• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    Changelog 30 - Sleek Sixteen, Streamlined Suite, Future Flow – LineageOS
    https://lineageos.org/Changelog-30/
    You’ll notice we are choosing to release LineageOS 23.0, and not 23.1. That’s because it’s based on Android 16’s initial release (what we’ll call QPR0), even though QPR1 has already rolled out to Pixels. The catch? Google never pushed QPR1’s source to AOSP. They’ve said it’ll come “in the coming weeks”, but right now only contracted partners have access.

On top of that, Google’s handling of ASBs has shifted. July was empty for the first time since the program began, August had a single patch, and September omitted patches for several listed vulnerabilities, with fixes shared privately to partners under embargo. The result is that AOSP security updates are no longer released in full on a monthly basis. Instead, only vulnerabilities deemed “high risk” (i.e. actively exploited in the wild) will be published by Google in the monthly ASBs,

....za chvili bude cas z nazvu threadu smazat "otevřená"
    KELDA
    KELDA --- ---
    MIKEE: hele tak mám máslo na hlavně já. Sem zapomněl že mám ještě jiný telefon doma, byl vybitý a syn jej našel a okoukal přihlášení (měl jsem stejný PIN jako na současném) a nastavoval si tam vše co chtěl. A já blbec skenoval Google jak je to možné že limitní apka skáče do nekonečného času .... Aspoň vím že něco umí ale padne trestik.

Ale i tak - ve family je fce změny pinu přístupu, ale bez znalosti původního se do telefonu nedostanu?
    A jde zakázat změna pinů přes family link? Aby si to syn nemohl změnit nebo je to o nastavení pravidel s ním napřímí?
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    NECROMAN: Takové to, když je jediným alibi předražených telefonů jejich kompaktní velikost a odemykatelný bootloader a management se rozhodne obojí změnit - a to druhé VELMI agresivně.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    S výrobou mobilních telefonů končí další značka. V Česku působila 10 let - Mobilizujeme.cz
    https://mobilizujeme.cz/clanky/s-vyrobou-mobilnich-telefonu-konci-dalsi-vyrobce-v-cesku-pusobil-10-let
    E42
    E42 --- ---
    KELDA: Možná je to blbost, ale nedávno někdo mluví mluvil o tom, že mu děti tohle omezení vesele hackují snad odinstalováním a opětovným nainstalováním hry.
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    MIKEE: Nepouzivam to, ale neni tam nejakej audit log toho, kdo, kdy, kde a z jakeho uctu (a na jakym zarizeni) nastavil? U takovyho nastroje bych se divil, kdyby to tam nebylo.
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    KELDA: familylink ma pin?

bavime se o jakemkoliv zarizeni kde je tvuj google ucet na kterem je mozne otevrit family link a zmenit to omezeni co jsi nastavila - dost dobre tam nemusi byt pin

nevim o tom, ze by familylink resetoval casovy limit per aplikace zpet na unlimited resp se mi to za roky pouzivani nestalo, takze predpokladam, ze problem bude v tom, ze to "nekdo" prenastavi zpet, to je cele
    KELDA
    KELDA --- ---
    KELDA: a to hledal ve Family linku ale ak si to napsal, myslim ze si mel na mysli muj teleon a že se tam syn naboural. Což není pravěpodovné. Myslel si to tak?
    KELDA
    KELDA --- ---
    MIKEE: ok zeptam se jinak. O jakém zařízení se bavíme, o mém telefonu tedy rodiče, telefonu syna nebo pin v app family link?
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    KELDA: to ma kazdej telefon trochu jinde, zalezi na vyrobci, ale obecne je to pod screen lockem v nastaveni telefonu/tabletu
    KELDA
    KELDA --- ---
    MIKEE: aha tak situace je horší, nemám ponětí kde se PIN mění :) Poradíš?
    Našel jsem jen změnu hesla na telefon syna ale PIN nikde
    KELDA
    KELDA --- ---
    MIKEE: pin si raději zmenim ale určitě ho neví, teda myslím :)
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    KELDA: nema syn pristup k zarizeni kde je tvuj ucet a je tam family link? treba rodinny tablet atp, odkoukal tvuj pin
    KELDA
    KELDA --- ---
    Ahoj, určitě někdo máte Family Link. Mám to nastavené u syna a tápu jak se chovají programy co jsou v režimu Limitu. Stává se pořád, že nastavím hru do pozice Limitu (nemůže používat mimo předem stanovený časový limit) ale po jednom dni kdy kouknu na Family Link ma program (hra) nastaven neomezený čas. Přepnu do limitu a další den je zase v neomezeném čase

Ptal jsem se syna a říkal že nic s tím nedělá. Tedy buď je to jeho KniwHow a neřekne nebo říká pravdou a systém se nějak chová sám.

Tušíte jak je možné že se takto mohou programy chovat?
    ASYMETRIC
    ASYMETRIC --- ---
    Díky.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ASYMETRIC: mozna?
    mujRozhlas - Český rozhlas - APK Download for Android | Aptoide
    https://mujrozhlas.en.aptoide.com/app

(jinak ano: apkpure, apkmirror, uptodown vypadaji, ze maji jenom xapk)
    ASYMETRIC
    ASYMETRIC --- ---
    Nemáte někdo aplikaci Mujrozhlas jako apk soubor? Potřebuji to dostat do streameru Eversolo, ale všude je jen spam nebo xapk ke kterému je potřeba další instaler. Díky.
    SPM
    SPM --- ---
    DRAGON: Tak treba na ZFoldu byl priinstalovanej smradlavej onedrive, kterej kazdou chvili obtezoval nejakou notifikaci. To jsem to mel taky chut hodit z okna, nez se mi to povedlo konecne zakazat...
    ALMIGHTY88
    ALMIGHTY88 --- ---
    DRAGON: Nahrávání hovorů je nativní součástí základního dialeru, jen je to systémově vypnuté v oblastech, kde to porušuje legislativu. (Tady závisí i na verzi zařízení jako takového, myslím že třeba v US distribuci to nemají uživatelé takhle jednoduché, jako my v "evropské", kde máme na výběr hodně CSC.)
    Dá se to povolit globálně pro všechny hovory, nebo to zapneš manuálně během hovoru tlačítkem, jako bys třeba zapnul hlasitý odposlech. Je tam i možnost nastavení, aby po skončení nahrávaného hovoru vyskočila notifikace, která má tlačítko pro odstranění nahrávky. Nahrané hovory je možné přehrávat rovnou z historie volání, nebo z příslušné složky filesystému.

NAVARA: Na S25 mám THL, na S23 jsem používal SEK. Postup asi nejlépe shrnuje tohle video https://www.youtube.com/watch?v=uJPdAtGKPmI je tam i v popisku seznam, co ve kterém regionu funguje. Pro mě je klíčové aby tam šlo to nahrávání a taky mám rád CallId (takovéto načítání infa pro příchozí hovory z neznámých čísel - "Podezření na spam" atd.). Ale má to vliv i např. na funkčnost SPay, a na některé funkce Samsung hodinek (asi EKG), ale obě tyto záležitosti se mě netýkají, takže nemám zkušenost. Na jiné omezení jsem nenarazil, na region Google účtů to nemá vliv. Proces změny CSC funguje přes nějakou sekvenci ADB příkazů, kterou pošle ten SamFw soft.
    Bankovní aplikace (některé) a Google pay spoléhá na SafetyNet ověření a to normálně funguje, jednou se mi stalo na S23, že Samsung pro region SEK vydal aktualizaci FW, která byla nějak špatně podepsaná nebo whitelistovaná pro SafetyNet a to jsem pak ručně (OTA funguje jen v rámci nastaveného regionu) musel nahrát Firmware EUX aby mi Google pay fungovalo, než vyšla opravená verze v SEK. Přičítám to interní chybě v testování pro asi menší trh.
    Více info bych hledal na XDA např. zde https://xdaforums.com/t/s25-ultra-call-recording-possibility-of-changing-csc.4716547/ a dalších podobných vláknech.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam