• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    PAN_UZIVATEL: Vypnout telefon ;-)
    PAN_UZIVATEL
    PAN_UZIVATEL --- ---
    Ahoj, nasel jsem rozsireni na Google UnDistracted a jsem z toho nadseny, jelikzo casto prokrastinuji na YT a FB, tady si mohu zvolit blokaci jen urcitych funkci tech platforem, napr. pouze shorts, feed ap. Existuje neco obdobneho pro Android, aby to ovlivnovalo aplikace? Diky.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    HOUMLES: To není jenom u mě, je toho na netu dost. Na jednom z těch starších to snad chvilku fungovalo, ale pak to přestalo, aniž bych cokoli měnil. Ten problém fakt není na mojí straně, aspoň co je v lidskejch silách možný upravit/nastavit.
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    JAMILLOS: chces rict, ze ani po tovarnim nastaveni a prihlaseni ke google/play ti to nejde? a takhle se to chova na vsech telefonech s tim samym uctem? to by pak ukazovalo na to, ze s tim uctem neco mas, ale nikdy jsem tohle nevidel a to se v androidech hrabu docela hodne :)
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    App auto-update – nekonečný příběh
    Ahojte, nevěděl byste někdo, co s tím? Copy/paste:

    Na žádném přístroji s Androidem se mi nechtějí automaticky aktualizovat appky. A abychom vynechali všechny ty stokrát opakované základní návody, na které člověk na netu narazí, tady je v bodech, co všechno už jsem zkoušel.

    - Během let jsem zkoušel už několik přístrojů – pár Samsungů Galaxy, tablet Asus a teď telefon Motorola Edge 40 Pro. Přístrojem to tedy není.
    - Zkoušel jsem auto update jak přes wi-fi (dřív), tak přes data (teď), s napojením na nabíječku nebo bez něj.
    - U Google Play Store jsem vymazal mezipaměť a data a odinstaloval aktualizace.
    - Co se týče baterky, Store (a Google vůbec) má u mě povoleno neomezené využití. Spořič baterie je vypnutý.
    - Co se týče dat, totéž; spořič dat je vypnutý.
    - U min. jednoho z těch předchozích telefonů jsem zkoušel i tovární nastavení, ale to už dělat nehodlám, protože to nikdy ničemu nepomohlo a ta rada je spíš ekvivalent "nevím si rady, tak zkus tohle", což bych čekal tak na fóru Microsoft.
    - Nechodí mi ze Store ani notifikace o nutnosti aktualizace aplikací a po jejich aktualizaci ani notifikace, že byly aktualizovány, přestože to mám všechno zapnuto. Kdyby mi totiž ta první zmíněná notifikace chodila, asi bych celou tu věc ani neřešil, protože tam pak stačí jednou kliknout. Mě ale štve, že musím pravidelně do Store, tam klikat na svou ikonku a do dalších podsekcí a všechno dělat ručně.
    Víc mě nenapadá.

    Jak říkám, zkoušel jsem už všechno a zjevně ten problém není na mojí straně – a podle netu ho má spousta dalších lidí, ale zatím jsem nenarazil na žádnou radu, která by mi pomohla.
    Kdyby třeba někdo z vás znal nějakou fintu, tak prosím sem s tím. Není to konec světa, ale je to otravné a mělo by to normálně automaticky fungovat, že jo.

    Díky moc!
    E2E4
    E2E4 --- ---
    Odesel mi telefon, tak jsem delal na novy restore z bakcupu.. Teda nevim, zda to nebylo tim, ze se to prerusilo upgradem systemu telefonu, ale stejne...

    Prenesly se jen data od Google uctu, ale z aplikaci jen nekterych, napr. Boltu, Degira. ChatGPT. Neprenesly se naopak data od Uberu, Wikipedie, Waze, Firefoxu..

    (Jo a bacha, pokud budete restorovat 2FA z Microsoft Authenticatoru pres cloud, tak to nemusi fungovat. Musel jsem na starem, castecne funkcnim mobilu zrusit backup a pak ho obnovil.)
    SPM
    SPM --- ---
    MEDWYN: díky, kouknu na to
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    SPM: Zkus najit Better Battery Stats na XDA a pak sleduj wakelocks.
    SPM
    SPM --- ---
    Je nějaký způsob, kterým jde vykoukat, která aplikace probouzí telefon ze sleep režimu? Poslední dobou se mi skokově zhoršila výdrž ve stand by (tedy když zapnutý telefon nechám ležet s vypnutým displayem). Po restartu to někdy nějakou dobu funguje zase normálně. Takže počítám, že se tam něco zblázní a začne to žrát. Nicméně v nastavení u baterie mezi těma aplikacema nic podezřelého není; respektive jsou na předních místech aplikace a malýma jednotkama procent, které používám a které tam byly vždy. Takže mi přijde, že to dělá něco, co ten telefon pořád probouzí nebo ho nenechá padnout do toho nízkého režimu, ale v těch statistikách se neobjeví.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SUK: reklamuj to.
    SUK
    SUK --- ---
    BLACK_ONYX: Bohuzel asi jsem retard a neumim to nastavit ale vzasade furt resim nejaky problemy. Jinak je to rychly a proste android telefon...
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    XARGH: vygooglil jsem, že by to mělo být tím, profouknul jsem to a zatím ok. Ale i dva dny starých sluchátek mě to překvapilo.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    SUK: A jinak je ten telefon v pohodě? Docela o něm uvažuji.
    XARGH
    XARGH --- ---
    LEFTY: zes to vycistil a pohoda nebo ze ti to rekli pri reklamaci? taky se mi to u jednech sluchatek stalo...
    SUK
    SUK --- ---
    Hoia. Koupil jsem si asi pulrok zpatky Moto Edge 40 Neo. Rikal jsem si ze za 12 litru uz by to mohlo byt OK. Mam ale priblizne dva problemy:
    Obcas jsem nedostupnej. Proste mi nikdo neni schopen se dovolat. Pritom sedim doma a mam plnej signal.
    A ted zrovna sedim v hospode (ale stalo se to mnohokrat i driv), z telefonu hotspot a "prestane fungovat internet" - ackoliv na telefonu vsecko bezi OK a rychle. Nejde ani ping na 8.8.8.8.

    Dual SIM (volani TM esim, data fyzicka O2).

    Nesetkal se nekdo? Vime jak debugovat? Danke!
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    LEFTY: ha, tak to je bordelem z ucha.

    někdy se mi fakt stýská po klasických sluchátkách.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    tvl já se zblázním.
    Koupil jsem si sluchátka Galaxy Buds 2. Po nějaké chvilce se SKORO úplně zeslabí levý sluchátko, jako by někdo přetáhl balance skoro úplně doprava.
    Protože už čekám na novej telefon (bude to S24), tak se chci zeptat, jestli to nemůže být telefonem (OnePlus Nord2) kterej je v posledním tažení.
    Jinými slovy - true wireless rozdělení si řídí software sluchátek, nebo telefonu?
    Snad je to srozumitelný.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    GEKONZPRAHY: Zajímavé, já mám na S23 A14, ONE UI verze 6.0 Galerii 15.0.01.1 a píše, že je to nejnovější verze.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    GEKONZPRAHY: hele google pictures to umi taky, my tam synchronizume cela rodina fotky do ruznejch slozek a tak to pouzivame. V nejaky ne uplne plny ale naprosto dostatecny kvalite je to vicemene nekonecny.
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    EXCITE: Mám 15.1.03.12 a bohužel, tahle možnost tam neni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam