• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    KEJML: Já si gesta oblíbil na Blackberry, a když jsem si kupoval novej telefon, zjitil jsem na Samsungu,že je má (narozdíl od Apple) no a Android to pak byla jasná volba;)
    CASTER
    CASTER --- ---
    DRAGON: co v nastavení najít seznam appek, v něm YouTube ofiko appku, Open by default a odskrtnout aby se to otvíralo tam, a pak by to mělo nabídnout to druhou?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    prosim pěkně, jde nějak v androidu nastavit (mam samsung galaxy s23 ultra), aby mi linky na youtube otevirala ne ofiko appka ale youtube revanced?
    JIMX
    JIMX --- ---
    QWWERTY: Díky, mám nastaveno, uvidím až odpoledne půjdu ven, jestli to bude fungovat :-)
    ACID
    ACID --- ---
    Jak donutit slovník, aby mi pořád dokola neopravoval stejné slova, které jsem mu už přidával?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    QWWERTY: a přímo tam ma ukázku na yt, jak to ztišit na lokaci :)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    JIMX: tahle vec existuje uz snad 10 let a vypada to, ze je porad udrzovana
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.llamalab.automate
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    Nebo NFC tag u dveří
    ALMIGHTY88
    ALMIGHTY88 --- ---
    JIMX: Na Samsungu to jde v základu v nastavení přes rutiny, na ostatních to hádám půjde třeba přes Tasker.
    JIMX
    JIMX --- ---
    Dá se nějak udělat, aby se mi po příchodu domů aktivoval tichý režim a po odchodu deaktivoval?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    COMODOR_FALKON: Hmm, z toho co píšeš mám po těch létech problém maximálně s tim co je moc do krajů obrazovky a to tak v 1% případů.

Chci domu? udelam prostě swipe zdola nahoru a vzdy tam jsem ( jako fakt ve 100% případů)
    Chci spuštěné app? prostě jinak swipnu zdola nahoru a jsem tam ( v podstatě podvědomě vědomě)

Ale každému sedi něco jiného, ja se ze zacatku musel trochu soustředit a tlačit se do toho a po létech mám opačný problem. Takže pak vidim sice tlačítka ale používám gesta a přemýšlím proc to nefunguje 😅.
    Jen mě to pobavilo když jsi to napsal a vzpomněl si na sebe jak nadávám když je to opačně 🤣.
    KEJML
    KEJML --- ---
    COMODOR_FALKON: Ty jo, asi mám jiné telefony, nebo jiné prsty. U mě na rychlosti gest vůbec nezáleží. Podstatné je, jestli je gesto z úplného kraje displeje, nebo ne.

Když jdu odspoda a zastavím prst na displeji (je úplně jedno, jestli jedu pomaličku, nebo jako blesk, je jedno, jestli ho zastavím centimetr od spodního okraje, nebo úplně nahoře), spolehlivě jsem na seznamu spuštěných aplikaci.

To samé s gestem zpět. S tím, že když ho dělàm pomalu (resp dokud nezvednu prst), mám možnost gesto nedko8nčit a akci zpět neprovést. V jízdních řádech to s mým workflow vůbec nekoliduje, když posouvám jednotlivé spoje do stran, nechytám je za úplný okraj, ale prostě kdekoli uprostřed dané dlaždice.

A to gesto zpět mám nejradši, nemusím prstem nahmatávat spodní okraj displaye, prostě ho udělám kdekoli.

Ale každému co jeho jest.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    SKAUT, KEJML: Asi nejvíc mne na gestech štve nízká rychlost a nespolehlivost…

S trojtlačítkem zmáčknu tlačítko a vyskočí pás se spuštěnými aplikacemi.
    S gestem občas vyskočí, občas ne, občas hned zas zmizí. Takže je potřeba velmi pomalu najít, kde už se to trigne a pak pomalu táhnout vzhůru…

S trojtlačítkem se dá zpět dostat jednoduchým stisknutím a zároveň jen po stisku…
    S gestem je potřeba táhnout dostatečně daleko a dostatečně rychle…
    S gestem se občas člověk vrátí zpět při prosté editaci textu, resp. snaze nějaký text označit. Obsobně "super" se ovládají aplikace, které mají posuvné elementy do stran - třeba Jízdní řády. Pak je potřeba doleva posouvat veeeeelmi pomalu, aby to netrigerovalo "zpět"…

S trojtlačítkem se lze na domovskou obrazovku vrátit jedním stiskem a pouze úmyslně…
    S gesty je velmi snadné se tam vrátit prostý skrolováním - pokud je moc rychlé…
    KEJML
    KEJML --- ---
    SKAUT: Já si gesta zamiloval už na Nokii N9 v roce 2011, takže když je pak konečně zavedl Android, bral jsem to jako dar z nebes :)
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    COMODOR_FALKON: Mimo téma ale pobavilo mě to "Gesta jsou zlo" 🤣. ( jako člověka co před asi 6? lety nadával a teď neumi telefon bez gest ovládat)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    U Samsungu jsem spoofnul zarizeni jako 3a, aby se to nesnazilo kontrolovat KNOX. Nevim jak je to s 4a.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    Kvůli problémům displeje s chladem jsem musel odstavit svůj Samsung A3(2017)
    Sehnal jsem si místo něj Pixel 4a, který je sice jen o malinko větší, ale i tak se výrazně hůř jednoručně ovládá - kvůli velikosti nedošáhnu na 3 tlačítka a gesta jsou ZLO.

V každém případě stock je jen A13, takže jsem ihned nainstaloval A14 LOS – což samozřejmě znamená Integrity fail. Nicméně doba pokročila a existuje vícero řešení – takže by mne zajímalo, zda tu má někdo s nějakým řešením zkušenost, ať už pozitivní nebo negativní…?
    JIMX
    JIMX --- ---
    Přemýšlím, jestli vyměnit rok starý OnePlus 9 za Motorola Edge 50 Neo 8GB/256GB ... za těch cca 8,2k, za který ho teď alza má, je to imho parádní cena ... a s tím OnePlus nejsem popravdě moc spokojený :-/ Co myslíte? A za kolik myslíte, že bych se dokázal toho OnePlus pak zbavit? Myslíte, že mi za to někdo dá aspoň 2 litry?
    ALMIGHTY88
    ALMIGHTY88 --- ---
    DRAGON: Pro Pokémony je aplikace, která tu hlášku odklikává pro připojení BT příslušenství https://github.com/Mygod/pogoplusle (a to k tomu používá accessibility přístupy) hádal bych že nějaký tool by mohl někde lítat, případně si to vykrást z odkazovaného projektu a napsat.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    nejde to treba pomoci samsung bixby routines?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam