LADYWAVE: Dodatecne se k tomuto tematu taky pridam se svou troskou do mlyna.
V prvni rade bych zduraznil, nekupovat si nic, co si nekde dobre nevyzkousis. A to ne jen kvuli velikosti (velikost S bude u kazdeho vyrobce trochu jina), ale i pohodli. Nekdo ma sirsi desku, nekdo uzsi, nekdo zadnou atd. A chce to zkouset s nekym, kdo ti ji dokaze spravne nastavit, protoze i dobra sedacka, kdyz bude spatne nastavena, bude dost nepohodlna.
Pak si musis udelat jasno, jestli chces s kokonem, nebo bez. (ja bych bral s kokonem, tepelny komfort je tam jinde)
Dalsi hledisko je vaha a s tou se poji i odolnost. Lehke materialy toho moc nevydrzi pri nejakem tom vlaceni po zemi pri nepovedenem startu, nebo pristani.
Taky u tebe muze rozhodovat velikost ve sbalenem stavu a podle toho se budes rozhodovat, jestli s penovym chranicem, nebo nejaka samonafukovaci, nafukovaci. (ja to pesky nikam daleko nenosim, tak mam normalni s penovym chranicem)
A potom se muzes taky rozhodovat podle toho, kde je umisteny zalozni padak. Nekomu na brise vadi, jiny je zase rad, ze je tam nejvic po ruce a da se hazet pravou i levou rukou. (coz je taky dobry si vyzkouset aspon nekde na trenazeru prave se svoji sedackou)
Kdybych to nejak shrnul sam za sebe - klidne bych 10 let lital na skolnim padaku, ale s dobrou sedackou, nez mit blbou sedacku a lepsi / drazsi kridlo. :)
My toho s kumpanama taky moc rocne nenalitama, mame to jen rekreacne, ale fakt jsem rad za sedacku s kokonem. Ted o velikonocich v Bassanu se to rentovalo :)