• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIXXXParamaniac ::dont walk, go fly (also for hang-gliders)
    QUIP
    QUIP --- ---
    Tak pouzivat ho kazdy let, to snad jedine na pristani jako brzdny padak u draksteru :o)

    Kazdopadne parkrat jsem videl hozenou zalozku a je to docela veda (spis teda cvik, ale tohle je neco, co bych cvicit nechtel). Takova spatne hozena, je jak nehozena vubec :]
    KIKIMURA
    KIKIMURA --- ---
    TOM: No jo možná sme všichni objetí nepochopení významu :DDD
    KIKIMURA
    KIKIMURA --- ---
    QUIP: Taky sem měl nutkání si zahrát se slovíčkama :)
    TOM
    TOM --- ---
    třeba myslel tím "nepoužívá" to, že ho nikdo neháže každý let a že se ten záložák většinou jen veze na břiše/pod zadkem .o)))

    jinak co já vím tak ho s sebou většinou nevozí jen motoroví paraglidisti - nelétají v termice a létají poměrně nízko nad zemí kde moc času na hození záložky není
    QUIP
    QUIP --- ---
    KIKIMURA: ja ho taky nepouzivam... ja ho jen vozim s sebou :o) Pouzivaji ho ti, co udelali nejakou chybu ;)

    A ted chvilku vazne - je to malej dvoukilovej chlebnik, ktery mam na brise, pro nekoho je to maly dvoukilovy kontajner nekde pod zadkem. Nicemu to zavazne neprekazi a dojde-li na nehodu, je to prave to, co muze rozhodnout mezi zivotem a smrti. Nevidim jediny rozumny duvod, nemit s sebou zalozni padak.
    Narozdil od jinych bezpecnostnich systemu (jako jsou treba bezpecnostni pasy v aute), se asi u zalozaku nenajde sporna situace, kdy by se dalo rict "kdyby tam nemel pripnutej zalozak, tak by to prezil"... tudiz to, ze mas zalozak, nema zadna negativa a v tech krajnich pripadech ti to muze zachranit zivot.
    Vzhledem k tomu, ze jsem mel moznost si hodit zalozku aspon na "lanovce" a zjistit tak, jak rychle se nafoukne, tak verim i tomu, ze se vyplati ji hodit i pouhych 50 metru nad zemi.
    KIKIMURA
    KIKIMURA --- ---
    Vždyť je to jediná možnost záchrany, když se něco pokazí..V autě máš taky ručku, oarašutisti taky používají.. Snad jedině při base se nepoužívá, ale tam je to tak trochu stejně fuk :)
    KIKIMURA
    KIKIMURA --- ---
    Fakt? Tak to slyším teda poprvé.. přijde mi to dost vtipný. Jen v článcích o závodech se můžeš dočíst o xy hozených záložkách.. Bavím se s dost lidma co lítaj a líztají na úrovni, ne jen u kopce a rok dva..a nevím o jediném co by neměl záložák..Nevím co by mě přesvědčilo o tom, že mít záložák je k níčemu. Docela by mě zajímalo, jak ti to kamarád odůvodnil. A osobně sem měl nic moc nehodu a od té doby sakra přemýšlím nad tím, abych si na ten záložák příště (doufám že nebude) vzpoměl včas..
    Imho si zatím myslím, že kamarád je v tomhle vůl :) bez urážky, třeba mě někdo dá důvod abych názor zmenil, ale zatím to na mě působí takhle.. :)
    RAGULAJA
    RAGULAJA --- ---
    KIKIMURA: Vcera jsem hodil rec s klukem, ktery lita na padaku asi 5 let a tvrdil mi, ze zalozni padak temer nikdo nepouziva, no a od ty doby mi to vrta hlavou :)
    KIKIMURA
    KIKIMURA --- ---
    RAGULAJA: Nějak moc nerozumím otázce? Jak používat nepoužívat? Používat v každém případě a naučit se radši použít dříve než později, ideálně reálným tréningem.. Teda alespoň podle mě.. :) Tzn. co ti vrtá hlavou?
    RAGULAJA
    RAGULAJA --- ---
    Muzete mi nekdo osvetlit, jak je to se zaloznim padakem, proc ho (ne)pouzivat, pripadne odkazat na nejaky jiny duveryhodny zdroj na webu?
    KIKIMURA
    KIKIMURA --- ---
    ILUZE: Ale jo třeba se někdy dokopu, já sem spíš kopcovej, ale je to možná tím, že sem si nikdy ještě z navijáku nezalítnul hezky.. Navíc to vypadá že jsme našli i do rovin pěknej start -doubrava.. je to sice trochu dál, ale zas to prý stojí zato.. :)
    Mrknu se ,mrknu :) Podzim je, ale zatím mi to dělá vrásky jen kvůli tomu, že nevím kam vyrazit :D.. A navíc sem zrovna zjistil,. že jsem propás turecku..
    ILUZE
    ILUZE --- ---
    KIKIMURA: btw - kdyby sis chtel nekdy ve Vsechove zalitat - tak sleduj konferenci na pandora.cz jmenem "PG odviják Praha SMS". Akorat uz je tu podzim:(
    ILUZE
    ILUZE --- ---
    KIKIMURA:
    Opet - nejblizsi navijak od Prahy - protoze v Panencaku muzes max do 900AGL, u Tabora nejsi limitovany. Ale na neco malo pres kilometrovem lane udelas tak max 700m AGL a to jses rad. Ale kazdopadne je to moc pekne politani - jak rikas - v pekne oblasti. Je to prijemna zmena od kopcu - trosku si tim nahrazuju alpska udoli;)

    Jinak dneska jsem si zajel na Ranou ale byla to bida - foukalo primo na hranu.
    KIKIMURA
    KIKIMURA --- ---
    ILUZE: No možná podle toho v který části bydlíš..:) Z holešovic mi to přijde všechno stejně..koza, rašovka, zvíča, nebo něco na ústí.. Přiznám se že na naviják sem se zatím nedokopal, trochu mě to mrzí spíš kvůli te zkušenosti, ne že bych nikdy nebyl, ale v té lokalitě to musí bejt zajímavý.. Ono mít oerační výšku nad terénem 1500 - 2000 je sakra znát, narozdíl od hor..
    Imho hračka to bude určitě fajn, jestli dopadne, myslím že dělají fakt dobrý křídla :)
    WICKPICK
    WICKPICK --- ---
    hm tak u me zustane u doufani ...
    ILUZE
    ILUZE --- ---
    KIKIMURA: mno, je to nejbliz od Prahy:) A taky jsou to pruseciky kde to mame stejne daleko s dalsimi lidmi z jinych mest. Ale rad si necham doporucit neco malo proflakleho;) Jinak ty fotky jsou z Coupe Icare. Orbit 3 by mel byt v prodeji jeste do konce roku, tak doufam ze jezisek najezi novou hracku...
    KIKIMURA
    KIKIMURA --- ---
    Sakraaaa nevim kam mám jet :) všici sou strašně drahý :D
    WICKPICK
    WICKPICK --- ---
    KIKIMURA
    KIKIMURA --- ---
    Já se asi zkusím podívat po jiným vejletu. Tenerife je kapku o tom samém.. Fotky orbita pěkný - odkud to je prosím tě? Koukám vymetáš snad dva nejprofláklejší terény :DD Ještě bys tam měl doplnit nový sady :DD
    KUA
    KUA --- ---
    ILUZE: Letosni Tenerife asi nedavam z financnich duvodu, ale budu se tech 14 dni mlatit hlavou do steny asi... :-/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam