• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    B3DA
    B3DA --- ---
    DRAGON: njn, tak to je tezky, kdyz chci jistej ofiko update, vyberu si nexus..
    kdyz ne, musim pocitat ze to ofiko update muze (a nemusi treba taky vubec) prijit za dyl, resp. byt pripravenej na to, ze se s tim budes patlat sam neofiko cestou..
    ja jsem celkem rad, ze jsem se o tom zarizeni dozvedel neco (negativniho) primo od uzivatele, co ho ma dyl jak tyden.. hlavne se divim tobe, zes to vydrzel docela dlouho bez vymeny / nahrani neofiko rom, jelikoz ta nespokojenost uz asi chvilku trva.
    B3DA
    B3DA --- ---
    DRAGON: no, minimalne tohle tvoje breceni, ktery tady uz celkem chvilku jedes, nejspis odradilo par lidi od koupe z5c (vc. me).. congrats. ;)
    tak napul te sice chapu, ale proc jsi to proboha neprodal uz pred rokem a mas na to furt nervy..?
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    SMOKY: Díky za tip, to je zajímavé. Nevěděl jsem, že je to "odolný" telefon. Mrknu na to
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    JEREMIUS: Co SGS 5 Neo?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    GALENIUS: Nemas do whatsapp integrovany esemesky? Pak existuji nastroje na mark all sms read (tohle se mi taky stavalo).
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    GALENIUS: Presne tak. Zkus zagooglit, treba se to uz nekomu stalo.
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    MAKROUSEK: Zkusil jsem, nepomohlo.
    Zkusil jsem přes Android Assistant kompletně smazat cache, pak najít WhatsApp ve správci aplikací a Vymazat paměť. Nepomohlo to.
    Odhaduju, kdybych vymazal data, budu muset znovu registrovat přístup a to se mi nechce.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MAKROUSEK: on to totiž není seznam běžících aplikací, ale seznam posledních.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    GALENIUS: To neni tim, Android si pamet manazuje sam, takze je jedno, jestli ty appky mas v seznamu bezicich nebo ne. Zkus dat vymazat cache u whatsapp.
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    Ahoj.
    Mám dotaz ohledně Samsungu S6, popřípadě Androidu 6, popřípadě kombinace.
    U předchozího telefonu, když jsem dal vypnout a zapnout, telefon naběhl bez běžících aplikací v pozadí (míněny ty, které byly před vypnutím spuštěny). Ty tam zůstávaly v případě, že jsem dal telefon pouze restartovat.
    Teď má S6 s Androidem 6, po vypnutí a opětovném naběhnutí aplikace zůstávají v seznamu běžících aplikací a musí se ukončit ručně (byť přes Zavřít vše)
    Chtěl jsem kompletně vypnout telefon kvůli blbnutí WhatsApp, který mi hlásí novou zprávu na ikoně zástupce i když zpráva tam není (smazal jsem i všechny konverzace, hlásí dál). To ale, nejspíše i z tohoto důvodu, nepomohlo, poslední stav si to drží v paměti.
    Nesetkali jste se s tím někdo? Jak tento telefon kompletně vypnout a nechat naběhnout bez běžících aplikací?
    Díky.
    E42
    E42 --- ---
    DRAGON: No právě je otázka, jestli je to sekání problém špatného SW, nebo projev teplotního throttlingu. Ale je fakt, že při běžných operacích by se to snižování frekvence asi nemělo projevovat citelně, takže to bude fakt spíš SW.
    E42
    E42 --- ---
    DRAGON: Snapdragon 810 :( Pomalej není, ale jak hodně hřeje, pořád snižuje pracovní frekvenci, aby úplně neshořel. Jestli jsi někde v teplých krajích, musí to být peklo Já mám Nexus 6 s teplotně ukázněnějším SD 805 a stejně se teď v létě hodně zpomaluje. Pravda aspoň jenom při intenzivním využití.
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    JEREMIUS: http://www.gsmarena.com/sony_xperia_z5_compact-review-1318p10.php

    Sony Xperia Z5 Compact key test findings
    The Xperia Z5 Compact has superb build-quality. The exposed microUSB port is a lot more convenient than Sony's previous covered solution, but the volume keys is somewhat oddly positioned.
    The display offers superb maximum levels of brightness and pretty good contrast. The resolution is still only 720p, same as last year's generation.
    The side-mounted fingerprint reader is really convenient, fast and reliable.
    Battery life is solid with a really respectable 86 hours of endurance rating. However it falls short of the 101 hour rating the Z3 Compact got in our test.
    Based on Android 5.0, the Xperia launcher runs quite nicely on the Z5 Compact and is packed with several interesting features. The phone is definitely not lacking on the software side.
    Performance-wise, the Xperia Z5 Compact is a true powerhouse, equipped with Qualcomm's top-of-the-line Snapdragon 810 SoC. The low screen resolution combined with the high-end GPU enables one of the most impressive OpenGL ES 3.1 frame rates we have seen.
    The speaker setup on the Z5 Compact is only average in terms of loudness, but this is actually ok for a device with stereo speakers.
    The camera setup on the Z5 Compact offers accurate colors and good dynamic range, but sadly samples were still plagued by typical Sony problems - poor edge to edge sharpness and a lot of low-light noise.
    MINER
    MINER --- ---
    JEREMIUS: nejsi-li vodák, je Z5C OK. Já bych větší pádlo nechtěl. Má to 720 x 1280 pixels, z toho můžeš odhadnout, jestli ti bude vyhovovat velikost. Výhoda menšího displeje je i že to vydrží déle na baterku (byť je i ta samozřejmě menší).
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Dívám se na tu Sony Xperia Z5. To už je za psychologickou hranicí, kterou jsem ochoten zaplatit. Za takovou cenu jsem kupoval telefony dřív, než jsem si uvědomil, že efektivnější je ty prachy utratit za chlast, děvky nebo jiné smysluplné věci.

    Z5 Compact ale vypadá dobře. Nějaký důvod, proč ji nebrat? Nelíbí se mi nevyměnitelná baterie. Ale to se dá vydržet.
    Trošku mám obavy z malé velikosti, jestli je to pak dobře použitelné na surfování atd.... zeptám se asi blbě, ale na ten 4,6" displej se vejde méně věcí, nebo stejně jako na plnohodnotnou Z5 (či jiný +- 5,2" mobil), jen je to díky horšímu rozlišení zubatější?
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    JEREMIUS: Z3 bych se vyhnul kvuli fotaku, znam par lidi co na ne z tohoto hlediska dost nadavali. Z5/Z5 compact by mohla byt dobra
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    DRAGON: Aha, tak kvůli té vodotěsnosti mě právě Z3 zaujala. Tak se poohlédnu ještě po dalších telefonech
    E42
    E42 --- ---
    JEREMIUS: Huawei/Honor teď Paul O'Brien (MoDaCo) chválil za dostupnost aktualizací. Marshmallow mají prý všechny telefony zn. Honor počínaje už dost stařickým 4X. Zajímavý poměr cena/výkon asi bude mít i tenhle levnější:
    Recenze Honor 7 Lite: Levnější, než by se mohlo zdát
    http://smartmania.cz/recenze-honor-7-lite-levnejsi-nez-by-se-mohlo-zdat/
    (Disclaimer: jak jsem koupil, tak prodávám, nijak jsem to neověřoval.)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    DRAGON: dostaneš obecnej canc o vlnách při releasování a vlivu operátorů na OTA apod (vyzkoušeno) - stáhni si firmware a updatni sám, případně přes to jejich sw, může to být libovolně dlouho
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Potřeboval bych poradit s výběrem telefonu střední třídy.
    Cena cca mezi 5 - 10 tisíci bez DPH. Jsou nějaké telefony, které výrazně vyčnívají nad ostatními - takový ty "must-have"?

    Mé rámcové požadavky:
    -Android 6
    -Přesná GPS. Hodně chodím na kešky atd.
    -Dobrý foťák.
    -Podpora všech českých frekvencí LTE.
    -Slot pro paměťovou kartu.
    -Velikost: nějaká normální. Cca 4,8" až 5,2"
    -Uvítám odolnost proti vlhku/vodě, ale není nutné.

    Zatím mi do oka padlo:
    Sony Xperia Z3: Přijde mi docela ideál díky své odolnosti. Možná i Z3 compact, ale tam si nejsem jistý, jestli není lepší si už raději připlatit.
    Huawei P8/P9 Lite
    Honor 7

    Máte nějaké tipy/připomínky? Předem díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam