• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    JIMX
    JIMX --- ---
    SMOKY: Nikdy mi nepřišlo, že by u mobilů za 10k ta kvalita zpracování byla až tak bídná oproti prémiovým modelům, dtto kvalita foťáku nebo displeje ... že by to opodstatnilo 3x vyšší cenu ... ale pravda, úplně přímou zkušenost s porovnáním mezi těma dvěma kategoriema nemám ... ale sem tam jsem něco na chvilku v ruce měl ...
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    JIMX: U jablek je ten příplatek nejvyšší…

Tak vlajkové androidy jsou o Bleeding Edge technologiích a flexení s high-tech telefonem.

Co umí android dnes, to Apple prohlásí za revoluční novinku za 5 let…

+ pak jsou příplatky za "specifika":
    ASUS Zenphone je drahá řada, protože high-tech v kompaktním těle a s dobrou opravitelností, dřív i se snadným rootováním.
    Fairphone je drahý, protože opravitelnost, Open Source + i trocha "etické" hipsteřiny
    Pixel - nejjednodušší na flashnutí alternativních ROM, včetně GrapheneOS, což je ten nejbezpečnější známý operační systém pro telefony.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    JIMX: primarne kvalita zpracovani, fotak , displej - jestli to pro tebe neni zasadni tak o nic neprichazis
    JIMX
    JIMX --- ---
    COMODOR_FALKON: já jsem ještě celkem schopnej pochopit cenu u jabkovejch telefonů, který se dají po několikaletém používání ještě za docela slušný peníze prodat, ale to u androidů moc nevidím.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    MAKROUSEK, IV0: Samsung flip má velmi malou životnost, brácha ho nosil v kapse a už po pár měsících se nedovíral, protože prach…
    A postupně se nedovíral víc a víc a víc…
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    JIMX: Nic… Je to 5k za telefon a 25k příplatek za flexení s animací menu o 0,001s rychlejší…
    JIMX
    JIMX --- ---
    KURE: je fakt, že jsem nikdy delší dobu telefon za 15k+ nepoužíval, takže těžko můžu vidět rozdíl ... ale mám už asi 4. telefon kolem 10k a nikdy jsem v podstatě na žádné problémy při používání nenarazil, ať už se to týkalo nekompatibility, padání aplikací, plnosti zařízení ... ale je fakt, že pracovně ho používám z 99 % na telefonování, zbytek pracovních věcí řeším na počítači ...
    XAJA
    XAJA --- ---
    pomaly sa asi budem lucit s cat53. neznasam vyber noveho mobilu, takze som urobila len velmi rychly prehlad sucasnej ponuky, vybrala, co mi ako-tak vyhovuje, pozrela som par recenzii a neviem, ci mi nieco podstatne neuniklo: je nejaky dovod, pre ktory nebrat moto razr50 ultra?
    KURE
    KURE --- ---
    JIMX: asi neumí nic navíc. ale umí to tak že tě to daleko míň sere.
    A ano je to víc než stojí pracovní notes, je spíš v kategorii ceny pro herní komp.
    Ale je to (pro mě) nejvíc důležitej a nejpoužívanější nástroj kterej mam.
    Mam to 1000x denně v ruce a tak nechci řešit nějaký potenciální potíže kvůli tomu že to je nějak stary nekompatibilní, zaplněný, whatever.
    Pochopitelně YMMV a každej to vidí jinak.
    JIMX
    JIMX --- ---
    ty kráso, mobil za 30tku ... tak drahej nemám ani primární pracovní notebook ... co ty telefony za 30k dneska umí oproti těm za 10k, že jsou lidi za ně ochotný dát tolik? :-)
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    To už je dobrá cena, 22.990,-
    Google Pixel 9 Pro 256GB Obsidian- výkupní bonus ve výši 5000 Kč
    https://www.alza.cz/google-pixel-9-pro?dq=12467149
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    E42: Holy shit! :D Tak tohle bych k telefonu fakt nosit nechtěl..;) to je právě ten krám navíc, z ad "mezera" 1.
    E42
    E42 --- ---
    EXCITE: Jo "ad" MEZERA "2". Jsem myslel, že to má být nějaká zkratka.
    Ale jistě ozvalo se ze sluchátka. Např.
    Qudelix-5K Reference DAC AMP – Qudelix, Inc.
    https://www.qudelix.com/products/qudelix-5k
    nebo nějaký Fiio BTR. Jsou to primárně bezdráty, ale pokud trváš na kabelu, jdou většinou použít i tak. (Fiio BTR3 bych asi i prodal, už jsem definitivně přešel na TWS.) A určitě existuje i spousta podobně kvalitních DACů se zesilovačem bez BT, které budou o poznání levnější.
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Prodávám Xiaomi 13 Pro 512 GB. Telefon je to super, ale úprava fotek bez stylusu je na tom hrozně votravná, takže se vracim zpátky ke S23U. Kompletní balení plus Spigen kryt, bez poškození, akorát pár neznatelnejch vlásečnic na displeji, který jsou vidět jen když je displej vypnutej a pod správnym úhlem. Cenu si představuju kolem 14k.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    NAVARA: Tablet. Alcatel. Android 12.
    Vendor téměř jistě. Jde o to, jak to zneškodnit. Do nějaké doby to nepřekáželo a teď vždy při nabíjení. Asi si za to můžu sám. Zkusím Dashboard.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Může to být nějaký vendor dashboard (samsung,...) takže bude záviset co to je za telefon
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Prosím o radu.
    Nástěnka
    Jak se to menuje a kde se toho zbavit?
    Nějak jsem si zapnul Nástěnku a teď mi překáží, kdykoliv jsem na nabíječce. Nemám tam obsah a k ničemu mi není.
    Jen mi překáží a vybleje se na mě kdykoliv o ní drknu.
    E42
    E42 --- ---
    EXCITE: Co je ad2?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    XSOFT: Když mám sluchátka v pouzdře, tak laptop do nich samozřejmě nehraje - jsou odpojená.
    Jasně že ti to funguje špatně, když si tam sám přidáváš vlastní omezení.

Heh, teď čtu tu baterii :) a to samé - u mne jsou Sony od té doby na blacklistu, podobně mi odešlo těsně po záruce napájení u Sony tabletu.
    Prostě neumí s bateriemi pracovat a já jim to nehodlám sponzorovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam