• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany
    LKA
    LKA --- ---
    DIVA: to uz je spis problem jednotlivych MČ a jejich sluzeb pro obcany, volenych zastupitelu (a jejich pristupu ke sluzbam obcanum a "dobremu" bydleni obecne - kazda MČ ma jiny pocet sportovist, hrist a jinych volnocasych aktivit), mnozstvi psu atd. To neni o polatku jako takovem.
    LKA
    LKA --- ---
    DRAKKA: Nesrovnaval bych deti a psy, to neni to same. Osobne vnimam hriste pro deti jako neco dulezitejsiho a potrebnejsiho, nez hriste pro psy. Pes je porad jenom zvire a TVUJ konicek. I placeny cvicak nebo soukromy utulek urcite zada o dotace od mesta. Spousta lidi si za sve konicky plati, proc by pejskari meli mit narok na uspokojeni "svych" potreb v plne mire a gratis? Volne pristupne cvicaky jsou sice ojedinele, ale postupne vznikaji (stejne jako par cyklostezek a tech hrist), spolu se zmenou vyhlasky a omezeni volneho pohybu psu. Mestske casti se s tim snazi neco delat, ikdyz pomalu (Na Podoli mi nedavno vzniklo sportoviste s par fitness stroji v parku, vedle toho maly placek na agility - ja problem nevidim).
    Stejne tak kose na odpadky v ulicich proti kosum na exkrementy. Kazdy 10. prazan opravdu musi mit psa? Odhaduje se ze jich Praha likviduje 220t rocne.

Neco matematiky, at jsme v konkretnich cislech (cisla pro Phu jako celek nejsou, takze jenom P4, na ukazku):
    Občanské sdružení StranaPsa :: Kolik je v Praze psů a kolik se vybere na poplatcích za psy
    http://www.stranapsa.cz/kolik-je-v-praze-psu-a-kolik-se-vybere-na-poplatcich-za-psy
    http://www.stranapsa.cz/tmp/soubory_ke_stazeni/4594Po%C4%8Det%20ps%C5%AF%20-%20Praha%204.pdf
    1) Na území městské části Praha 4 je k 1.7.2010 evidováno 8331 psů (K tomu zapocitej 1/3 psu navic, kteri nejsou v Pze evidovani).
    2) Na poplatku ze psů vy bere městská část Praha 4 cca 5.104 tis. Kč. Do rozpočtu hlavního města Prahy odvedla částku 1.233,3 tis. Kč, která je určena na provoz útulků pro opuštěné psy, jejichž zřizovatelem je hlavní město Praha.
    3) Jiné příjmy v souvislosti s chovem psů městská část Praha 4 nemá.
    4) V roce 2009 bylo vynaloženo na úklid PEX, nákup sáčků a pronájem košů celkem 2.656,3 tis. Kč.
    5) Celkové výdaje vynaložené na podporu chovu psů jsou 3.889,6 tis. Kč (2.656,3 tis. Kč + 1.233,3 tis. Kč).
    (Stale v tom nevidis zadny prinos?)

Ocividne vyberou vic nez zpet investuji, dotuji i zminene utulky, nikde nevidim zapocitane investice pro postupne vznikajici vymezene plochy. Nejaky poplatek mi neprijde nemistny. To jestli je vyse poplatku ok a jestli sluzby dobre funguji a vybrane penize jsou efektivne vynalozene, to uz je na delsi debatu, do ktere se nemam potrebu poustet (souhlasim, ze jsou plne kose a nedostatkove pytliky - se kterymi jsem ale nikdy vyraznej problem nemel, staci premyslet a trosku planovat, porad je to moje starost a povinnost). Treba, kdyby za psa platili vsichni kdo ho v Praze maji, poplatky budou nizsi.

DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    DOCKINEZ: mnoo...tak bydlela jsem se psy na praze 8,9,10 a 13. Nemyslim si, ze je to horni dolni, pokud ty jo, jsi pekny ignorant. Pytliky nekdy byly, nekdy ne. Kazdopadne jsem se naucila nosit si vlastni, psi se podle plnosti stojanu pri vykonavani potreby bohuzel odmitaji ridit.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DRAKKA: co to porad zvatlas o "vecne prazdnych stojanech na pytliky"? To, ze u vas nekde v Horni dolni pytliky nemate, jeste neznamena, ze tomu tak je i jinde. Tak to prosim nevydavej za argument, diky.
    DIVA
    DIVA --- ---
    LKA: ještě taky k těm místům pro volný pohyb psů: ve čtvrtích kde jsem bydlela, v jedné tu plochu jednoduše bez náhrady zrušili a vyhradili sportovcům (ještě ňáký čas poté trapně čněla cedulka "volný pohyb psů" těsně u nového oplocení). v další šlo o plochu ze dvou stran bezprostředně lemovanou cestou po které jezdí kamiony, jedna strana dokonce i s tratí rychlých vlaků, travnatý plácek cca 20 x 50 metrů. když jsem chodila okolo na procházku, nikdy jsem si nedovolila psům nechat opravdu volno. teď ani nevím kde tu něco podobného je, vím že by mi taková informace k ničemu nebyla, dojíždím pár kilásků do čtvrti kde jedině afaik podobné zařízení funguje. ale zamýšlí se nový obchoďák či co takže zřejmě ne na dlouho

za ty diskutované peníze dostane plátce docela běžné kulové s přehazovačkou, sestim smiřte vážení
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    LKA: volne pristupne cvicaky/agility mista jsou velmi ojedinele, i kdyz zrovna to je asi jeden z mala rozumnych argumentu pro ty poplatky (na druhou stranu detska hriste se taky zrizuji z mestskeho rozpoctu a nevsimla jsem si, ze by rodiny s detmi neco platily). Slupky od bananu, papirky a dalsi odpadky si taky malokdo zvenku nosi do sve vlastni popelnice, proste je hodi do nejblizsiho kose. Ad utulky - mesto ma ze zakona povinnost postarat se o toulave psy, je v zajmu pejskaru ale i nepejskaru, aby bezprizorni psi nebehali volne po ulicich. Utulky jsou placene z dani vsech. Takze?Stale v tom nevidim nejaky prinos...
    LKA
    LKA --- ---
    Jestli mas psa prihlaseneho, mas na pytliky narok, muzes si je vyzvednout na uradu na cely rok. Mas sice povinnost sbirat, ale do sve popelnice (za kterou plati) si to ne kazdy nosi. MC ma nemale naklady na likvidaci. Vis kolik tun rocne likviduje? Nejde jenom o tohle, uklid a pytliky, MC delaji i volne pristupne cvicaky/agility, mista pro volny pohyb psu, kdyz v parku nemohou, spravuji utulky, atd. Jestli to jsou dobre investovane penize, se kterymi je dobre zachazeno, je na debatu, stejne jako vyse poplatku. Ale nemyslim, ze to je hned spatne a zbytecne, spis tlacit na efektivnost a ucelnost.
    Kocky chovas vetsinou doma, odpad davas do vlastniho odpadu, morcata nebo krecci, ..
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    DANKLAR: a kdyz si nosim pytliky vlastni tak platit nemusim? Ne, sorry, mne tohle proste prijde jako naprosto umele vytvoreny poplatek, ktery nicmene adoptovala mesta vsude po svete, protoze je to proste vitany prispevek do mestskeho rozpoctu, tak proc to nevyuzit. Bohuzel, pokud jedinou sluzbou za nej jsou vecne prazdne stojany na pytliky a vecne precpane kose na psi exkrementy, tak se asi nemuze nikdo divit, ze lide prihlasuji psy na babicky na vesnici. Z toho hlediska mi ten volebni navrh na zruseni poplatku prijde docela ferovy, i kdyz jinak muze znit populisticky
    DIVA
    DIVA --- ---
    DANKLAR: kdyby byla psí daň poplatkem za pytlíky, čekala bych že nějaké dostanu, mou adresu úřady znají. zásobníky v ulicích jsou prakticky vždy prázdné, zřejmě jiní pejskaři platí vyšší sazby že na mě nevychází
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    DRAKKA: pouzivej hlavu, kde se asi berou ty pytliky na psi hovna? Sbirat se musi, ale patri k tomu kose, pytliky... takze? Opravdu to neni logicke?
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    TYCZKA: to logicky prave neni. sbirani po psech je povinnost podle vyhlasky - kdo nesbira, muze dostat pokutu. jo, uz jsem se setkala s nazorem "ja si platim poplatky za psa, tak sbirat nemusim", ale prijde mi to zcestny a navic to nema oporu v zakone. takze? za co ze jsou ty poplatky?
    DIVA
    DIVA --- ---
    TYCZKA: tak proto je tak zdaněný benzín, abychom si mohli dovolit slušné dálnice? ovšem na rozdíl od naší dálnice číslo jedna, která je prostě nezapomenutelná, osobu uklízející obecní psí hovna nikdy nikdo neviděl
    TYCZKA
    TYCZKA --- ---
    DRAKKA: aby se z toho zaplatily pytliky a uklid hoven... logicky.
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    nechci hodnotit ty ostatni sliby volebni, ale proc vsem prijde tak normalni platit poplatky ze psu? Proc ne treba z kocek? Krecku? Vysavacu? Deti do 3 let?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DIVA: kdyz nekdo navrhne takhle kolosalne blby nazev kampane, tak si o smeč rika.

A za domaci ukol si nastuduj, co znamena ":)"
    DIVA
    DIVA --- ---
    DOCKINEZ: vidím že se nemusím bát abych nevhodnou připomínkou nezašla daleko, on si ty svoje fašistické sklony zálibně hýčká. fér!
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Chtelo by to "Konečné řešení pro Prahu" :)
    LKA
    LKA --- ---
    Riti se na vas/nas pohroma a vy se tady zasekavate na nejakem tom kousnuti:)
    LKA
    LKA --- ---
    MHD zdarma, lanovka přes Prahu, levní psi. Kampaně do voleb hýří ambiciózními sliby | zpravy.ihned.cz - Politika
    http://zpravy.ihned.cz/...62657570-komunalni-volby-kampane-mhd-zdarma-lanovka-praha-psi-zdarma-sliby
    Pokud by uspělo hnutí Řešení pro Prahu, zřejmě by se zrušily poplatky za psa, které přitom městským částem přinášejí desítky milionů korun ročně. Například podle souhrnných údajů za rok 2009 to bylo téměř 50 milionů.
    "Rodina bude moci mít bez poplatku tolik pejsků, kolik je v domácnosti dospělých členů. Zvířata budou evidována na rodná čísla," plánuje lídr kandidátky Řešení pro Prahu Petr Vašíček s tím, že vypadlý příjem budou muset hledat jinde.

1. Tesite se, budete je volit?
    2. Jak nekoho muze napadnout takova, doslova populisticka, blbost. Zvlast pri aktualni situaci.
    3. Hnutí "Řešení pro Prahu" !!!:D
    4. Kolik psu zijicich v Pze je tam opravdu hlaseno a neni nekde na chate?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam