• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIXXXParamaniac ::dont walk, go fly (also for hang-gliders)
    ILUZE
    ILUZE --- ---
    Diky za tip na skytex, zrovna ted se mi to hodi.

    Jinak , nemeli byste nekdo zajem o dualband Quansheng tg-uv 2, rok stary? Je to funkcne ekvivalent KENWOOD TH-F7, sice cinsky, ale velice kvalitni, koupil jsem za 2600, prodam za 1800Kc - neposkozeny.

    Jinak preji vsem pekne politani, ja se chystam na tyden na Dachstein a okoli, tak snad bude aspon trosku letovo.
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    btw. skytex - Tucek Aviatik na strasnicke ma A4 bile, cervene, cerne, modre, zlute za 99,- A4, ale maji to i v Snowboardel na Cervenem Vrchu, za 100,- a A3ku za 200,-. Toz kdybyste urgentne shaneli, tak tady :).
    LIBENAK
    LIBENAK --- ---
    Já se stejně asi rozhodnu podle termínu, (který se hodí i kamarádům) a podle toho jak to bude s padákem, resp. když nebude budu si ho půjčovat, což se zdá by neměl být nikde popř. problém. Díky za názory/reference i tipy :)
    WICKPICK
    WICKPICK --- ---
    FINITE: ja nepresvedcuju, jen rikam, co jsem zaslechl, vlastni zkusenost nemam. jen jsem se chtel o techto "rumors" podelit s ostatnimi, kazdy si musi udelat obrazek sam....
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    finite: ja chapu, ze kurz absolvuje kazdy 1x a tak neda dopustit na tu "svou" skolu, ale - tyhle reci kravina nejsou, stejny nazor ma spousta lidi. to uz radsi radara, kdyz uz zustat v regionu.
    FINITE
    FINITE --- ---
    WICKPICK: To je kravina, co píšeš. Baraka je naprosto profesionální škola, která na ničem zbytečně nešetří. Super péče o zákazníka začátečníka; Slovinsko s Barakou bych pro lidi po kurzu mohla všema deseti doporučit.
    Její kurzíci alespoň umí bezpečně startovat, lítat i přistávat.
    FINITE
    FINITE --- ---
    LIBENAK: Baraku vřele doporučuji. Zrovna teď ve středu se jede do neděle do Slovinska.
    Sejde se tam vždy super parta! Už mám na triku s barakou kolem 15 výletů a vždy super.
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    ja doporucuju goparagliding. sice jsou drazsi, ale pristup je tak specificky a osobni, ze v tom se jim asi nikdo nepriblizuje. baraka je v porovnani vylozeny studeny odchov, tys nam zaplatil, tak tu mas papiry, a dal se starej po svem. coz neni moc dobre.
    WICKPICK
    WICKPICK --- ---
    LIBENAK: zeptej se instruktoru z jinych skol, na Baraku neuslysis moc dobre reference, ma povest skoly, kde se rapidne setri na vsem a vse je znacne podrizeno low-cost reseni, coz neni asi moc dobre
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    zas ja to chci tahat s sebou, pro vsechny pripady, vzdycky je otrava zjistit diru, a pak s tim litat, nez se u nekoho vysomruje skytex... toz 20x50 by mohlo chvili vydrzet :)
    KIKIMURA
    KIKIMURA --- ---
    I když 50cm je docela dlouhý už, no.
    KIKIMURA
    KIKIMURA --- ---
    jj myslím, že prodaj. Možná i dají..
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    KIKIMURA: a, diky. axis nevim proc k padakum nedava ani centimetr ctverecni na opravu. gradient koukam defaultne. to tam muzu rovnou zajit a prodaji mi, rekneme 20x50 prouzek?
    KIKIMURA
    KIKIMURA --- ---
    TLUSTEC: U gradientu, nebo u Tučka, asi ještě u pegase, ale to si nejsem jistej kde. (gradient.cx, aviatik)
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    a, nekde jsem prisel ke skube v dolnim potahu, jsem pred chvili zjistil. asi je tam uz dele, neni to tak kriklave, ale - nevite, kde se da koupit v praze samolepici skytex? bily, nejlepe..
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    LIBENAK: yes, to je ona :). podobna byla na jestedu, ale uz podlehla hnilobe :)
    LIBENAK
    LIBENAK --- ---
    K tomu místu chovám respekt :), jedno rogalo odtamtuď startovalo, bohužel jsem byl dole na startu.

    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    LIBENAK: congrats :). btw. byli tam rogaliste, na te jejich kulervouci rampicce do prazdna (u restaurace nad DaBepi)? to mne tam fascinovalo nejvic. :)
    LIBENAK
    LIBENAK --- ---
    KIKIMURA: a vydělávat :-) v září snad na Lijavec na svém.

    Ještě k tomu kurzu ve zkratce, bylo to s beskydskou školou létání, vela spokojenost, z Javorového se nelítalo kůli dešti, tedy Třinec směr Býkovice u Brna - Bassano del Grappa, dělali jsme termické pauzy, v termice jsme se jen trochu pohoupali.
    Největší zážitek: potkání buřiny z tepla - instruktoři nás stáhli jak ovečky, poslední to brali na uších se speedem. 3 křídla to podcenili (startovali z vrcholu, nebyly z naší skupiny), jedno vyklesalo spirálou na startovačku, zbytek 2 se tomu snažel "uletět", naštěstí hazard s dobrým koncem. Nestihl se křížový start, počasí nic moc.

    Když bude křídlo tak do Slovinska se pokoukávám po jiné škole, např. Baraka, výlety se zdají být levnější. Pak snad již po svých.



    KIKIMURA
    KIKIMURA --- ---
    LIBENAK: létat, létat, létat :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam