Nevím, jestli jsem to dobře pochopil, ale je tu nějaká snaha o "RAID", čili "ten dělá to a ten zas tohle".
Je to moc hezký. Mě se to strašně líbí. V ideálním případě bych si představoval třeba něco jako podnik.
Byly by v něm kuchařky, které by dělaly jídlo, umělci, kteří by v tom podniku dělali věci hezkými, designéři, kteří by se snažili o ergonomii, učitelé, opraváři, vědci, zemědělci, švadleny a prostě strašně moc nejrůznějších lidí. Ale každý by se mohl neustále vzdělávat a dělat si co chce, třeba chvilku designer, chvilku zemědělec...
V tom podniku by se člověk neustále všeobecně vzdělával a podnik by fungoval tak, že by se snažil být všeobecně samostatný (vytváření vlastních potravin, prodej svých výrobků/služeb a tak dál).
Ale s lidma je to těžký. Nejsou spolehliví, neradi se pouští do nevyzkoušeného, potřebují jistotu za každou cenu ...
Ve Francii existuje něco podobného, taková vesnice, která je samostatná. Jasně, jsou propojení s okolním světem - prodávají svoje věci třeba aby si mohli kupovat banány.
Když nějakou takovou společnost vytvoříte a zkombinujete s tím, co napsal
WILLHELM, nebudu asi jedinej člověk, co se ukloní a bude mít chuť se přidat ... jo a taky se mi líbí, co má
WILLHELM v profilu - teda něco už funguje. Kdo chce moc, nemá nic. Je to tisíc malinkých věcí. Nic světového, jenom ona společnost mezi lidma, tvořící motivaci k sebenaplnění ...