• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHlegální vymejvárny & jiné podpásofky systému
    ADETYX
    ADETYX --- ---
    Taky přidám jednu konspirační teorii:
    Obří zbrojovky, nebo velmoci si vyberou nějakou zemi, kde byli v minulosti náboženské/etnické konflikty, na každou stranu pošlou pár agentů a udělají par atentátů apod. Pak už stačí nabídnout pomoc v podobě levných zbraní a miliardové zisky jsou na světe....
    Nasledují pak samozřejmě ještě investice do zničených oblastí a tím zisk veškeré politické moci.
    ACIDIKTATEK
    ACIDIKTATEK --- ---
    TLUSTEI: Titulky by nebyly?? Alespoň anglický. V mluvený to moc nestíhám.
    TSOH
    TSOH --- ---
    TSOH
    TSOH --- ---
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    Nuze, pohodlne se usadte a otevrete svou mysl nicemu jinemu nez dlouhoocekavanemu a zivoty menicimu filmu Zeitgeist II - Addendum! Ou jee! :)
    http://video.google.com/videoplay?docid=7065205277695921912
    TSOH
    TSOH --- ---
    tohle také šlo > http://www.psychiatrie-info.cz/
    film co běžel na výstavě je k dostáni a určitě stojí za to ho skouknout...
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    Chysta se uz ZEITGEIST 2. Tusim, ze nekdy na rijen...
    KUBBE
    KUBBE --- ---
    Zeitgeist, dost z vas asi vydelo ... hodne zajimavy videjko s cz subs ...
    http://video.google.com/videoplay?docid=-686108267122535204
    TSOH
    TSOH --- ---
    v čele domu jednoho starého statku byl kulatý otvor o velikosti cca 50cm... toto bylo jen v domě velkostatkáře... ostatní domy bez... duvod ? tento prvek měl symbolizovat oko - poddaní pod dohledem...
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    TSOH: auto s wanklovym motorem lze (slo ) bez problemu koupit i v cz. tusim prave od mazdy. ( videl jsem ji v bazaru kolem tak roku 1991 hezkej sportacek s dvojitym wanklem. mnam. to byl zvuk :) )ovsem wankluv motor tezko bude mit nejakou radove vyssi ucinnost. a je imho daleko narocnejsi na mechanicke zpracovani. (ta spalovaci komora ma blbej tva. kruh se imho dela o dost lip nez ten patvar
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    TSOH: vždyť jo.
    TSOH
    TSOH --- ---
    dostala se me do ruky kniha > Tajnosti a lži demokracie /Noam Chomsky/ par zajimavosti se tam najde ....pro lidi co maj otevrene oci v podstate nic noveho...
    kniha spise pojednava o USA a clovek si uvedomi ze hodnota lidskeho zivota je v podstate minimalni...
    TOTAL_MANGEL
    TOTAL_MANGEL --- ---
    TSOH: to je celkově problematika tzv. sweatshopů
    http://en.wikipedia.org/wiki/Sweatshop

    bohužel na to neexistuje žádná jednoducha odpověď jak to řešit, protože na těch dětech které otročej 14 hod ve fabrice je závislá celá rodina..... tak si vybírej:

    budu bojkovat swshp: -> děti nebudou otročit -> nebudou mít práci -> pomřou hladem
    nebudu bojkotova: -> děti budou dál zneužívány -> tento trend bude vzrůstat
    TSOH
    TSOH --- ---
    jak se divate na nadnarodky co v krajich s pomerne vysokym % nezamestnanosti vysvihnou sve fabriky ?
    ____________________________________________________
    asi pred 4 lety sem si stopnul cestou na Mácháč ženskou co jela zrovna do Doks... pohodovej pokec > zrovna jela pracovne odpočivat na chalupu - překladatelka. Pak přišla řeč na možnosti místních co do práce, kultury a tak vseobecne kolem... s praci nic moc - je tam pry ale nove nejaka firma... ale da se rici ze toci lidi /fyzicky, psychicky vyždímat a alou... > pracák nám zde nalifruje další - sou vic fresh /.
    V jedné z minulejch prací jsem se na par hodin dostal do fabriky na výrobu autobaterií u České Lípy ... mohu říci. že jsem byl překvapen - lidi s rouškama, respiratorama... všude jemnej olověnej prach... pasova vyroba... na nastence krome klasickejch managerskej kecu a grafu jeste byla informace ze mistní vyrobni pobocka ze vsech v Evrope ma co do olova v krvi zamestnancu nejvyšší procento...
    -----------------------------------------------
    dalsi nechutnou zalezitosti /nic noveho tedy, ale kdyz jsme u tech fabrik/. videl jsem dokument /skrytou kamerou/ z fabriky na vyrobu hracek v Cine. nekonecne haly kde u pakove vyroby ,,deti,, ve veku cca 13 - 14 let pracuji po dobu az 14 hodin denne... stale ten stejny pohyb rukou.. furt dokola... aby vecer meli co jist.. a pak clovek slysi v obchodech vyžraný lidi co říkaj ,, jé to le ale pěknej a levnej medvídek z Číny,, ....
    VANEK
    VANEK --- ---
    RETAL: Při takovém postavení ovšem vzniká otázka, jestli "konkurenční prostředí" vůbec kdy v které z lidských společností existovalo, nebo musíme počkat po libertariánské revoluci.
    RETAL
    RETAL --- ---
    G3X: Nebyli to "výrobci", ale jeden provozovatel stanic a výrobce rádií a gramofonů - RCA, který v té době držel celý rádioprůmysl pod krkem vinou americké patentové politiky.

    "RCA was formed in 1919 as a publicly held company owned by GE, which had a controlling interest in the company. From its later actions the intent was likely to form a holding company that would use various legal means to attempt to monopolize the radio business."

    Klíčové rozhodnutí učinila ale Federal Communications Commission, která na lobing RCA posunula pásma pro FM vysílání (a tím zničila veškerou dosavadní vyrobenou techniku).

    http://en.wikipedia.org/wiki/Edwin_Howard_Armstrong#Work_and_patent_disputes
    http://en.wikipedia.org/wiki/RCA

    Takže kdybych se vrátil k tomu, co jsem říkal: Kde existuje konkurenční prostředí, inovace jsou výhodné a neschovávají se do šuplíku. U FM rádia se o konkurenčním prostředí moc nedá mluvit.
    G3X
    G3X --- ---
    dobrym prikladem zadrzovani technologii je vynalez fm radia edwinen h. armstrongem .. v dobe uvedeni by vyrobci podstatne horsich am radii zkrachovali, tak podnikli co nejvice kroku k pozdrzeni az temer uplnemu zazdeni tohoto vynalezu, ktery se zacal rozsirovat az v dobe nastupu televizi, kdyz uz o nej nebyl takovej zajem a vyrobci am radii se krasne pripravili na prechod vyroby na televize a uz je nemohl ohrozit ..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam