

    Hrají: Barbora Debnárová, Marie Fröhlichová, Linda Petáková, Ondřej Holba, Vojtěch Svoboda, Lukáš Šimon, Jakub Urban

    Režie: Radim Vizváry

    MILLY
    MILLY --- ---
    Program - Cross Club
    http://www.crossclub.cz/cs/program/2410-hulidi-hudba-divadlo-literatura-vs-dnb-fire-stage/

    27. 11. 2012 - Úterý

    Party / Divadlo / Literatura - Hlavní stage / Dolní stage:
    HULIDI hudba divadlo literatura vs. DNB FIRE STAGE

    Vstupné: zdarma / free entry

    Začátek: 20:00

    Konec: 05:00 28.11.

    HULIDI hudba divadlo literatura (Dj Maceo, Misionáři, antidivadlo Marza a Michal Talo)
    DNB FIRE STAGE (Tom SMall, Snookey, Zeal)

    MILLY
    MILLY --- ---
    MILLY
    MILLY --- ---
    MILLY
    MILLY --- ---
    SVÁTEK HUDBY 2012- POULIČNÍ UMĚNÍ V CENTRU PRAHY

    http://www.facebook.com/events/354271547971434/369350139796908/?notif_t=plan_mall_activity

    21. červen 2012, Praha

    "A je tu už třetí Svátek hudba 21. června. Hudba a umění od všech pro všechny v ulicích Prahy. Amatérští i profi muzikanti a performeři, přijďte v jeden den ukázat svoje umění a oživit město, a vy ostatní se přijďte podívat a hodit pětku do klobouku.

    Hraješ, zpíváš, žongluješ, umíš dělat živou sochu, divadlo, nebo jakoukoliv jinou formu umění, které se dá předvést ve veřejném prostoru přímo na pražské ulici ?

    Ať jsi začátečník nebo profík - přidej se! Pokud jsi to ještě nikdy nedělal a máš chuť to zkusit, tohle je ten nejlepší čas a příležitost. Nebudeš sám.

    Pojď s námi VYSTOUPIT DO ULIC NA HAPPENING "SVÁTEK HUDBY 2012" ! a vnes trochu života do pražských ulic. A nebo se stav jen podívat a hodit pár korun do klobouku pouličním umělcům, které třeba jindy v Praze neuvidíš!

    Nehraješ ani nic neumíš? Přijď se podívat!

    Iniciativa BuskerVille ve spolupráci s o.s. Kultura W10 vyhlašuje už třetí ročník NEKOMERČNÍ OSLAVY POULIČNÍHO UMĚNÍ - středopražský happening „Svátek hudby 2012“. Bude se hrát v pražských ulicích a přidat se může úplně každý - ať už jako hudebník, žonglér, nebo divák.

    Není nic snazšího než se zapojit a vyjádřit se. Nezáleží na tom jaký hudební styl hraješ, ani na tom jestli jsi amatér, nebo pokročilý hráč či profesionál. Ani zda hraješ na kytaru, buben, heligonku, nebo třeba lesní roh !!!

    Vraťme na jeden den veřejný prostor na Praze 1 lidem, bez toho abychom za to museli platit!

    Jaké si to uděláme, takové to budeme mít, vybojovali jsme, že se smí hrát na ulici téměř všude, pojďme toho využít.
    MUZIKANTI ,PŘIDEJTE SE !!! BUSKEŘI, POPADNĚTE NÁSTROJE A KLOBOUKY a pojďte si zahrát na ulici.

    Praha, centrum města ( Doporučujeme Na Příkopě, Celetnou, Náměstí republiky, Karlovu, Kaprovu, Mosteckou, Kampu atd. Nedoporučujeme naopak ulici Na Můstku, kde je dohodnutý zákaz hraní) , after party od cca 21:00 (momentálně domlouváme prostor). Další info doplníme záhy!

    Jak asi víte, v Praze už je až na pár omezení možné po centru vystupovat na ulici.
    Podmínky jsou stanovené zde: http://www.praha.eu/jnp/cz/home/magistrat/jak_si_zaridit_mhmp/akce_na_verejnych_prostranstvich/jak_si_zaridit_mhmp-akce_na_verejnych_prostranstvich-doporuceni_pro_verejne_produkce_busking.html
    Pozor!! Platit budou i 21.6.2012.
    Není možné dělat všechno a všude, nicméně se pokusíme, aby město bylo o chlup tolerantnější než během týdne.

    Celonoční after s hraním a jammováním:
    klub Vzorkovna, Bartolomejska 13, Praha 1
    Žhavit vzorky začneme od 20:00 (Pozor pozor, ve 20:00 bude after ve Vzorkovně v Bartolomějské 13 započat dokumentem o pouličním umění v Praze.) a po 22:00 tu uvítáme všechny, kteří by rádi hráli dál a venku už by rušili noční klid.
    Narozdíl od loňska snad klub najdete snadno ;)



    video SVÁTKU HUDBY z roku 2010:
    http://www.youtube.com/watch?v=TlpldSGOZkQ
    videa z roku 2011:
    http://www.youtube.com/watch?v=nc9da3IQv5c
    http://www.youtube.com/watch?v=Pgo5zCgzspk
    http://www.youtube.com/watch?v=RCrJVBrgYa8


    DALŠÍ INFO BUDE BRZY NA www.busking.cz "

    Info k povolení ohledně celoročního hraní: "V Praze se smí hrát všude až na pár vyjímek (karlův most atd.), a je několik doporučení, jakože nepřekračovat 50 decibelů tuším, neřinčet na jednom místě bez přestávky dýl jak dvě hodiny, nepoužívat zesilovače, nehrát ve více jak ve 4 lidech, po desáté hodině atd...nejkonkrétněji vám odpoví lidi třeba tady https://www.facebook.com/buskingcz nebo https://www.facebook.com/groups/buskerville/ "
    MILLY
    MILLY --- ---
    "KNIŽNÍ MALOTRH V CROSSU

    od 10 červen v 14:00 do 11 červen v 4:00

    KNIŽNÍ MALOTRH (Autorské čtení Markéty Pilátové, Jaroslava Balvína, Pavla Hrnčíře, Tomáše Klvani, divadelní skupina UMSKUP, módní přehlídka Ivany Hádkové a Agáty Svobodové, kapela Vasilův Rubáš)

    ELEKTRO SWING FEVER (Boby Hukot, MGL a hosté)

    vstup zdarma

    V neděli 10. června 2012 proběhne v holešovickém klubu Cross knižní malotrh – svou knižní produkci tam nabídnou nakladatelství Argo, Avu (E. S. A. K.), Bylo nebylo, Dokořán, Dybbuk, Meander, Maťa, Novela bohemica, Paseka, P3K, Volvox Globator (seznam ještě není uzavřený).

    Cílem je vytvořit příjemné klima pro listování knížkami v neformálním uklidňujícím prostředí klubové kavárny či zahrádky, bez stresu veletržních podniků, s kávou nebo s pivem v ruce. Pár kroků od stanice metra Holešovické nádraží.

    Pro autorská čtení počítáme s vystoupením Markéty Pilátové, Jaroslava Balvína, Pavla Hrnčíře a Tomáše Klvani. S premiérou nového kusu vystoupí skupina UMSKUP, proběhne módní přehlídka Ivany Hádkové (www.fler.cz/had) a Agáty Svobodové.

    Akce začíná ve 14 hod.

    Čtení (salonek v kavárně) proběhnou takto:

    14:30 M. Pilátová
    16:00 J. Balvín
    16:30 P. Hrnčíř
    17:00 H. Lundiaková
    17:30 T. Klvaňa

    18:00 Módní přehlídka (hudební sál)

    19:00 Divadlo USMSKUP a premiéra kusu Divadlo, vole! (divadelní prostor)

    a hudební program (Vasilův rubáš) později. Knihy tam budou, dokud to vydržíme.

    Na druhé stagei proběhne electro swin faver s DJs Mikkimem, Mgl a hosty.

    Knižní malotrh spolupracuje s přehlídkou nezavedených nakladatelství Knihex, která proběhne ve stejný den od 10 hod. na pražské náplavce. Dvě akce poblíž Vltavy, každá jiná a obě přitažlivé.

    Na žádný výlet o tomto červnovém víkendu nemusíte – všechno dobrodružství můžete zažít ve městě. V Crossu si knížku zapamatujete!

    Klub Cross, Plynárenská 1096/23 Praha 7.
    Marek Toman: tomanm@yahoo.com "
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam