• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    SPM
    SPM --- ---
    ERGOSUM: Jo, nejlepsi je vozit konskym povozem zlaty dukaty v pytlich do banky, protoze ta cast obyvatel, co dokaze zavirovat i telefon s hodne osekanyma moznostma, ten desktopovej pocitac rozhodne v lepsim stavu mit nebude :-)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    HANZO: A zeptám se.
    Než jsi je odstranil, zakázals je a odstranil jsi i uložená data?
    Oblíbená zábava. nainstaluješ aplikaci, ta je k prdu, ale udělá si pracovní adresář, kde si něco odloží.
    I když ji smažeš, pracovní adresář zůstane.
    Běžně to dává smysl. Nechceš přijít o fotky, poznámky atd.
    Jenže takhle tam zůstane nějaký skript.

BTW Platit mobilem je přece in. :-D
    HANZO
    HANZO --- ---
    HOUMLES: infinix myslím Note 40 Pro... no, nepotěšil si mě
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    HANZO: spousta tohodle malwaru vyuziva zranitelnosti v systemu a u nekterych kritickych je mozny zapisovat do adresaru nebo menit soubory, ke kterym nema obyc uzivatel (ani anitivir) pristup. pokud ten telefon neni pravidelne aktualizovany nebo uz je starsi a vyrobce se na to vysral, tak jedina moznost jak se toho zbavit je opravdu reinstall a v budoucnu neklikat na podezrely veci na netu.
    jeste je moznost hodit to nekomu kdo se v tom vyzna a pripoji to na adb a projde. na adb se da treba zjistit ktera aplikace je v popredi (kdyz vyskoci ta reklama) a podle toho pak postupovat dal.
    HANZO
    HANZO --- ---
    Jdu sem s dotazem. Můj otec si kdesi stáhl vir do androida. Prakticky pořád mu pouští přes celý displej reklamy, které pak vedou do Play kte stažení rlzných aplikací.
    Stáhl jsem free verzi esetu i AVG, ale nic to nenašlo, z telelfonu jsem odstranil všehcny aspon trochu podezřelé aplikace, ale furt to tam je.
    Nemá někdo tip, jak se toho zbavit, nerad bych podstupoval komplet reinstalaci. díky moc
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    QWWERTY: Jo, jistě "marketingovým omylem"....
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    Omylem byla odhalena podoba plného desktopového rozhraní Androidu - Root.cz
    https://www.root.cz/zpravicky/omylem-byla-odhalena-podoba-plneho-desktopoveho-rozhrani-androidu/
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    ALMIGHTY88: V pohodě a díky
    ALMIGHTY88
    ALMIGHTY88 --- ---
    GLOBETROTTER: Jasně můžeš mezi účty přepínat jako třeba v Gmailu. Přesný postup už si bohužel nepamatuju. Ale vidím, že domácí adresa na tom "americkém" účtu je pořád v ČR, US adresa je tam mezi dodatečnými, takže jsem to asi měnil přes platební metody. Nejspíš jsem tam hodil nějakou virtuální Revolutku. Ale zároveň jsem tou dobou byl opravdu fyzicky v US, takže to asi bude chtít i VPN. No koukám, že jsem moc nepomohl... :D
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    ALMIGHTY88: Takže jestli to chápu dobře, měl jsi (máš) na telefonu dva google účty, mezi nimi můžeš přepínat a jeden jsi v USA změnil na zemi USA? Můžeš popsat, kde se to přesně nastavuje (ideálně PrintScreen)? A musel jsi tam zadat nějakou US platební metodu nebo Tě to pustilo bez ní?
    Moc díky
    ALMIGHTY88
    ALMIGHTY88 --- ---
    GLOBETROTTER: Ta první varianta mi před dvěma roky fungovala v US, kdy jsem potřeboval nainstalovat nějakou appku na GPS psí obojek. Změnil jsem zemi na mém sekundárním emailu a přes tento účet aplikaci nainstaloval z Play. Funkčnost původního hlavního účtu zůstala nedotčena.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    ERGOSUM: Díky, ale nejprve bych zkusil "normální" cestu :-)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    GLOBETROTTER: Podívej se na
    Aurora Store | F-Droid – Bezplatný a otevřený repozitář aplikací pro Android
    https://f-droid.org/cs/packages/com.aurora.store/
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Potřebuju si změnit zemi na Google Play, protože mi některé appky nejdou stáhnou. Ale není mi spousta věcí jasných :-)
    - Stačí si do telefonu přidat další Google účet, přepnout na něj, změnit si v Google Play zemi a "původní" účet Google bude mít stále tu původní zemi? Nebo je to potřeba udělat úplně jinak?
    - Jeden zdroj uvádí, že zemi je možné změnit 1x za 12 měsíců, další že to opět lze po 90 dnech.
    - Při změně musím údajně být v dané zemi (na kterou to chci změnit) a mít lokální platební nástroj. To znamená, že tam musím zadat kreditku, vydanou v dané zemi? Dosud žádnou platební metodu v Play nemám a bezplatné appky stahuju bez problémů.

Nebo je jednoduší do kompletně resetovaného jiného telefonu dát nový Google účet? A země se v tu chvíli určí automaticky jak? Podle polohy/IP adresy nebo podle uvedeného bydliště?

Předem děkuji za pomoc
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    SPM: zakázaný copy paste řeší některé password managery, např. KeepassXC emuluje vstup z klávesnice
    CUKI
    CUKI --- ---
    SPM: To jen pokud bydlíš na špatném místě. Tam se lidi často zamykají i když jsou uvnitř :-D
    SPM
    SPM --- ---
    QWWERTY: Tak barák většinou taky zamykáš a musíš sebou tahat klíče, na kterých může být ten yubi :-)

DANYSEK: ... a úplně nejlepší je to vynucený na aplikacích, kde je zakázaný copy-paste :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    CUKI: banka se meni blbe, kdyz ty hesla vynucuje menit legislativa... :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    DANYSEK: nebo banku :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    QWWERTY: radsi nucene menis hesla...? ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam